Şimdi Ara

Toplamaya Çalıştığım Sistem Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekran kartım bozulduğu için eski bilgisayarımı satıp şöyle bir yeni sistem kurmak istiyorum.Sistemi oyun ve render işlerinde kullanmayı amaçlıyorum.Değerli önerileriniz nedir?

,Toplamaya Çalıştığım Sistem Nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luctor -- 13 Mayıs 2018; 13:11:4 >

• Daha uzun vadede düşünüyorsanız ıntel tarafında 8400 b360 ikilisini düşünmenizi tavsiye ederim ya da ryzen bir sistem kurmanizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefa.elver -- 13 Mayıs 2018; 14:40:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sefa.elver

Daha uzun vadede düşünüyorsanız ıntel tarafında 8400 b360 ikilisini düşünmenizi tavsiye ederim ya da ryzen bir sistem kurmanizi.
    Evet aslında uzun vadeli düşünüyorum.Bu ikili dışında sistemde değiştirmemi önerdiğiniz başka bir şey var mı? Yoksa bahsettiğimiz işlemci ve anakart değiştirmem durumunda idare edebileceğim bir sistem oluşturmuş ouyor muyum?

• quote:

Orijinalden alıntı: luctor

Sanırım önerdiğiniz sistem 1 tık daha uygun ve kullanışlı.Dikkate alıp iyice inceleyeceğim.

Alıntıları Göster
  • Render da varsa işin icinde r5 2600/x uygun. Vatandan pc toplama. Hele o kasa+psu hiç bulaşma. Kasa neyse korudugun sürece hiç bişey olmazda dandik psu alıp sıkıntı yaşayan çok gördüm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Sistem Nasıl?
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    Hocam yakalamışken size sorayim r5 2600 ve x versiyonu arasında 100tl fark var. B350 ile x370 arasında da 100tl fark var. R5 2600x+b350 mi daha iyi olur yokda r5 2600+x370 mi ? O.C olarak 2. Seçenek olur evet ama o.c siz hali olarak ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

Hocam yakalamışken size sorayim r5 2600 ve x versiyonu arasında 100tl fark var. B350 ile x370 arasında da 100tl fark var. R5 2600x+b350 mi daha iyi olur yokda r5 2600+x370 mi ? O.C olarak 2. Seçenek olur evet ama o.c siz hali olarak ?
    Valla her türlü 2600 + X370 daha mantıklı bana göre kardeşim.. O.C. yapmasan da stabilite, ısınma, bileşen kalitesi gibi detaylarda X370 ortalama bir model daha iyi bir tercih olur.. ses çipi, ethernet çipi, USB çıkışları, SATA port sayısı gibi detaylarda da X370 çipsetler daha iyidir.. 100 lira fazla verip X370 alınmalı yani.. ama Gigabyte'ın o ucuz X370 modeli kırpılmış, melez bir model.. onu referans alma..
  • bütçeni biraz aştı ama ben ssd ekledim istersen çıkarabilirsin..ama çıkarmamanı öneririm
    ayrıca senin seçtiğin monitor freesync ama intel sistem toplamışsın bu sebepten bu özellik işine yaramaz..
  • Zaten iyikide buraya konu açmososn yoksa eski çöpleri alıcaktın ryzen harici düsünme ileriye yönelik 2020 ye kadar bios ve işlemci destegi vericek

2600x tam f/p

İntelden uzak dur

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    Kısıtlı bütçelerde çok da olmazsa ise olmaz bir şey değil illa 370 olacak diye başka bir şey den kısmanın anlamı yok bence..

• Arkadaşlar hepinize önerileriniz ve tavsiyeleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim.Şuan iş yerindeyim akşam eve gittiğimde teker teker hepsini inceleyeceğim çok sağ olun.
  • Arkadaşlar Merhaba

Dolar kuru nedeniyle ve bazı sorunlardan dolayı pc toplama işini biraz ertelemek durumda kaldım.

Var olan sistemden devam edeceğim ve yanan ekran kartını yerine 1050ti 4 gb almayı düşünüyorum.

Şu sistem üzerinde i3 yerine Intel Core i5-4590 CPU @ 3.30Ghz kullanıyorum tabii birde burada yazan ekran kartım bozuldu.Şu sisteme 1050ti koyarsam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım ? uygun olur mu?
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2621854/0e0e715b-3f99-4222-84b9-e2b746e059c4.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luctor -- 2 Haziran 2018; 1:43:32 >
  • Kimse de dememiş ki freesync ile nvidia ekran kartı ne alaka diye. Bana kalırsa ikinci elden asus 144 hz monitör alıp artan parayı psu ya yatır bence.

• 7500 le ne renderi yapicaksin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.