Şimdi Ara

Toshiba 37av500 HD ready ve altın kaplama scart kablo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun araştırmalar ve forumdaki değişik konuları okumam sonucunda 42av500 almak üzere çıktığım alışverişten 37 av500 alarak döndüm. 37 aldığım için biraz pişmanım en uygun boyut 40 imiş 37 dikdörtgen şekle sahip görüntüyü ekrana sığdırmak için yanlara doğru genişletiyor.

Daha önce kullandığım tv vestel zeta 72 flat ekrandı ve canavar gibiydi ancak boyutu büyük olduğu için ve 11 aylık kızım sehpasından tutarak salladığı için lcd almak zorunda kaldım.

Lcdyi vatan computurden aldım. Şipariş ve teslim konusunda bir sıkıntı çıkmadı. Tvyi duvara kendim monte ettim. Görüntü beklediğimden iyi ama crt tvden kötüydü. Bunun üzerine forumdaki ustaların tavsiyesini dinleyerek Mavi Bilgisayardan ttaf marka altın kaplama scart kablo aldım 21.00 TL'ye.Kullandığım dsmart alıcısı suny marka. Altın kaplama kabloyu taktım ama görüntüde bir iyileşme olmadı. Daha önce kullandığım scart normal bir scart kabloydu.

Lcd tv alacaklara tavsiyem 32-40-42 ekranlardan şaşmamaları 37'nin neden çok satılmadığı ve bulunmadığını tecrübe etmiş bulunuyorum. En ideali 40 ekran. Birde mağazalarda lcdlerin boyutları anlaşılmıyor. Kocaman ekranlar gözünüze küçük geliyor. En iyisi lcd kullanan bir eş, dost yada akrabanın evinde boyutunu kendi kullanacağınız odayla kıyaslayarak karar vermek. Benim kullandığım yer 5 metre uzunluğu olan bir oda idi. Ancak rahat görüntüyü 3,5 civarında alabiliyorum. Daha yakın olduğunda kare kare gibi gözüküyor.

Ayarlar konusuna gelince bir türlü ideal ayarı tutturamadım. forumda bayağı araştırma yaptım ama dağınık bilgiler olduğundan sağlıklı bir bilgiyede sahip olamadım. Marka seçerkende yardımına başvurduğum Albani hocam şu işe bir el atsa minnettar olacağım.

LCDyi almadan önce DARTY, Carreforurve mavi bilgisayarı dolaştım. Dolaşmadığım internet siteside kalmadı. Ancak 3 mağazada elemanların ilgisizliği yüzünden kaybetti. LCDyi aldıktan sonra ADESE mağazasına uğradım başka bir alışveriş için ve bir sürü lcd boy boy ve marka mark dizilmiş bekliyordu. Daha önce bakmadığıma üzüldüm. Tavsiye ederim fiyatlarıda uygundu.

Bu arada kocaelide ikamet ediyorum ve teknosa dahil yukarda saydığım mağazaların hiçbirinde sd yayınla izlemek için gerekli donanım yoktu hepsi dvd yada hd yayınla teşhir ediyorlardı. Burdan o arkadaşlarada bir selam çakayım.

izlenimlerim bunlar. Forumlara çok takılan yada yazan bir değilim ama ben alışveriş yaparken fikir edinmek için bakıyorum ve faydalanıyorum, benimde bir katkım olsun hep almak olmaz birazda vereyim dedim.

Souları olan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmakm isterim. Ustalarda şu ayarlar işine bir el atarlarsa sevinirim.

• bende 32av500 aldım henüz gelmedi bekliyorum ancak bu soruların cevabını bende bekliyorum
  • Hayırlı olsun kötü bir panel almadın içini ferah tut
    Lcd Ayarları link
    http://forum.donanimhaber.com/m_27540960/mpage_1/key_//tm.htm#27540960
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilnasih

37 aldığım için biraz pişmanım en uygun boyut 40 imiş 37 dikdörtgen şekle sahip görüntüyü ekrana sığdırmak için yanlara doğru genişletiyor.

Lcd tv alacaklara tavsiyem 32-40-42 ekranlardan şaşmamaları 37'nin neden çok satılmadığı ve bulunmadığını tecrübe etmiş bulunuyorum. En ideali 40 ekran.

Dostum burda durum öyşe değil,ebat büyüdükçe cihazın dikdötgenliği artmaktadır..yani 94 ekran 102 ve 106 dan daha dikdötgen değildir,dolayısıyla resmi daha yanlara diğerlerden fazla yaymaz..mesela
    Toshiba 37av500 ---ExBxY:920x614x124
    Toshiba 40XF350 ---ExBxY:934/578/130
    Toshiba 42av500 ---ExBxY:1027x673x122 görüldüğü üzere aralarında dikdötgenlik açısından eşit orantıda büyüme söz konusu...zaten abimde 42" tosh var ve normal görünütüde insanları yeteri kadar enine genişletiyor :)

• quote:

Orjinalden alıntı: Am@deus

Hayırlı olsun kötü bir panel almadın içini ferah tut
    Lcd Ayarları link
    http://forum.donanimhaber.com/m_27540960/mpage_1/key_//tm.htm#27540960

aynen katılıyorum kardeşim. panelini kötüleme. iyi bi panel. param olsa bende 37 " alırıdm ama maddi durumlar 1250 ytl yi zorladı üstüne çıkamadım. 1273 aldım ama onuda bana sorun

• Belkide psikolojik bir durum bilemiyorum ama 40 ekran daha derli toplu duruyor gibi geldi bana. Cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkürler. Aldığım lcdnin tepki süresi renkleri sesi dizaynı çok güzel, fiyatıda uygun ama 40 ekran olsaydı daha uygun olurdu diyorum. Sd yayın izlemek için hd ready daha uygun. eniştemde Toshibanın ful hdsi vardı. digitürkte hd maç izleyince mükemmel ancak sd yayında benim ki daha iyi. Ben emektar vestel crt ile kıyaslayınca biraz üzüldüm ama bunu bilerek almıştım.

Forumda görüşlerini paylaşarak bize yol gösteren herkese teşekkürler.
  • 37av500 de panel parlaklığı 400 olrak görünüyor,xv500 de ise 500 ... panel parlaklığının düşük olmasının görüntüye ne kadar etkisi var mesela? yani 37xv500 de görüntü 37av500 den daha mı parlak görünüyor demek mi oluyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kıyaslama yaparak bir çok konuda tuh be denebilir.ama senin durumun öğle değil kullanmana bak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.