Bu driverların vistada çalışacağını sanmam. ama ben denemedim tabi. Sen deneyip bizi bilgilendrirsen çok iyi olur.
quote:
Orjinalden alıntı: ***imp***
arkadaşlar bu driverleri vista içidne kullanabilir miyiz acaba ?
normalde her işletim sisteminin driveri ayrı olur, ama ikisi için de çalışabilecek bişey yazdılarsa bilemem
Merhaba Toshiba A200-1BP için xp sürücülerini bir çok yerde aradım fakat sonuç alamadım. Sizin anlatımız ve belirttiğiniz adresten sürücüleri çektim ve xp kurdum Vistaya elveda dedim. çok çok teşekkür ederim. her şey mükemmel çalışıyor sayılır. FN tuşu bende de çalışmadı camera mikrofonu çalışmadı SD kartları okumuyor bunun haricinde herşey mükemmel tekrar teşekkür ederim
kamera mikrofonu ve sd kartlar çalışıyor. bir yanlışlık olmuş olabilir bence bir kontrol ettir.
slmlar
quote:
Orjinalden alıntı: adamurat
Merhaba Toshiba A200-1BP için xp sürücülerini bir çok yerde aradım fakat sonuç alamadım. Sizin anlatımız ve belirttiğiniz adresten sürücüleri çektim ve xp kurdum Vistaya elveda dedim. çok çok teşekkür ederim. her şey mükemmel çalışıyor sayılır. FN tuşu bende de çalışmadı camera mikrofonu çalışmadı SD kartları okumuyor bunun haricinde herşey mükemmel tekrar teşekkür ederim
Arkadaşlar verilen linkler bazı driverları bulmama yaradı. Ancak halen bazılarını tanımıyor.
Aşağıda sırladığım driveleri tanımıyor...
1) Ağ denetleyicisi bulunmuyor
2) Chicony USB 2.0 Webcam bulunamadı
3) Modem device on High definistion Audi Bus bulunamadı
4) Video denetleyicisi bulunmadı
5) Video denetleyicisi VGA uyumlu bulunamadı
Bunların driverlarını nasıl bulkacağım. Acil yardım..
ilginize teşekkürler tekrar tekrar denedim sd kart takınca yeni donanım bulundu kullanıma hazır iletisi geliyor fakat ben bir türlü sd karta ulaşamıyorum. mikrofonu tekrar denemedim benim için çok önemli değil vista da mükemmel çalışıyordu sd kartlar xp de de çalışsa baya iyi olacaktı. acaba başka driveri veya yazılımı varmı selamlar
arkadaşlar ingilizce olan vistayı nasıl türkçeleştirebilirim?
adamurat arkadaşım çözüm olarak windows update'i de deneyebilirsin. Sistem'den üzerinde ünlem olan donanıma sağ tıklayıp update diyince uygun sürücüyü windows database'den bulabilirsin sanırım. denemeye değer.
Bu arada vga için bir çok xp driver'ı buldum. laptopdrivers2go sitesinden sizde biraz okuyarak çözüm bulabilirsiniz. En yeni sürücüleri hyüklemek isteyebilirsiniz.
Ben şu an Xtreme Gmobile Force 94.20'yi kullanıyorum gayet de memnunum.
Slmlar
Selam,
Bir sorunum var ve yardım bekliyorum. Vista'da touchpad'in dual mod tuşu nedense çalışmıyor. Kafayı yemek üzerim bir türlü çözüm bulamadım. Sanırım bu sorunla önceden karşılaşanlar oldu çözüm yolu varmış ama ben beceremedim. Bilen duyan bir kişiden yardım rica ediyorum
ÇOK SAĞOLUN.....
Hoca dual pad i acma olayını biliyorsun sanırım,,su tıklama olayı msconfigden neleri kaldırdın bi göz at ya da foruma yazarsan da olur ben xp yükledim, bayagı bi şey kaldırınca benimde calısmıyo ama önemli değil hatta xp yi yükleyince otomatik görmüştü
arkadaslar 2gb raml le olan 527 mb lik ekran kartını 256 kullansın diyebilir miyiz???biosdan böyle bi olay yapılır mı
bu sorunu şöyle hallettim.
touchpad driver'ını program ekle kaldırdan kaldırdım. Daha sonra tekrar kurdum ve çalışmaya başladı. Yazılımsal sorun var sanırım.
slmlar
quote:
Orjinalden alıntı: reicht4
Hoca dual pad i acma olayını biliyorsun sanırım,,su tıklama olayı msconfigden neleri kaldırdın bi göz at ya da foruma yazarsan da olur ben xp yükledim, bayagı bi şey kaldırınca benimde calısmıyo ama önemli değil hatta xp yi yükleyince otomatik görmüştü
arkadaslar 2gb raml le olan 527 mb lik ekran kartını 256 kullansın diyebilir miyiz???biosdan böyle bi olay yapılır mı
FN TUŞLARININ PROBLEMİNİ ÇÖZEN VARSA ÇOK SEVİNİCEZ
bana biraz cesaret, biraz da akıl verin... yaaaw bu vistadan kurtulmak istiyorum bende ama cesaret edipteformat atamıyorum.. nooolcek benim bu haliiim. xp yükleyen arkadaşlaaar memnunmusunuz (eminim memnunsunuzdur da bende cesaret nanay )
korkacak bişey yok
beğenmezsen recovery'den yüklersin olur biter.
yaparsın sen hadi bakayım
gaz vereyim dedim.
quote:
Orjinalden alıntı: DECEKADU
bana biraz cesaret, biraz da akıl verin... yaaaw bu vistadan kurtulmak istiyorum bende ama cesaret edipteformat atamıyorum.. nooolcek benim bu haliiim. xp yükleyen arkadaşlaaar memnunmusunuz (eminim memnunsunuzdur da bende cesaret nanay )
arkadaslar ben vistayı kaldırıp sadece xp kurmak istiyorum ama yine harddisk 80 80 olsun istiyorum nası yapcam yardımcı olursanız cok sevinirm simdiden saoln
xp kurulum cdsi ile bilgisayarı açıp 2 adet partition oluştur, xp kuracağın partitiona format at ve ve bu partitiona xp'yi kur. gayet standart bir iş.
quote:
Orjinalden alıntı: cantuzla
arkadaslar ben vistayı kaldırıp sadece xp kurmak istiyorum ama yine harddisk 80 80 olsun istiyorum nası yapcam yardımcı olursanız cok sevinirm simdiden saoln
dostum sorun da orda ztn o partition dedgn seyi nasıl olustrcagımı bilmiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: ar600935
xp kurulum cdsi ile bilgisayarı açıp 2 adet partition oluştur, xp kuracağın partitiona format at ve ve bu partitiona xp'yi kur. gayet standart bir iş.
quote:
Orjinalden alıntı: cantuzla
harbi bu fn tuşları çalışıo çalşmıo anlamadım yardımcı olacak olan?
quote:
Orjinalden alıntı: selimkilinc07
cok tesekkur ederiz ellerine saglık bir sorum olacak vista yı bilgisayardan tamamen silebilirmiyiz
Bu soruya cevap veren bana da cevap vermiş olur.
Yani vista hiç olmasın "C" ye sadece XP kuralım."D" olduğu gibi kalsın. Nasıl yapacağız. Service Pack2 XP Professional CD si var elimde.