Şimdi Ara

Toshiba Encore WT8-A 8' Tablet (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
521
Cevap
8
Favori
44.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bende dun aksam yukledim windows 10u. daha tam kurcalama fırsatım olmadı. Trserkan06 Bir arkadaştan kurtarma usb diski olusturup sana imajını göndermesini isteyebilirsin. Bende sildim kurtarma kısmını :) ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 tanesi micro OTG USB olmak üzere 4 tane USB bellek ile denedim ama bir türlü açılışta görmedi. Setup ayarlarından secure boot u da kapattım yine görmüyor maalesef..
  • gundar G kullanıcısına yanıt
    Bizim tabletlerde doğrudan yapılmış usb boot bellekleri görmüyor, elinde bizim tabletten olan bir kişi Denetim masasından kurtarma ve oradan kurtarma diski oluştur seçeneğine girip bir kurtarma diski oluşturacak (yalnız kurtarma bölümünü silmemiş olması gerekiyor) WinDiskImager yazılımı ile oluşturduğu flash diskin imajını bir yere upload edecek (yaklaşık 3 gb) sende o dosyayı yine WinDiskImager programı ile flashına yazıp kurulumu yapacaksın. Ben Windows 10 yüklediğim için yapamıyorum. İmkanı olan ve isteyen varsa tarif edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naberyaaa

Bizim tabletlerde doğrudan yapılmış usb boot bellekleri görmüyor, elinde bizim tabletten olan bir kişi Denetim masasından kurtarma ve oradan kurtarma diski oluştur seçeneğine girip bir kurtarma diski oluşturacak (yalnız kurtarma bölümünü silmemiş olması gerekiyor) WinDiskImager yazılımı ile oluşturduğu flash diskin imajını bir yere upload edecek (yaklaşık 3 gb) sende o dosyayı yine WinDiskImager programı ile flashına yazıp kurulumu yapacaksın. Ben Windows 10 yüklediğim için yapamıyorum. İmkanı olan ve isteyen varsa tarif edebilirim.

Benim kurtarma bölümü silinmedi. Ben de sizin gibi usb den win10 kurmaya çalışıyorum. 6. denememde nihayet USB belleğimi gördü ve başlattı. Kurulum ekranı geliyor. Dil ve klavye ekranını geçemiyorum çünkü dokunmatik çalışmıyor. Bende de USB mouse olduğundan onu da tanımıyor. Şimdi de bu aşamadı takıldım kaldım.

• Merhaba
    Herşeye başlamadan önce mutlaka şimdiki sistemin kurtarma diski oluştur ve yukarıda bahsettiğim programla flash diski yedekle ve bir yere upload et bizde kullanalım benimde ihtiyacım var. :D

Windows 10 kurmak isteyen arkadaşlarım yapmanız gereken şey sadece windows 10 iso dosyası içindeki her şeyi bir flash diske kopyalayıp Windows AÇIKKEN Kuruluma başlamanız.

Yani sistemi FLASH diskten BOOT etmeye gerek YOK.

Ayrıca: ben kurmaya başlamadan önce sistemimi sıfırlayıp kurtarma diski oluşturup disk oluştuktan sonraki adımda kurtarma bölümünü sil yaptım ve cihaz üzerinden kurtarma bölümü kalmadı.

Bu neden gerekli kurulum sırasında tüm eski windows dosyalarını C dizininde windows.old diye bir klasörün içire taşıyor bu da esktra alan gerektiriyor.

Windows 10 yüklendikten sonra o kalsörü biraz zorla silmeniz gerekiyor.
  • Benim amacım kurtarma bölümünü silmeden temiz kurulum yapmak. O yüzden Flash diskten boot etme olayını çözmeye çalışıyorum. Çünkü ileride windows çöktüğünde ve kurtarma yedeği de olmadığında mecburen Flash diskten boot etmek gerekecek. Ben de bunu şimdiden öğreneyim dedim. Bir de boot etmeyi başarabilirsem sistemin yedeğini Acronis True İmage ile alıp böylelikle her sıfırlamadan sonra programları tekrar tekrar kurma zahmetinden kurtulmak.
  • Recovery bölümünü elimde 16GB flash bellek olduğundan ona yedekledim. Önerdiğiniz win32Diskimager programıyla USB nin yedeğini aldım ama program flash belleğin tamamını yedeklediğinden yedek boyutu 14,9 GB oldu. bunu internete yüklemem internet hızımdan dolayı çok zor.
  • Elindeki flash disk aslında acronis gibi imaj onun içinde senin yedeklerin değil windowsun kurulumu var. Tabletin komple çökse bile elindek flash ile kurabilirsin.
    Ayrıca elindeki flash ile kurduğunda recovery kısmı geri geliyor. :D

Yalnız acronis gibi boot cdler çalışmaz bizim tabletler gibi sistemler gömülü uefi boot sistem ile çalışır ve benim bildiğim uefi şeklinde çalışan acronis gibi yedekleme daha çıkmadı yani şimdilik yapamazsın.

Ubuntunu ve KALİ linuxun UEFİ boot ile ilgili güncellemelerini ve desteklerini internette gördüm ama daha hiç test edeni görmedim şimdilik bende denemeyeceğim.

Elinizde daha küçük bir flash disk olsa iyi olurmuş.
    Olsun bir başkası yapar.
  • quote:

Elindeki flash disk aslında acronis gibi imaj onun içinde senin yedeklerin değil windowsun kurulumu var. Tabletin komple çökse bile elindek flash ile kurabilirsin.

Yalnız acronis gibi boot cdler çalışmaz bizim tabletler gibi sistemler gömülü uefi boot sistem ile çalışır ve benim bildiğim uefi şeklinde çalışan acronis gibi yedekleme daha çıkmadı yani şimdilik yapamazsın.

Ubuntunu ve KALİ linuxun UEFİ boot ile ilgili güncellemelerini ve desteklerini internette gördüm ama daha hiç test edeni görmedim şimdilik bende denemeyeceğim.

Olsun bir başkası yapar.

Ben de recovery bölümünü geri yükleme olmuyor diye bildiğimden cesaret edip silmiyordum. :) Dediğiniz gibi yedekleme ile geri geliyorsa rahatlıkla silebilirim. Acronisle yedeklemek istememin en büyük sebebi kurulumla beraber gelen (bana göre) gereksiz programları her defasında tekrar kaldırmam gerekliliği ve bir sürü programı tekrar tekrar kurma zorluluğu. Acronis olsa çok iyi olacaktı ama ne yapalım olmuyorsa yapacak birşey yok.

• quote:

Elindeki flash disk aslında acronis gibi imaj onun içinde senin yedeklerin değil windowsun kurulumu var. Tabletin komple çökse bile elindek flash ile kurabilirsin.

Olsun bir başkası yapar.

Ben SSD HDD'deki bölümleri komple sildim. Şimdi açılışta SSD'yi de görmüyor. Elimde 14.9GB boyutunda img uzantılı recovery dosyası var. Bununla nasıl geri yükleme yapabilirim?

• IMG dosyasını flash diske yazıp flash diskten boot eder kurulum başlayınca SSDyi görecek ona kuracaksin...

• quote:

IMG dosyasını flash diske yazıp flash diskten boot eder kurulum başlayınca SSDyi görecek ona kuracaksin...

"win32Diskimager" programıyla mı?

Daha önceden yaptığım Win7 usb disklerini de açılışta görmemişti. Bunu görür mü diyorsunuz?
  • Evet aldığınız yedegi geri yukleyecegiz.

Yedeği kurtarma diski oluştur diyerek olusturduysan evet.

Ayrıca diğer yükleme seceneklerin bu tarz tabletlerde çalışmaz.

• quote:

Evet aldığınız yedegi geri yukleyecegiz.

Yedeği kurtarma diski oluştur diyerek olusturduysan evet.

Ayrıca diğer yükleme seceneklerin bu tarz tabletlerde çalışmaz.

Cevaplarınız için teşekkürler, peki bu kılıf iş görür mü? Kalemi de varmış.

http://www.hepsiburada.com/liste/flaxes-fdk-800s-universal-8-siyah-tablet-kilifi-tablet-kalemi-hediyeli/productDetails.aspx?productId=bs42870&categoryId=60000818&SKU=BS42870

• Bu tablete başka bir yerden indirdiğim wın 8.1 iso'su ile boot edilmiş usb ile format atabilir miyim yoksa illa bu tabletten kurtarma diski falan mı oluşturmam lazım.Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: denobino

Bu tablete başka bir yerden indirdiğim wın 8.1 iso'su ile boot edilmiş usb ile format atabilir miyim yoksa illa bu tabletten kurtarma diski falan mı oluşturmam lazım.Tesekkurler

Ben de windows 8.1 Pro yu USB den boot edip kurayım dedim. Uzun uğraşlar sonucu USB den boot edip kurulumu başlattım ama kurulum ekranı dokunmatik desteği olmadığı için ileri gidemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gundar

quote:

Orijinalden alıntı: denobino

Bu tablete başka bir yerden indirdiğim wın 8.1 iso'su ile boot edilmiş usb ile format atabilir miyim yoksa illa bu tabletten kurtarma diski falan mı oluşturmam lazım.Tesekkurler

Ben de windows 8.1 Pro yu USB den boot edip kurayım dedim. Uzun uğraşlar sonucu USB den boot edip kurulumu başlattım ama kurulum ekranı dokunmatik desteği olmadığı için ileri gidemiyorum.

usb çoklayıcı ile mouse taksan olmaz mı ki
  • Onu da denedim ama görmedi.

• Bu tablete dolby advanced audio yazılımını nasıl yüklüyoruz? Bios güncelledim 1.60 fakat Toshiba Driver sitesindeki dolby yazılımına tıkladığında exe dosyası yok. boş sayfa çıkıyor.
  • http://forums.toshiba.com/t5/Encore-Tablets/Windows-8-1-WimBoot/td-p/574620
    Arkadaşlar, şurada yani toshiba forumlarında tablete wimboot kurarak windows 8.1 toplam alanının 3 gb civarına düşürülmesi adım adım anlatılmış. Biraz karışık görünüyor. Yalnız ingilizcesi olan biri şunu çevirebilirse çok ama çok hayır duası alır benden ve sanırım bu tableti kullananlardan. Şu tablet bana göre her şeyiyle mükemmel sadece kullanılabilen alanı çok az. O da win8'den kaynaklı. Ama işte adamlar ona da bir çare üretmiş de içerik ingilizce...

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.