Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani
    Arada bazı bilgiler/set v.s verdiğim zaman siz paneli İngilizce Dile alırsınız sonra işlem bitince yeniden Türkçeye alırsınız OK++

üstad siz bizi yalnız bırakmayın da biz gerekirse tercüman bile buluruz..
    saygılar..
  • Selamlar herkese,

Bimeks'de 46SV685D modelini buldumhttp://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1083&uid=107706

Gidip gorecegim tabii ki buradaki herkes tarafindan ozellikle onerilen bir model olduguna karar verdim,
    benim Popcorn Hour A-110, PS3'üm var bu TV'de kullanmak üzere,

Şu an evde kullandığım model 32D3000 Sony,
    Sony markasını seviyorum çünkü şimdiye kadar Sony ürünleriyle ilgili herhangi bir problem yaşamadım,
    Toshiba'ya geçmek konusunda biraz kararsızım
    Toshiba hakkında bütün yazılanlari neredeyse okudum.
    Aklıma yattı diyebilirim,

>Tek düşündüğüm boyutu 2.6-3m. gibi bir uzaklıktan izleyeceğim, sizce çok mu büyük olur bu mesafe için,
    >PS3'teki performansı sorun çıkartır mı?
    >Bir de sormamam lazım biliyorum fakat bulduğum fiyat hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler

• Allah sizden razi olsun,
    sizin burada yaptiginizin yaninda bizim yaptigimizin lafi bile olmaz.

Arkadasimiz fotograflari epostama henüz göndermedigi icin maalesef yükleyemiyorum.
  • @barokt

şu anda en sıkıntısız tv

tosh a geçmekle iyi yapmışsın

ps3 ile hiçbir sorun yaşmazsın input lag değeri çok düşüktür

46" tv nin bilimsel izleme uzaklığı

1080i/p için mesafesi 1.8-2m

720i/p için mesafe 2.5-2.6-3m

normal olarak ok dir arkadaşım mesafe yeter

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

Allah sizden razi olsun,
    sizin burada yaptiginizin yaninda bizim yaptigimizin lafi bile olmaz.

sonuna kadar katılıyorum

Albanez usta bunda sonra size usta demiyeceğim

bundan sonra size Albanez dayı diyeceğim sanırım daha şık olacaktır.

Panel aleminin Ramiz Karaeskisi sensin

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 24 Haziran 2010; 13:25:43 >

• Serdar iyi akşamlar

Bana eMail attınmı dün yada bugün?

-cevapladım+
    ancak msg gittimi emin değilim! senin için out-of-office diye uyarı gibi bir şey geldi

MENU>>>SETUP>>>Automatic Power Down;OFF yapıyorsun OK+

NOT;Panel kendisini hem enerji tasarrufu hemde güvenlik için yaklaşık 4 saat Kumandadan herhangi bir talimat
    almazsa otomatik olarak Stand-by a geçiyor!!!

ancak bu süre her zaman 4 saat olmuyor,bazen 1/2 saat içinde de yapabiliyor!

++
  • Toshiba 46SV685D ile 46SV685DG arasındaki fark nedir acaba?

Bir arkadaş ikinci el sitelerinden birinde satmaya çalıştığı DG olan modelin 1500TL. daha pahalı olabileceğinı iddia ediyorda,

"özelliklerine bakarsan görürsün" gibi bir cevap yazmış bana
  • Dondum dostlar. Is icabi apar topar Kibris'a gitmek durumunda kaldim, 2 gunlugune. O yuzden yazamadim maalesef. Yoksa yanlis anlasilmak istemem. Yok oyle paneli alip, kacip gitmek:))))

Sagolasin Can ustadim.

Ayari degistirdim. Gurbette oyle bir moralim bozulduki hanim "televizyon kendi kendine kapaniyor." deyince. Hayir ekranda bir yazi goruyorum da demiyor. Onu dese anlayacagim bir ayar sebebiyle oldugunu.

Neyse gecti gitti cok sukur.

Bugun ev misafir kayniyor. Aksamustu onlari evlerine birakacagim. Dondukten sonra gece detayli resim calismalarina baslayacagim. Sadece su an itibariyle 1080P ornekleyemeyecegim.
    Once yine kendim eklemeyi denerim. Olmadi Serhat dostuma gonderecegim tum resimleri.

Bir HD Media Player alacagim. 3 Tane model belirledim. Arastiriyorum.

Sevgiler dostlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barokt

Toshiba 46SV685D ile 46SV685DG arasındaki fark nedir acaba?

Bir arkadaş ikinci el sitelerinden birinde satmaya çalıştığı DG olan modelin 1500TL. daha pahalı olabileceğinı iddia ediyorda,

"özelliklerine bakarsan görürsün" gibi bir cevap yazmış bana

Ben onu yakalarsam fena döverim
  • Valla bende fazla üstelemedim
    Kendi haline bırakmak en doğrusu...
  • Dostlar selamlar.

Misafirlerim henuz gitmedi. Planlar degisti. Simdilik kisaca bir iki yorum yazayim panel hakkinda;

1)Blurring, juddering vs. esamesi yok. En azindan benim gibi amator bir goz icin. Gercekten panelin goruntu isleme hizi harkulade.
    2) SD goruntu isleme kalitesi harkulade. Ama burada SD yayin yapan kanalin sinyal gucu ve kalitesi de onemli elbette. Teledunya icin konusacak olursam, orn. Bloomberg TV, CNBC-e, NTV vs. gibi bazi SD kanallar resmen 720P gibi performans gosteriyor.
    3) SD yayinda widescreen secenegi acik olmasina ragmen, izleyen herkes goruntulerdeki neslelerin diger izledikleri TV'lerdeki kadar basik, bozulmus olmadigi konusunda hemfikir.
    4) Yine Teledunya icin konusuyorum, HD yayinlarinin yani 1080i yayinlarinin panel performansi nefes kesici. Hem gunduz, hem gece. Ama elbette gece panelin performansi daha iyi. Bu bir gercek.
    5) Siyahlar tarifsiz. Can ustadin yazilarini okudukca showroom'larda Pioneer LX5090, LX6090 karsisinda cok vakit gecirdim, cok ici cektim, cok hayal kurdum:)))) Bir panel gercekten ancak bu kadar farkli olabilir (Pioneer'dan bahsediyorum.). Fakat SV685'in siyah performansi gercekten Pioneer'i aratmiyor. Bu acidan sizi heyecanlandiracak.
    6) Panelin hem elektroniginin, hem mekaniginin agzi var dili yok:)))) Cok sessiz bir panel.
    7) Ses duzenegi gayet tatmin edici.
    8) Eeee bu guzelin birkac kusuru olmali degil mi:))) Var. En buyuk kusuru izleme acisi. Ne kadar dik aciyla izlerseniz o kadar iyi performans alirsiniz. Izleme acisinin artisina pek tahammulu yok.
    9) Benim icin zerre kadar dezavantaj olmamasina ragmen, tuketicilerin genelinin egilimine saygi duyarak panelin kalinligini da eksi hanesine nazarlik olarak ekliyorum:)))

Not : Bu izlenimler videophile olmayan bir normal goz tarafindan saptanan veriler isiginda kaleme alinmistir. Panel ile ilgilenen dostlarin kendi gozleri ile paneli test edip nihayi kararlarini buna gore vermelerini onemle rica ederim.

Saygi ve sevgilerimle

• sayın albani bu cihazı almaya bütce yetmezse hangi tv almamızı önerirsiniz
  • Sanırım forumda bir sorun var ve bazen msg gönderemiyorum,bilen varmıdır acaba???
    Yoksa cezalımıyım!!

Msg ı yazıyorum sonra tamam diyorum ama bir uyarı geliyor,üye değilsiniz v.s diye!!
  • Serdar selamlar

Bende yazdıklarına bazı teknik konularda ve "tarafsız" olarak bir şeyler yazayım,millet daha iyi öğrensin,zira Sitede bir sürü "Marka Fanatikleri"
    ve "yem atan çakallar"(özellikle İB nin Fake çakalları) olduğu için;çoğu insan yanlış yönlendiriliyor!!

1-"Bluring" var ama herkes göremiyor/göremez,çünkü herkes ZF355 den gelmediği için bunu çıplak gözle anlıyamaz,ama ben şak diye anlıyorum!
    ZF355 de Standard mode LAG değeri 33ms dir ve bu değer şuanda dünyadaki en düşük TFT-LCD TV değeridir!!!!bunu hız konusunda hala geçen
    bir LCD de yoktur(CELL-TV nin değerini bilmiyorum sadece!!)

SV685 de ise LAG 45/47ms dir!!!bu değer yine tüm LCD ler içinde en iyisi sayılsada rakam 40 ve altında olmadığı için Blur efekti yapıyor!!
    Diğer tüm LCD ler ise 45-50ms ve üstüdür!

2-SD ler her zaman üstelik tüm Tosh Serilerinde iyidir/çok iyidir ve ZF gi panelde ise süperdir!!!!
    ANCAK panele bağladığınız SD kaynak cihazınız dandik ise panelde dandik SD üretiyor!!! örneğin ben DB500Clone cihazı değil SV de en iyi SD veren
    ZF de bile beğenmeyip söküp atmıştım Humi ile ise süper SD var örneğin

Dolayısıyla SD ler çok iyi derken gerek kaynak cihazınız gereksede yayın kalitesi çok çok önemlidir,yoksa panel SD ler için özel bir şey yapmıyor/yapamıyor!!
    SRT(RES+ dediğiniz özellik ise;bana göre hikaye!!)

3-Picture Size;WIDE özelliği,Tosh larda(bütün serilerinde)çok güzel stretching yapıyor ve resmi fazla bozmadan over-scan yapabiliyorSony lerde de bu özellik
    oldukça iyidir!

4-HD yayınlarda genel olarak bütün paneller iyidir/çok iyidir ama teknik olarak bazı farklılıklar varsada,bunuda çoğu insan anlamaz ama yinede HD ler olarak
    tüm paneller iyi diyebiliriz!
    ANCAK panel başarılı stabil Motionhandling yapamıyorsa;görüntü HD de olsa çuvallar!!!(özellikle HIZ konusunda)ancak SV6x da böyle bir Hız sorunu yoktur!
    Benim izlediğim kadarıyla "gece" performansı en iyi panel elbette Pio lardır bu kesin tartışılmaz!
    ANCAK SV6x lar ise özellikle gece performansında süper diyebilirim

Dürüst olmam gerekirse;ben SV nin sadece "gece performansını"* ve Siyahların "tüm detaylarda çalışmasını"* beğendim,diğer tüm işleri/özellikleri bana göre
    ZF nin oldukça gerisindedir!!!açıkçası beni her konuda kesen panel değildir! ancak bunu derken ex.ZF kullanıcısı olduğum içindir,bizim dışarda bir çok arkadaşımız
    vardır ZF ciler olarak ve bunlar da bizler gibi Çizgi Hatası çıkınca değişik paneller aldılar ama hala hemen herkes ZF diyor!!! ki bunların arasında 5090/6090/X45x/Z45x/Z55x/
    C7x/C8x/9704 v.s gibi piyasanın en iyi panellerini alan kişiler vardır!!!
    Adamlar Motionhandling denince ZF den başka panel tanımıyorlar(Pio cular dahil!!!)

-*gece performansı>>>bu panel adam gibi set edilirse ve Vividçi/Satureci değilseniz!!!Hollywood FILM lerinin biraz teknik detaylarını/ışık durumlarını/çekim teknikleri v.s
    biliyorsanız ve paneli zifiri ortamda izlerseniz,süper performans veriyor bu performans genel olarak sadece PDP lerde olur ve tabiki en iyide Projection sistemlerde
    olmaktadır;ama dediğim gibi paneli doğru ve "HQV(Hollywood Quality Video)teknik set değerine yakın/çok yakın ve D65 Grey Scale 6500K ile set ederseniz süper
    FILM başarısı sağlıyor!!!

-*tüm detaylarda çalışmasını>>>Siyahlarda SV ler mükemmel seviyede ama yine paneli>>>> "doğru set ederseniz";bunu elde edebiliyorsunuz;panel sadece sim-siyah(buna panel
    teknik lisanında "ink-Black" tanımı konuluyor) siyah üretmiyor+siyahların detayları/derinlik/v.s gibi çalışmaları mükemmel+panel Local-dimming olduğu içinde bununla
    birleşen Siyah+Detaylar ortaya mükemmel bir resim çıkarıyor

Örneğin AVF den birisi bu paneli almış "siyahlar kırılıyor" ve detaylar zayıf v.s yazmış,ama herif belliki paneli set edememiş ve örneğin Gammayı çok açmışsa;Black&White ayarında ise
    0/1 lere inmişse oarata kötü bir resim çıkacaktır,neyse verdim ona bir set değeri ama cevap gelmedi

5-SV6x Black-Level;0,01cd/m2!!! bu değer mükemmel,ama paneli asıl bu konuda mükemmel yapan;yukarıda yazdığım gibi Siyahların tüm alanlarda doğru çalışmasıdır!
    ama adam gibi set edilirse!!!

Not;bazıları bu paneli Bimeks/Teknosa/Vatan v.s yerlerde görüyor/görebilir ama o görüntüler hikayedir! çünkü paneli o herifler zaten adam gibi set edemezler/etmezler ve zaten
    DYNAMIC Mode olarak kullanırlar!!! ve Tosh larda genel olarak DEFAULT set değrleri "kötüdür"!!

Yaklaşık 150 ye yakın insana bunu aldırdım TR çapında(dışarısı hariç)panel çok başarılı,zaten dılarsa-içerde Sitelerde başlıkta kimsenin olmamasından belli oluyor
    Bu işin tek "referansı" budur;Kullanıcı başarısı olarak!

6-Ses olayı zaten genelde çoğu TFT-LCD lerde olmaz,yada olursa hemen hepsinde aynı çalışma sesi olur,dolayısıyla bu konuda SV nin diğer panellerden bir üstünlüğü
    yada geriliği söz konusu değildir,ama bu ses olayı PDP lerde olur/olabilir hatta insanı sinir bile edebilir

7-Panelin Speaker sistemi teknik olarak çok iyi değil ve dışarda uzman yorumlarında orta karar bir not verilmiştir,ama ZF355 lerde ise 2x20W ONKYO dahili Speaker
    vardı örneğin ve özellikle HD içeriklerde(DTS/AC3 v.s içeriklerde)panel inanılmaz coşuyordu ve ....yaw bu ses nereden çıkıyor.....diyordunuz
    Ben Z-55x kullandığım için panelin Speaker sistemi ile işim yoktur

8-İzleme açısı "aslında" Samsung S_PVA larda en iyisidir(IPS-Japan hariç tabiki!!)bu panelde S_PVA dır ancak önündeki özel koruyucu katman+filtre+panelin Baclit-LED
    olması "açıyı düşürmektedir"!!!
    Teknik olarak yapılan ölçümde bu panel için 23/24derece verilmiştir! bana göre normaldir,zaten TFT-LCD ler(IPS-Japan Modüllü paneller hariç)açılı izlenmek için hiç uygun değildir!
    20dereceyi geçmemeniz lazım!!
    Dolayısıyla SV deki açı darlığı S_PVA Modülden değil;öndeki Katman+Filterden dir!

9-Serdar burada kalınlıktan bahsetmiş ama bu "göreceli" bir durumdur,yani SV6x lar 11,5cm dir ama FULL Baclit+LD olduğu içindir;ama örneğin Sony X45x ler ise 14,5cm dir!
    Ben açıkçası panellerin "Cosmetic" işlerine hiç bakmadığım için(bilen bilir) böyle ıvır-zıvır durumlar benim için hikayedir!
    Ayrıca ben panelin "Kalın" olanını severim

Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Sanırım forumda bir sorun var ve bazen msg gönderemiyorum,bilen varmıdır acaba???
    Yoksa cezalımıyım!!

Msg ı yazıyorum sonra tamam diyorum ama bir uyarı geliyor,üye değilsiniz v.s diye!!

Aman hocam bir yanlışlık olmasın
    Sen üye değilsen biz hiç bir şey değiliz Dış kapının mandalı bile değiliz.
    Hocam zannedersem senin bilgisayarda veya internet hattında bir sorun olabilir,genelde böyle bir sıkıntı yok istediğimiz zaman msg gönderebiliyoruz.
    Selamlar.

• Dün DH, kullanici hesaplarinin güvenligi konusunda iyilestirme calismalari yapmis bu yüzdende böyle bir sorun yasanmis.Tamamiyle DH den kaynaklanan bir durum!
  • sayın albani bütcem buna yetmezse sl serisini alalımmı tavsiye edermisin
  • Bende Sitede ne var diyordum yaw
    Msg yazıp tamam diyorsun;sonra bir bakmışsın msg uçmuş

++
    Sn.dt1907 Fener li kardeş;SL de olabilir tabiki,ancak sen yinede Teknosa/Bimeks lerde teşhirde olsa SV leri kovala!
    Geçen gün baktım Vatan da var SV ler ve asmışlar panelleri,yani şimdi bunları sıfır diyemi satacaklar acep

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 28 Haziran 2010; 19:05:16 >
  • merhabalar

Hazır yeri gelmişken söylemek istedim

cumartesi günü saat 22:10 da forum giriş yaptım

ekranın sağ üst köşesindeki "Cevaplanan mesajlarım" kısmından bir bakayım dedim.

Bir baktım ben foruma girmeden 9 dak. önce bir mesajıom varmış hiç girmediğim bir konuda hemen baktım allah allah burada ne olabilir diye derken bir de ne göreyim birisi benim hesaptan girmiş ağza alınmayacak bir küfür yazmış.

hemen uyandım biri benim hesaba girmiş.Ardından o msj ı sildim sonra şifremi değiştirdim.+hemen yetkililere durumu anlatan bir e-mail yazdım.

Onlardan sorunun forum dan kaynaklandığını ve hesabımı rahatca kullanabileceğim felan söylediler. vs vs....

eğer bire sürekli girdiğim bir konu başlığında olmuş olsaydı rezil olmuştum.

şimdi ise sorun yok diyorlar.

Birde bu durumu fark edememiş olsaydım belki ispat dahi edmezdik

saygılar

• teşekkürler albani veya zaten acelem yok dediğin gibi fiyatların düşmesini bekliyeyim en iyisi
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.