Şimdi Ara

Torrent Seed Edemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir tane torrent sitesine kayıt oldum ve download-upload oranımı belli bir seviyenin üstünde tutmam lazım fakat 5 mb ile dosya indirirken en fazla 10-20 kbps ile upload yapıyorum, hatta yükleme bitince upload tamamen kesiliyor 0'a düşüyor. Bunun nedeni nedir acaba nasıl çözebilirim ? Konu yanlış yerdeyse kusra bakmayın bütün başlıklara baktım nereye açacağımı anlamadım.

• Hangi torrent client'ını kullanıyorsunuz? Socks5 Proxy veya VPN bağlantısı kullanıyor musunuz?
  • Utorrent kullanıyorum vpn kullanmıyorum. Yani sitede leecherlarda çok olmuyor aslında herkes seed yapıyor ama benim anlamadığım, birisinin gelip indirmesini mi bekleyeceğiz bizim üzerimizden dosyayı, birde diyelim birisi 200 mb lık part çekti bizden. Biz 10 gb upload etmek istesek yüksek net hızımız olsa bile böyle en az 1 gün falan bekleyecek miyiz ? Yani upload edeceğine güvensem upload hızı 300-400mbps olan avm var yakınımızda ama oraya gidip 100gb lık bir dosya indirsem, down/upload ratio mu dengelemem aylarımı alır heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 11 Mart 2019; 20:1:30 >
  • Yani hocam eğer sorun düzelmezse ve hemen banlamazlarsa 1-2 gün içerisinde orayı bi 350-400gb sömürüp hesabı da banlatırım artık yapıcak bir şey yok. Galiba zor bulunuyormuş hesaplar ama (torr.ent leech sitenin adı) çokta umrumda olmaz yani 10gb dosya bile indiremeyeceksem. Bu tarz sitelerde otomatik bir şekilde mi direk banlıyorlar nasıl oluyor bu işler hocam biliyor musunuz. Mesela %40'ın altına düşerse ratio banlanırsınız diyorlar ama kaç gün içinde banlıyorlar ? Banlayana kadar sömürebilir miyiz siteyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 11 Mart 2019; 20:5:46 >
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    qBittorrent varken uTorrent kullanmanızı önermem. Ben qBittorrent kullanıyorum. O tarz sorunlar yaşamıyorum. Gayet memnunum.

Bildiğim kadarıyla private torrenting siteleri belli bir ratio altına düşünce 1-2 hafta size süre veriyor. Ratio dengelenmezse/artmazsa hesabı banlıyorlar. Ben onlara hiç bulaşmıyorum. İndirmek istediğim film olursa public trackerlar fazlasıyla yetiyor.

Son olarak kesinlikle VPN kullanın. Olmadı SOCKS5 Proxy kullanın. İyi bir hizmet üzerinden edinirseniz hızınızda yavaşlama olmaz.
  • Hocam public trackerlar dediğiniz ne gibi siteler mesela, ben çokta torrent kullanan birisi değilim ama bu sitede mesela daha yakin zamanda çıkmış bazı filmler mesela 4K blu-ray olarak sunulmuş, ben mesela bu 50 gb'lık filmleri vs. indirip arşiv yapmak istiyorum. Herkese açık sağlam bir torrent sitesi önerir misiniz hocam indirme hızlarının yüksek olduğu, birde vpn kullanmazsam full verim alamaz mıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 11 Mart 2019; 22:15:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    DH'de torrent sitesi paylaşmak kurallara aykırı. DuckDuckGo veya Startpage gibi arama motorlarına torrent sites yazarak public tracker siteleri bulabilirsiniz. VPN güvenlik ve daha stabil bir bağlantı elde etmek için şart. Mutlaka qBittorrent'i de deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birileri aynı dosyayı indirmiyorsa yapacak birşey yok ama siz seed etmeye devam edin çoğu torrent sitesi birileri indirmese bile siz seed ettiğiniz için seed oranınızı yükseltir yada puan verir bu puanları daha sonra upload yapmış gibi hesabınıza yükleyebilirsiniz. Seed etme kuralları sadece %50'si kadar upload değil süre de vardır. Örn. 1 hafta seed etmeye devam etmek gibi. Biri indirmese de sorun olmaz banlanmazsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.