Şimdi Ara

toshiba beyaz veya mavi ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Satellite A300 model laptopum durup dururken ekran komple beyaz veya mavi oluyor,pc kitleniyor.pc ye restart etmek zorunda kliyorum.sorunun yazilimsal oldugunu dusunerek format atmak istedim ama format ekraninda da ekran beyaz veya mavi olup pc donuyor.ramlari tek tek denedim,farklı hdd taktım ama yine de düzelmedi...yardimci olabilecek var mi?

• galiba ekran kartı işlemci yada ramlarden sorun hocam toshiba o serilerinde hep bir ısınma söz konusu işlemci lehileri ısından gevşiyor gel git yapıyor yada ramlarin chip arası oluyor çift slot ise tek slot ram takıp bakınız iyi forumlar..
  • ST0RMHAWK kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler

harici ekran kartı yok,onboard zaten.çift slot var,ramlari tek tek denedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haqan1987

cevap için teşekkürler

harici ekran kartı yok,onboard zaten.çift slot var,ramlari tek tek denedim.
    Merhaba bahsettiginiz cihazda harici ekran karti mevcuttur harici ekran karti modelin seri nunarasina gire ati mobile radeon hd3650 veya hd4650 dir.

Bu ekran kartlari cok fazla isinip cabuk sogudugundan dolayi ekran karti bir zaman sonra patliyor. Beyaz ekran mavi ekran ekranda cizgiler olusma sorunu oluyor son evrede ise ekranda hic goruntu olmuyor. İsil islemle ekran kartinizi gecici olarak calistirabilirsiniz. Yada profesiyonel bir tamircide bga yaptirabilirsiniz. Ekran kartini degistirmekde mumkun.

Ancak acikcasi ben bga yaptirmanizi oneririm. Hic istemesemde.

Nedeni ise bu ekran kartlarinin yenisi yok ve piyasadaki kartlar isil islem gormus kartlar bir zaman sonra patliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet8989

Merhaba bahsettiginiz cihazda harici ekran karti mevcuttur harici ekran karti modelin seri nunarasina gire ati mobile radeon hd3650 veya hd4650 dir.

Bu ekran kartlari cok fazla isinip cabuk sogudugundan dolayi ekran karti bir zaman sonra patliyor. Beyaz ekran mavi ekran ekranda cizgiler olusma sorunu oluyor son evrede ise ekranda hic goruntu olmuyor. İsil islemle ekran kartinizi gecici olarak calistirabilirsiniz. Yada profesiyonel bir tamircide bga yaptirabilirsiniz. Ekran kartini degistirmekde mumkun.

Ancak acikcasi ben bga yaptirmanizi oneririm. Hic istemesemde.

Nedeni ise bu ekran kartlarinin yenisi yok ve piyasadaki kartlar isil islem gormus kartlar bir zaman sonra patliyor

Alıntıları Göster
    A300 modelinin 500 tane serisi var.benimkinde ekran kartı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: haqan1987

A300 modelinin 500 tane serisi var.benimkinde ekran kartı yok

Alıntıları Göster
    Hocam anlatmaya calistigimi siz anlamissinoz yahut ben anlatamamis da olabilirim. Ekran karti yok diye bisey yok. Dahilide olsa bir ekran karti vardir. Ayrica sinirlenmenize gerek yok. Burdaki cogu insan gibi bende size yarim etmeye calisiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet8989

Hocam anlatmaya calistigimi siz anlamissinoz yahut ben anlatamamis da olabilirim. Ekran karti yok diye bisey yok. Dahilide olsa bir ekran karti vardir. Ayrica sinirlenmenize gerek yok. Burdaki cogu insan gibi bende size yarim etmeye calisiyorum.

Alıntıları Göster
    :) yok ya ne sinirlenmesi.bi önceki arkadaşa verdiğim cevapta , ekran kartının onboard olduğunu söylemiştim zaten.
    cevap için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung laptop mavi ekran sorunu
    5 yıl önce açıldı
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    12 yıl önce açıldı
    Yeni cihaz mavi ekran
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haqan1987 kullanıcısına yanıt
    dostum ugraşma direk bga yap kurtul en azından biraz kafan rahatlar ikinci el gpu cpularda varda sıkıntı olmuyor pek bir kaç firma vardı benim bildigim isimlerini unuttum ama duruma göre bulursam yazarım iyi forumlar
  • ST0RMHAWK kullanıcısına yanıt
    NEC/TOKIN kondansatörünü değiştirerek sorunu çözdüm.
  • haqan1987 kullanıcısına yanıt
    belliydi zaten geçmiş olsun :D yıllardı bu pc dünyası teknolojisi benim hobim oldu :D güle güle kullan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.