Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
13
Favori
307.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hightower_597

Merhaba arkadaslar. Bi süredir a100-599u masaüstünde bekleyen canavarıma ulasamadıgım zamanlar kullanmak durumunda kalıyorum. Laptoplara hic alıskın değilim ama yine de güzel bir laptop diyebilirim en azından zamanı icin oyleymis. Simdi asıl sorunuma gelelim. Sürücü güncellemelerini yapmak istedim önce nvdia sitesine girerek buna basladim. Yalnız nvidia siteden toshiba sitesine yonlendirme yaparak sürücüleri buradan bulmamı istedi. Yalnız söyle bir durum var toshiba sitesinde ürünler arasında a100-599u goremedigim gibi sürücüler arasında da bulamadım. Sürücüleri nasıl güncellerim bu laptopin yurt disindaki ismi farkli midir falan filan. Yardımlariniz icin tesekkür ederim simdiden.

driver güncellemelerini buradan yapabilirsiniz

http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU

laptopumuzun modeli PSAAR short model nosu da PSAARE.

sitedeki ekran kartı driver ı çok eski, bunun yerine resmi olmayan ekran kartı driverlarını kullanabilirsiniz. ben şu anda 185.20 forceware kullanıyorum ve son derece memnunum. indirmek için:

http://www.laptopvideo2go.com/drivers/vista/185.20

kolay gelsin

• Selam beyler..Ya aranızda hiç bizim dvd-ram a firmware güncellemesi yapmayı deneyen oldu mu? markası MATSHITA UJ-850S mış. Ben biraz nette aradım ama undergraund firmwareler çıktı prk güvenemedim.Panasonic in sitesinde de yok bu model.Sanırım toshibanın update sitesinde de yok ya da ben bulamadım...Hiç daha önce deneyen oldu mu?

Bir de benim dvd-ram nero da dvd yazarsan birden bilinemeyen dvd-ram hatası diye hata verip yüksek dvd sınırları yaratılıyor diyor ve en sonda dvd yi atıyor. Ben de bi firmware güncellemesi yapayım dedim ama onu da becermedim :D Bugüne kadar 1000 dvd yi çoktan geçmişimdir acaba ömrü mü doldu diye merak ediyorum olmadı servisine yollayacağım..Bi fikri olan var mıdır acaba:D ?
  • arkadaşlar notebook'uma ram takviyesi yapmayı düşünüyorum ama xp 32bit kullanacağım için 2-3-4 gb arasında kaldım. küçük bir araştırma yaptım xp 32bit ile 4 gb'ın tamamını kullanamazsın en fazla 3.2 görür dediler. 3 gb alsam 2+1 olacağından tam verim alabilir miyim sorusu kurcalıyor kafamı bi yandan. sizce 4 mü almalıyım 3 mü 2 mi?
  • ben vistada 2 gbtan memnunum. bence sana 3 gb fazlasıyla yeter.
  • Merhabalar,

Benim notebook un şarz aletinin kablosunun notebook a takılan uç kısmı bozulmuş gibi. Sık sık elektrik gidip geliyor. Baktım da şarj aletinin yenisi 100 TL falan.

Acaba şarj aleti garanti kapsamına giriyor mu ?

Girmiyorsa bu şarj aletini tamir ettirebilir miyim?

Zira kablonun yenisini bulsam ben de adaptörü açıp kabloyu takarım ama notebook a takılan kablo da tek olarak satılması lazım. Acaba bu kabloyu tek olarak satan yerler var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcanseker -- 1 Şubat 2009; 0:00:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: GoodyDeviL

arkadaşlar notebook'uma ram takviyesi yapmayı düşünüyorum ama xp 32bit kullanacağım için 2-3-4 gb arasında kaldım. küçük bir araştırma yaptım xp 32bit ile 4 gb'ın tamamını kullanamazsın en fazla 3.2 görür dediler. 3 gb alsam 2+1 olacağından tam verim alabilir miyim sorusu kurcalıyor kafamı bi yandan. sizce 4 mü almalıyım 3 mü 2 mi?

vista sp1 kullanmıyorsan 4 gb alman yersiz. 3gb yeter xp için çünkü xp 4gb rami 3.25 gb olarak görüyor.

@ luciferian : 185.20 driverini nasıl kullanıyorsun orjinal INF dosyasında Go7600 görünmüyor da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Durden -- 1 Şubat 2009; 2:42:27 >
  • 32bit isletim sistemi Max 3GB rami destekliyor. dolayisiyla eger 32 bit OS kullanicaksan 4 GB ram alirsan 1gb bosa gitmis olucak ( tabi olumsuz yonu yok) , eger oyun falan oynamiyorsan pek ram i kullanan programlari kullanmazsan 1gb bile yetiyor.
    kisacasi agir pro. kullanirsan 2gb yeter fazla oyun oynarim diyorsan 3 tavsiye ederim (vista`da XP de ise her zaman -1) :D
    saygilar
    quote:

arkadaşlar notebook'uma ram takviyesi yapmayı düşünüyorum ama xp 32bit kullanacağım için 2-3-4 gb arasında kaldım. küçük bir araştırma yaptım xp 32bit ile 4 gb'ın tamamını kullanamazsın en fazla 3.2 görür dediler. 3 gb alsam 2+1 olacağından tam verim alabilir miyim sorusu kurcalıyor kafamı bi yandan. sizce 4 mü almalıyım 3 mü 2 mi?
  • Ben 2+2 kingston denedim ilk aldığımda ve makine açılmadı,....şu an 2+1 kullanıyorum ...fakat 2+2 taktır derim ,eğer açarsa tabiki.. yapabileceğinin maksimumunu yapmış olursun,sonradan kafan rahat eder düşünmezsin,hemde ram fiyatları epey dibe vurmuş durumda...

quote:

• ha bi de ram 667 mhz kullanabiliyor muyuz 533 sanırım üstündeki?
  • Arkadaşlar lcd panelin arka panelinin üzerine kimyevi bir madde döküldüğü için boyasında deforme oldu. Satellite A100 599 LCD panel arka kasasını ayrıca olarak satan bi yer bulabilir miyim ? teknik servis bana fiyat bildireceğini söyledi ancak henüz geri dönüş yapmadılar. Kocaeli de oturuyorum ve burada bulmak mümkün değil sanırım. acaba istanbulda bulabileceğim bi yer önerebilir misiniz ? Ekranda problem yok sadece arka panel ..
  • Bu Nvidia 185.20 suruculerınde uykudan cıkarken ekranın sıyah kalması gıbı bır sorunla karsılasan varmı arkadaslar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktard

Bu Nvidia 185.20 suruculerınde uykudan cıkarken ekranın sıyah kalması gıbı bır sorunla karsılasan varmı arkadaslar?

evet bu sorunu ben de yaşıyorum maalesef, çözümü için araştırma yapma şansım olmadı, bulduğum zaman paylaşırım burada.

@method man

sürücüyü indireceksin ve aynı sayfada bir de değiştirilmiş INF dosyası (modified INF)var onu da çıkarttığın sürücü klasörünün içine atacaksın.

@guess

teknik servisten başka bir yerde bulma ihtimalin zor, istanbul-mecidiyeköy toshiba teknik servisi aramanı tavsiye ederim, yeterince ilgililer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KruGmaN -- 13 Şubat 2009; 18:08:04 >
  • evet 667 mhz kullanabilirsiniz bendekiler öyle......

quote:

ha bi de ram 667 mhz kullanabiliyor muyuz 533 sanırım üstündeki?
  • ark. ben 1 senedır kullanıyorum laptopu cok kalıtelı bı laptop ama ram ve işlemcisi arttırmak ıstıyorum ultımate kullanmak ıcın böle bı ımkan varmı rammlerı 2x2gb 667 almak ıstıyorum laptopa uyarımı ?birde ıslemcıyı arttırabılırmıyım ?şimdiden tesekkurler
  • toshiba a100 xp için toshiba power saver driver ini varsa birinden alabilirmiyim lütfen?
  • max 4 gb ram desteği var....2+2 koyabilirsin,işlemcisi sağlam bir işlemci ,ben celeron bir işlemci olan dizüstüme fark edeceğini düşündüğüm içim cpu değişimi yaptım,bu makineye de sanırım yapılır, fakat çok gereksiz olur...7200 rpm lik bir hdd veya ssd uygun olurdu performans için ama ssd şu an çok pahalı ,ilerde ucuzlar umarım ve takarız ...7200rpm lik hdd ler ise mart nisanda daha fazla olacak...Ekran kartıda piyasadaki ekran kartlarına bakınca gayet iyi hala....

,
    quote:

Orjinalden alıntı: r0wen

ark. ben 1 senedır kullanıyorum laptopu cok kalıtelı bı laptop ama ram ve işlemcisi arttırmak ıstıyorum ultımate kullanmak ıcın böle bı ımkan varmı rammlerı 2x2gb 667 almak ıstıyorum laptopa uyarımı ?birde ıslemcıyı arttırabılırmıyım ?şimdiden tesekkurler
  • Forumda araştırırsan aradığını bulabilirsin,ben burdan bulmuştum..
    hangi sayfada bilemiyorum ama...
    3,28mb lik bi dosya,buraya nasıl yüklendiğini bilmiyorum.......

quote:

Orjinalden alıntı: My_CaRizMa

toshiba a100 xp için toshiba power saver driver ini varsa birinden alabilirmiyim lütfen?
  • Arkadaşım,

Laptop'u TV hangi kablo ile bağladın?

Tşk.

Cimcoz
  • arkadaşlar benim şöyle bi sorunum var. ayarladığım süreden sonra ekran tam olarak kapanmıyor, yani böyle siyah bi ışık saçıyor ekran bunu nasıl çözebilirim???
    cevap verenlere teşekkürler şimdiden....

bu arada işletim sistemim vista...
  • ayni zamanda
    http://eu. computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp
    sitesinten indirebilirsiniz,
    quote:

Orjinalden alıntı: shark72

Forumda araştırırsan aradığını bulabilirsin,ben burdan bulmuştum..
    hangi sayfada bilemiyorum ama...
    3,28mb lik bi dosya,buraya nasıl yüklendiğini bilmiyorum.......

quote:

Orjinalden alıntı: My_CaRizMa

toshiba a100 xp için toshiba power saver driver ini varsa birinden alabilirmiyim lütfen?

• 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.