Şimdi Ara

TOPLANIN, KONUDA SÜT ÜRETEN BİR ENAYİ VAR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
7
Favori
11.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
122 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam kaçtane büyük baş hayvanın var ver gitsin. geçen 150 büyük baş hayvanı olan bir arkadaşım önce gitti düşük faiz ile yem kredisi aldı. gitti bi yerden fatura uydurdu ona parayı aldı cebe sonra bütün hayvanları sattı. şimdi kafam rahat daha çok kazanıyorum diyor.

• faruk F kullanıcısına yanıt
    Hocam bir hayvandan senede ortalama 6000 kg gibi bir süt sağıyoruz ( Tüm koşulların iyi sağlandığı durumda)

Tohum atıp gebe bıraktığın bir hayvanı 7 ay boyunca sağabilirsin, gebeliğinin son 2 ay 10 günlük kısmını kuraya ayırarak sütünü sağmadan geçirirsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • igneli kullanıcısına yanıt
    Benim korkumda bu ya işte hocam. İnsanları çok kolay manipüle ediyorlar, belli bir kesim böyle yönetilmeyi fazlasıyla hakediyor ama malesef kurumun yanında yaş da yanıyor…

• yakup13 kullanıcısına yanıt
    Hocam sütü işleme teknolojisiyle ilgili sizleri aydınlatacak düzeyde bilgim yok malesef. Sadece tüm prosedürleri yerine uygulayarak bir süt işleme tesisi, mandıra adına her ne derseniz açabilecek maddi gücüm yok.

Benim şu an en basit şekilde yapabileceğim şudur. Kendi markamı oluşturup sütü işleme maliyeti olmadan çiğ süt piyasasına girmek. Sütümü şu an 5,70 Tl değil de 8,5 TL gibi fiyatlara o zaman satabilirim ama çözüm bu olmamalı işte.

Süt fiyatının artmasındansa bizim yem maliyetlerini bir şekilde düşürmeleri lazım.

• GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt
    Valla hocam hayvanları satmak basit de çiftlik arazisine yaptığım o kadar yatırım çürüyüp gidecek. Endişe ettiğim şey bu

• Oy verdin mi hiç bunlara? Ciddi soruyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben olsam ithal süt alan şirketleri, ithal inekten süt üreten şirketleri bulup vatandaş oralardan almasın diye propaganda yapardım. Yerli üretim desteklenecekse vatandaş arkasında durmalı. Şu anda hükümet engel oluyor.

Zaten ithal inekler anadoluda cok yaşamıyor. Yerli inek sayısı %5 gibi birşey. Sayısı artarsa sut üretim maliyeti azalır. Yerli inek anadoluda hayatta kalacak şekilde evrim geçirdi. Yerli inekler varken inek ithal edenin bence ya bu konuda yeterince bilgisi yoktur ya da ithalat lobiciliği yapiyordur ya da hükümetin koyduğu kanunlar engel olmuştur.

Aynı lobicilik balık çiftliklerinde de var. En büyük şirketler kafalarına göre fiyat bile düşürerek küçük şirketleri batırıyorlar. Uyuşturucu baronlarının siyasetçileri satın aldığı bir ülkede normal olaylar bunlar.

Balık çiftliği kurmak istersin, arsa almadan önce hükümet (chp, akp, hepsi aynı) engel oluyor, işi uzatıyor, oyalıyor. Aynı anda kendi yandaş şirketine bilgi verip bak burada para var deyip ona iş yaptırıyor. 10 yıl sonra üretip tam satacakken diyorki bunu ihraç etmek yasak. Böylece bitirici darbeyi yapan hükümet ve onu satın alan lobiler bayram ediyor. Küçük üreticinin elinde kalan tek şey deneyim oluyor. O da işe yarar mi ilerde, bilinmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 20 Mart 2022; 12:3:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vermedim hocam.

• Hocam öncelikle kolaylıklar başarılar dilerim.Üreten insan bu ülkenin başının tacı olmalı.

Denge bozulunca herkes sıkıntıya düşüyor , ülke maalesef yönetilmiyor-sürükleniyor.Bu gidiş ya değişecek , ya da duvara çarpıp değişeceğiz.Başka çıkış kalmadı maalesef.

Sanırım cins inekler yemsiz olmuyor , yemi üretmek bir maliyet düşüşü sağlar mı ?

not:eğitim aldığınız şuradan belli bana zam demiyorsunuz , çünkü vatandaş bu fiyatlarla bile peyniri-sütü düşünerek alıyor.

Talep ciddi düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 20 Mart 2022; 12:0:45 >
  • rukA_m kullanıcısına yanıt
    Valla oy vermiş olsaydınız, beter ol diyecektim. Bir mühendis bunlara oy vermişse, beter olmalıdır.

Ama bizdenmişsiniz. Yok edilmeye çalışılan kesimden. Üzülmemek, sıkıntı yaşamamak mümkün değil. Ancak şundan emin olun, normal bir ülkede değer gören her insana, her mesleğe aynı saldırıyı yapıyorlar. Tahammülleri yok iyiye, güzele, doğruya, mutluluğa, eğitime, bilime. Kısaca kendilerinde olmayan her şeye.

En azından yalnız olmadığınızı bilin. Eczacı da, avukat da, hekim de aynı durumda. Gidecekleri güne kadar geçiminizi sağlayabilecek kadar küçültün işinizi. Yatırım yapmayın, büyümeyin, kredi kullanmayın. Karnınızı doyurmakla yetinin. Bunların amacı sizi yok etmek, elinizdeki her şeyi almak çünkü. Yok olmadan beklemek lazım. Elbet gidecekler. En fazla 1 yıl kaldı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tek çözüm yönetimin değişmesi ve başkalarıyla şansımızı denememiz

bu durumu bana değil git seninle aynı işi yapanlara anlat

sen ne çözüm bulursan bul bu hükümet gelip onu da mahvediyor

tek yol ülke yönetimi için başkalarına şans vermek

• mgora kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim.

Tabi kendi yemimizin büyük bir kısmını üretebilirsek rahatlarız ancak bu sektörde kabaca şöyle bir hesap var.

Bir hayvana bakmak için ortalama 3 da alan ekmek gerekiyor. Bizim buralarda sulu tarlanın da fiyatı 40 bin TL. Sürümün tüm ihtiyacını karşılayabilmek için 25 milyon TL gibi bir parayla tarla sahibi olmalıyım ki devam edebileyim. Tabiki öyle bi para bende yok.

Bu sektör benim gibi nispeten küçük işletmelere göre değil bu yüzden. Bunu anlamak zamanımızı aldı…

Bana göre bu sektöre girmek isteyen bir yatırımcı cebinde 60-70 milyon TL gibi bir para olmadan kesinlikle bu işlere bulaşmamalı.

O parayla farklı bir sektörde çok daha güzel paralar kazanır bu da ayrı bir konu

• Hocam desteğiniz için çok teşekkür ederim. Herkes gibi bizim de çevremizde malum partiyi destekleyenler var. Yapmayın, etmeyin dedik ama söz dinletemedik. İnsanlar yeni yeni akıllanıyor ama iş işten geçti malesef…

• marketten 7-8tl'ye sahte süt alacağıma, elden 10tl ye bol kaymaklı süt olsa her gün alırdım ama köylere yakın değiliz.

arazi size ait ise iyi bi bedele gidiyor alanlar nasıl kar ediyor bilmiyorum

çünkü çiftlik rushatı almak zor merkezi bi yerde iseniz kurtulun derim

şurada kurbana ne kaldı iyi bir bedele gider diye düşünüyorum büyükbaşlar

• Hocam öncelikle geçmiş olsun.Durum çok kötüye gidiyor yazınızı yorumlarınızı okudum.Süt ürünleri ve sebze meyve için yaz aylarında daha astronomik fiyatlarda olması içten değil.
    Malesef tarım ve hayvancılığı da bitirdiler.Elde avuçta bişey kalmadı sonu kıtlığa doğru gidiyor.

• Yurtdışına satamıyor musun

Günlük 2300 kg sütten eğer belirtilen 5.70 ile veriyorsanız ayda yaklaşık 400k tl gelir ortaya çıkıyor. Bakınca hiç de fena değil. Lakin giderler ne kadar ediyor bilmediğimizden netlik kazandıramıyoruz bu yaşanan olaylara.

Birkaç üretici birleşip kooperatif kuruyorlar mesela. Tek olmuyorsa böyle bir oluşuma katılmanız iyi olabilir. Mesela Tire süt kooperatifi var.

Hayırlısı artık ne diyelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 20 Mart 2022; 15:17:52 >
  • burada inek besleyenler sütün litresini 10 tl den satıyor.bayağa da talep olduğunu söylüyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STumhaM -- 20 Mart 2022; 15:33:21 >
  • Çözüm mü öyle bir şey yok unutun çözüm falan rast gider böyle

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.