Şimdi Ara

Topladığım sistem nasıl acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

p4 2.8 533 precott cpu
    asus ddr2 667 mhz s775 mb
    1 gb 667mhz ddr2 ram
    80 gb hdd
    256mb gforce 7300 ekran
    codegen atx kasa

bu sistem bana 720 ytl ye geliyor. acaba bu fiyata iyi midir monitorle birlikte 900 ytl oluyr. daha uyguna daha iisi olabilir mi?

• neden INTEL anlamadım...sonuçta aynı paraya bir amd sistem de toplayabilirsin ki internet kafedeki bilgisayarların çoğunun oyun için kullanılacağı düşünülürse daha açık bir şekilde intel seçiminin yanlış olduğunu düşünüyorum....

Birde şu yön varki kimse bunu dikkate almaz....AMD64 lerdeki Cool & quite teknolojisi yardımıyla gereksiz kullanımda gücünü otomatik olarak azaltabilmektedir...buda standart kullanımdaki bir bilgisayarda yıllık 60YTL ye varan tasarruf demektir...şunu düşünürsen bu bir internet cafe ve bilgisayarlar ortalama 12 saat açık kalacak ve en az 10 bilgiayar olduğunu varsayarsak yıllık 700YTL ila 1000YTL arası bir paranın cebinde kalması demektir... bence bu konuyu bir düşün...
  • quote:

Orjinalden alıntı: darthridius

neden INTEL anlamadım...sonuçta aynı paraya bir amd sistem de toplayabilirsin ki internet kafedeki bilgisayarların çoğunun oyun için kullanılacağı düşünülürse daha açık bir şekilde intel seçiminin yanlış olduğunu düşünüyorum....

Birde şu yön varki kimse bunu dikkate almaz....AMD64 lerdeki Cool & quite teknolojisi yardımıyla gereksiz kullanımda gücünü otomatik olarak azaltabilmektedir...buda standart kullanımdaki bir bilgisayarda yıllık 60YTL ye varan tasarruf demektir...şunu düşünürsen bu bir internet cafe ve bilgisayarlar ortalama 12 saat açık kalacak ve en az 10 bilgiayar olduğunu varsayarsak yıllık 700YTL ila 1000YTL arası bir paranın cebinde kalması demektir... bence bu konuyu bir düşün...

Bence haklı... Biraz mantık... Neden intel????

• ram dışındaki bütün parçalar çok abzürt açıkçası..anakartın da tam modelini wermemişsin yorum yapamıcam..Arkadaşın dediği gibi Amd sistem kurmak daha mantıklı olur internet kafe için..

Sempron 3000 64bit düşünebilirsin işlemci olarak
    754soc uygun bi anakart
    2x512 mb ram
    80gb seagate sata2 hdd
    x550 ya da 700 ekran kartı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Uzzy

int cafem içiin düşündüğüm sistem şu..

p4 2.8 533 precott cpu
    asus ddr2 667 mhz s775 mb
    1 gb 667mhz ddr2 ram
    80 gb hdd
    256mb gforce 7300 ekran
    codegen atx kasa

bu sistem bana 720 ytl ye geliyor. acaba bu fiyata iyi midir monitorle birlikte 900 ytl oluyr. daha uyguna daha iisi olabilir mi?

gayet güzel.ama anakartın tam adı ile ramin tam adlarını yazsan ii olurdu.ayrıca grafik kartının markası da yok.msi mı leadtek mi hangisi.
    bu arada sempron ile pentium asla bir tutulamaz.

sen P4 al en iyisi.haa Athlon alırım dersen iş değişir.fiyatta ii gibisanki.ama az daha araştırırsan daha ii olur
  • bence harddiski de yükseltsen iyi olur.çünkü oyun yükleyeceksin.120 lik ya da 160 gb lık Samsung ya da seagate alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 11 Nisan 2006; 1:05:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem nasıl sizce?
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.