Şimdi Ara

toplu taşıma daha fazla kullanılmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli benzine mazota zam, ay sonunda cebimize bir bakıyoruz akaryakıta para vermekten çoluğa çocuğa bir şey kalmamış
    zamların önüne burada özelikle forumlarda ban layarak geçemiyeceğimize göre bizde belki daha az tüketici bir toplum olma yolunda toplu taşıma araçlarını kullanabiliriz.
    Yani bir pazara, yakın bir markete bile giderken aracımızı kullanmanın pekte bir anlamı yok yada işe giderken servisimizi kullanabiliriz. 1-2 vesayit ile gidebileceğimiz yere illede aracımızla gitmemize ne denli gerek var bunu tartışmalıyız bence.
    Zamanında yapılan ötv indirimi, araba kredileri ve araba fiyatlarının düşmesiyle ortalık araba doldu zaten.

Bence bu konuda biraz daha duyarlı olup en azından kendi kesemizin hesabını yapmak ebabından söylüyorum toplu taşımayı daha sıklıkla kullanabiliriz. (zorumlu durumlar hariç...)

• zamlara karşı yapılabilecek şeyler için açılması gereken topik buydu.
    hiç olmazsa havanda su dövmemiş oluruz .
    hepimiz kendimize pay çıkarırız.bu şekilde gerek trafik yoğunluğunu azaltmış,gerekse cebimizi korumuş,gerekse de milli servet olan dışa bağımlı olduğumuz yakıt konusunda bir adım atmış oluruz.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre. -- 6 Temmuz 2006; 9:31:29 >
  • Ya Serkes bu da sorumu?

Tabiki toplu taşıma daha çok kullanılmalı. Özellikle büyük şehirlerde. Öncelikle bu sadece yakıt fiyatlarından dolayı değil trafik yoğunluğunun azalması ve hava kirliliğinin azalması için yapılmalı. Toplu taşımacılık ve buna alternatif olabilecek pratik uygulamalar geliştirilmeli. Örneğin eğer toplu taşımacılık ağı yeterli esnekliği sağlayamıyorsa senin de dediğin gibi işe gitmek için özel servis araçları kullanılabilir veya birbirine yakın yerde ikamet eden veya aynı yerde ikamet edip birbirine yakın yerlerde çalışan 4-5 arkadaş düzenli bir biçimde araç paylaşımı yaparak trafikteki araç sayısının özellikle sabah ve akşam yoğun saatlerde azalmasını sağlayarak trafik sorununu ve artan yakıt fiyatlarının olumsuz etkilerini bir derece berteraf edebilir.

Ben iş yerine yürüyerek gidebilecek bir mesafede yaşamaktayım. Yakın zamana kadar işyerindeki araç sayısı 1 e düşene kadar işe yürüyerek gitmeyi tercih ediyordum. Ancak artık öğle yemekleri veya acil ihtiyaçlar gibi bir durumda kullanabileceğimiz bir araç olması açısından otomobil kullanıyorum (biliyorum geçerli bi mazeret değil ama bulabildiğim tek mazeret bu).

• eğer sadece kendim bi yere gideceksem, arabamla gitmek gerçekten gereksiz, (istisnai durumlar vardır tabi) ama aile ile olunca toplu taşımadan nefret ediyorum...
  • ben artık bisiklete binmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım , hem biraz kiloda veririz .

bunlara verilecek genel ad .
    kan emici ZAMPİRLER !!!

cebinde birazcık para olduğunu hissettikleri an almak için her yolu deneyen ve genelde başaran ZAMPİRLER.

bunlarla başa çıkmanın tek yolu var.
    almamak, kullanmamak, talep azalsın ki arzedemesinler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

ben artık bisiklete binmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım , hem biraz kiloda veririz .

bunlara verilecek genel ad .
    kan emici ZAMPİRLER !!!

cebinde birazcık para olduğunu hissettikleri an almak için her yolu deneyen ve genelde başaran ZAMPİRLER.

bunlarla başa çıkmanın tek yolu var.
    almamak, kullanmamak, talep azalsın ki arzedemesinler...

+1
  • Açıkçası toplu taşımanın İstanbul'da insanları kaldıracak kapasitede olduğuna inanmıyorum. Trafik iett, özel halk otobüsü, dolmuş, kaynıyor. Üstüne üstlük raylı sistemler var ama hala insanlar bu vesaitleri kullanırken birbirleriyle akraba olmuş şekilde gidiyorlar. Daha fazlasını kaldırmaz bence toplu taşıma araçları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ulaşımın sorun olduğu, bütün şehirlere metro kuruls, toplu taşıma araçları artırılsa bunlarla rahat ve ucuz yolculuk yapılabilse insanlar hiç değilse işlerine giderken bu araçları tercih ederler.Trafik yoğunluğunun azalması yönünden iyi olur.
  • birde aracımı yeni aldım biniyim hevesi var...
    çok yol gidip çok masraf yapınca direk soluğu burda alıyor.

benzin fiyatlarına temizinden bir kaç yapıyor ve rahatlıyor....
  • DAHA ÖNCE BU KONU İLE İLGİLİ AÇILAN FARKLI BAŞLIKLARDA DA YAZDIM, BENİM EVİM İSTANBUL ANADOLU YAKASI İŞİM AVRUPA YAKASINDA SADECE İŞE GİDİŞ GELİŞ İÇİN YAPTIĞIM YOL 100 KM.NİN ÜZERİNDE. BUGÜN TÜRKİYEDE İNSAN GİBİ YOLCULUK YAPABİLECEĞİM TOPLU TAŞIMA AĞI KURULSUN BUGÜN İŞE ARABA İLE GİDİP GELMEYİ BIRAKIRIM. AMA ŞU ANDA İSTANBULDA BUNA İMKAN VEREN BİR TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ YOK, BENDE MEMNUN DEĞİLİM KAZANDIĞIMI BENZİNCİYE VERMEKTEN, ALDIĞIM ARABAYI KEYİF İÇİN KULLANMAK YERİNE İŞE GİDİP GELİRKEN ESKİTMEKTEN, YILBAŞINDA ALDIĞIM ARABA OLDU 20.000 KM BUKADAR ZAMANDA, SADECE BENZİNİ DEĞİL ARABANIN ESKİMESİ YIPRANMASIDA AYRI BİR KONU, BENİM SİNİR SİSTEMİM YIPRANIYOR HERGÜN KÖPRÜ TRAFİĞİNDE. BENDE MEDENİ BİR TOPLU TAŞIMA AĞI KURULMASINI VE SİSTEM İÇİNDE İNSAN GİBİ YOLCULUK YAPMAYI ÇOK İSTİYORUM. İŞİM GEREĞİ ALMANYAYA GİTTİĞİMDE MÜMKÜN OLDUKÇA METRO KULLANMAYI TERCİH EDİYORUM. DAKİKA RÖTAR OLMADAN, ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE ŞEHİRİN ÇOK BÜYÜK BÖLÜMÜNE ÇOK KISA SÜRELERDE ULAŞABİLİYORUM. BELKİ BİRGÜN BURADA DA BUNLAR HAYAL OLMAKTAN ÇIKARDA BENDE TAKSİCİ GİBİ ARABA KULLANMAKTAN KURTULURUM.

• herkesin ortak bir görüşü var toplu taşıma araçları daha ok kullanılmalı cevrenin korunması ve trafik yoğunluğunun azaltılamsı için bu şart ama toplu taşıma nın yaygınlaşması için önce toplu taşıma nın modernleşmesi lazım yoksa insanlarımızı toplu taşımaya yönlendirmek çok zor olacaktır
  • Bunun olması için öncelikle kullanılan şahsi araçların sayısı azalmalı ve toplu taşıma araçlarının sayısı artırılmalı inşallah ileride olur da trafik vs vs sorun olmaz Yalnızca trafik deil cevremizde eksoz gazından birazcıkta olsun arınmış olur
  • çözüm:
    metro ve hızlı tren daha konforlu belediye otobüsleri
  • Bizim insanımız yumurta kapıya dayanmadan harekete geçmez. 70 yıldır ülkede toplu taşıma adına doğru dürüst kaç proje gerçekleştirilmiş?

İnsanların mal, öküz statüsünde taşındığı otobüs ve dolmuşları saymazsak ülkenin genelinde modern toplu taşıma diye bişey yok. Demiryolu ağı 70 yıl önce ne yapıldıysa o. 1 cm. demiryolu yapılıyormu senede? Yok.

Kamyonlar her yıl yüzlerce trafik kazasına yol açıyor, yüzlerce ailenin yok olmasına, yolların yıpranmasına, çevre kirliliğine neden oluyor. Peki alternatif yolcu ve yük taşıma projesi var mı ülkenin? Demiryolları yeterince kullanılıyor mu? Yok Yok Yok!!!

Plan program hak getire. İnsanlarımız binmiş bir alemete gidiyor kıyamete.
  • benzinin bu kadar fahiş fiyatlı olma sebebi maliye bakanlığının vergi toplayamaması ve dolaylı vergilere yüklenmesi. avrupada bu oran %35 iken ülkemizde %70. yakında fıkradaki gibi oynamaya başlayacağız sokaklardao zaman belki daha am yapmazlar!!
  • toplu taşıamayada binmeyeceksina aslında yürüyecen ya da bisiklete binceksin anca böyle protesto edilir toplu taşıama araçlarına binsek de devlet gene karlı çıkacak Onları zarar sokcağımız ve vatandaşın gözünün açıldığını göstermemiz lazım ama tabi , dulun yetimin hakkını yiyen paraya aç olan vatandaşını ho gören devlet büyüklerinden ne beklenir.

ADamlar der işte bak toplu taışama araçlarını kullanın negüzelde oldu trafik rahatladı millet vekillerimiz daha rahat beleşe arabalarıyla dolaşıyor der

Bunlar ne yapsak ne protesto etsek bi kulp bulurlar %100 Anca yakacan kıracan dökecen dağıtacan her yeri ancak bundan anlar bizikiler.

• hee tabi tabi daha fazla toplu taşıma kullanmalıyız, gideceğimiz yere nasıl gidebilirizin yollarını arıyacağız.

arabaları satıp gerektiğinde kiralık arablara binmekte bi çözüm olabilir belki. hem mtv,sigorta,kasko gibi masraflarda kalkar ortadan.
  • aslında toplu taşıma sosyal devlet olmanın bir zorunluluğudur.

insnalar araçlarına binip hem çevreyi kirleteceğine,gürültü yaratıp,küresel ısınmaya yardımcı olacağına bir tren,metro,otobüs vs.. ile yüzlerce insanı bir arada kaliteli taşımak aslında en iyisi.

ancak İstanbul da maalesef bu hizmetler iyi verilmiyor.
    ondan dolayı arabası olup,deposunu doldurabilecek kişiler arabalarını kullanmaya devam ediyor.

fakat kaliteli toplu taşıma olsa ben aracıma binip,ne trafik sıkıntısı çekerim,ne de stres...
  • burada asıl sorun devetin vergi toplayamaması. aslında suç yine bizde. daha doğrusu vergi vermeyen de. topl taşıma araçlarını kullanmasak bile devlet bu sefer benzinden çıkacak açığı araç vergisiyle kapatır. maşallah cin gibi maliye bakanımız var. vergi vermeyenelerden nasıl vergi alırım diye değil de veren enayilerden nasıl daha çok alırım diye düşünür hep kendileri....
  • quote:

Orjinalden alıntı: alone61

burada asıl sorun devetin vergi toplayamaması. aslında suç yine bizde. daha doğrusu vergi vermeyen de. topl taşıma araçlarını kullanmasak bile devlet bu sefer benzinden çıkacak açığı araç vergisiyle kapatır. maşallah cin gibi maliye bakanımız var. vergi vermeyenelerden nasıl vergi alırım diye değil de veren enayilerden nasıl daha çok alırım diye düşünür hep kendileri....

kardeşi hariç

neyse konuya gelelim zten bir yere gidileceği zaman eğer ailecek gitmiyorsak arabayı kullanmıyoruz genelde otobüs metro vs biniyoruz
    birde şu sorun var mesela eminönüne gideceksiniz arabayla gittiniz ama park sorunu var
    otoparklar pahalı bazen otoparklarda boş yer yok otoparkın 1 saati 5 ytl
    ama ben ve babam iett ile 1.300+800=2.100 bide dönüşü toplam 4.2 ytl geliyor buda çok karlı oluyor

ne yapalım babam mühendis olmasına rağman
    devlet memuru

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.