Şimdi Ara

Toplam Fiziksel Bellek Nasıl Arttırılır??? (vista 64 bit)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows vista 64 bit de 2x2(4gb) khx12800 kingston 1600 mhz ram kullanıyorum yüklü fiziksel bellek 4gb ama toplam fiziksel bellek sadece 2 gb olarak gözüküyor. Oyun oynarken yavaşlamalar oluyor ve harddisk sürekli çalışıyor. Görev yöneticisini açtığımda fiziksel bellek kullanımı %90 ın üzerinde. Toplam fiziksel bellek miktarımı nasıl arttırırım???

intel i7 920, Gigabyte EX58-UD3R, GeForce 8800GT, 2x2 1600mhz kingston, Vista Ultimate 64bit

• anakartın 4 gb rami destekliyormu. fiziksel bellek kullanımı arttırma diye bir şey yok. pc ya görür yada görmez. ramlerinde arıza olabilir. tek tek takmayı dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

anakartın 4 gb rami destekliyormu. fiziksel bellek kullanımı arttırma diye bir şey yok. pc ya görür yada görmez. ramlerinde arıza olabilir. tek tek takmayı dene

O anakartın desteklemeyeceği ram yok. Ramlarla alakası yok. Harddiskin sürekli çalışması ve ramların sürekli aktif olması kesin olmamakla beraber viruslerden kaynaklanır. Taramayı deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: empire_loups

quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

anakartın 4 gb rami destekliyormu. fiziksel bellek kullanımı arttırma diye bir şey yok. pc ya görür yada görmez. ramlerinde arıza olabilir. tek tek takmayı dene

O anakartın desteklemeyeceği ram yok. Ramlarla alakası yok. Harddiskin sürekli çalışması ve ramların sürekli aktif olması kesin olmamakla beraber viruslerden kaynaklanır. Taramayı deneyin.

fiziksel bellek ten bahsetti arkadaş kullanılan ramden değil. arkadaşın dediklerini uyguladıktan sonra ramleri de test edelim.
  • virüs taraması da yaptım bişey çımadı. zaten sistem daha çok yeni yüklü çok fazla bişey yok. Arkadaşlar ram lerin ikisini de tek başına takmayı denedim ama her ikiside çalışmadı beraber takılmadığı sürece çalışmıyorlar. bios 2gb olarak gösteriyor ama windows ve programlar 4gb bu nasıl iş???
  • Ayrıca tek kanallı da kullanamıyorum, anakartın kitapçığında tek kanal desteklediği yazıyor. Acaba ramler kit olduğu için mi tek başlarına çalışmıyorlar?
  • bence ramlerde sorun var bilgisayarcıda başka bir ram ile dene
  • Arkadaşlar sorun çözüldü. Garip bir şekilde hemde. Ramleri farklı slotlara taktım ve bios 4gb ram i gördü sonunda. Performans da süper oldu. Yardımlarınız için teşekkürler. Peki ram slotların arızalı olma durumu var mıdır?
  • Slot bozuk olabilir. İş yerine aldığımız bir bilgisayarda böyle olmuştu. Yeni anakarttı ama slot bozuk çıkmıştı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.