Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TL hk.yorum yapamam hiç ellemedim ama yabancı yorumlardan aladığım kadarıyla vasat bir panel,ancak bunu Test eden Siteler
    sadece 3D si için süper demişler

Birde gözlemlediğim kadarıyla panelde banding efekti oluşuyor ve göze batıyor!

Sen birde 3D si FPR olan VL Serisine bak! bu daha güzel yorumlar aldı!

Bence F/P olarak en doğru tercih Pany ET5 Serisi,şimdilik bu panel çok iyi kullanıcı yorumları alıyor!

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Selamlar

Benim bir Finli arkadaşım var,kendisi prof.panel kullanıcısıdır ve elinde çok fazla panel vardır+bir sürü panelide etst ediyor v.s
    kısaca bu işin "hastasıdır"
    Bir paneli satın alır en fazla 6 ay veya 1 sene kullanır!! ben onun elinde 3 senedir kullandığı bir tek panel gördüm o da SV685
    birde tabiki Pio 5090 onun vazgeçilmez tek panelidir,Sony/Tosh/Pany/Sharp gibi Japon haricinde o da benim gibi hiç Korelilere bulaşmaz

Geçenlerde bir program ile SV yi set etmişti ve banada gönderdi değerleri ve bende girdim ve şuanda Movie modta bunu kullanıyorum
    ve ben çok beğendim ve benim değerlerime yakın buldum ve FILM ciler güzel bir settings,ama sen beğenirsin beğenmezsin bunu bilemem gari
    onun msg ını aktarıyorum,taklırsan bana dönersin OK+

Ben bu seti bazı kişilere verdim ve herkes memnun oldu ama bunlar bizim gibi "filimciler" tabiki

++++++++

Hi Can

I'v already changed my movie sett.and used by "Spear&Munsil" adjustment
    and have found more suitable especially for Movie-fans such as you and me as well
    Hope you like it and please make the following adjustment and let me know the result

Movie Settings(special adj-with HDMI connection by BD/PS3)

Backlight;40
    Contrast;65
    Brightness;10
    Colour;10(if comes more warm/red pls reduce to 5)
    Tint;0
    Sharpness;5

Adv.Settings

3D Col.Mngmt.;ON
    Base Col.adjustment......

RED;+5/0/-2(Hue/Sat/Bright)
    GREEN;-15/+5/+1
    BLUE;-11/+4/0
    YELLOW;-3/-4/+2
    MAGENTA;-2/-2/+3
    CYAN;+5/0/-1

Colour Temperature;0(if comes warm/red upto 1 to blueish tone)

RED Offsett;-1
    GREEN Offset;4
    BLUE Offset;-1
    RED Gain;14
    GREEN Gain;2
    BLUE Gain;-15

Auto Brightness Sensor....
    -DayTime;OFF
    -NightTime;ON

Note;
    For DayTime use in a bright ambient location;ON
    Or if you dimmed the location;OFF

For NightTime use in a totally darked/dimmed location;ON
    Or if you get bright location;OFF

Black&White;4
    Static Gamma;-3

Noise Reduction;OFF
    Resolution+;OFF

ActiveVisionM200;ON
    Film Stabilization;Standard

For PICTURE SIZE;always "Native"

Preferences-RegzaLink Setup>Enable RegzaLink;ON
    TV Auto Power On;ON
    Auto Stand-by;ON
    Amplifier Control;ON
    Speaker Performance;TV Speakers(due to my Audio-system I'v selected "Amplifier")

Teletext;AUTO
    Panel Lock;OFF
    Auto Format;OFF
    Blue Screen;ON
    Side Panel;1
    HDMI Info.Display;ON
    Toshiba Illumination;OFF

Auto Power Down;OFF
    Location;HOME

AV Connection-HDMI Settings;
    LIP Sync;ON
    Instaport;OFF
    RGB Range;AUTO

++++++++

Not;ben pict.size daime "NATIVE" kullanıyorum;WIDE veya diğer size lari kullanmıyorum ve tavsiyem Native olmasıdır
    böylece 4;3 format resimler fazla stretching/scaling yapmaz!!

Yukarıdaki ayarları girdiğin zaman ve Native seçersen,o ayar sabit kalır!! o dediğin bozulma fazla olmaz,ama burada bir etkende
    senin aldığın resmin formatını işleyen cihaz bunu bir şekilde bozabilir veya fazla stretch v.s yapar,bunu bilemem!

Şimdi senin elinde kaynak cihaz/cihazlar ne var??? bağlantı ne ile oldu??
    Verdiğim seti,hangi cihazı kullanıyorsan(veya dahili DVB-C yi kullanıyorsan)sadece Movie Mode a gireceksin

CAN++

albani hocam selamlar

movie ayarlarının çoğunu yaptım fakat noise reduction yani parazit azaltma bölümüne girince iki seçenek çıkıyor.üstte mpeg gürültüsü azalt, ve altında DNR.Bu iki ayarıda mı off yapacağız.direk noise reduction off diye bir seçenek yok.

bir de ayarlardan av connection(av bağlantısı) bölümüne girince hdmı settings kapalı gözüküyor yani ayar yaptırmıyor.yani yukarıdaki ayarlardaki gibi LIP SYNC VEYA INSTARPORT,RGB RANGE ayarlarına ulaşamıyorum.
    picture size native dediğiniz doğal denilen wide'ın üstündeki ayar sanırım.ben tv izlerken teledünya digital yayın film veya dizi izlerken ise egreat marka media player kullanıyorum.

vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.iyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n96 -- 22 Mayıs 2012; 0:37:17 >

• Evet ikiside OFF olacak+

AV Connection sadece "HDMI" bağlantıda aktif olur;panelde HDMI algılaması gözükmüyorsa zaten ihtiyacın da kalmıyor!

Sen sanırım DVB-C ile Teledünya izliyorsan o zaman aktif olmaz tabiki+
  • hocam peki standart mode için özel ayarlarınız var mı?normal günlük tv kanalları izlemek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n96 -- 22 Mayıs 2012; 0:41:24 >
  • SDTV için kafana göre takılacaksın

Bir süre paneli izlersin,kendin bulursun sana uyan seti+
  • 46SV685 almak istiyorum,temiz nerde bulabilirim acaba?
  • Netten alma!!!

Bazı Mağazalarda hala bir şekilde bulunuyor ve çıplak gözle görmeden yine alma!!

++
  • Albani Hocam;Yeni seri 3D Toshıbalar yüzde yüz Japon üretimimi?Korelilerin bir parmağı varmı? yani orjınal tamamen japonmu? Saygılar..
  • Kardeş "capon" malı diye bir şey yoktur,aynı şekilde Kore malı v.s

Parçalar-Modül ve diğer tüm elemanlar bir yerlerden alınıyor(Japon/Kore/Çin/Taiwan v.s)

Artık günümüzde panel işinde %100 özellikle TFT-LCD işinde yoktur!

Örneğin Tosh taki kulanılan Modüller en başta Samsung ve LGD den geliyor,yani ikiside Kore malıdır

Sorduğun şayet WL/YL gibi bu senenin Hi-End Serileri ise bunların Modüllerde AUO-Taiwan dan alınıyor!

++
    Takılmayın böyle ayrıntılara
  • Bilgi için teşekkürler hocam.
  • SV685 in ekranı yansıma yapıyor diye biliyorum,ama plazmalar gibi değildir herhalde.birde SV685 in SD performansı nasıl acaba?
  • Kardeş SV piyasanın "en parlak" panelidir ve bundan daha parlağı yok

SD lerde ise ilk kural şudur;Tosh lar her zaman en iyi SD gösteren panellerdir

ANCAK kaliteli bir Receiver kullanmak şart!! dandik bir cihaz bağlarsan elbette SD ler kötü olur
    ve hiç bir panelin bu konudaki SD processing işlemi(günümüz FullHD panellerinde) çok iyi değildir!
    Panelin katkısı belli bir yere kadardır ve işte burada Tosh lar geneli olarak iyidir ama iyi bir Receiver
    yinede şart ve bu kural tüm paneller içinde aynen böyledir!

++
  • SV685'ler sonunda tükendi galiba. Topikte pek hareket yok kaç gündür.
  • Vay anasını ya, hala sıfır çıkıyor bir yerlerden ha.55'' 2400 TL bedava valla.Ben 46 yı aldım 2099 a hemde teşhir anasını satayım.

Ama sorun yok şükür.
  • 55" için 2.400,-TL gerçekten çok iyi fiyat.
  • Sami bu paneller bitmez kardeşim

ülen habire bir yerlerden çıkıyor vede satılıyor

Ben böyle bir panel hiç görmedim 2009 Model olupta aradan 3 sene geçmiş hala satılan!

Pio olsa anlarım ama bir başka Markada bugüne kadar hiç olmadı,ancak panel iyiden öte çok çok iyi
    olduğu için satılabiliyor,fiyatı ise şaka gibi
  • Bende haftasonu ankara kipada gördüm 46" olanını.fiyat 2300 civarıydı yanılmıyorsam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sami Ertaga

SV685'ler sonunda tükendi galiba. Topikte pek hareket yok kaç gündür.

teşhirde 55sv685 var birtane 1799tl az kaldı kartın limitini ayarlayayım son 685i ben alırım herhalde
  • Bugün ankamall teknosa extrada 55" 2399 tlydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.