Şimdi Ara

TOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
809
Cevap
20
Favori
68.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son gece, yarın teslim oluyoruz arkadaşlar artık belki bugünden teslim olanlarımız da vardır. Garip bir his ya:/

• Topçu asteğmenden bazı ipucu bilgiler;

Telefon götürürseniz, bölüğünüze gittiğinizde sizi kayıt eden arkadaşlar varmı telefon diye sorunca, var teslim edicem dersiniz kapalı bir zarfa koyarlar, bir iki imza atarsınız çıkışta alırsınız, bu şekilde yapan arkadaşlar oldu, teslim etmeyenler de oldu ama risk almayın derim, orada asteğmen havasına bürünmeyin çünkü daha öğrencisiniz, 30 gün ankesörlü ile gayret edin, rütbeyi takınca bi daha rahatsınız.

Katılış tarihiniz gün olarak ne ise o gün katılış saatine çok da itibar etmeyin, mesaiden önce 4 gibi en geç katılırsanız rahat edersiniz, daha sonraya kalırsanız çok problem olmaz ama işlemleriniz aksayabilir. Erken giderseniz kıyafet vs. alırken daha seçici ve rahat olabilirsiniz.

Gittikten sonra sorulabilecek sorularınızı birliğe saklayın orada sorularınızın yüzde 90ına tam cevaplar alırsınız, normal er gibi değilsiniz, ileride komutan olacağınız için merak ettğiniz her konuda sizi bilgilendirmeye çalışacaklar.

Katılım ve öncesi ile ilgili sorusu olanlar olursa mesajın bi kısmını alıntılayıp sorarsa cevap vermeye çalışırım.

• Ankara polatli yedek subay gorevi cikti arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yedek subay çıkan başka arkadaşlar da var mı ?
  • 352. Donem meslekci olarak polatlidaydim. Meslekci yada topculardan sorulari olan varsa yardimci olurum

• Mesleki çıkan arkadaşlar son derece şanslısınız.1 Ay Ankarada acemiliğin ardından görev yerlerine dağılacaksınız.Ağustos celbi olduğunuzdan Ankara güneş altından kavrulduğundan fazla eğitime tabi tutulmayacaksınız.Rahat bir acemilik dönemi sizleri bekliyor.

Asteğmen olduktan sonra;

Mesleki çıkan öğretmen arkadaşlar Askeri lise ve okullardan ders anlatacak.

Mesleki çıkan avukatlar Kışlalarda disiplin subayı olarak görev yapacak.Askeri suçlardaki verilecek cezaların belirlenmesi,dosyaların hazırlanması vb

Mesleki çıkan mühendisler;

Genel iş İnşaat Mühendisi ağırlık olur.Kışlada yeni yapılacak yada onarılacak bir bina yada yer hakkında Çevre ve Şehircilik bakanlığı yada MSB poz numaraları kullanılarak İhtiyaç Listesi oluşturulur ve teknik şartnamesi hazırlanır.

Makina ile Elektrik mühendisleri aylık 3 aylık Kazan kontrolleri Trafo bakımları gibi işlerle uğraşır.Ayrıca İnşaat mühendisi gibi yeni yapılacak ve onarılacak yerlerde kendileri ile ilgili iş varsa onların ihtiyaç listesini hazırlar.

Bu arada her kışlada bu 3 mühendislik bir arada bulunmuyor.Bazen gittiğinizde tek olursanız tüm işler size kalır ama öyle ahım şahım fazla iş yok.Rahat askerlik yaparsınız genel olarak

Hayırlı teskereler

• Benim Branş 102.
    MUV. Özelliği : Meslek Kurası yazıyor.
    Hukukçuyum.
    Acaba acemiliğim 1 ay mı yoksa 2.5 ay mı olacaktır? Sevk başlangıç: 30/07/2015 Sevk Bitiş: 31/07/2015
    Teslim Tarihi: 01/08/2015.
    Yardımcı olan forumdaşlara şimdiden teşekkürler.
    Hayırlı tezkereler.
  • Meslek kurasına tabi olduğunuz için acemiliğiniz 28 gün sürecek,

• Teşekkür ederim.
  • Hayırlı olsun arkadaşlar. Bana da Topçu ve Füze Okulu çıktı. 1 ağustosta teslim olucam. 28 günlük eğitimlerin sonunda %10 a girenler kendileri listedeki yerlerden seçecekmiş, diğerleri kura ile belirlenecekmiş. Hayırlı tezkereler hepimize.
  • gencler hayirli olsun topcu fuze okuluna ingilizce ogretmeni meslek kurasi olarak gidecek olan var mi? bu kisilerden biri eylul de benim yerime gelecek buyuk ihtimal yardimci olabilirim.

• Kardeşim merhaba. Ben ve arkadaşım Ingilizce öğremeniyiz. Askerliğimiz buraya çıktı meslek kurası olarak bizi neler bekliyor aydınlatırsanız seviniriz çünkü malum bişey bilmiyoruz ve biraz stresliyiz. @FaRCoN @FaRCoN @FaRCoN @FaRCoN[/mention

• quote:

Orijinalden alıntı: Mühendis M.Z.

Rica ederim. Bende Meslekçiyim ama Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlıyım. Şimdilik benden başka havacı görünmüyor

Eğitim Birliği: TOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA
    Celp Grubu: 1
    Kuvvet: HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü: YEDEK SUBAY
    Sınıf: TOPÇU
    Sevk Başlangıç: 28/01/2015
    Sevk Bitiş: 30/01/2015
    Branşı: 101

Bu arada branşı kısmındaki yazı sizin ilgileneceğiniz olan top çeşidini belirtiyor sanırım. Ama tam olarak bilmiyorum. İnternetten baktığımda da göremedim. Bilgilendiren olursa sevinirim.

hocam merhaba sizinle aynı kurayı aynı branşı çekmişiz makine müh yim bu arada siz de nick den belli zaten :) bikaç sorum olacaktı bilmiyorum haftasonu hariç boş zamanlarınız oluyor mu cevaplamak için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carufi

Kardeşim merhaba. Ben ve arkadaşım Ingilizce öğremeniyiz. Askerliğimiz buraya çıktı meslek kurası olarak bizi neler bekliyor aydınlatırsanız seviniriz çünkü malum bişey bilmiyoruz ve biraz stresliyiz. @FaRCoN @FaRCoN @FaRCoN @FaRCoN[/mention

ya kardesim sakin sikinti yapmayin sizi iyi gunler beklio insallah, aranizdan kura olarak 3. kolordu ceken olursa benim yerime gelecek ve cok sansli ben size soleyim ingilizce ogretmenligi olarak dereceye girip kendi istediginiz yeri secme imkaniniz olursa 3. kolordu secin burda natoda calisacaksiniz ve bu kadar iyi bir ortam ii komutanlar goremezsiniz okullar cok sikintiliymis ayda 5-6 nobet tutarsiniz orda burda 2-3, son olarak namaz kilan arkadaslar varsa onda da sikinti yok kilabilirsiniz seccadenizi goturebirsiniz orda da mescit var firsat buldukc gidebilirsiniz, cumaya gitmek icin izin isteyin vermeme gibi bi durum yok

• Peki hocam hangi şehirlere dağılıcaz? Beraber aynı Şehre düşme olasılığımız nedir? Yada en kötü ne olur bize :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Carufi

Peki hocam hangi şehirlere dağılıcaz? Beraber aynı Şehre düşme olasılığımız nedir? Yada en kötü ne olur bize :)

o birliklerden gelen taleplere gore degisir bizim zamanimizda ankara balikesir istanbul kuleli 3. kolordu bursa izmir vardi ayni yere dusme ihtimaliniz az ogretmen olarak cunku ayni branstan 1 astegmen aliyolar genelde ama okul secerseniz farkli branslardaysaniz ayni okula gitme ihtimaliniz var tabi dereceye girip sececeksiniz yada kadere ayni okulu cekeceksiniz

• Geçmiş dönemlerde İnşaat müh. meslek kurası çekmiş olanlar buradalar mı? Kısaca bilgilendirir misiniz ne yaparlar ne ederler.
  • yaw arkadas ingilizce ogretmenleri nerelere cikti belli olmus galiba haberlerini aldim kolorduya cikan var mi?

• Arkadaşlar ben ankara polatlı yedeksubay 2015 kasım 2 de gidiyorum iletişime geçelim

• Aynen benimde Polatlı hocam

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.