Şimdi Ara

Topladigim sistem ekran kartini tanimadi-rtx 2060- (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
4.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    20+4 ve cpu güc kablosunu bagladim bahsettiginiz atx 4+4 kablodan haberim yok bira ayilayim bakarim
  • hakaniko kullanıcısına yanıt
    Atx 4+4 kablolarindan haberim yok cpu power kablosunu ve 20+4 u taktim bide pci e 6+2 kablosunu taktim iste
  • prosedur- P kullanıcısına yanıt
    Tamam bahsettiğim cpu power kablosu. 4+4 toplam 8 pin
  • hakaniko kullanıcısına yanıt
    Cpu yu taniyor onda sorun yok hocam
  • qhydts kullanıcısına yanıt
    Evet yat yana 6+2 pin var birlestirip takiyorum zaten rgbler falan yaniyor ama ekrani tanimiyor bide asiri isinmisti orasi cok korkuttu beni
  • VS18 kullanıcısına yanıt
    Evet yok ama napim elimde bide hdmi var ondada tanimiyor ekrani
    Kasanın arkasında anakart girişine değilde aşağıda ekran kartının girişlerini deniyorsunuz di mi ?
  • VS18 kullanıcısına yanıt
    Hocam oraya hdmi takabiliyorum evet goruntude geliyor ama ekran kartini gene tanimiyor.

Zaten 144 hz icin olan cikisi takamiyorum rtx 2060da o cikis yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosedur- -- 26 Nisan 2019; 11:51:27 >
    O zaman güç girişlerini kontrol edin mümkünse farklı ekran kartıyla sistemi test edin
  • Yazdıklarına bakılırsa belliki donanım işinden hiç anlamıyorsun, daha fazla kurcalama anlayan birine ver, sistemi doğru düzgün toplasın, driverları yüklesin hazır bir şekilde sana teslim etsin.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Sizce nerde yanlis yapiyorum ? Farkli bi ekran kartiyla denedim gtx 1050 ile fakat onuda tanimadi ve bunda dvi girisi var yani ve 6 pinlik guc giriside var ama bunuda tanimadi
  • qhydts kullanıcısına yanıt
    Evet pini taktim 2 yer eksik kaldi ama 3cift yer doldu fakat 1 cift. Bos kaldi suan onun pek bi onemi yok ekran krtini halledeyim onu deneye deneye hallederim zaten suan icin hicbi onemi yok onun keske yazmasaydim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosedur- -- 26 Nisan 2019; 12:26:6 >
  • Bu 6+2 icin bi aparat falan varmidir ? 8 pin e donusturecek.. Ama cok sacma ya 6+2 olarak geliyor isik vesaire geliyor hersey ama 6+2 diye tanimiyor cok sacma
  • görüntü geldi demissiniz driver ini kurdunuz mu kartın? kurmadı iseniz deyiminizle tanımaması normal . Bu arada 144 hz için kullanılan display port çıkışı 2060 da mevcut. Siz bir driver bakin nvidia nın sitesinden .
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosedur-

Bu 6+2 icin bi aparat falan varmidir ? 8 pin e donusturecek.. Ama cok sacma ya 6+2 olarak geliyor isik vesaire geliyor hersey ama 6+2 diye tanimiyor cok sacma
    Yanlış hatırlamıyorsam 6 pin 75 w, 8 pin 150- 200 w civarı güç verir. 2060 ortalama 150 160 w besleme ister.

Sence yaptığın mantıklımı? 220 volt isteyen bir makineye, sırf elinde var diye sanayi elektriği bağlarsın sen 😀

Edit: 8 pin 150w veriyormuş. 6 pin 75 w ve ekran kartını taktığın PCI soketi 75 w

Edit: senin kart 190w istiyormuş. Sen 6 pin takınca 75 w geliyor. 75 w da PCI dan geliyor. 150 w yapıyor. Tabiki ekran kartı çalışmaz.
    www.msi.com
    GeForce RTX 2060 GAMING Z 6G | Graphics card - The world leader in display performance | MSI Global
    https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-RTX-2060-GAMING-Z-6G/Specification

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-23ECD1ED5 -- 26 Nisan 2019; 13:1:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Yazdıklarına bakılırsa belliki donanım işinden hiç anlamıyorsun, daha fazla kurcalama anlayan birine ver, sistemi doğru düzgün toplasın, driverları yüklesin hazır bir şekilde sana teslim etsin.
    Valla konuyu okurken tilt oldum.

Konu sahibini ayıplamıyorum kesinlikle, ilk bu işlere merak sardığımızda biz de sıfırdık olabilir.

Ama yardım etmeye çalışanların da işten hiç anlamayıp çabalaması cidden komik

Neyse ben konu sahibine yardımcı olayım belki yapar:

Öncelikle onboard görüntü almaya çalışmayın, zen anakartlarda ve apu olmayan düz zen cpu'larda o/b gpu yok. O yüzden anakarttan hiç bir şekilde görüntü alamazsınız boşa uğraşmayın.

Ekran kartını ise 6 pin ile boot edip görüntü alamazsınız. 6 pinlik bağlantı max 75w beslmeye sahiptir, sizin kart ise 8 pin 150W besleme ister. O güç kaynağının 6+2 olan kablosunu bulup ekran kartına takın.

Sonrasında HDMI ile ekran kartını monitöre bağlayın. Bu şekilde en azından bios ekranını görürsünüz. Sonrasında W10 kurulumu yaparsınız. Kolay gelsin.

Edit: Bu arada kullandığınız terimler yanlış, "sistem ekran kartını tanımadı" derseniz ben her şey kuruldu W10 driver kurarken hw tanımı yapmıyor diye anlarım. Sizin sorununuz montaj yapamamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 26 Nisan 2019; 13:4:14 >

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Hocam simdi anakartin pci e diger slotuna taktim gtx 1050 yi ve calisti. O 6 pinli bu arada ama diger slotta hep denedigim slotta calismadi. Dvi cikisiyok rtx 2060 da nasil baglicam monitoru ?
  • quote:

Hocam simdi anakartin pci e diger slotuna taktim gtx 1050 yi ve calisti. O 6 pinli bu arada ama diger slotta hep denedigim slotta calismadi. Dvi cikisiyok rtx 2060 da nasil baglicam monitoru ?
    Ayrica hdmi baglayarak sistemi kurdum sistemde problem yok.

Zaten guc power kablolarinin pci e kablolarinin hepsi 6+2 seklinde yanyana baglanmis ama sanki biri kisa geliyor gibi. Kablolari sabitlemisler plastik malzemeyle plastik malzemeyi bira kessem kabloyu genisletsem taksam 6+2 seklinde bu yanlis mi olur ? Guc kablolarina mudahele edeyimi yani ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosedur- -- 26 Nisan 2019; 13:19:20 >
  • quote:

Kafama sıkacam şimdi 😀 yukarıyı bir oku hocam. Rtx 2060 190 w ister. Sen ona 190 w vermezsen OLMAZZZZ.

- 2060 ı tak.
    - 8 pin tak .
    - 2060 ın arkasında ki hdmı çıkışını ekrana tak
    - power on.
  • quote:

Ayrica hdmi baglayarak sistemi kurdum sistemde problem yok.

Zaten guc power kablolarinin pci e kablolarinin hepsi 6+2 seklinde yanyana baglanmis ama sanki biri kisa geliyor gibi. Kablolari sabitlemisler plastik malzemeyle plastik malzemeyi bira kessem kabloyu genisletsem taksam 6+2 seklinde bu yanlis mi olur ? Guc kablolarina mudahele edeyimi yani ?

Alıntıları Göster
    Bir bilene teslim et sistemi daha çok uğraşma arıza yoksa bile çıkaracaksın gibi duruyor. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.