Şimdi Ara

Topladığım bilgisayar sistemi hakkında bilgili arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasa - Dark Guardian 4x12cm rgb led mesh ön panel
    Güç Kaynağı - High Power 750w 80+ Bronze
    Anakart - Asus tuf gaming x570 plus am4
    İşlemci - Amd ryzen 7 3800x
    Soğutucu - Cooler master masterliquid ML240L
    RAM - Corsair 16(2x8) GB DDR4 3200 MHz CL16
    Sabit disk - WD blue 1tb 7200rpm sata 3.0 64Mb
    M.2 - Samsung 970 evo plus 500 GB
    Ekran Kartı - Asus rog strix rx5700xt gaming oc 8gb

Sizce topladığım sistem parçaları birbiriyle uyumlu mu?
    Yoksa değişse daha iyi olur dediğiniz veya sistem parçaları hakkında verebileceğiniz tavsiyeler var mı, dinlemek isterim.
    Bütçe: 12750 TL civarı, uzun zamandır biriktiriyorum umarım yanlış tercihler yapmamışımdır.
    Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 3700x işlemci
    x570 tuf anakart
    2x8gb 3200 mhz bellek
    rtx2080 süper ekran kartı
    1tb m2 ssd
    Hihgpower 750w gold psuü
    Dark guardion kasa
    noctua-nh-u12s soğutucu

Bu şekilde almaya özen gösterin.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    Dikkate alacağım teşekkür ederim .

• AMD Ryzen 7 3700X 3.6GHz 32MB Cache Soket 65W AM4 Kutulu İşlemci - 2350TL
    Asus TUF Gaming B550-PLUS AM4 ATX Anakart - 1400TL
    GEIL 32GB(2X16) EVO X II RGB AMD EDİTİON 3600MHZ CL18 DDR4 RAM - 1415TL
    Adata XPG SX8200 Pro 1TB 3500MB/3000MBs NVMe PCIe M2 SSD (ASX8200PNP-1TT-C) - 1360TL
    Crucial BX500 1000GB SSD 540-500 3D NAND SATA 2.5 CT1000BX500SSD1 - 795TL
    Gigabyte GV-N207SWF3OC-8GD GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8GB GDDR6 256Bit - 4600TL
    High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) - 685TL
    DARK UNREAL TEMPERED GLASS ARGB USB 3.0 ATX MİD TOWER KASA - 650TL

Toplam : 13255 TL

Bütçeni 500TL kadar aştık ama sorun olursa 2.ssd yi iptal et sonra alırsın. Lokum gibi sistem oldu.
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim aldıklarımı iade etmeyi ciddi ciddi düşünüyorum şu anda, kimisi elime ulaştı kimisi henüz ulaşmadı. Keşke almadan önce buraya yazsaydım .

• Preacher35 P kullanıcısına yanıt
    Önce yazsan tabi mantıklı olurmuş. Aldıkların da güzel kullanadabilirsin. Sadece gördüğün gibi daha iyisi toplanabiliyor.
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Umarım ilerde bu ekran kartı ısınma sorunu çıkararak beni pişman etmez ondan korkuyorum biraz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asus'un AMD kartlarina bulasmayin. 5700xt rog strix de ufak bir uretim hatasi var o nedenle devasa sogutucusuna ragmen kendisinden daha hafif daha ucuz olan Nitro'dan kotu sonuclar elde ediyor. Para israfi. Fiyati bir sure dusmustu bu nedenle hatta. Kaynak:
    Tom's Hardware
    Asus: It's AMD's Fault The ROG Strix Radeon RX 5700 Series GPUs Run Hot
    https://www.tomshardware.com/news/asus-its-amds-fault-the-rog-strix-radeon-rx-5700-series-gpus-run-hot

Cooler Master'in AIO'sunu kullandim, fanlari rezalet. Waterblock iyi (zaten hepsi Asetek), radyatorune bir sey diyemem, hortumlar eh iste ama fanlari laptopun altina bile koymam oyle kotu. Fiyatini bilmiyorum Turkiye'de ancak iyi bir hava sogutmadan ucuz degildir, muhtemelen benzer performans/gurultu sonuclari verecektir. Siz bilirsiniz yine de.

3700x ile 3800x arasinda benim bildigim hicbir fark yok. Stock ayarlarda %3 mu ne performans farki vardi.

Anakart konusunda is paraya bakiyor ancak ben olsam X570 almazdim anormal fiyatlarindan oturu. X570 konusunda israrli degilseniz 3700x 3800x icin cok da elzem degil, B450 de kullanabilirsiniz buradan butceyi biraz kisip moduler ve daha guvenilir marka bir guc kaynagi veya kasaya yatirim yapabilirsiniz ya da ekran kartina.

Simdiye kadar hic Samsung'un pahali SSD'lerini kullanmadim, hep TLC butce dostu urunler kullandim(Kingston A2000, A1000, WD Blue, Sandisk vb), ben bir zararini gormedim. Evdeki en eski SSD tam 11 yasinda, 120gb, halen calisiyor. 30 kere falan format yemis olabilir. O fiyatlara NVMe olmayan 1tb M.2 falan alinabilir gayet, NVMe'nin de bir faydasini gormus degilim zira cok spesifik isler haricinde bir olayi yok. Bunlar kotu secim degil ama butceden kisilabilir seyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 25 Haziran 2020; 20:27:40 >

• L.J kullanıcısına yanıt
    İnternetten araştırma yaptım fakat Asus rog strix rx5700xt lerde siyah ekran hatası alan olmamış, seçtiğim ekran kartıyla ilgili bir başlıkta açılmamış forumlarda. Ama içime kurt düştü açıkçası. Tek korkum siyah ekran hatası. Ekran kartı siparişini iptal edip yerine gigabyte rtx 2070s mi alsam acaba?

• Dostum 3800x gereksiz aynı çekirdek sayısı ve yapısına sahip ama arada bildiğim kadarıyla 300 tl oynuyor değmez. Ondan kısılan para ekran kartına yatırılabilir oyunu sana ekran kartı oynatır. Rx 5700xt serisinde Sapphire Nitro Plus ekran kartı alınır. Sapphire Amd ile özel çalışan en önemli iş ortağıdır tıpkı Nvidia'da ki Evga gibi. Sistemi aldıysan güle güle kullan bu saatten sonra söylenecek tek şey o olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rami sakın corsair almayın. Hatta bellek destek listesinde modeli tutmayan hiçbir rami almayın. Amd sistemlerde corsair ram çok büyük sıkıntı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    +1, aynen cünkü deli gibi versiyonlari var ayni model numarasina... kiminde calisiyor sansli versiyon, kiminde sorun. piyango... ayrica asus b550m tuf plus 1250 liraydi onuda düsünebilirsiniz.

• Monitörünüz nedir?
  • Asus vg27vq yazılanlardan sonra kafam çok karıştı ve açıkçası pişman oldum tercihlerimden dolayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Preacher35

Asus vg27vq yazılanlardan sonra kafam çok karıştı ve açıkçası pişman oldum tercihlerimden dolayı.
    Almışın artık güle güle kullan arkadaşım. Arkadaşların dedikleri sistemleride alsan bu kezde başka birileri keşke şunu alsaydın diyecekti. O yüzden takma kafana bunları ve sisteminin tadını çıkar. Bence alınan bişeyi araştırmaya, incelemeye de gerek yok zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxser -- 26 Haziran 2020; 7:50:20 >
  • Ne kadara aldınız ?
  • Preacher35 P kullanıcısına yanıt
    Sorun siyah ekran değil (bu sorun bütün 5700xt'lerde olabilir modelden bağımsız) zaten. Sıcaklık değerlerinin olması gerekenden yüksek olması. Rog Strix'in soğutucu bloğu ve fanları 5700xt'ler içinde en ağır, en kaliteli olanı. Ama benchmarklarda, gürültü seviyelerinde, sıcaklıklarda 3. 4. sıralarda geliyor kart. Önünde Taichi, Nitro, Red Devil vs var. Çünkü Asus her zamanki gibi Amd karta gereken özeni göstermemiş. Bazı kısımlar soğutucuya temas etmemiş, vidalamada problem olmuş vs. Ufak bir sorun nedeniyle muhteşem olması gereken kart, eh işte olmuş. Detaylı inceleme ve sorunla ilgili videoları da koyayım.

Hardware Unboxedyoutube
    Asus ROG Strix RX 5700 XT Review, Is The Most Expensive 5700 XT The Best?
    https://m.youtube.com/watch?v=Fd7bTccL9fo&t=578s

Hardware Unboxedyoutube
    Asus Officially Fixes The 5700 XT Strix, But Blames AMD For Their Mistake
    https://www.youtube.com/watch?v=ixFrDKM82BI&app=desktop

Kart kötü değil. Parasına daha iyisi alınabilir sadece.

Sistemi almışsan hayırlı olsun, pişman olunacak bir şey yok. En fazla 150 200 tl fazla ödemiş olursun nolacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 26 Haziran 2020; 9:48:46 >

• Keşke amd ekran kartını almasaydınız. Rtx 2070s veya 2080 alınırdı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.