Sizin zarar etmeyeceğiniz fiyata satmaya imkanınız olmuyor mu? |
TOPLANIN, KONUDA SÜT ÜRETEN BİR ENAYİ VAR (3. sayfa)
-
-
ehe sİz zaManINda oY VErdinİZ ceZAnıZI çEKİN eHE
-
Aslında güzel bir konu, okudum okudum. Son kısımda "amaaan kime neyi anlatıyorum ki" demiş.
E anlatma o zaman.
Derdini anlatıp sonra da "kime anlatıyorum ki" tavırları hoş değil.
-
Girdilerinizin yüzde kaçı döviz?
8 TL'ye satmanız durumunda yüzde kaç kâr ediyorsunuz? (kendi emeğiniz hariç) Bir de bu değeri döviz cinsinden yazabilir misiniz?
Sizin 8'e sattığınız ürün nasıl 24'e çıkıyor? İşlemler entegre tesislerde yapıldığı için maliyetinin daha düşük olmasını beklerdim.
Yem üretimi çok yüksek teknoloji mi gerektiriyor? Neden ithal ediyoruz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam daha önceleri de iyi sayılmazdı ancak idare edilebilir bir durumdaydı. Şu an ise kimse işin içinden çıkamıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tabi hocam, yapılabilecek bir şey ama şu an için o kadar sütün hepsine perakende pazar bulamam. Belki küçük bir kısmı arabalarla vatandaşa perakende satılabilir
@rukA_m şu işi bir detaylandırın hele. Mesela 1 ayda kaç litre süt kaç inekten elde etmektesiniz? Bu ineklerin serada otlatmanın haricinde 1 ayda kaç kg yem gideri oluşmaktadır. Bunun haricindeki ek giderler nelerdir vesaire...
İşi bir masaya yatırak hele gurbaan.
Hocam durum şöyle. Ulusal Süt Konseyi çiğ süt kalitesine göre tavsiye edilen bir satış fiyatı belirler.
Gel gelelim fabrikalar bu tavsiye fiyatı bize verirlerse iyi. Benim sütüm yağ ve protein bakımından zengn ve kaliteli. USK’nın belirlediği fiyata göre litre başına 24 kuruş fazla paraya satmam lazım. Peki fabrika alıyor mu, tabiki almıyor.
Yıllardır değişmediğimiz fabrika kalmadı, dürüst iş yapanına pek rastlayamadım
Oy vermediyse de yapacak birşey yok.
Zira herkes "Başım belaya girmesin" ve "Bana dokunmayan yılan 1.000 yaşasın" zihniyetiyle hareket edip yapılan haksızlıklara göz yumdu.
Beter olalım...
Valla doğru söylüyorsun da hocam inan ne yapacağımı şaşmış vaziyetteyim. Sondaki sitemim de belli bir kitleye zaten, yoksa burada verilen her türlü fikre veya eleştriye açığım.
Valla, AKP'nin herhangi bir konuda bir çözümü olsa zaten uygular.
Hocam maliyetlerin %80’ini yem oluşturuyor.
3 hafta önce sağmal hayvanlara yedirdiğim yem rasyonunun maliyeti hayvan başına 85 TL idi.
Bir hafta önce yaptığım hesaplamada aynı rasyon 130 TL’ye mal oldu. Belki bugün 140 TL’yi bulmuştur.
Ülkede çiftçi kalmadı ki ürünler yurtdışından gelmesin.
Mesela iki ay önce rasyon içerisinde kullandığım By-pass yağ, vitamin gibi takviyelerin tonunu 1300 $ dan almıştım. Geçen hafta satın aldığım firma 2300$ olduğunu söyledi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rukA_m -- 20 Mart 2022; 14:32:48 >
Bu abimizde sesini kimseye duyuramamış senin derdine benzer bir dert abininkide.
bursada bugünAşı olan keçilerinin yarısı telef olduhttps://www.bursadabugun.com/haber/asi-olan-kecilerinin-yarisi-telef-oldu-1496738.html
Şu sıralar 70 inekten günlük 2300 kg süt sağıyorum.
Yem maliyetleri ile ilgili ufak bir açıklama yaptım yukarıda.
Yem maliyetleri %80’i oluşturuyor.
Daha bunun işçi maaşı, elektrik, su, telefon faturaları, mazotu, makina amortismanları, veteriner masrafları, saçma sapan oda aidatları, tarla giderleri ve aklıma gelmeyen birçok masrafı da ekleyince işin içinden çıkamıyorsunuz.
Yem maliyetlerini tüm giderler içerisinde %55 gibi seviyelerde tutabilirsek güzel paralar kazanabiliriz.
Yazık olmuş hocam. Allah yardım etsin
Bu ülkede üretici olmak kesinlikle çok zor ya uç uca dönüyor çark yada her sene borçların katlanarak artıyor. Çok büyük üretici falan olman gerekiyor ki iyi kazanasın. Küçük çiftçi küçük esnaf falan artık karnını doyuramaz hale geldi.
-
Bir yıl boyunca sağmal inekler toplamda ne kadar süt veriyor peki? 12 ay boyunca sağım yapamıyorsunuz diye biliyorum. Doğumdan sonra kaç ay boyunca süt veriyor?
Yem maliyetleri fenaymış. Madem fiyatlar bu kadar yükseldi, arz talep dengesini tutturmak için insanların üretime yönelmesini beklerdim.
Meslektaşın olarak durumunu çok iyi anlıyorum. Sorun süt fiyatlarının artması ile çözülecek bir sorun değil.
Maalesef ülkemizde sıkıntını anlatabileceğin, çözüm bulabileceğin bir mevki makam 9 temmuz 2018 tarihi itibari ile kalmadı.
Konuyu siyasete bağlamak istemiyorum ama bu duruma gelmemizin sebebi de tam olarak siyaset. 2023 yılında çiftçilerin desteklerini arttırırlar, borçlarını ertelerler hepsi bugünleri unutur yine oylarını verirler.
-
mühendis çıkış olduğuna göre bizi aydınlatabilirsin diye düşünüyorum
8 TL'ye satacağın ürün neden markette 20 TL'ye çıkıyor , hangi aşamada % kaç ekleniyor bunun ne kadar maliyet ne kadarı kâr
ikinci sorumda; sen 8'e değilde 10-15'e satamazmısın , diğer aşamadıki kârları alamazmısın
-
Konya’da Kafka süt yada diğer adı Çobanoğlu süt firmasından 9 TL ye alıyorum litresini hem sütün kendi güzel yağlı gemde yoğurdu falan güzel oluyor. Perakende satışına yönelin derim hatta bazı marketler ile anlaşıp paketli olarak onlara da verebilirsiniz Konya’daki marketlerde markalara göre değişik fiyatlar var 7-8-9-10 lira gibi fiyatlar var ama çiğ süt her zaman daha iyi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X