Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: caution

başlıkk hayırlı olsun..SV kozmetik olarak ZV nin aynısı...kasa ve bezel olarak detaylı resim isteyenler ZV nin kendi başlıgındaki cektigimiz resimlerinede bakabilirler...SV yi bir kişi alsada inceleme gorsek artık...

+Bezeli ilk gördüğümde hoşuma gitmemişti şimdi her gördüğümde bakıyorum çok hoş olmuş
    Ederi 3'ü geçmez malum tnb faktörü , alanı beklemekten başka çare yok
    Can ağbi ferrarinin resmini koymuş bunada fena gaz vericek

• Toshiba 46SV685D Test

HDTVtest

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi

İtalyan kullanıcı menü tanıtımı

AVForums IFA 2009 Detay karşılaştırması / Sağ alt kısımdaki bardan 720p olarak ayarlayabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 10 Nisan 2010; 3:54:33 >

• Mozart selamlar ve yardımın için tekrar teşekkürler

Mr.Hinton u tanırım kendisi ayrıca AVF nin Prof.Calibrator uzmanıdır

Benim "tarafsız" bulduğum kişilerden bir tanesidir genelde artık bunun testlerini alıp değerlendiriyorum!
    CNet/HDTVTest/Trustedrev.v.s v.s Siteler beni "açmıyor" ve yorumları genelde "kafa karıştırıcı"

++
    Yukarıda kısa incelemeyi daha önce incelemiştim;

Burada "issue"(sorun) olarak bahsettiği olayı açmam gerekecek;zira bunu izleyen;bu sorunu yine farklı algılayabilir
    yada bazı uzmanların yaptığı gibi sorun var bilmem nesinde diye yanlış algılamasın!!

Kısaca bahsettiği olay aslında "pixel-tabanlı" panel sistemlerinin "ortak sorunudur" ve bahsettiği kenar bozulmaları
    zaten her panel olur!!!
    diğer bahsettiği sorun ise siyah zemindeki beyaz objenin kenarında oluşan ton farkı(edge-defective between two tones.... dediğimiz
    farklılaşmadır ki buda pixellerin yukarıda anlattığım durumu ile ilgilidir,çünkü pixeller bugünkü teknolojide çok daha ufak olamıyor!!!
    buda kenar düzeltmelerde bize sorun olarak yansıyor doğal olarak ve aynı şekilde Black&White edge-passing de gözümüze bir şekilde
    yansıyor yine doğal olarak!!!

Daha öncede sürekli yazmaktayım CCFL/HCFL/EEFL veya LED olsada,Modül tekniği "hala aynı" olduğu için sadece Baclit değişmesi
    ile olay bitmemektedir

Artıları elbette varken,eksilerde "devam etmektedir"!!!

+++
    Ben burada bilgi verirken,Satıcı yada Üretici olmadığım için malı direk satmaya kalkışan biriside elbette değilim
    Hatta ben daima; bu Panel işlerinde>>>> bardağın boş tarafından bakarak,sonrada dolu tarafına bakıyorum!!!

Artıları derken,daima eksileride önceden bildiriyorum!!
    Milyon/Milyarlarda uçuşan Contrast lar;utanmasalar "eksi değerlere vardırdıkları Tepkime sürelerini" v.s v.s Palavra/Sallama
    Üretici bilgilerinide aynen geçip olayı net olarak millete anlatıyorum

Zira Üreticiler öyle uçmuşlarki,akıllara ziyan,halbuki ortada uçacak hiç bir şey yok daha

+
    Ama illa birisini uçuracaksam elbette bu sadece ve sadece Pio lardır
    Alternatifsiz tek uçurduğumda zaten budur,sanırım bilen biliyor gari
    Teşhir-meşhir hepsini temizlettim piyasadan

Yaw şu bizim Gökay daki 4280 ne oldu bilemiyorum,hala duruyormu acep! ilgilenen varsa bunuda uçuracağım!çok geç kaldı uçmakta!

++

SV ler için bir çalışma başlattım A dan Z ye,bakalım hayırlısı ne gösterecektir+

...

• Bu arada SV nin USA vers.SV670 panelinde S/W farklı olduğu gibi,NTSC den dolayı yine bir farklı durum var+
    Default Colour değerleri oldukça kötü geliyor!!! aşağıda bunların test dökümleri vardır,dolayısıyla paneli normal
    olarak kullanıcı kalibresi ile düzeltmek zor!!

ANCAK SV nin Avrupa vers.685 de bu kötü durum yoktur!!!
    Colour Mang.oldukça düzgün kalibre edilmiş olarak gelmektedir ki yukarıda bunlarında şemalarını vermiştim!

Her iki versiyonda da GreyScale çok iyi ama 685 de neredeyse tam doğru(zira Default olarak bir panelde ancak
    bu kadar iyi gelir/gelebilir!!)

Yine DeltaError hataları 685 lerde çok azken,670 lerde bayağı kötü geliyor

Kısaca 685 ler Default olarak;teknik açıdan baktığımız zaman çok iyi seviyede ve buna Siyahların mükemmel olmasıda
    eklenince renk sistemi biraz Green taşması hariç ki bunuda Colour Temp.den ayarlıyabileceğiz ve sorunsuz renk sistemi
    ortaya çıkmaktadır

++

http://www.imagebam.com/image/272c5f75867499/
    http://www.imagebam.com/image/6ed53a75867500/

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 10 Nisan 2010; 20:06:56 >

• SV685 Panel içi görünümü

46SV685.rar

http://r apidshare.com/files/366918821/46SV685.rar

Size:894 KB Downloads:21
    Status: Normal Download Last Download:09.04.2010 19:39:57

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 10 Nisan 2010; 21:13:05 >
  • Crystal-Clear ön koruyucu katman sebebiyle "Parlama" durumu vardır ZV ler gibi

ToshSV-Reflect_HDRec_LD.rar

http://r apidshare.com/files/374346717/ToshSV-Reflect_HDRec_LD.rar

Size:5058 KB Downloads:8
    Status:Normal Download Last Download: 09.04.2010 20:02:40

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Crystal-Clear ön koruyucu katman sebebiyle "Parlama" durumu vardır ZV ler gibi

ToshSV-Reflect_HDRec_LD.rar

http://r apidshare.com/files/374346717/ToshSV-Reflect_HDRec_LD.rar

Size:5058 KB Downloads:8
    Status:Normal Download Last Download: 09.04.2010 20:02:40

++

popcorn'uda koymuş vatandaş arkasına.. sadece buralarda değil avrupada da nmt'ler çok populer anlaşılan. insanların bluerayplayer'lara alışmaları zaman alacak gibi..

bişey dikkatimi çekti kasa içi yerleşimi konusunda ; neden güç katını tv'nin tam ortasına monte edip çip katını kenara koymuşlar. ve bayağada büyükmüş güç katı.. bide can usta o orta üst kısmındaki parça nedir acaba..antene benziyor gibi.. ha tamam wifi anteni olabilirmi?

toshiba'nın ses'e verdiği önemde açıkça anlaşılıyor. daha iyi yüksek frekans için tiz sürücüde kullanmışlar. zaten tosh önceki serilerininde sesi hep iyi olmuştur. nedense bazı markalar hala çok kötü hoparlör kullanıyorlar ısrarla...

• Polis,kasa için yerleşimi bana göre doğru,PowerB nin ortada olmasıda bence daha iyi olmuş,ama bunlar zaten çok önemli değildir,üstteki ise
    LD-Driver+

Bu elemanlar bana göre elbette "kalite" değil!!hoş hepsi böyle panellerin!

Tosh un özellikle High-End panellerinde Audio katı mükemmeldir
    Örneğin bendeki ZF de çok çok iyi ses var ANCAK bu sesi tam manasıyla alabilmeniz için HD sinyal vermeniz gerekiyor!
    Ext.veya TV Tunerinden v.s,bir anda sesin değişip ....yaw bu ses nereden çıkıyor..... diyorsunuz

++
  • quote:

Polis,kasa için yerleşimi bana göre doğru,PowerB nin ortada olmasıda bence daha iyi olmuş,ama bunlar zaten çok önemli değildir,üstteki ise
    LD-Driver+

Bu elemanlar bana göre elbette "kalite" değil!!hoş hepsi böyle panellerin!

Tosh un özellikle High-End panellerinde Audio katı mükemmeldir
    Örneğin bendeki ZF de çok çok iyi ses var ANCAK bu sesi tam manasıyla alabilmeniz için HD sinyal vermeniz gerekiyor!
    Ext.veya TV Tunerinden v.s,bir anda sesin değişip ....yaw bu ses nereden çıkıyor..... diyorsunuz

++

yerleşim için iyi kötü yorum yapmadım can abi ilginç geldi sadece mutlaka bi sebebi vardır..
    zf'lerde onkyo hoparlör kullanılmış belkide o yıllar lcd tv'lerde kullanılan en iyi sürücüler onlar.

hatırlarsın tv ararken profilo tosh mağazasında teşhir 46zf355 vardı test ederken sesinin çok iyi olduğunun o ortamda bile farkına varmıştım.. bide 52 inch vardı orada çok istiyorlardı 8000 tl gibi ama gerçekten iyi tv'ler. plazma tadı hep aklımda.. ne dersin usta bu led'ler zf tadı verebiliyorlarmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayozyer -- 10 Nisan 2010; 22:28:36 >

• Evet bizdeki ZF lerde ONKYO var,unuttum demin bunu belirtmeyi,tabi Onkyo var derken,o bildiğin sürücülerde değil elbette
    Ancak ses gerçekten çok çok iyi ve temiz(ancak ben Audio işlerinde çakmam bu arada!)

-ZF lerin en iyi taraflarından birisi ki bu dışardaki genel kullanıcı yorumuna göre "Renklerin doğru üretimi"!!! çünkü işten anlayanlar
    için bir panelde en önemli kriterlerin başında gelen budur!

-Evet aynen PDP kalitesinde renk üretiyor;tabi uygun ayarlar ile yoksa Vivid ayarlar ile değil bizde millet biliyorsun Vividçidir

-ZF355 lerin bir diğer en önemli başarısı vede kullananlarda bıraktığı olumlu konu ise;her kategoride panelin çok başarılı olmasıdır!!

Örneğin en iyi SD ZF lerde vardır "hala"!! bu benim için bir kriter olmasada,bir çok insan için hala çok ciddi bir kriterdir!
    Örneğin ZF lerde malum VSL hatası çıkıpta,panellerini dışarda insanlar genelde başka Marka/Seri panellerle değiştirdiler ama herkes "hala"
    ZF deki bazı şeyleri arıyor özellikle; "doğru renk üretimi"+"motionhandling başarısı" gibi
    Kısaca çok çok özel bir paneldi ve sıfır hatalı görüntü ve H/W v.s olarak yine sorunsuz olarak devam etti,tek sorun üzerindeki Samsung S_PVA
    Modüllerin su koyvermesi oldu,gerçi bu olayda bir "muamma" olarak kaldı,bu kadar aşırı yüksek oranda Modül hatasınıda kimse
    izah edemedi bugüne kadar

Adam 5090 aldı ZF nin yerine değişimden(İngiliz)sonra bir gün çıkıp geldi ....yaw bunda Camera pan-scan da sorun var,maçı izledim şöyle şöyle yapıyor
    dedi "ki bu olay Pio da bile varken" sonrada adam bunlar ZF de yoktu ve görüntü süper akıyordu demiştir!!!

Daha bir çok kişi özellikle Motionhandling konusunda,aldıkları diğer panelleri gördükten sonra .....bu sıkıntılar ZF de yoktu.....demişlerdir

Geçtiğimiz sene bir kaç İngiliz ve Finli bir prof.kullanıcının önderliğinde bir test yaptılar ve ZF lerde bu teste girdi,zaten Avrupada ilk bu Finli almıştı
    ZF yi(2007 Kasım ayında),sonra ZF hepsini tokatlayınca,birisi çıkıp su koyverdi ve şöyle dedi aynen ......biz bu testi 2009 paneller için yapıyorruz
    şimdi nereden çıktı ZF355 i bu teste sokmaya....dedi,buna bir kaç kişi daha katıldı,çıkarın yaw şu ZF yi dediler,herifler neticeyi görünce

Kısaca bizim ZF hepsini tokatlayınca(5090/6090 dahil dikkatini çekerim!!)diğer Markaları şimdi vermiyeyim,birilerinin morali bozulmasın diye
    ZF yi herifler attılar o testten ancak zaten hepsi olayı biliyorlardı ama işlerine gelmedi v.s hatta bu testin neticesini AVF de vereceklerdi ama Yönetim
    izin vermedi ...şimdi buna bakarak insanlar yanlış algılamalara kapılırlar v.s.....diyerek kabul etmediler!!

+++
    "SV ler ZF tadı verirmi" sorusu bana doğrusu biraz zor soru gibi geldi!!

Bende o zaman şöyle cevap vereyim;ZF yi herkes unutsun bir kere,yoksa buna bakarak zaten kimse panel alamaz yaw

SV yi kullananlar ise çok çok az(dışarda)ama edindiğim izlenim oldukça iyi ve zaten uzman test yorumlarıda bana uygun geldi,klasik yada panele
    özgün "genel" sıkıntılar zaten bütün panellerde vardır!!!

++

• albani hocamı takip edenler nedemek istedigini bilir boş konuşmalar yazmayalım lütfen
  • Genel bir bilgi olsun diye aşağıdaki şemayı veriyorum

Ancak bu şema TFT-LCD* ler için geçerlidir(Baclit-LED ler dahil tabiki! PDP ler için değildir hatta TN** Paneller içinde değildir!

http://www.imagebam.com/image/c3569d75989193/

++

*TFT-LCD=IPS/Japan Modüller hariçtir!!

**TN=bunların açılı izlemeleri ise felaket kötüdür hatta hiç açı vermezler!
    (PVA/IPS ler hariç)

+++

Not;bazı genel işlediğim konuları ZF355 başlığından buraya alıyorum!

+

Mozart,bir şey bugün dikkatimi çekti;benim altta imzadaki ortadaki Tosh Resmi görünmüyor
    Sitemi kaldırdı acaba bunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Nisan 2010; 16:50:21 >

• Yok hocam site kaldırmamıştır bazen kaynakta yenileme olunca böyle sorunlar olabiliyor , biraz bekleyelim olmadı bir daha yaparız
  • OK+

Bu arada Mozart bak bu Alman ın imzasında ne yazıyor

ex Toshiba 46ZF355D | Philips 46PFL9704 nogo siehe Seite29 #853 | Toshiba 46SV685 Favorit | LG LE9500 | Toshiba Cell-TV 55X1

++
    -O da bizim gibi Çizgili "ex" ZF ci genelde ZF ciler bu paneli unutamadıkları için özellikle Avrupada çoğu kişi hala imzalarında exZF diye belirtirler

-bu vatandaşta ayrıca CELL-TV de(55X1) var ve bunun fiyatı sanırım şı sıralar Almanya da € 7.500 kağıt

-ayrıca adamda SV/Phil9704/LGE9500 de var ve "Favorisi" SV imiş

+
    İmza işini çözemedim,sizlerinki görünmektedir,neyse oraya belkide başka bir resim koyarız,şimdilik olmasın++

++
    Bak burada da bizim şu meşhur VSL(Çizgi)hatası Videosu(YouTube a atmış garibim!)
    Hani merak edenler,nedir şu Çizgi diyorlarsa izlesinler Video yu

http://www.youtube.com/watch?v=OmD8oFhACGU
    +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Nisan 2010; 17:23:47 >

• Adam ne kadar high panel varsa hepsini toplamış

Phil9704 / LGE9500 / Toshiba Cell-TV 55X1 karşılaştırmasında SV favori olması çok ilginç

9704 sharp modüllü olan seri , hocam yoksa sv yeni bir efsane olarak geliyormu

Edıt; Can ağbi pm yolladım ama mesaj alımınız kapzalı !!!

ZF videosunu izledim makine ne resim basmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 11 Nisan 2010; 17:49:45 >

• Mozart TF/DH de PM alışım kapalıdır,ancak eMail gönderebilirsin OK++
  • John Archer yaptığı test yüksek puan verilmiş....

Bluray örnek resim

Panelin arka kısmı , genel anlamda gördüğüm samsunglara göre daha düzenli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 11 Nisan 2010; 20:03:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

John Archer yaptığı test yüksek puan verilmiş....

bu adamların değer lendirmesi acayip zaten x4500 ü incelemişler PQ den 10 da 10 almış hem 46" hemde 55" de fakat gel gör ki
    46" desing da 10 üzerinden 9

55" desing da 10 üzerinden 10 (diğerlerine hiç girmiyim)

bu nasıl iştir anlamadım ikiside aynı desing

sv685 de 46" ve 55" incelemiş fakat bunda böyle birşey yapmamış şimdi ne alaka diyeceksiniz ancak nasıl bir inceleme sistemleri var bu adamların!

ne yani diğer markada elleri mi sürttü

• quote:

Bak burada da bizim şu meşhur VSL(Çizgi)hatası Videosu(YouTube a atmış garibim!)
    Hani merak edenler,nedir şu Çizgi diyorlarsa izlesinler Video yu

http://www.youtube.com/watch?v=OmD8oFhACGU

valla usta video yu izledim ve de kamerayı zoom yaptıkca ortaya çıkıyor izleme mesafesinde çıplak gözle görülür bir şey yoksa sorun teşkil etmez heralde

yani bence etmez

• albanez usta yolladığınız link teki resimleri de ben yükleyeyim.Umarım size sormadan yapmam inşallah bir sorun teşkil etmez
    saygılar
    sv685 iç dünyası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 12 Nisan 2010; 9:55:23 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.