Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (195. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: varyator

Arkadaşlar 599'umla ilgili ilk sorunumu yaşadım.
    Pil ömrüm güç tasarrufu durumunda dahi 45 dakikadan fazla gitmiyor ki hep dikkat ederek kullandım. bilgisayar 2007 şubat sonunda alındı.

Acaba başka pil sorunu yaşayan var mı? Sizce ne yapmak gerekir?

arkadasım batarya hatası sennki toshiba bu konuda hassas deistir hemen
    ama batarya garantisi 1 yıldır 1 yıl gecmeden hemen git deistir ben ole yaptım cok memnunum
  • Herkese Merhaba, uzun zaman oldu he :)

Vista SP1 yüklendikten sonra birçok bilgisayarda Sleep ve Hibarnate sonrası network bağlantısı kopuyor.

Çözüm: Uninstall, scan for new hardaware :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: airas

quote:

Orjinalden alıntı: varyator

Arkadaşlar 599'umla ilgili ilk sorunumu yaşadım.
    Pil ömrüm güç tasarrufu durumunda dahi 45 dakikadan fazla gitmiyor ki hep dikkat ederek kullandım. bilgisayar 2007 şubat sonunda alındı.

Acaba başka pil sorunu yaşayan var mı? Sizce ne yapmak gerekir?

arkadasım batarya hatası sennki toshiba bu konuda hassas deistir hemen
    ama batarya garantisi 1 yıldır 1 yıl gecmeden hemen git deistir ben ole yaptım cok memnunum

Bir yılı geçti malesef...
  • Arkadaşlar hangi ekran kartı driverını kullanıyorsunuz..?

• quote:

Orjinalden alıntı: дltuğ

Arkadaşlar hangi ekran kartı driverını kullanıyorsunuz..?

ForceWare sürümü: 156.16
    daha yeniside çıkmışdır muhtemelen ama daha aratma, yükleme imkanım olmadı...
  • quote:

Arkadaşlar hangi ekran kartı driverını kullanıyorsunuz..?

normal ekran kartı driver ımız çok fazla esnek olmadığı ve birçok uygulamada performansı düşük olduğu için ben omega drivers kullanıyorum. bu sayede gtr2 de herşey ful 60-70 fps alabiliyorum, normal driver 25-30 fps veriyor maksimum. ayrıca pes 2009 u normal driverla detaylar high da en fazla 1024x768 oynayabilirsiniz, ancak omegayla 1280x720 de oynama imkanı var.
  • Ben de 179.13 kullanıyorum fena değil aslında.. ama Luciferian senin dediğin driver nasıl yükleniyor link filan var mı ?
  • quote:

Ben de 179.13 kullanıyorum fena değil aslında.. ama Luciferian senin dediğin driver nasıl yükleniyor link filan var mı ?

http://www.omegadrivers.net/nvidia_vista32.php
    ya da
    http://www.3dacc.net/page.php?id=3662

• guncel sound driver

Supported OS: Windows 2000/XP/2003
    Driver Provider: Realtek Semiconductor Corp.
    Driver Version: R2.07
    Digitally Signed by Microsoft: Yes
    Release Date: 10/13/2008
    File Size: 27.6MB
    Download URL:ftp://202.65.194.212/pc/audio/WDM_R207.exe
  • guncel ekran karti driveri

Supported OS: Windows XP
    Driver Provider: NVIDIA
    Driver Version: 176.37
    Digitally Signed by Microsoft: Yes
    Release Date: 08/19/2008
    File Size: 61.1MB
    Download URL:http://www.driverspile.com/DriversDownload/nvidia_gfgo_17637_xp32.zip
  • quote:

Orjinalden alıntı: luciferian

quote:

Ben de 179.13 kullanıyorum fena değil aslında.. ama Luciferian senin dediğin driver nasıl yükleniyor link filan var mı ?

http://www.omegadrivers.net/nvidia_vista32.php
    ya da
    http://www.3dacc.net/page.php?id=3662

Eyvallah..

• şimdi A100-599 toshibanın bu modelinde orijinal olarak 1gb gelir laptop.ram slot sayısı 2 adetdir.ve 1gb tek olarak 2 slotdan birindedir.oteki slot boş gelir.ya 1 gb oteki boş slota takar 2 gb yaparsınız.yada 2gb oteki slota takıp 3gb yaparsınız vayahut orijinal olarak gelen 1 gb ıkaldırıp 2 slotada 2gb takarak 4 gb ram sağlarsınız.A100-599 un ram özelliklerini everest gibi programlarla öğrenirsiniz.ve çok basitte olsa bilen birine sağladığınız ramleri taktırırsınız.benim A100-599 umu alalı 2 ay oluyor.teknosadan aldım.1gb olarak orijinal şekilde aldım.ama ekran kartı yerleşik olarak 256 mb gelir.ama paylaşımlı olarak 500 mb civarında ram harcar ekran kartı.e zaten 1gb olan orijinal olarak gelen 1 gb ram de bu ekran kartı olayından sonra zaten windows yaklaşık olarak orijinal vista hp sisteminde 1gb ile başlar.yani performans boylece baya azalabilir.ben mesela bilen birine sordum.bana bu modelle uyumlu 2 adet 2gb şar ram buldu.tek slotaki 1gb rami çıkardık.ve 2gb 2gb yaptık yani 4gb ramim oldu.yalnız şunu bilin 4gb yapmakta hiçbir sorun yok ve cok kolay ama sistem bu 4gb rami formalitede 3gb gösterir,yani windowsdaki ram bilgilerinde falan.ama 4gb uygulamada full olarak 4gb çalışır.yeterki 2 slotada 2gb 2gb takın.hatta benim yaptığımm gibi orijinal geelen 1gb ramin ozelliklerinden kurtulabiliirsiniz.ben mesela yine bu modelle uyumlu olarak taktığım 4gb ramin ozelliklerini frekans olarak orijinal gelen 1gb ramden daha yüksek olarak bulup taktım .yani o da ayrı bir güzellik olur yani.

• quote:

Orjinalden alıntı: taylocan

şimdi A100-599 toshibanın bu modelinde orijinal olarak 1gb gelir laptop.ram slot sayısı 2 adetdir.ve 1gb tek olarak 2 slotdan birindedir.oteki slot boş gelir.ya 1 gb oteki boş slota takar 2 gb yaparsınız.yada 2gb oteki slota takıp 3gb yaparsınız vayahut orijinal olarak gelen 1 gb ıkaldırıp 2 slotada 2gb takarak 4 gb ram sağlarsınız.A100-599 un ram özelliklerini everest gibi programlarla öğrenirsiniz.ve çok basitte olsa bilen birine sağladığınız ramleri taktırırsınız.benim A100-599 umu alalı 2 ay oluyor.teknosadan aldım.1gb olarak orijinal şekilde aldım.ama ekran kartı yerleşik olarak 256 mb gelir.ama paylaşımlı olarak 500 mb civarında ram harcar ekran kartı.e zaten 1gb olan orijinal olarak gelen 1 gb ram de bu ekran kartı olayından sonra zaten windows yaklaşık olarak orijinal vista hp sisteminde 1gb ile başlar.yani performans boylece baya azalabilir.ben mesela bilen birine sordum.bana bu modelle uyumlu 2 adet 2gb şar ram buldu.tek slotaki 1gb rami çıkardık.ve 2gb 2gb yaptık yani 4gb ramim oldu.yalnız şunu bilin 4gb yapmakta hiçbir sorun yok ve cok kolay ama sistem bu 4gb rami formalitede 3gb gösterir,yani windowsdaki ram bilgilerinde falan.ama 4gb uygulamada full olarak 4gb çalışır.yeterki 2 slotada 2gb 2gb takın.hatta benim yaptığımm gibi orijinal geelen 1gb ramin ozelliklerinden kurtulabiliirsiniz.ben mesela yine bu modelle uyumlu olarak taktığım 4gb ramin ozelliklerini frekans olarak orijinal gelen 1gb ramden daha yüksek olarak bulup taktım .yani o da ayrı bir güzellik olur yani.

bence 2 ay önce a100-599 alarak mantıklı bir seçim yapmamışsın, çünkü artık bizim laptopumuz kendi muadillerine/şimdiki rakiplerine göre çok zayıf kalıyor. ne kadara aldın bilmiyorum ama a300 serisinden alman çok daha mantıklı olurdu bence, hem oyun hem de diğer işlemler için. bu ram meselesiyle de uğraşmak zorunda kalmazdın, 2+2gb taktığında otomatik olarak 4 gb gösterirdi.

• arkadaşlar A100-599 kullanıyorum 1.5 yıldır. ürün kurtarma dvd mi kaybettim. garantisi sürdüğü halde teknosa yardımcı olmadı.
    ne tavsiye edersiniz?
  • ISINMA SORUNU YAŞAYAN BÜTÜN ARKADAŞLAR!!!

Ben de mayıs 2007den beri A100-599 kullanıcısıyım. bilgisayarı aldığım ilk günden itibaren aşırı ısınma yapıyordu, ama ben bu durumun ciddiyetini ancak bilgisayar kendiliğinden kapanmaya başlayınca anladım; 1 seneyi geçmişti sanırım.
    Hemen Bakırköy teknik servise götürdüm, fanlarının çalışmadıgını temizlenmesini rica ettiğimi belirttim. Ertesi gün beni arayan teknik servis yetkilisi ise "bilgisayarınıza sıvı dökmüşsünüz. anakartınızın bazı çipleri hasar görmüş. onlar onarıp kurtarmaya çalışıcaz ama cok zor..muhtemelen anakartı değiştirmeniz gerekecek" dedi, garanti kapsamına da girmiomuş bu olay.. Fakat ben klavyeme sıvı dökmüorum diorum, adam "ama dökülmüş hanımefendi" falan dio. sonra maliyet nolur die sordum: "çipleri kurtarabilirsek,ki çok zor, 250 ytl+kdv; anakart değişirse 1000 ytl" dedi. ben "daha neler ödeyemem öle bi mebla, yeni laptop alırım" diyince; "biz size fiyatta yardımcı oluruz" falan demeye başladı...neyseee...
    sonra ben silkindim toparlandım "istemiorum anakartıma dokunmayın ltfen, sadece fanları halledin" dedim.
    nitekim sadece fanları temizlettim, bilgisayarımın aşırı ısınma problemi ortadan kalktı, önceden bacagımın üstüne minder koymadan kullanamıodum, şimdiyse hiçbi şekilde ısınma sorunu yok...
    bu konudaki deneyimimi yazarak sizi teknik servise karşı da uyarmak istedim..lütfen bazı oyunlara karşı uyanık olalım!

• TOSHİB A100-599 ÜRÜN KURTARMA DVD mi kaybettim.Yardımcı olun lütfen.
    xyzpasa@mynet.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: xyzpasa

TOSHİB A100-599 ÜRÜN KURTARMA DVD mi kaybettim.Yardımcı olun lütfen.
    xyzpasa@mynet.com

şu an yoğun bir dönemdeyim, eğer 15-20 gün daha format atmasam da olur diyorsan bayram zamanında yardımcı olurum sana
  • XP kurmak ısınma sorununu önemli ölçüde gideriyor fanları temizlemeye falan gerek kalmadı benim notebookta.
    hatta normalde 2 senedir gelen vista yüklüydü 1+1 yani 2 gb ram kullanıyodum vista 1 gb ı kendine saklıyordu yani sadece vista çalışırken yarısını kullanıyordu, XP yi yükledim şimdi sadece 180mb kullanıyor XP dolayısıyla performans inanılmaz arttı. Tavsiye olunur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayca07

ISINMA SORUNU YAŞAYAN BÜTÜN ARKADAŞLAR!!!

Ben de mayıs 2007den beri A100-599 kullanıcısıyım. bilgisayarı aldığım ilk günden itibaren aşırı ısınma yapıyordu, ama ben bu durumun ciddiyetini ancak bilgisayar kendiliğinden kapanmaya başlayınca anladım; 1 seneyi geçmişti sanırım.
    Hemen Bakırköy teknik servise götürdüm, fanlarının çalışmadıgını temizlenmesini rica ettiğimi belirttim. Ertesi gün beni arayan teknik servis yetkilisi ise "bilgisayarınıza sıvı dökmüşsünüz. anakartınızın bazı çipleri hasar görmüş. onlar onarıp kurtarmaya çalışıcaz ama cok zor..muhtemelen anakartı değiştirmeniz gerekecek" dedi, garanti kapsamına da girmiomuş bu olay.. Fakat ben klavyeme sıvı dökmüorum diorum, adam "ama dökülmüş hanımefendi" falan dio. sonra maliyet nolur die sordum: "çipleri kurtarabilirsek,ki çok zor, 250 ytl+kdv; anakart değişirse 1000 ytl" dedi. ben "daha neler ödeyemem öle bi mebla, yeni laptop alırım" diyince; "biz size fiyatta yardımcı oluruz" falan demeye başladı...neyseee...
    sonra ben silkindim toparlandım "istemiorum anakartıma dokunmayın ltfen, sadece fanları halledin" dedim.
    nitekim sadece fanları temizlettim, bilgisayarımın aşırı ısınma problemi ortadan kalktı, önceden bacagımın üstüne minder koymadan kullanamıodum, şimdiyse hiçbi şekilde ısınma sorunu yok...
    bu konudaki deneyimimi yazarak sizi teknik servise karşı da uyarmak istedim..lütfen bazı oyunlara karşı uyanık olalım!

teşekkürler..

• arkadaşlar selam.

A100-599 kullnıcısıyım, ürün kurtarma DVD mi kaybettim. Format atacağım ama Vista kurup üzerine kurduğum driverler sorun yaratıyor.
    Kendi ürününüzden 1 adet kopyalayıp karşı ödemeli kargoyla gönderebilirseniz çok memnun olurum.
    İrtibata geçmenizi bekliyorum.

kerem3d@hotmail.com
  • 
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.