Benim sıkıntım şöyle toshiba A300 bir laptop'um var ve normal kip'de bilgisayarım açılıyor ama şarj takılı iken açılmıyor. Batarya m'da uzun süreli kullanımdan ve aşırı ısınmadan dolayı şarj tutamaz hale geldi. Sizlerden yardım istediğim konu bu sorun nerden kaynaklıdır? Benim fikrimce batarya takılı iken bir sorun yoksa ne normal modda ne güvenli modda bir sıkıntı yoksa ama şarj aletini takınca gidiyorsa sorun sarj aletinin fazla volt'ta elektirik vermesi ve bilgisayarım bunu kaldıramayıp reset'lemesi, diğer bir fikrimde şarj soket'indeki bir sorundan dolayı alınan elektirik ilet mediğinden dolayı bilgisayarın kendini reset'lemesi geliyor aklıma.
Forum içerisinde bu sorun ile karşılaşıp sorununu çözen arkadaşlar bu başlık altından yorumlarını dile getirebilirlerse beni çok mutlu etmiş olurlar. Deli edecek duruma getirmi bilgisayar beni tam oyunda eğlencesine varırken birden şarj bitiyor şarj aletini takınca da bilgisayar kapanıyor :@
Bilgisayarım'un özelliklerine ihtiyaç duyarsanız diye şu resmi eklemek istedim. Yapılan yorumlar için şimdiden çok teşekkür ederim.
oyun için laptop alana şaşıyorum laptop soğutucu oyunda soğutmaya yetişemiyor anakart aşırı ısıdan chiplerin bacaklarında çatlamalar oluşuyor sizin sorun kuzey chip büyük ihtimal
@muhtar5 öncelikle cevab'ın için teşekkür ederim, ben açık söylemek gerekirse pek anlamam bilgisayar işinden ama olay şarj aletini takınca ortaya çıkıyor bu yüzden benim aklımda şarj aleti sorunu ile ilgili bir şey olabileceği aklıma geldi. sadece oyun oynarken değil, normal program, internet kullanırken de şarj aletini takınca kapanıyor bilgisayar şarj soketi veya şarj aletinde sorun olabilir mi ?
kuzey cipi sorun diyorsunuz peki bu sorunu alan kişiler şarj aleti takınca bilgisayarın kapanması ile mi karşılaşıyor sorun kuzey cip'i ile ilgili ise nerede düzgün bir tamirat yaptırabilirim. Ne kadara mal olur ?
İstanbul içinde
www.muhtar5.com tabi tahminim başka sorunda olabilir test etmek lazım
Test etmek lazım derken ne tür bir test'e sokacağız program yükleyip sorun mu arayacağım yoksa size getirip mi teste tabi tutacagız.
donanım olarak test lazım
peki bunu nerede yaptırabilirim, yoksa kendim yapabilirmiyim. sorun'u bilgisayarcıların anlayabileceği bir dilde bana açıklayabilirmisiniz, bilgisayarı götürüp bilgisayarcının şunu şunu yapıcaz deyip'te uçuk fiyatlar vermesinden korkuyorum maliyeti ne kadar olabilir bu konularda bana yardımcı olursanız sevinirim.
benimde benzeri sorunum var.servise gittikten sonra oldu.pc normal açılıyor ve kapatıktan sonra şarjda iken açılmılyor.fişi takıp çekmek gerekiyo.Öyle kulanıyom zamanım yoktu servise veremedim.Garantide bitti zaten.
@ejectx sorunu çözersen sende yorum yaz bende göstereceğim bilgisayarcıya halledersek sorunu çözümü yazarım sende yazmayı unutma,
iyi forumlar
Halen çözüm bulabilen bir arkadaş yok mu? konu güncel sorun halen devam ediyor,
SORUN: makinanızın kuzeychipseti arızalı suan elimdede sizin ürününüzden var onunda derdi şarj aleti ile acıyor batarya ile açmıyor sizinkinin tam tersi onunda kuzey chipseti arızalı yapım konusundan yardımcı olmak isteriz 3 ayda işlem garantisi veriyoruz yaptığıımız işe size cıkacak maliyetide 160 tl gibi bir rakam olur iyi günler
MESAJINI ATTI BİR ARKADAŞ SORUN VE ÇÖZÜMÜ BUYMUŞ YAPTIRMAK İSTEYEN OLURSA BU YORUMU YAPAN ARKADAŞ İLE İRTİBATA GEÇİREBİLİRİM.
TOSHIBA A300 MAKINALARDA DONMA,KİLİTLENME,BAZEN AÇIP AÇMAMA VE BENZERİ SORUNLAR YARI İLETKEN MALZEMELERDEN KAYNAKLANIR..BU SORUNLARA KESİN ÇÖZÜM BULUP 6 AYA KADAR GARANTİ VEREBİLİYORUZ..AYRICA ÜRÜNDE MENTEŞE KIRILMA PROBLEMLERİ SIKÇA GÖRÜLÜYOR.HEM KASA HEM MENTEŞE BÖLGESİNDEN SAĞLAMLAŞTIRIP SİZE GARANTİLİ HİZMET SUNUYORUZ..UZMANLARDAN DESTEK ALINIZ.