umarım zararınızı minimalize edersin birilerine güvenip de iş yaparsan daha çok zarar edersin bir bakıma alternatif yaratmaya çalışın sadece süt değil süt ürünleri olarak peynir kaymak tereyağı kaşar peyniri yoğurt gibi ürün gamını yükseltmelisiniz |
TOPLANIN, KONUDA SÜT ÜRETEN BİR ENAYİ VAR (2. sayfa)
-
-
O işler de tabi aklımda ama her şey para olduğu için cepte para yokken biraz yerimizde saymak zorunda kalıyoruz. Sütümüzü işleyecek gücümüz şu an için yok maalesef.
-
Hocam sürekli zarar varsa neresinden dönersen kardır. Hayvanlar genetik olarak kaliteli ise bazı aracılar vasıtası ile değerinde satabilirsin. Kesime gönderirsen sanırım daha ucuz gider ancak Sencer Solakoğlu var bilirsin. Bu adam süt verimi düşen inekleri 3 ay civarı besiye çekip öyle kestiriyor. Dişi olduğu halde muazzam karkas çıkıyor.
Bir de yem bitkileri konusu var. Türkiyede yeni yayılmaya başlayan, verimi çok yüksek olduğu iddia edilen bazı bitkiler var. Ben önümüzdeki ay ekip denemeyi düşünüyorum. Söylenen verimin yarısını bile verse ben tekrar giriş yaparım hayvancılığa. Çünkü kağıt üstünde bedavaya geliyor yem.
-
Hocam hayvanları çok kolay bir şekilde elden çıkarabilirim problem burada değil. Endişe ettiğim nokta şu, edindiğim piyasa tecrübeme göre çiftlik arazime yaptığım onca, ahır, bina, sağım sistemi, gübre temizleme gibi sistemler elimde patlayacak. Zamanında araziye yapmış olduğum yatırımlar beni hayvanları kestirmekten alıkoyuyor.
Ama bu şekilde de yavaş yavaş eriyorum. Bilmiyorum hocam, iki ucu boklu değnek.
Mantıken bu işin devam etmesi lazım diyorum ama burası Türkiye olunca olaylar pek de mantıkla işlemiyor.
-
daha önce izlediğim için tam sizin durumunuza uygun bir video, aramam biraz uzun sürdü ama buldum çok şükür:
medyali tvyoutubeBakırköy'de yaptığımız en yeni sokak röportajlarında halkımıza "ekonomiden memnun musunuz, yeni gelen zamlar için ne düşünüyorsunuz?" emekli vatandaşlar konuşurken araya giren bir kadın vatandaşımız "millet cahil, eğitim yok, kimse okumuyor, medya satılmış" dedi. Araya giren bir başka vatandaş ise "gençler iş beğenmiyor" deyince tartışma çıktı. Türkiye'nin gündemi ve siyasetteki tartışmalı konular üzerine halkın nabzını tuttuğumuz sokak röportajlarımızın bu bölümünde halkımıza "Ekonomiden memnun musunuz ve yarın bir erken seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" diye sorduk. İşte İstanbul, Bakırköy'de gerçekleştirdiğimiz siyasi erken seçim anketi niteliğinde sokak röportajları. ABONE OL ► https://goo.gl/typ1yA ► İletişim : alikoyuncutr@gmail.com Dünya ve Türkiye'deki siyaset gündeminden haberler ve tartışma yaratan konular üzerine videolar yayınlıyoruz. Sokak röportajlarıyla gündemdeki konular hakkında halkın nabzını tutuyor, izleyicilere Türkiye'nin gerçek gündemini ve sokağın sesini duyurmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin sosyal ve siyasi gündemini takip ederken günün en önemli haberlerinden anında haberdar olmak için bizi takipte kalın. #SokakRöportajları #Ekonomi #Dolar ÜCRETSİZ ABONE OLMAYI UNUTMAYIN ► https://www.youtube.com/channel/UCtTHvHWkbCO2H9Ua8HA8ekA?sub_confirmation=1https://www.youtube.com/watch?v=kFyKQUq4VrAister 2:24'den itibaren, isterseniz sizinle aynı konumda olan genç bayanın anlattığı 08:19'dan itibaren izleyin.
umutsuzluğa kapılmayın, sizinle aynı durumda olan bir çok insan var. Allah büyük, bugünler de düzlüğe çıkacak muhakkak...
-
Mahalleye gelen sütçü kendi ürettiği sütünü 10 liradan satıyor hocam, senin üretim çok fazla ama olmazsa buna falan geç. Zaten yakında süt tozu içecek herkes.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kime satıyorsunuz sütü firmalar ya da devlet mi satın alıyor? Biz çiğ süt kilosunu 8.5 liradan satın alıyoruz civar bir köyden.
-
Durum içler acısı hocam. Hanımefendi durumu güzel özetlemiş.
Olaya bir de şuradan bakmak lazım. Benim tek gelir kaynağım bu sektör değil, farklı alanlarda da yatırımlarım var öyle ya da böyle kazanıyorum şükür. Evim var, arabam var vs.
Birçok kişinin çok kötü şartlar altında hayatta kalma mücadelesi verdiği şu dönemde ben bu şekilde canımı sıkıp böyle böyle nereye kadar diyorsam, Allah durumu olmayan arkadaşlara yardım etsin. Onların psikolojik halini düşünemiyorum bile...
-
Çiğ süt işleme gücü olan fabrikalara satıyoruz hocam. Onlar sütümüzü günlük olarak gelip kamyonla alıp gidiyorlar. Kendileri işliyorlar, peynir, yoğurt vb. olarak piyasaya sürüyorlar.
Sütümü işleyebilecek maddi imkanım olsa o şekilde değerlendiririm ama öyle bir imkanım yok maalesef.
-
Amin.
-
o da olur inşallah en kısa sürede...
-
Maliyetler kurtarmıyorsa mecburen minimum ama seni de kurtaracak şekilde bir zam yapmak zorundasın. Vatandaş birçok temel gıdadan faydalanamıyordu zaten. Seçimler ve sonuçları. Artık bol bol duble yol, asfalt, beton yerler sorun değil. Sen daha kendini, ailesini, geleceğini, çocuklarını bile düşünmeyen boş insanlara ne bakıyorsun ki. Yapıştır zammı geç; alan alır, alamayan dona kalır. Zaten eninde sonunda bu zammı yapacaksın, yani kaçınılmaz son. Ekonomi denen şey zincirdir, hepimiz de bu zincirin halkası. Dolayısıyla ekonomide duygulara yer yok.
Yazık ya, bu gidişin sonu iç savaş resmen.
-
Duayla olacak iş değil.Müslümanim ama sıkıldim artik duayla cözülmüyor.İcraat lazim.Görüyoruz dualarla olmayacağini.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 20 Mart 2022; 5:19:14 >
Ampüle evet'i basanlar en kötü hayat şartlarını ve sefaleti hak eden tek canlı gurubu türkiyede.
-
Oy verdiysen diye yazmışım zaten. Senin yazdığın yazıdan dolayı böyle bir şey dedim.
Vermediysen üzerine niye alınıyorsun?
Marketin sattığı fiyatı kıskanıyorsan kendi arabanla yada anlaştığın bir kamyonla git sütlerini sat aracı olmadan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 20 Mart 2022; 12:50:5 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşleriniz ne zamandan beri bozuldu, sanırım 6 ay önceye kadar iyşydi diye tahmin ediyorum. Şu an bir geçiş dönemindeyiz ekonomi sıkıntı ama bu günlerde geçer eğer ekonomik olarak sabredebilecek gücünüz varsa sabredin tabi bunu söylemek bize kolay, sizin kararınız. Ancak bir sene sonra daha kötü olacağını düşünmüyorum, nihayetinde seçim olacak vs. Bir ara tavukçularda batıyordu, bu ticari işler böyle, dönem dönem iyi ve kötü zamanlar oluyor, Allah yardımcınız olsun.
Türkiye her yönden bitik zaten sütle kalsa iyi diyeceğim ama diyemiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Biz 8 lirada alıyoruz litresini tonton bir amca getiriyor. Sizde deneyebilirsiniz dışarıda vatandaşa satmayı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X