Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (197. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de oyun konusunda çok memnunum şu an yüklediğim her oyun çalıştı. arkadaşın dediği gibi ben de yazın masaüstü almayı düşünüyorum. ama diğer işleri kesinlikle bu bilgisayardan yaparım. kullanmak çok keyifli (ör:tek tuşla internet tarayıcısının açılması)
    ısınma sorununa gelince ben karsta olduğum için öyle bi sorunum yok. max 50 derece oluyor. 2-3 ayda bir süpürge tutmam yeterli oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus348

beyler ben onu denedim
    zaten iki ayda bir dayanamam temizlerim, hatta dvd-rw yi yerinden çıkarıp ordan bile hava üflettim süpürgeyle :)))

ama rtık etki etmiyor tam o touchpadin sol altı ateş gibi oraya yetişmiyor heralde

DVD-RW'ı nasıl çıkardın yerinden yawww??
  • bi ara konusunu bile açmıştım dvd yi söktüm diye :)) ağırlığı biraz daha azaltsın diye sökmüştüm 200gr falan ediyor hiç yoktan iyidir, zaten pili falan da çıkararak kullannıyorum tüy gibi oldu bilgisayar fotoları falan olucaktı o topicte
  • toshiba sitesindeki ekran kartı driverı çok eski acaba yeni driver yükleyen varmı bi türlü bulamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesocano

toshiba sitesindeki ekran kartı driverı çok eski acaba yeni driver yükleyen varmı bi türlü bulamadım

önceki sayfada birkaç yeni driver a ait bilgi var, 65. sayfaya göz atın
  • arkadaşlar uzun süredir girmiorum foruma umarım laptoplarınız ve keyifleriniz yerindedir.
    ben size bi konuda danışmak istiyorum geçenlerde bi arkadaş bahsetti ASUS ve TOSHİBA laptoplarda parça değişimi oluomuş die baya bi güldüm geçtim olmaz dedim varmı böyle bişi acaba ???
  • @O.o.spawn.o.O
    hangi parçaları kastettiği önemli..
    ekran kartı değişmez.. ama işlemci, harddisk gibi parçalar değişebilir... ayrıca bu tarz parçalar bütün laptoplarda değişebilir..

@Odysseus348
    Vay beee.. ne cesaret.. harbi harbi sökmüşsün.. ben cesaret edemezdim ama valla tebrik etmek istedim seni... paylaşım için saol.. bi ara sökmeye ihtiyacım olursa nereye başvurmam gerektiğini biliyorum artık...
    harici kutuya gelince bu tarz sürücülere harici kutu satıldığını pek zannetmiyorum. hafiflesin die söktüsen bence sök, hiç takma.. yerine harici bi DVD-RW al.. o büyüklerden USB'den bağlananlardan.. hem daha hızlı olur, hemde gerçekten pratik.. bi ara bende alacaktım ama sonra gerek yok diye boşverdim.. fiyatları 100YTL civarında.. mediamarkt'da görmüştüm... şimdi ise uygun fiyatlı Bluray sürücüsünün çıkmasını bekliyorum..

• kızıl barın teşekkürler ya çok kolay aslında altında bir vida var onu çıkarınca lak diye geliyor tabiri caizse ben çıkardıktan sonra bu kadar kolay mıydı diye şaşırmıştım :) o harici olayını düşündüm de değmez dedim sonradan, aslında lg nin falan çok güzel harici dvd-rw leri var ama böyle de takıyorum çıkarıyorum ihtiyacım oldukça napim :)
  • Arkadaşlar bende Toshiba A100-599 kullanıcısıyım ve bilgisayarımın Ram'ini geçen hafta 4GB'a çıkarttım.
    Şimdi ise işlemcisini değiştirmek istiyorum. Rica etsem uyumlu işlemcileri söyler misiniz?

Ayrıca bir sorum daha olacak, bu notebook'un ekran kartı onboard mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bubarkiss

Arkadaşlar bende Toshiba A100-599 kullanıcısıyım ve bilgisayarımın Ram'ini geçen hafta 4GB'a çıkarttım.
    Şimdi ise işlemcisini değiştirmek istiyorum. Rica etsem uyumlu işlemcileri söyler misiniz?

Ayrıca bir sorum daha olacak, bu notebook'un ekran kartı onboard mı?

bilgisayarınızın ram ini ve harddisk ini değiştirebilirsiniz ama maalesef geri kalan donanımı upgrade edebilme şansınız yok. ancak bunun yerine işlemci hızınızı kendi yapabileceğiniz birkaç işlemle artırabilirsiniz.işlemci hızınızı artırmak için yapabilecekleriniz:

1-overclock yapıp yaklaşık %10-15 hız artışı sağlayabilirsiniz.

2-bilgisayarınıza genel bakım yapabilirsiniz. yani gereksiz programları kaldırırsınız (neredeyse bütün toshiba programları gereksiz), nod32 gibi kasmayan sorunsuz bir antivirüs programını kurarsınız, defrag programlarıyla harddisk i düzenli olarak birleştirirsiniz, yine programlar yardımıyla registry yi düzenli olarak temizlersiniz, prefetch i düzenli olarak boşaltırsınız, bilgisayarda dosyaları indekslersiniz, güncel driverları yüklersiniz

3- tweaknow powerpack (galiba adı buydu programın) programını kullanarak işlemcinizin sürekli tam verimlilikte çalışmasını sağlarsınız.

ben sadece 2. seçeneği kullanıyorum ve bilgisayarım son derece hızlı, açıldıktan 3 saniye sonra internete girmiş oluyorum, işlemci hızım yeni bilgisayarı olan arkadaşlarımınkinden bile daha iyi. ekran kartımız eskidi ancak ekran kartını da değiştirme gibi bir şansınız yok. ekran kartından daha iyi verim alabilmek için
    1- driver güncelleyebilirsiniz
    2-overclock yapabilirsiniz.

ancak bu iki işlemi beraber de yapsanız ekran kartında elde edeceğiniz ekstra verim maksimum %20 civarında olacaktır. yani yeni oyunları oynama konusunda size pek bir faydası dokunmayacaktır bu hız artışının.
    elimizde bildiğim kadarıyla bunlardan daha iyi alternatifler yok, ancak bu konuda daha fazlasını bilen arkadaşlar da katkı yapıp bilgi hazinemizi genişletebilirler

• Valla uyumlu işlemciler hakkında bir fikrim yok ama ekran kartı onboard değil.Ve bu model bir notebooka neden masraf yapıyorsun ki, bunun anakartını yongası 945 olası lazım.Son çıkanların hepsi 965 ve P serisi işlemcileri var.
  • bazı laptopların işlemcileride değiştirilebiliyor.. bizim laptopun işlemciside değiştirilebiliyor. ancak bu model işlemci ailesinin en üst düzeyli işlemcisi zaten laptopa takılı durumda.. dolayısıyla değiştireceğin işlemci bizimkisinden daha düşük kapasitede olacaktır... zaten mobil işlemciler çok pahalı bildiğim kadarıyla.. değmez yani... luciferian arkadaşımın önerileri bence en iisidir...

@bigboomer
    ekran kartlarımız onboarddur... yani anakarta gömülü vasiyette..
  • İşlemci olayını anlamadım. Arkadaşta A100-(bilmem kaç) notebook var (benimkiyle aynı modülde fakat daha düşük bir model).
    Bana işlemcisini değiştireceğini söylemişti, hatta fiyatını da söylemişti. Burada biraz kafam karıştı.

Aynı zamanda biriniz harici, biriniz onboard demişsiniz ekran kartı için. Ama araştırmalarım sonucu onboard olduğunu öğrendim. İlginiz için teşekkürler.
  • ufak bi inceleme yaptım... bizim işlemcileri değiştirebilirsin.. ama maksimum hızı 2.16ghz olarak.. yani pek bişey fark etmiyor.. örneğin A100-912 modeli bu işlemciyi kullanıyor.. ama dediğim gibi hiç ekonomik olmayacağı için 0.16ghz için değiştirmek anlamsız.. gerek yok yani.. gidip de 3.00ghz lik bi işlemci takamıyorsun...

seninde dediğin gibi daha düşük bi modelde takabilirsin... a100-084 modelinde olduğu gibi 1.73ghz lik bi işlemci.. ama niye hızını düşüresin ki??

dediğim gibi ekran kartı onboard..
  • Arkadaşlar belki önceki sayfalarında yazılmıştır ama tek tek bakamıyacağım ,160 gb lık harddiskimi 500 gb ile değiştirmek istiyorum fakat orjinal harddiskte bi bölümde bilgiler yüklü diye bilyorum,cd yi takınca vistayı kuruyor vs... Bu bilgilerin olduğu kısmı nasıl kopyalar öbür harddiske aktarırım ?
    bunu daha önce yapan bi arkadaş varsa tek tek izah ederse sevinirim....harddiski değiştirmesem bile en azından bu bilgileri kopyalamak istiyorum bi yere eğer mümkünse .......yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim...
  • ismini hatırlamadığım bi arkadaş o HDD'deki temel bilgiler DVD tarafından yazdırılıyor demişti.. yani biz mesela sildik o bölümü.. ama Recovery DVD'sini takıp "WinRE"li şıkkı seçtiğimizde o bölümün tekrar oluşturulacağını söylemişti o arkadaş.. Yani o bölümün hiç bi önemi yok... Bence direk tak sen harddiski, Recovery DVD'si ile de kurulumunu yap..

ama illede yedekleyeceğim diyorsan
    http://forum.donanimhaber.com/m_16301206/mpage_1/key_//tm.htm#16301206
    burdan benim açtığım konudan o bölümün nasıl yedekleyeceğini görebilirsin..
  • Sağol kardeşim benim yaw ,yardımın için teşekkürler,hemen bakayım o sayfaya...
  • yedek almayı denedim ama winre yazan bölümde bişey yazmıyor boş ,1.46GB olan boyut aynı ve o kısma sağ tıklayınca yardım dışında bişey çıkmıyor,
    yanındada sağlam EISA yapılandırması yazıyor,devamındada kapasite1,46GB boş alan 1,46GB yazıyo anlamadım geçenlerde format atıp recovery cd ile yüklemiştim yoksa o kısmı yüklememişmiyim ,sizin yaptığınız açıklamadaki yeri işaretlemedim sanırım sorunum bu,artık yeniden yükleme yaparsam tekrar denerim......sağol
  • @luciferian

bilgisayarım açıldıktan 3 sn sonra internete bağlanmam mümkün oluyor demişsin, bu gerçek bir değer mi hakkaten? ben hayatta 3 sn sonra girmem mümkün değil.ben de hep senin dediklerini yaparım, uniblue powersuite programıyla temizlik, bakım,optimizasyon yapıyorum, O&O Defrag ile birleştirme yapıyorum, başlangıçtaki gereksiz programları hep kaldırırım vs. vs. ama bilgisayarım fix en az 2,5 dakkada açılır açıldıktan sonra da mesela firefox u tıklasam ilk açılış 5-10 sn arası olur(sonraki açılışlar ramden olduğundan rahat)

sizin harddiskler 160gb sanırım, benim a100-847 de 100gb hitachi var, markalar falan mı farklı acaba? hız farkı bundan olabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.