Şimdi Ara

TOP. VE FÜZE OKL.ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
809
Cevap
20
Favori
68.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni dönem arkadaşlar gelmeden buraya yazayım bulunsun:
    Öncelikle hayırlı olsun şimdiden.
    Polatlı Topçu ve Füze Okulu Eğitim ve Kurslar Taburu yazan arkadaşların Sınıfı: 64 ise (Mesleki Kura yazısı da mevcutsa sevk belgesinde tadından yenmez) (E-Devlet'den de bakılabilir ayrıca) bu arkadaşlar mesleklerine göre 28 günlük el bebek gül bebek bir acemilikten sonra ustalık yerlerine dağıtılacaklar.
    Daha da ben neyim, er mi çavuş mu, takım komutanı mı, acemilik 3 ay mı 5 ay mı yazmayın.
    Acemilik 25-28 GÜNDÜR!
    Meslek kurası yazıyorsa: Sivilde avukatsa askeri hakimlikte görevli olarak vd., öğretmense harp okulları ve askeri liselerde öğretmen olarak, inşaat mühendisi, kimyager vs. ise sivildeki gibi kendi görevlerini icra edecekler ama bir farkla: O da askeri kamuflaj.
    Maaşlara gelince: Acemilikte maaşı unut, tuvalet kağıdına yetecek bir yevmiye alırsın.
    Asteğmen olarak birliklere dağıtım yapıldığında 8 ay asteğmen maaşı alırsın ki bu da 2700 civarı falan. Son 3 ay ise Teğmenliğe yükselirsin -O yıldızları takınca 1 hafta cilalama ve kasılma evresiyle geçer, mutluluğu ayrıdır- Maaşın 150-200 lira arası artar. Yani 3000'e merdiven dayarsın.
    İçeri telefon sokma çabaları geçen seneye kadar sonuç veriyordu, ben sokmamıştım ama çoğu kimsede gördüm. Amma ve lakin olağanüstü hal dönemi yaşandığı için şu dönemde telefon falan sokmaya çalışmayın kan alırlar. Ki ben de tasvip etmiyorum telefon olayını, sosyal hesaplara olmadık resimler düşüyor bu da güvenlik zaafiyeti doğurur ordumuz adına.
    Çok konuştum topluyorum bedelli gibi askerlik yapacaksınız panpalar, bazen soracaklar senin torpilin nereden falan diye. Bu değerlendirme TSK içindeki diğer bölümlerle karşılaştırma mantığına göredir, askerliğin nesi rahat moruk, falan olaylarına girecek bebelere uyarımdır! Velhasılı rahattır, güzeldir.
    Polatlı TOFOK'a gelen diğer arkadaşlar yani takım komutanı adayları ise bu yazılanlardan muaftır, onlar eğitim taburunda olmadıklarından 3 ay çetin bir acemilik eğitiminden geçeceklerdir. Ustalık yerleri kıta olacağı için emirlerinde asker olacak ve intibak eğitimi vs. yaptıracaklardır. Allah işlerini kolaylaştırsın.

Unutmadan: Meslek kurası arkadaşlar bu acemilik evresinde 2 adet sınava tabi tutulacaklardır. Bu sınavlara çok çalışan da var hiç çalışmayan da. Sınav sonucunda ilk %10'a girenler torbadan kura çekmeyecek, istedikleri yeri kendileri seçeceklerdir. Öğretmenler için İstanbul Kuleli, İzmir Maltepe, Ankara Kara Harp Okulu, Ankara Bando Okulları gibi yerler var. Zaten 3 büyük şehir vardı 2014'te ben gittiğimde. Bursa da olabilir bu sene. Bu konuda başka illeri sormayın artık.

Bando Okulları Komutanlığı - Ankara'da yapmıştım ben çok farklı bir deneyim oldu. Giderseniz benden de selam iletin.

• Türkçeci.89 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bende bende polatlı tofok a gideceğim fakat çpk şükür istedigim gibi kısa dönem topçu er olarak. Koca forumda hiç görmedim polatlıya kısa dönem giden desem yeridir. Bu konuda da eğer bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pavlus P kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben de ankara polatlı da asteğ.acemiliği yapacağım nasip olursa mütercimlik mezunuyum ve sanırım meslekçiyim nasil bir görev gelebilir acaba yurtdışı ihtimali var mi?

• Sa biladerim bende 30 temmuzda teslim olacağım asteğmen adayıyım ismim murat erdem taburda görüşürüz :)

• TOP. VE FÜZE OKL. ÖĞR. VE KURSLAR TB. meslekçi astteğmen 30 temmuz teslim görüşürüz tertip :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi challenger_RT -- 29 Temmuz 2016; 9:48:39 >
  • Tertip senin branşta meslek kurasımı yazıyor ?

• Turantaktiği T kullanıcısına yanıt
    hayır da. 64 yazıyor meslek kurası diye askerlik şubesinde dediler. Yarın saat 14:00 civarı ordayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi challenger_RT -- 29 Temmuz 2016; 17:42:59 >
  • challenger_RT kullanıcısına yanıt
    hocam ne yaptınız, şimdi 371. dönem açıklandı benim de polatlı yedek subay, branş 64, her yerde meslekçi diye okudum doğru mudur? 1 ay acemilik yaparsam tadından yenmez.
  • Statü YEDEK SUBAY
    Sınıf TOPÇU
    Sevk Başlangıç 02/05/2018
    Branşı 64

Sevk belgesinde "Muv. Özelliği: Meslek kurası" yazıyor.

Yedek subaylık hakkında nerdeyse hiç bilgim yok, bugün internette okuduklarımdan anladığım 23-25 gün eğitim alıp meslek kurasıyla başka bir ile gidecekmişim ve öğretmen olduğum için masa başı iş yapacakmışım.

Topçu sınıfında olmak ne demek bilmiyorum ve kurada hangi illere gidilir merak ediyorum doğrusu.
  • Bu celp döneminde kimse bu başlığa yazmamış, güncel bilgi bulurum umuduyla gelmiştim

• ah polatlı ah :))) canım polatlı
  • Eğitim Birliği TOP. VE FÜZE OKL. ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA
    Celp Grubu 1
    Esas Birliği
    Kuvvet KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü YEDEK SUBAY
    Sınıf TOPÇU
    Sevk Başlangıç 30/10/2018
    Branşı 64

Kasım döneminde giden DH'ci yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centrifugal

Eğitim Birliği TOP. VE FÜZE OKL. ÖĞR. VE KURSLAR TB. / ANKARA POLATLI / ANKARA
    Celp Grubu 1
    Esas Birliği
    Kuvvet KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü YEDEK SUBAY
    Sınıf TOPÇU
    Sevk Başlangıç 30/10/2018
    Branşı 64

Kasım döneminde giden DH'ci yok mu?
    Ben varım

• Eğitim Birliği:
    TOP. VE FZ. OKL. ÖĞR. VE KURSLAR TB. / POLATLI / ANKARA
    Sınıflandırma Dönemi
    KASIM 2019
    Kuvvet
    KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
    Statü
    YEDEK SUBAY
    Sınıf
    TOPÇU
    Evrak Alma Başlangıç
    15/10/2019
    Branşı
    64
  • Exec031 E kullanıcısına yanıt
    adam geçen yıl yazmış onu yani askerliği bitmek üzeredir. Biz sanırım benimle 7 kişiyiz forumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaraSvari64

adam geçen yıl yazmış onu yani askerliği bitmek üzeredir. Biz sanırım benimle 7 kişiyiz forumda.
    Aynen hocam sonradan fark ettim yanlış alıntı yapmışım :/

Bir grup vs var mıdır bende dahil olayım haberleşiriz
  • yok sanırım, genel yedek subaylık grubundadır herhalde herkes. Ne yapalım kuralım mı biz ama telefon yasak ya nasıl konuşacağız, ben sadece ankesörlü kullanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraSvari64 -- 23 Eylül 2019; 19:28:15 >
  • Banada Ankara Polatlı çıkmış(Yedek Subay)

Bu branş farklılıkları nedir bilen var mı ? kimisinde 64 kimisinde 71(benim)

Birde meslekçimiyim takım komutanımı onuda göremedim, sevk belgesi vermiyor.
  • Mrmikda kullanıcısına yanıt
    64 için meslekçi diyor birçok eski astek ama 71'i bilmiyorum. sevk belgesi alana kadar sabret ya da en derin noktalarını araştır forumların :)
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.