Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (182. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kesifci

quote:

Orjinalden alıntı: sarppy

quote:

Orjinalden alıntı: kesifci

arkadaşlar yardım lütfen, bilgisayarım çok ısınıyor,

işlemci normal çalışma sıcaklığı nedir?

Sende gözüken işlemci sıcaklığı nedir? Aşağıdaki linten işlemci sıcaklığını ölçmek için Core Temp yazılımına ulaşabilirsin.

http://www.alcpu.com/CoreTemp/CoreTemp.zip

bugün servise verdim bilgisayarımı umarım çabuk gelir.. max 2 hafta dediler ama bakalım görcez :) başka bir program vardı onunla 100 dereceyi geçtiğini görmüştüm. ortalama bir değer varmı? yada max? sizinki kaç derecede çalışıyor...

normal işlemci sıcaklığı die bişi yok.. yaptığın işe göre farklı ısınmalar oluşacaktır makinende.. işlemcinin 100dereceyi aşmasına imkan yok. sıcaklık 100 dereceye gelmeden önce makine kendisi otomatikmen kapatır.. güvenlik sebebiyle.. çünkü mobil işlemciler ancak 100dereceye kadar dayanıklı..

senin makinenin fanları tozlanmıştır, onun için ısınmaya başlamıştır servise vermeden önce elektrik süpürgesi ile alttaki deliklerden tozları çekmeye çalışsaydın... belki faydası olurdu.. neyse, servistede en azından güzel bi bahar temizliği yaparlar...

• arkadaşlar bilgisayarıma ram ekletmeyi düşünüyorum, bir önerisi olan var mı?

birde ocz marka ramler diğerlerine göre daha pahalı, acaba kalitelimidir?
  • arkdaşlar aranızda xp 64 bit kuran oldu mu? kurdum power saver,virtual sound,fn tuşları falan hiç biri çalışmıyor
  • ben kurmustum zamaninda fakat..cogu driverlar uymuyordu
    quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

arkdaşlar aranızda xp 64 bit kuran oldu mu? kurdum power saver,virtual sound,fn tuşları falan hiç biri çalışmıyor
  • Ben bu bilgisayarı başkasından aldım...
    Aldığım kişi Vista ing. kurmuş...
    Ben de kaldırıp xp kurdum...
    Şimdi vista yüklemek istiyorum ama recovery cd.sini takınca seçeneklerde türkçe (yok) yazıyor ve seçilmiyor... ilk yüklediğim ing old. için illa ing yüklemem gerekiyomuş...
    Bilgisayar formatlandı fdisk bile yapıldı 3'e bölündü ama gene de ilk yüklenen dil aklında... :)
    Şimdi napiim ben!
    Lisanslı Vistam var Gates benim TR kullanmama izin vermiyo...
    Benden günah gitti... Ben lisanslı vista'm varken kullanamıyosam, 1 kere ing seçildi diye bi daha TR yapamıyosam....

Oooof!... Bu konuya bi çözüm bilen var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: pirekare

Ben bu bilgisayarı başkasından aldım...
    Aldığım kişi Vista ing. kurmuş...
    Ben de kaldırıp xp kurdum...
    Şimdi vista yüklemek istiyorum ama recovery cd.sini takınca seçeneklerde türkçe (yok) yazıyor ve seçilmiyor... ilk yüklediğim ing old. için illa ing yüklemem gerekiyomuş...
    Bilgisayar formatlandı fdisk bile yapıldı 3'e bölündü ama gene de ilk yüklenen dil aklında... :)
    Şimdi napiim ben!
    Lisanslı Vistam var Gates benim TR kullanmama izin vermiyo...
    Benden günah gitti... Ben lisanslı vista'm varken kullanamıyosam, 1 kere ing seçildi diye bi daha TR yapamıyosam....

Oooof!... Bu konuya bi çözüm bilen var mı?

hocam bitane korsan vista alırsın, sonra laptopun altındaki anahtar ile kendin aktive edersin.. hem böylece ter temiz bi vistan olur.. bizim recovery ler biraz folloş oldu.. istemediğim bisürü toshiba programı var.. her recovery yaptığımda onları tek tek silmek zorundayım.. ayrıca mesela "value added package" in yeri sürümü çıktı.. onu sil, diğerini yükle.. inan bana tam bi ızdırap..

en güzel çözüm korsan vista ile bence..

• Kızıl Baron; sağolasın ya ben de onu soracaktım...

Bi arkadaşa söledim, yarın bi vista home premium cd.si getiricek bana...
    Ben, bendeki anahtarı girerek onu kurabilirim di mi?
    Şimdi yarın cd gelince xp'mi formatlarım, sonra bide olmazsa formatladığıma deli olurum diye korkuyom da... :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kızıl Baron

hocam bitane korsan vista alırsın, sonra laptopun altındaki anahtar ile kendin aktive edersin.. hem böylece ter temiz bi vistan olur.. bizim recovery ler biraz folloş oldu.. istemediğim bisürü toshiba programı var.. her recovery yaptığımda onları tek tek silmek zorundayım.. ayrıca mesela "value added package" in yeri sürümü çıktı.. onu sil, diğerini yükle.. inan bana tam bi ızdırap..

en güzel çözüm korsan vista ile bence..

Diğer türlü de tek tek driverları kurmak zorunda kalıcaz di mi?
    Vista kendi tanır mı? Wireless'i ve LAN'ı tanımazsa önce vista driver indirip d'ye kaydedip sonra c'yi formatliyim... :))
  • vista driverleri tanimiyor...indirip d ye kopyala....
    veya eger su an vista kurulu ise ...drivermagician programiyla bulunan driverleri backup yapip bi .exe dosyasina kaydeder..
  • ayrica karsilastigim bi sorunu paylasmak istedim....

1-power dugmesine bastigimda acilir acilmaz fan sesi yukseldi ve kendiliginden kapandi..ve bataryayi cikarip takana kadar acilmadi...nedenini anlamadim gitti..
    2- son zamanlarda cpu cok isinmaya basladi fanin ici toz dolmustu herhalde..sonra e.supurgeyi fana dogru tuttum tozlari aldigini sandim...fakat yerinde olan tozlari toz degilde yun gibi olmus artik fana dogru cekmis ve her calistirdigimda xp aciliyor ve hemen kapaniyordu....ne oldugunu anlamadim
    1-2 dakika sonra fan boslugundan sanki yanik kokusu geldigini farkettim...ve bidahaki calistirdigimda fanin hic donmedigini farkettim..
    tamamen acmayi dusundum...cok zordu galiba sadece kapak degil fakat kapaga bisuru sey takiliydi oyle biraktim..

ve son olarak e.supuorgeyle max.moddayken yaklastirdim ..ne goriyim...sanki bi makara yun cikti icinden...cek cek bitmiyor :D...
    neyse suan iyi calisiyor gibi gozukuyorr ..sonuc olarak .>> fan sanki hic calismiyor cpu isinmiyor<< ...
    ama eger aranizda alt kapagi acan varsa eger kolaysa acmayi dusunuyorum..cunku tamamen temizlendigini sanmiyorum...saygilar

• quote:

Orjinalden alıntı: polo_car16

vista driverleri tanimiyor...indirip d ye kopyala....
    veya eger su an vista kurulu ise ...drivermagician programiyla bulunan driverleri backup yapip bi .exe dosyasina kaydeder..

ok teşekkürler...
    vista kullanan arkadaşların tavsiyesi ile vista kurmaktan vazgeçtim, formatlayıp tekrardan xp kurcam...

Bi de bi sorum olacak;

Arkadaşın Asus wireless'i full çekerken benimki aynı wireless'i çok düşük ya da düşük çekiyor ve bağlantı işkence oluyor.
    Bunun nedeni ne olabilir? Teşekkürler...
  • iyi tercih yapmissin...zaten bende her iki isletim sistemi dualboot halinde kurulu...vistayi en son ne zaman actigimi unuttum...
    wirreles problemi cogu a100-599 kullanicilarinin ortak problemi...en guncel wlan driverini kur.
    yanliz kurmadan once eskisini tamamen kaldir sonra kur...
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: polo_car16

vista driverleri tanimiyor...indirip d ye kopyala....

ok teşekkürler...
    vista kullanan arkadaşların tavsiyesi ile vista kurmaktan vazgeçtim, formatlayıp tekrardan xp kurcam...

Bi de bi sorum olacak;

Arkadaşın Asus wireless'i full çekerken benimki aynı wireless'i çok düşük ya da düşük çekiyor ve bağlantı işkence oluyor.
    Bunun nedeni ne olabilir? Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polo_car16 -- 6 Nisan 2008; 19:01:13 >

• ooo bakıyorum bizim forumun eskileri artık yavaş yavaş dönüyo.. :)) güzel güzel eski günlerdeki gibi...
    polo_car16'nın dediği gibi vista biçok donanımı tanımaz. el ile tanıtman lazım.. ama zaten vazgeçmişsin.. anlayamıyorum, vista Creative PCMCIA kartımın tüm özelliklerini kullanmamı engellemesine rağmen ben vistadan kopamıyorum.. neyse herkesin tercihi kendisine..
    valla benim wirelessde hiç sorun yok.. yan apartmandaki komşunun wirelessine sorunsuzca bağlanıyorum.. 2diş çekiyor ama tıkır tıkır 4mbit internet..
  • XP'yi yeniden kurdum...
    Elimin altındaki proset wireless 10.5.0.174 ü kurdum...
    Eskiden bu odadan bağlanamazdım. Modeme daha yakın odaya gidip bağlanırdım o da işkence gibi olurdu... Şimdi eskiden hiç çekmeyen odada canavar gibi bağlandı maşallah... Ben bu yazılımı hiç kullanmamıştım.
    Aygıt yöneticisinden program kurmadan wireless kurmuştum...
    Şimdi dertlerim azalıyor gibi... :))

Bilgisayarcı ark.lardan öğrendiğim kadarıyla microsoft, windows7 için hazırlık yapıyomuş...
    Herkesi tekeline alma (sertifika geyikleri) başarısız oldu tabi... :) Hadi hayırlısı...

Dakka başı hata vermeyen
    WIN 98SE veya WINxp gibi sorgusuz sualsiz herşeyi çalıştıran OS istiyoruz...
  • quote:

XP'yi yeniden kurdum...
    Elimin altındaki proset wireless 10.5.0.174 ü kurdum...
    Eskiden bu odadan bağlanamazdım. Modeme daha yakın odaya gidip bağlanırdım o da işkence gibi olurdu... Şimdi eskiden hiç çekmeyen odada canavar gibi bağlandı maşallah... Ben bu yazılımı hiç kullanmamıştım.
    Aygıt yöneticisinden program kurmadan wireless kurmuştum...
    Şimdi dertlerim azalıyor gibi... :))

Bilgisayarcı ark.lardan öğrendiğim kadarıyla microsoft, windows7 için hazırlık yapıyomuş...
    Herkesi tekeline alma (sertifika geyikleri) başarısız oldu tabi... :) Hadi hayırlısı...

Dakka başı hata vermeyen
    WIN 98SE veya WINxp gibi sorgusuz sualsiz herşeyi çalıştıran OS istiyoruz...

bu proset wireless intel'in programı dimi?? toshiba'nın değil yani..

• quote:

Orjinalden alıntı: Kızıl Baron
    bu proset wireless intel'in programı dimi?? toshiba'nın değil yani..

Evet intel'in.
  • çok acil bir şet soracagım.
    ben xp yukledim.pci device ethernet denetleyicisi ve buyuk depolama birimi denetleyicisi yüklenememiş durumda. driverleri var ama olmuyo. bilgisi olan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fthkaplaner

çok acil bir şet soracagım.
    ben xp yukledim.pci device ethernet denetleyicisi ve buyuk depolama birimi denetleyicisi yüklenememiş durumda. driverleri var ama olmuyo. bilgisi olan?

aygıt yöneticisinden o tanınmayan donanımları kaldır.. laptopu restart et. xp açılırken donanım buldu diyecek. sonra sürücüyü yolunu elle göster die bi seçenek olacak. sonra da toshiba sitesinden indirdiğin sürücüleri göster.... bu kadar..
  • sağolun yüzbaşım.
  • Sanırım makineler eskidikçe tozlanma problemi artıyor... Benim de bu sabah bilgisayarı açarken önce siyah ekran geldi.KApatıp bir daha açtım yine siyah ekran.Hiçbir şey gelmiyor ekrana.Simsiyah kalıyor.Fan da deli gibi dönüyor.En son fişini çektim.Bataryayı çıkardım 5 dk bekledim.Sonra düzeldi.Anlamadım neden oldu ....

Ben bşiey daha soracağım.Bu bilgisayar neden DVD yazarken kitlenip kalıyor???DVD yazarken herhangi bir işlem yapmıyor yani kopyala-yapıştır gibi..İnternete girerken filan zorlanıyor.Hele netten bişey indiriyorsam ( ortalama 150-160 kB\s ile ) winampda şarkı değiştirirken bile zorlanıyor..Bu HDD nin 5400 RPM olmasından mı yoksa bana özgü bir durum mu anlamadım ....( Takmış durumdayım şu HDD nin 5400 RPM olmasına.. )

• 
Sayfa: önceki 180181182183184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.