Şimdi Ara

Toshiba 42XV500 Hakkında Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Toshibanın 42XV500 modeliyle ilgileniyorum fakat bu lcd yi ağırlıklı monitör olarak kullanmayı düşünüyorum. Full HD olan bu lcd tv nin bilgisayardan alacağım maximum çözünürlüğü nedir? Yani 1920x1080 çözünürlüğü bilgisayardan alabiliyor muyuz?

Bir iki araştırmamın sonucunda 1280x1024 çözünürlüğe kadar desteklediğini öğrendim. Ama emin değilim. Kesin bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı?

Philips modellerine baktığım zaman 1024x768 i geçen çözünürlük pek yok gibi.

Kısacası benim aradığım lcd televizyonun 42" ve üstü olması, bilgisayardan aldığım görüntü yüksek çözünürlükte olması 1920x1080 desteklerse super olur. Ayrıca fiyatınında 3000 ytl yi geçmemesi gerekiyor.

Öneriniz var mı ? Şimdiden teşekkürler.

• Dün bimeks'te denedim HDMI'la pc'den bağladık ve 1920x1080 görüntü aldık cuk diye oturdu.Bimeksten bu tv'yi ben alıcaktım şansıma kart günlük limiti vermedi iyikide almamışım bimeks'te 2000ytl nakit fiyatı,bugün vatana gittim 1799ytl.Oyunlarda performansı gayet iyimiş ilgili topic var bakarsan
  • HDMI ile nasıl bağlayacağım peki pc yi? Benim ekran kartının iki tane dvi çıkışı var. 8800gt ekran kartı.

HDMI ile bağlama şansım olur mu?
  • DVI-to-HDMI kablo kullanacaksın. Bu şekilde bir monitör gibi kullanabilirsin TV'yi.
  • Arkadaşlar vatan bilgisayara gittim. Çalışan arkadaş kesinlikle o çözünürlükte görüntü alamayacağımı söyledi. Notebookumu getirip test edebilirmiyiz dedim. Kabul etti.

Kafama takılan 2-3 şey daha var.

1. Öncelikle notebookumda direkt hdmi çıkış ve vga çıkış var. vga-dvi çevircisi ve dvi-hdmi kablo ilemi test edeyim yoksa direkt hdmi-hdmi kablo ilemi test etmem gerekiyor. Çünkü evdeki bilgisayarda direkt hdmi çıkışım yok. Onun için emin olmak için dvi-hdmi kablosuyla denemek istiyorum.

2. Sorunum bu toshibanın modellerinemi mahsus yoksa full hd olan tüm lcd televizyonlarına dvi-hdmi ile bilgisayarımı bağladığımda 1920x1080 çözünürlük kullanabiliyor muyum?

3. Bahsettiğim tv nin ayarlarıyla oynanmış olabilir fakat ordaki en kötü görüntü sanki 42xv500 de göründü. Hele canlılık ve keskinlik olarak philipslerin yanına bile yaklaşamadığını düşünüyorum. Hele tepki süresi 8ms. Kullanan arkadaşlar memnun mu? İlk görünüş hoşuma gitmedi desem yeridir.

4. Bu televizyonun fiyatı yaklaşık 2000 ytl. Fakat bütcemi biraz daha aşıp 2500-2600 lara çıkabilirim. Önerebileceğiniz marka model var mı?

Teşekkürler

• Ek olarak görüntü kalitesini beğendiğim PHILIPS 42PFL7403D/10 hakkında ne düşünüyorsunuz ?
  • Konuyu XV serilerinden takip ederseniz Arkadaşlar yardımcı olurlar , Saygılar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.