Şimdi Ara

Topladığım Bilgisayar Uyumlu olmuş mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    - MSI GTX 1660 Ti Gaming X
    - GIGABYTE X470 AORUS GAMING 7 WIFI
    - GSKILL Flare X Series 16GB (2X8GB)3200MHz C14
    - Adata XPG SX8200 Pro 512GB 3500MB/3000MBs
    - Samsung SSD 860 QVO 1TB
    - Cooler Master MasterBox MB520 RGB 3x120mm MidTower
    - FSP Hydro G 850 Serisi 80Plus Gold 850W Full Modüler

* SSD konusunda oyuncu bilgisayarı toplayacak isen bunlar gereksiz gibi yorum yapmayın!(Oyunların hızlı açılması için HDD yerine SSD Sata tercih ettim)
    * X470 anakartıma ileride ryzen 3. nesil takmayı düşünüyorum.
    * GTX 1660Ti aldım çünkü ileride daha iyi bir ekran kartı çıkarsa satıp onu alırım

Kısaca bilgisayarımı kendi düşüncelerinizi bir kenara bırakıp mantık çerçevesinde iyi olmuş mu? parçalar birbiriyle uyumlu mu? söylerseniz sevinirim...

• Hocam oyun harici bir amaçla kullanılmayacaksa m2 ssd'ler oyun yükleme sürelerinde falan %5 kadar bile fark atmıyor normal sata ssd'lere. Profesyonel amaçla kullanacaksanız bir şey diyemem tabii ki.
    PSU da 850W biraz fazla olmuş. 600W bir PSU yeterli olacaktır.
  • Seçtiğin kasayı Cooler Master MasterBox MB511 ile değiştirmeni öneririm, çünkü önü mesh ve kasa içi soğutmaya katkısı çok fazla
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    Hocam ileride RTX 2080Ti gibi ryzen 3. işlemciler gibi parçaları alırsam diye 750W alacaktım bare garanti olsun 850W yaptım geleceğe yönelik profesyonel oyuncu anlamında iyi bir bilgisayar için minimum kaç Watt psu yeterli olur?
  • Google'da ortalama güç tüketimini gösterecek siteler var, şu sisteme sata hdd'sinden usb aygıtlarına cd dvd bluray sürücülerine kadar her şeyi koysan dahi 650w bir psu yeterli oluyor. Normalde 500w bir psu bile yeterli olur ancak overclock yaparsın veya güç tüketimi olacak bir ürün takarsın diye ben 150w pay bırakıp 650 dedim. Nesiller ilerledikçe güç tüketimleri düşüyor parça üreticileri buna da dikkat ediyorlar.
  • diyelim ki 2025 yılında işlemci yükselteceksin
    2020 yılında çıkan işlemciye mi yükselteceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç fiyat araştırması yapmadan söylüyorum adım gibi eminim 2070 9700K sistem parası yatıyor şu parçalarda.

Yazık günah, ileride belki "daha iyisi çıkar" ümidiyle şöyle sistemlere bel bağlıyorsunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yazmayacaktım duramayacağım.
    Belli ki neyin neyle nasıl uyumlu olduğu konusunda bir fikrin yok birde gelmiş düşüncelerinizi bırakıp yorum yapın diyorsun.
    Geleceğe yatırım diye 850W demişsin basmışsın parayı buda yine birşey bilmediğini gösteriyor bana kalırsa 1660ti almışsın 2080 ti diyorsun sen 2-3 ay kullanıp 2080ti geçeceksen o başka ileride işlemci yükseltirim diyorsun o anakartın desteği 2020 yılından sonra bitiyor.
    Üstteki arkadaş çok net tertemiz bir yorum yapmış onu dinle paranı çöpe atma.

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Oyun oynayacaksam Rtx 2070 + 9700k almak minimum 12 bin tl'den başlıyor ki bu paraya şu iki aptal parçaya verip diğer parçalardan kısmama hiç gerek yok.
    Sen şu dediğin parçalarla oyun oynamayı düşünmüyorsun orası kesin profesyonel oyuncu olacaksın galiba? Senin toplayacağın bilgisayar ile benim toplayacağım bilgisayar arasında ki tek fark sen daha fazla para vereceksin ben daha az vereceğim ama ikimiz de aynı zevki alacağız :)
  • anakarti cok istemistiniz sanirim, bu konuda bize birsey soylemek düsmez, ram zaten en iyisi, newegg den gelirse fiyatida iyi olur. 750w ile 850w hydro g ayni para yaklasik 855 lira iken 850w gereksiz gibi yorumlar sacma olmus. Arastirmadan yazanlar ayrica bir garip olmus, arastirmadim ama yorum yaptim :)
    ssd konusunda corsair mp510 u da arastirabilirsiniz. qlc ssd ler yerine tlc ssdlere bakilsa sanki daha iyi olur samsung un bu modelinde 3 yil global garanti olmasi lazim crucial mx500 de 5yil(global) samsungun tlc versiyonlarida olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Righteousguy

Oyun oynayacaksam Rtx 2070 + 9700k almak minimum 12 bin tl'den başlıyor ki bu paraya şu iki aptal parçaya verip diğer parçalardan kısmama hiç gerek yok.
    Sen şu dediğin parçalarla oyun oynamayı düşünmüyorsun orası kesin profesyonel oyuncu olacaksın galiba? Senin toplayacağın bilgisayar ile benim toplayacağım bilgisayar arasında ki tek fark sen daha fazla para vereceksin ben daha az vereceğim ama ikimiz de aynı zevki alacağız :)
    1660ti 2600x nerede 9700k 2070 nerede fikrin var mı oyun zevki diyorsan rx570te oynatıyor bu aptal saptal parçalara para verme.

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    hani ha 750w ha 850w ne fark eder 850w'nin bana bir zararı yoksa 750w alacağıma 50tl verip 850w alırım de mi hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Righteousguy

Bu mesaj silindi.
    Sen bu forum ortamını facebook, sözlük falan sandın galiba. Üsluba bak çay demle. Blok+şikayet. Tekrar foruma gelmemen dileği ile.
  • Madem başkalarının fikirlerine saygı göstermeyeceksin ve de üstüne küfür edeceksin defol git bu forumdan adamlar gayet doğru söylüyor tutturmuşsun bir 12k tutuyor 12k tutuyor sanki seninki ne kadar daha az tutacak git paranla rezil ol yada babanın parasıyla rezil ol mu desem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.