Bildirim
Torrent hdd'ye zarar verir mi?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bende gunde 12 saat acık 2-3 senedırde aynı 160gb eskı bır sata dısk tık demedı omru kısalsa bıle bu kısalmayı gormeden bu dısk degısır zaten -
quote:
Orijinalden alıntı: pegasus1881
bende gunde 12 saat acık 2-3 senedırde aynı 160gb eskı bır sata dısk tık demedı omru kısalsa bıle bu kısalmayı gormeden bu dısk degısır zaten
laptop'ta seagate takılı bu marka nasıl dayanır mı? laptopu da yeni aldım :) -
seagate samsung dıskler genelde sorun cıkarmıyor ama laptop dısklerı konusunda bırsey dıyemem masaustu sıstem kullanıyorum laptop uzun sure acık kalırsa ısı sorunları oluyor genelde -
Birkaç gündür bende sık sık duymaya başladım bu torrent problemini. hatta birkaç kişi torrent yüzünden hdd'lerinin zarar gördüğünü söyledi. Download ve upload işlemleri sürekli çalıştığı için hdd devamlı aktif kalıyor. aynı anda 2 işlemi yaptığı içinde zarar verme olasılığı mantıklı geldi. özellikle notebooklarda uzun süre çalışması ısı problemiyle beraber hdd ye zarar verebilir.
konu hakkında detaylı bilgisi olanlar bizleri bu konuda aydınlatırsa sevinirim... -
Seagate 410AS 250GB
4 yıldır Torrent dosyalarını indirdiğim/upload yaptığım disk budur. Hiçbir sorunu yok şükür :)
-
kardeş kafan rahat olsun. hdd darbe görmedikçe yada dış etkenlerde etkilenmedikçe(ısı nem vb.) ömrü çok uzundur.
tabi hdd ye ilk önce bir sector testi yap. bozuk sector varsa ömrü kısa olur. yoksa 5-6 yıl hiç bişey olmaz.
tabi hdd max 40 derece sıcaklıkta çalışırsa 40 dereceden sonra hdd bozulmaz ama ömrü kısalabilir -
benim samsung hdd m var o kadar çok download yaptımki.. aylık 1000 gb doldururdum banamısın demiyor uzun süredi kullanıyorum badsector felan yok. diskin yarısı dolu. aslında indiriyorum siliyorum. birşey oldugu yok. ama zamanla yavaşlıyorlar sanki. azda olsa belki sistemden kaynaklı -
quote:
Orijinalden alıntı: gtx295
benim samsung hdd m var o kadar çok download yaptımki.. aylık 1000 gb doldururdum banamısın demiyor uzun süredi kullanıyorum badsector felan yok. diskin yarısı dolu. aslında indiriyorum siliyorum. birşey oldugu yok. ama zamanla yavaşlıyorlar sanki. azda olsa belki sistemden kaynaklı
low format atarsan eski hızına döner. hdd eski dosyaları cache olarak hep tutar üstüne yeni dosya gelince siler. aslında boş olan kısımlar doludur. üstüne veri yazılınca onu silmiş olursun. yada low format atarak.
hdd doluncada illaki yavaşlar. -
herhangi bir sorun oluşturmaz, istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.sizinki laptop olduğu için ısınma sorunu olacaktır.altına soğutucu fan sehpalardan koyunuz
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X