Yeni konu açmadan önce internet üzerinde ve donanımhaber forumlarında durumu araştırdım,sanırım daha önce paylaşılmamış bu..Konu başlığındanda anlayabileceğiniz üzere A300 serisi dokunmatik tuşlarında ufak değişiklikler yapabilirsiniz bunu tesadüfen buldum ve çok basit bi iş görüceksiniz..
Öncelikle C:\Program Files\Toshiba\TBS\ klasörüne gidiyoruz..Toshiba klasörünüz program files da olur her zaman,ordan TBS klasörüne girdikten sonra resimdede gösterdiğim üzere SpecApp.exe yi açıyoruz - >>
** SpecApp ı açtıktan sonra karşımıza gelen ufak pencerede bize sadece 2 tuş için ayar seçeneği sunulmuş ne yazıkki..Işıkları açıp kapatırken kullandığımız tuşla media player ı başlatan tuş..2 sinide aynı anda değiştirebilir,yerlerine birer application kısayolu koyabilirsiniz(herhangi bir program mesela msn veya itunes veya bi oyun düşünün)
- Karşımıza çıkan bu pencerede ''Açıklama'' kısmına kullanacağınız tuş kısayolunu yazın örn : MSN - ''Seçenek'' yazan kısım boş kalabilir - ''Hedef Yol'' kısmı bizim kullanacağımız programı belirteceğimiz bölüm,buraya sağ taraftaki ''Gözat'' butonunda kullanmak istediğimiz programı seçip TAmam diyoruz.. - ''Düğme Adı'' kısmında daha öncede dediğim gibi bize sadece 2 seçenek bırakılmış ''Aydınlatma tuşu ve CD\DVD tuşu'' bunlardan kullanmak istediğimiz tuşu seçtikten sonra ;
-> Sağ üst köşeden önce KAYDET diyoruz sonra penceremizi kapatıyoruz ..Bilgisayarınızı yeniden başlatmak veya tekrar oturum açmak gibi bi ihtiyacınız olmuycak tuşlarınızı hemen test edin
*** Konuyla ilgili burada yöneltilicek ilginç bi soru olucak şimdiden cevaplamak istedim.. Biz aydınlatma tuşuna başka bi program ayarlarsak istediğimiz anda aydınlatmayı nasıl açıcaz peki ? .. Eğerki 2 tuşuda kullanır ve aydınlatmayıda istediğiniz anda açmak\kapatmak isterseniz yine TBS klasörünün içinde DiMMER.EXE diye bi dosya bulucaksınız,bu dosyayı aç dediğimizde aydınlatma açılır veya açıksa kapanır..Yani Dİmmer.exe yi masaüstüne veya herhangi bi noktaya kısayol oluşturarak aydınlatmayı kontrol etmeye yine devam edebiliceksiniz merak etmeyin
**Tesadüfen keşfettiğim bu özelliği donanımhaber forumlarıyla paylaşmak istedim,umarım daha önce yayınlanmamıştır,eğer yayınlandıysa özür dilerim !
Güzel bi olaya benziyo deneyeceğim şimdi i.e için, teşekkürler
Buradaki tuşlara ses ayarı ekleyebilir miyiz? Mesela aydınlatma tuşuna basınca ses artsın, mp tuşuna basınca azalsın gibi..
hocam senın soyledıklerını aynen yapıyorum ama bende düğme adının olduğu yerde aydınlatm Açık\ kapalı veya cd\dvd kısmı bos hiçbirşey olmadı onceden aydınlatma işine yarıyordu şimdi buda yok
uygulandım ama hiç bir şekilde işe yaramadı arkadasın dediği gibi aydınlatma acık kapalı yada cd dvd tarzın da yazıda yok bendee
Toshiba iyi güzel herşey yaptı .. da Şu TouchPedi Aktif/Pasif tuşunu koymadı ...
( Varda ben mi bilmiyorum yoksa? ) Bu Dokunmatik Tuşlardan birine TouchPedi Aktif/Pasif yapma atasak öyle olurmu?
Fn + F9 la padi kapatabilirsin..ben bu yöntemi a300d127 ve a300d125 le denedim ikisindede aynen anlattığım gibi çıkıyo menüler neden yapamadınız anlayamadım bi çözmeye çalışıp dönücem
Bir sorum daha olacak arkadaslar önceden aydınlatma tusu film izlerken yani media player yada dvd oynatıcı herhangi bir program acıkken sesı açıp kapamya yarıodu programı kapatıncada ışıkları yakıp sönduruyodu ne yaptıysam bunu yapamadım bunula ılgılı arastırmalar yaptım ancak bı bılgıyede ulasamadım bu konu hakkında bılgısı olan varmı şimdiden teşekkürlerr
düğme adının olduğu yerde aydınlatm Açık\ kapalı veya cd\dvd kısmı bos aynı sorun bende de var . çözüm yöntemini bulan varmı
yokmu arkadaşlar çözüm yolunu bilen
boş olarak görünmesinin sebebi sanırım toshiba nın ilk kurulumda gelen bi programı yüzünden,toshibaya ait tüm yardımcı programları yok ettiğimden dolayı bende bu sorun olmadı görev çubuğunda yer alan toshiba ıvır zıvırlarını sizde yok edin pek bi yardımını göremedim ben şahsen sonra tekrar deneyebilirsiniz biraz saçma yazdım evet ama tek sorun bu olmalı arkadaşında dediği gibi program açıkken sesi açıp kapatıyo program yokken aydınlatmayı yönetiyo..
yaptım onları ama hala sondurup acamadım ısıkları sadece dımmer.exe ye tıklayıp ıdare edıyorum. A500 kullanıyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme