Kardeş ne vergisi yaw,benim bahsettiğim bir dünya çeşitli Siteler yani o malum Siteler v.s değil! Youtube işide sanırım öyle değildir,herifler bütün dünyada açık,sadece bize gıcıklarda onadanmı vergi ödememişler
usta güzel diyorsunda youtube bir google firması youtube nin TR den reklam geliri varmış
quote:
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, YouTube yasağının asıl sebebini şöyle ağzından kaçırdı:
"Türkiye`de faaliyet gösteren, Türkiye`den reklam geliri elde edip de Türkiye`ye bir katkısı olmayan sitenin bu tutumunu devam ettirmesi bu ülkenin geleceği için vergi veren vatandaşlarımızı da rahatsız etmektedir. Bunu bu sitenin bilmesi lazım... Hukukun verdiği bir kararı yine hukuk yoluyla kaldırmamız gerekiyor. Bu evrensel bir kuraldır. Firma bu kuralı izlemek istemiyor. Bu firma ne kadar büyük olursa olsun, bizi ilgilendirmez. Türk vatandaşı nasıl yargıya hukuka saygılıysa, bunların da aynı şekilde yargıya saygılı olmaları lazım. Bunu yaparken aynı zamanda dedik ki, gelin Türkiye’de bir irtibat büronuz olsun, bir şubeniz olsun. Maliye Bakanlığı firmaya 30 milyon TL’lik vergi tahakkuku yapmıştır.
burası TR burda her yol olur
youtube harici diğer siteler genelde sakıncalı içerik tam ne olduğunu birçoğunu bende bilmiyorum
Ustadim, senin yolunda ilerliyorum:)))
Yazilarini okumadan once inan ben de panelleri mkv okumasi, dvb tuner'lari gibi ozelliklerine gore katagorize ediyordum. Cok sukur uyandim. Daha dogrusu uyandirdin bizi.
Benim cihaza bugun kismetse Teledunya Setupbox baglanacak. Full hd uyeligi aldim. Aslinda cihazin DVB-C destegi mevcut ama ben harici setupbox ile kullanacagim. Zaten dahili modul 100 lira, setupbox da 100 lira. Tam dedigin gibi "cihaz sadece dogru goruntu vermekle mesgul olsun.".
Onun haricinde cok dandik bir DVD playerim. Omru coktan doldu.
Panel sebebiyle biraz sıkıştım:)))) Onumuzdeki ay bir medyatank alacagim. Elinde ciddi 1080P film arsivi olan dostlarim var.
Bu kaynaklar ile surmeyi dusunuyorum paneli.
Tavsiyeler acigim:)))
Bu arada Movie settings final -1'i buldum. Bugun onu da uygulayacagim.
Standart gayet guzel. Tam zevkime gore. Emegine saglik ustad.
Saygilar
darty aradım biraz önce teşhir oalrak 46" SV685D 3499 TL ilgilenen arkadaşlara
Dostlar, koruyucu priz olarak hangi markayi kullaniyorsunuz?
APC'nin en iyisi oldugunu duydum ama elektronik marketlerde bulamadim.
Saygilar
Serdar selamlar
-Ben her ne kadar çeşitli Settings ler verdiysemde bunlara Deneme/Test diye belirttim ama aslında hepsi kullanılabilir!! kafana göre değiştirirsin artık
-Sanırım benim ne yapmak istediğimi o settings lerden anladın!! öyle vivid/sature aşırı yüksek renk/ton v.s bende olmaz PDP nin doğru seviye ayarlarına yaklaştırıyorum ve böylece Natural/soft bi,resim elde edebiliyorum ama ZF355 bu konuda biraz daha iyiydi ancak SV lerde ise renkler daha canlı ve etkili Ama benim canlı/parlak v.s demem bir Samy/Sony veya LGE gibi kesinlikle değildir! Kaldıki SV ""doğru"">> renk üretiminde çok iyi+BLACK and all Black-works
-Sen hangi semttesin,Kozyatağındamı örneğin?? Vatan/Bostancı ya yakınsan atla git oraya;1 adet Tunçmatik 6lı Anahtarlı-Grup priz kap!! veya daha pahalılarıda olabilir,bunlardan birisini kap ama mutlaka Anahtarlı olsun OK+
UYARI;Paneli sakın yandaki ON/OFF Anahtarından kullanma!!!! ben zaten bu yapanı ve çizeni bir yakalasam odunla girişeceğim Herifler hem Japon hemde bu işi bilen birileri ama o anahtar 30 sene önceki basma-geçme tipte bir şey yapmışlar,zaten dikkat edersen basarken cart-curt acaip ses çıkarıyor yaw böyle bir kaç bin dolarlık panele koydukları anahtara bak!! Çin malı adi bir şey,devresi filanda dandik ayrıca!!
Paneli sadece 1 sefer o anahtardan aç ve ON olsun;kapatmak istediğin zaman ise önce Kumanda dan Stand-by yapıyorsun sonra Grup prizin anahtarından kapatıyorsun OK++Panelin anahtarını böylece hiç kullanmıyorsun bundan sonra!!
İkinci olarak semtte Voltaj sorunu varmı??? Sana tavsiyem gerek panel gereksede bağlayacağın ext.cihazlar içinde yine Tunçmatik 1KVA lık Voltaj Regülatörü tavsiye ediyorum!! Biz Erenköy de idik,genel olarak voltaj düşüklüğü son senelerde pek yaşanmıyordu ama gece 01.00 den sonra 230/240/250V ye kadar çıkıyordu 240V max.limittir panellerde ama yinede tehlikelidir! gümlerse panel Garanti ye girmez seni uyarayım!! Bütün Marka panellerde artık eskisi gibi Japon Hitachi v.s PWB kullanıyorlar ve dandik Çin malı PWB ler vardır
-UPS tavsiye etmiyorum,kullanma bunuVoltaj Regülatörü kullan(gerekiyorsa veya işini daha sağlama almak istiyorsan!)
Aynen dedigin gibi yaptim. Bir defa yandaki dugmeden actim. Onun haricinde cihazi kumandadan kapatiyorum ve fisini cekiyorum. Simdi anahtarli birsey alinca fis cekme olayindan kurtulacagim:)))
Bir AV Receiver'im var. Senelerdir bu muhitte sorunsuz olarak kullaniyorum. Ama regulator kullanmak, isi iyice garantiye alir dersen bir arastirayim fiyatlarini. Cok pahali degilse olabilir.
O zaman grupu regulatore bagliyorum degil mi?
Ben senin soft goruntu ayarlarindan gayet memnunum ustad. 10 numara. Benlik ayarlar. Nefret ediyorum dogalliktan uzak canli goruntulerden.
Saygilar
alıpta test eden yokmu varsada bir yayınlasa burda keşke
alıpta test eden yokmu varsada bir yayınlasa burda keşke
üstadlar sanırım benim panelde problem var.. dünya kupası maçlarını izlerken görüntü formatı kafasına göre değişiyor.. geniş ekrandan sinemaya yada 4:3 e kendi kendine değişip kısa bir süre sonra tekrar geniş ekrana dönüyor.. canımı sıkan bir diğer konu: görüntü ekrana sağdan yada soldan dönerek akarken sağ ve sol kenarlardan 15-20 cm kadar sonra yatay olarak basıklaşıp ekranın ortalarına doğru tekrar düzeliyor.. ekranın diğer tarafından çıkmadan aynı daralma yine oluyor.. sorun nedir acaba?
film normal yayınlar ve hd kanaların fotoğrafları varmı iyimi kötümü merak ediyom nasıl diye
Maalesef resim ekleyemiyorum dostum. Ekleyecegim dosya 350 KB. Limit 500 KB. Ama buna ragmen limit asimi uyarisi veriyor. Anlayamadim. Halbuki guzel fotolar cekmistim.
Ama Teledunya HD Sinema'da Indiana Jones 3 var. Allah nazardan saklasin, panelin performansi olaganustu. Albani ustadin settings'leri uyguladim. Siyahlar bas dondurucu. Kuro bir ruya gormekteyim:)))
Isin sakasi elbette son cumle. Kimse Pioneer'in yanina yaklasamaz. O bir efsane.
Ama gercekten panel benim acimdan cok tatmin edici. Motion Handling'e ait en ufak bir falso gormedim su ana kadar.
Saygilar
@yufka
eğer boyut dediğiniz gibi limitden az ise sorun resim formatıdır
format jpg veya gif nedir_????
Resimleri bana eposta olarak atin ben foruma yüklerim
quote:
Orijinalden alıntı: yufka
Maalesef resim ekleyemiyorum dostum. Ekleyecegim dosya 350 KB. Limit 500 KB. Ama buna ragmen limit asimi uyarisi veriyor. Anlayamadim. Halbuki guzel fotolar cekmistim.
Ama Teledunya HD Sinema'da Indiana Jones 3 var. Allah nazardan saklasin, panelin performansi olaganustu. Albani ustadin settings'leri uyguladim. Siyahlar bas dondurucu. Kuro bir ruya gormekteyim:)))
Isin sakasi elbette son cumle. Kimse Pioneer'in yanina yaklasamaz. O bir efsane.
Ama gercekten panel benim acimdan cok tatmin edici. Motion Handling'e ait en ufak bir falso gormedim su ana kadar.
Saygilar
albani üstad şu korumalı prizi net olarak yazarmısınız . joules değeriönemlimidir ? yani bazı arkadaşların yazdığı gibi minimum 3240 jouleslikmi lazım yoksa sadece paneli takacaksak daha düşük değerli bi prizde kullanabilirmiyiz ? bahsettiğiniz tunçmatikten şu sıralar BİM marketlerinde satılıyor ama 200 küsur jouleslik...
quote:
Orijinalden alıntı: fortress34
üstadlar sanırım benim panelde problem var.. dünya kupası maçlarını izlerken görüntü formatı kafasına göre değişiyor.. geniş ekrandan sinemaya yada 4:3 e kendi kendine değişip kısa bir süre sonra tekrar geniş ekrana dönüyor.. canımı sıkan bir diğer konu: görüntü ekrana sağdan yada soldan dönerek akarken sağ ve sol kenarlardan 15-20 cm kadar sonra yatay olarak basıklaşıp ekranın ortalarına doğru tekrar düzeliyor.. ekranın diğer tarafından çıkmadan aynı daralma yine oluyor.. sorun nedir acaba?
1-"Picture Size" yanlış ise dediğin format bozukluğunu yaşarsın!!(bazı görüntülerde!!) Dolayısıyla Picture Size;WIDE seç,sanırım sende "Super Live" da durduğu için sağdan giriş yaparken geniş girer ve ortalarda toparlar ve soldan çıkarken yine genişlemeye başlar>>>"WIDE" yaparsan düzelir!
2-Diğer problem içinde
Preferences Bölümüne gel;
-Panel Lock;OFF -Auto Format;ON -4;3 Stretch;OFF
yapıyorsun OK++
Bu resim ve diğer işlerin yani PC lik v.s işlerin Doktoru Serhat tır Ben o işleri kendisine havale ediyorum,o sağolsun beni kırmaz ve gereğini yapar,Allah razı olsun ondan+ Mert ve Sertaç ta öyledir,Bonsai de öyledir
Hepsine teşekkürler+
+++
Grup Priz derken,bir dünya Marka-Model v.s alet var,eli ayağı düzgün malıda sanırım anlarsınız!!! Alın bir tane kullanın en azından panel ile birlikte zaten herkesin 2/3 tane veya çok fazla cihazı oluyor sistemde! böylece Anahtarlı Grup prizden hepsini açar-kapatırsınız!
JOULE v.s işlerini fazla bilmiyorum ama bunlar daha ciddi Markalarda veya Mosnter gibi çok pahalı Grup prizlerde vardır,kullanmakta fayda var ama dandik bir şey almayın!!!
Voltaj Regülatörü ben 1KVA lık Tunçmatik kullanıyorum,çünkü bizim semtte Voltaj lar çok kötü idi,bu sene semtte ilave Trafolar v.s yaptılar oldukça düzeldi ama ben yinede kullanıyorum TEK e meke hiç güvenmiyorum
+++
quote:
Orijinalden alıntı: albani 1-"Picture Size" yanlış ise dediğin format bozukluğunu yaşarsın!!(bazı görüntülerde!!) Dolayısıyla Picture Size;WIDE seç,sanırım sende "Super Live" da durduğu için sağdan giriş yaparken geniş girer ve ortalarda toparlar ve soldan çıkarken yine genişlemeye başlar>>>"WIDE" yaparsan düzelir!
2-Diğer problem içinde
Preferences Bölümüne gel;
-Panel Lock;OFF -Auto Format;ON -4;3 Stretch;OFF
yapıyorsun OK++
E boşuna üstad demiyorlar size.. çok teşekkür ederim yardımınız için.. problem kalmadı..
Bu arada dikkat ederseniz ben bu Menüleri v.s "İngilizce" kullanıyorum! Çünkü Türkçelerini ya anlamıyorum yada bilmiyorum Tercümeler genelde uyudurk/yanlış ve benzetme gibi olduğu için Hanıma soruyorum ....yaw bu ne demek.... diye
Zaten bu işler bütün dünyada teknik olarak ortak Dil ile İngilizce yapılmaktadır!
Arada bazı bilgiler/set v.s verdiğim zaman siz paneli İngilizce Dile alırsınız sonra işlem bitince yeniden Türkçeye alırsınız OK++