Şimdi Ara

Toplamayı düşündüğüm 3.5 bin liralık oyun bilgisayarı hakkında tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar, altta toplamayı düşündüğüm sistem var, sizce güç kaynağı yeterli midir? Birkaç ay sonra ikinci 8gblik ram takmayı düşündüğüm için 2x4 almadım. Kasanın içinde gelen ve ekran kartındaki fan yeterli olur mu, ekstra soğutma gerekir mi? Onun dışında eklememi-çıkarmamı önereceğiniz bir şeyler var mı? Teşekkürler.

• sisteme ssd koymuşsun ekran kartını gtx 970 yapmışsın ama anakart çok düşük kalmış bence anakartı en azından msi h97 pc mate h81 gaming falan almalısın anakart problem yaratabilir ssd yi çıkarıp anakartı yükselt
  • 100 lira fark var, ekledim onu da listeye. Başka bir sorun var mı sence? SSD olayını düşüneceğim. Başka önerisi olan varsa bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sskumcu

İyi akşamlar, altta toplamayı düşündüğüm sistem var, sizce güç kaynağı yeterli midir? Birkaç ay sonra ikinci 8gblik ram takmayı düşündüğüm için 2x4 almadım. Kasanın içinde gelen ve ekran kartındaki fan yeterli olur mu, ekstra soğutma gerekir mi? Onun dışında eklememi-çıkarmamı önereceğiniz bir şeyler var mı? Teşekkürler.

üzerine 300-400 tl koyarak i5 6600k- dd4 sistem toplarım
    ileride yükseltme yaparken fazla masraf yapmazsın

450$:1350 tl civarına e.kartını amazon dan evga gtx 970 FTW gibi alırım:amazondan-evga dan 3 yıl garantili olur.EvgaEU ya kayıt yaptırarak 20£ gibi fiyata 5 yıl garanti alırım..

kasayı ve psu ayrı ayrı alırım:

zalman z3 plus olarak
    z3 te 600le takılıdır lx seri tek kanal olarak daha iyidir, arasında 30 tl civarı fark vardır...

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm600-lx-serisi-600w-guc-kaynagi.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-z3-plus-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html
     Toplamayı düşündüğüm 3.5 bin liralık oyun bilgisayarı hakkında tavsiyeler Toplamayı düşündüğüm 3.5 bin liralık oyun bilgisayarı hakkında tavsiyeler Toplamayı düşündüğüm 3.5 bin liralık oyun bilgisayarı hakkında tavsiyeler Toplamayı düşündüğüm 3.5 bin liralık oyun bilgisayarı hakkında tavsiyeler

• Sistem güzel. Satın alabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @snop02 ; tavsiyelerin için sağol, i5 6600 işlemci 1151 soket olduğu için onu destekleyen bir anakart baktım. 1151 soket anakartların hepsi ddr4, ddr4 ram almayada kalkarsam hepsi beraber 4.5 bin lirayı geçiyor. Zaten monitör-kulaklık-mouse-klavye'ye yaklaşık bin lira ayırdım. Gerçi bilgisayarı vatanda toplatmayabilirim, toptancılara gidersem daha ucuz olur diye düşünüyorum. Üst postta önerdiğin işlemci için ddr4 ram ve anakartta önerebilir misin acaba snop2.

Hala tavsiyelere açığım, teşekkürler.
    EDIT: Şöyle bir şey dşündüm arkadaşlar, ne diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sskumcu -- 14 Eylül 2015; 0:35:24 >

• Alternatif;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igr0k -- 14 Eylül 2015; 0:37:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• @snop02 çok teşekkürler tavsiyelerin için,yarın fiyat araştırması yaparım en uygun fiyata bulurum bunları. Son bir şey sorayım, bu kadar masraf yapılıyor kartlar yanmaz değil mi? kasayla beraber gelen fan iş görür mü? Az önce söylediğim ana kart iyi mi, değiştirmek gerekir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sskumcu -- 14 Eylül 2015; 1:49:04 >
  • sskumcu S kullanıcısına yanıt
    anakartın iyi..

z3 4-5 fan ile geliyor

bileşenler, dikkatli ve uygun montaj yapılırsa nie yansın ki
  • 1151 soket işlemci fanı önerir misiniz?

soketler 1150-51-55
    2011-v3 aynıdır sorun olucanı zannermiyorum

buyur CM soğutucuları iyidir
  • ekran kartını msi gtx 970 100me vya msi gtx 970 4g ile değişirin
    http://forum.donanimhaber.com/m_97685924/tm.htm
    bu linkten bakın msi hem daha sessiz hem daha az voltajla daha çok oc olabiliyor
  • Yardımların için çok teşekkür ediyorum @snop02. Tavsiyelerini dinledim, youtube'da birkaç performans videosu izledim, başka forumlarda araştırdım ve son olarak şöyle bir şey yaptım. Sizi de uğraştırdım biliyorum ama biraz titizim bu konularda. Ekran kartına 22 lira fark vererek MSI GTX970 GAMING 100ME GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı olarak değiştireceğim, şu an stokta olmadığı için böyle yaptım. Var arkadaşlar sizce eksiği ? Kasa 5 fanla geliyormuş onun için tercih ettim.

fiyat olarak daha ucuz olan siteler araştırabilirsin...
    ram fiyatı biraz fazla gibi...kingston 2400mhz 250 civarı zannedersem
    sistem bence güzel olmuş...

ama fiyatlar bayağı yükselmiş,
    1tb hdd 6-7 ay önce 160 civarıydı, cpu soğutucu aynısı:120 tl civarıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: snop02

fiyat olarak daha ucuz olan siteler araştırabilirsin...
    ram fiyatı biraz fazla gibi...kingston 2400mhz 250 civarı zannedersem
    sistem bence güzel olmuş...

ama fiyatlar bayağı yükselmiş,
    1tb hdd 6-7 ay önce 160 civarıydı, cpu soğutucu aynısı:120 tl civarıydı

Birkaç toptancıyla görüştüm, tamamen dolandırma üzerine kurulu bir sistemleri var. Genelleme yapamam tabi, benim gittiklerim öyleydi. Fiyatların artmasının sebebi doların artmasından. Azalacağının garantisi olmadığı için biran önce satın alacağım. Vatanda toplattıktan sonra fotoğrafları vesaire atarım, herkese yardımı için teşkkürler, konu kapatılabilir.

• Bu Kasa daha hoş gibi.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-r1-600le-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html

doların artmasının bende farkındayım ama
    maalesef FIRSATÇILIKta var... insanları yolunacak kaz olarak görüyorlar MEMLEKETİMde

hayırlısı olsun toplayınca SİSTEME W8.1 pro kur, deneme olarak kullan sonra pm at
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Bu Kasa daha hoş gibi.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-r1-600le-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html

İlk bu kasayı düşünüyordum, hem bu psu ile geliyor 200-300 lira kâra geçerdim ama 2 fanı varmış sanırım. Benim dediğim kasa da 4 fan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sskumcu

quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Bu Kasa daha hoş gibi.

İlk bu kasayı düşünüyordum, hem bu psu ile geliyor 200-300 lira kâra geçerdim ama 2 fanı varmış sanırım. Benim dediğim kasa da 4 fan.

Fan dediğimiz çok pahalı birşey değilki..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.