Arkadaşlar sistemimi yeniledim ancak yeni sistemde PSU'nun yetersiz kaldığını düşünüyorum, bunu hangi testler ile anlarım yada toplam güç tüketimine, donanımların ne kadar güç tükettiğine nereden bakabilirim?
Sistemim şu şekilde; Anakart: Asus Z170 Pro Gaming (yeni) İşlemci: Intel Core i7-6700K 4.0Ghz 91W (yeni) Bellek: 2 adet Corsair 8Gb DDR4 2666Mhz Ram CMK16GX4M2A2666C16R (yeni) Ekran kartı: Sapphire HD7950 Boost Gddr5 3Gb 384Bit Dx12 (eski sistemden 4 yıllık) SSD: 256GB Kingston (eski sistemden 3 yıllık) Harddisk 1: 1 TB Western Digital (yeni) Harddisk 2: 3TB Seagate (eski sistemden 13 aylık) Güç kaynağı: 600W High Power (eski sistemden 4 yıllık)
Ekran kartında aşırı ısınma yaşıyorum ve fanlar tem performans çalışmıyor, ışıklı kasa fanları var mesela 3 tanesinden 1 tanesi tam hız dönerken 1 tanesi yarım bir tanesi ise dönmüyor, ama ışıkları yanıyor. GPU fanları ise GPU ısınınca yükselmesi gerekirken yükselmiyor ve GPU'nun ısınmasına neden oluyor.
Ayrıca İşlemcinin güç beslemesi 8 pin, ancak benim güç kaynağının işlemci beslemesi sadece 4 pin. bu sorun olur mu ? 2 aydır kullanıyorum yeni sistemi sistem stabil çalışıyor. Tek sorun fanlar ve ısı.
hocam everesti kur ordan sistemin kullandığı voltlar görünür onları topla tam sonucu bulursun çünkü o program cok detaylı eksiksiz sistemin kullandığı voltları gösterir sana daha sağlıklı sonuç istiyorsan biostan bak ilk sekmede özelliklerde bulabilirsin fakat biosu onermiyorum çunkü sistem biostayken tam performance çalışmaz buda sizi yanıltabilir mesela ekran kartı tam performans çalışmadığından az volt gorursunuz