Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Bimekste 46SV685D buldum. 1 adet teşhir, 1 adette depoda açılmamış duruyor dedi. Fiyatı tek çekim 3689 TL. Malüm site ile aralarında tek çekimde 740 TL fark var. Offf ya ....

3689 TL lik depoda duran dediğine göre teşhir değildir diye düşünüyorum benimkisinin.

• Beyler bana özellikle fiyatlar konusunda yorum yapmamı veya fiyat bilgileri v.s hk.sormayın,zaten bunlaır pek bilmiyorum,takipte pek etmiyorum!

Bildiğim şey ise normal TNB fiyatlarının hala yüksek olmasıdır!

Teknik sorularınız ve panel hk. değişik sorular v.s için yardımcı olabilirim+zaten paneli her haliylede inceleyip tüm gerekli bilgi/detay/settings v.s
    verdim+++

++
    Bu arada lafı geçen "malum" site ise onun ismini ben pek duymak istemem,ayrıca o çakallar hiç Tosh Baclit-LED panel getiripte satmadılar,sadece
    "süs olsun" diye iki tane Japon Serisini aylar evvel koymuşlar!!! maksat her zamanki "yemleme" taktiği .....abi o yaramaz sana LGE vererlim v.s.....
    Ülen İB çakalları çıkmayın sakın ha karşıma!!

Selamlar+
  • Albani, yaklaşık 3 gündür günde 4-5 saat yazdıklarını okuyorum, daha bir çok makaleni bitiremedim Ne pm nede forumdan soru sormadım. Diğer forumlarıda kurcaladım. SV685'de tamamen yazdıkların doğrultusunda diğer forumlarda match yaptım ve sonuç dediğin gibi OK ^^

Cumartesi günü ürünü Bimeksten alacam sıfır kutulu. Eğer teşhir ürünü 3bine verirlerse teşhiri alacam şansım varsa, yoksa tek çekim verip alacam ürünü artık napalım. Evlenme arefesinde biraz zorlıycam kendimi

Yazdıkların için çok teşekkürler albani, emin ol okuyanlar için çok faydalı oluyor ...
  • Kardeş şansın varsa teşhir de OK dir

TNB ben hala ne yaptığını bu SV ler konusunda çözemedim ve bildiğim kadarıyla ellerinde çok çok az kaldı!!
    Zaten bu Seri 2009 Modeldir!
    Hatta Depolarında bitmiş gibi olabilir çünkü SL ye başladılar şuanda++
  • Çok teşekkürler sayın albani.Bir de distribütör garantisine mi bakmam lazım alacağım yerde? Bir de aşağıdaki ikiliden hangisini önerirsiniz panel kalitesi bakımından? İkisi de s-pva mı?

http://www.ngstores.com/k/elektronik/lcd-tvler/m/toshiba/u/toshiba-37zv635d/n/id-48856/i/urun-ozellikleri/?ref=akillifiyat

http://www.sanalreyonum.com/urun/lg-42lh5020-200-hz-lcd-tv--ayni-gun-kargohizli-gonderitasima-sigortali-_732810.aspx?CatID=27213

• Bu tepkime suresi olayi da hikaye anladigim kadariyla. Cihazin official kunyesinde tepkime suresi 6 ms. Bircok yeni nesil LCD ve LED 2 ms tepkime suresiyle pazarlaniyor. Ama hala bu cihazin yanina yaklasamiyorlar.

Saygilar
  • quote:

Orijinalden alıntı: yufka

Bircok yeni nesil LCD ve LED 2 ms tepkime suresiyle pazarlaniyor.

Saygilar

+ Plazma

LCD lerde 2ms göremez/daha göremedi.

aslında verilen tepkime süreleri sadece bir renkten bir renge geçis süresidir.

(TV yi alanda tek renk seyredecek ya)

+++
    quote:

................ LCD ve LED........

LCD ve LED farklı katagori değillir

LCD bir panel çeşidi

LED ise LCD de kullanılan aydınlatma çeşidi

• SV685'i alamadım malesef Düğüne 1 ay kaldı ve açıkcası elim gitmedi 3.5-4 bin ödemeye, çok üzgünüm

2 saat önce Toshiba 42RV685D LCD aldım. Umarım gelecek sene Toshibadan SV685 seviyesinde full led'li bir lcd alabilirim

Kısmet RV'ye imiş
  • almak isteyen arkadaşlar için yazıyorum..
    şu an 46sv685 en ucuz teknosa da.. 3000 lira.. axess e 12, world e 10 taksit yapıyorlar.. tüm stoklarında 4-5 tane kalmış.. istediğiniz mağazaya getirtebilirsiniz..
    55sv685 ellerinde kalmadı.. sonuncuyu ben aldım..

teknosadan sonra en ucuz vatanda.. kdv siz kampanyayı bekleyip 46 olanı 3728, 55 olanı 4660 liraya 12 taksitle alabilirsiniz.. şu an için 6 taksitle ama daha uygun fiyatlara veriyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevenhil33

Çok teşekkürler sayın albani.Bir de distribütör garantisine mi bakmam lazım alacağım yerde? Bir de aşağıdaki ikiliden hangisini önerirsiniz panel kalitesi bakımından? İkisi de s-pva mı?

http://www.ngstores.com/k/elektronik/lcd-tvler/m/toshiba/u/toshiba-37zv635d/n/id-48856/i/urun-ozellikleri/?ref=akillifiyat

http://www.sanalreyonum.com/urun/lg-42lh5020-200-hz-lcd-tv--ayni-gun-kargohizli-gonderitasima-sigortali-_732810.aspx?CatID=27213

Kardeş bahsettiğin bu yukarıdaki panellerde LGD nin IPS leri kullanılmaktadır!!!
    Samsung S_PVA değildir!!

++

• Üreticiler "utanmasa" 1/2/3/4ms yerine;"sıfırın altında 2" diyecekler

Yada bazı "kazma" Satıcılar PDP ler için ......abi PDP lerde tepkime sıfırdır.....diye "sallarlar"

Örnek Tosh ZF355 nin üzerinde "8ms Samsung S_PVA Modül" vardı;Samy B65x ile Sony W4x ise yine aynı Modülü kullanan 2008 lerin rakip panelleri idi!!!
    Her üç panelde 100Hz idi ayrıca!!!

Ancak ZF355 50Hz le bile bunları çok fena dövüyordu,hele hele Samy B65x leri hiç saymıyorum bile,W4x ise yine çok fena yaya kalıyordu ZF nin yanında

ZF de Standard mod LAG değeri 33/35ms idi(bu rekor 2007 den beri hala kırılamıyor;dikkatinizi çekerim)Samy de sıkı durun 70-130ms arasında idi!!!Judder/Bluring
    dahil her bir illeti bir şekilde yapıyordu!!yine sıkı durun GAME Mode ilede 50ms den aşağıya düşemiyordu!!!Sony de ise 80-110ms idi!!! GAME ilede 40-50ms idi!!!

ZF de GAME MODE bile yoktu Oyunlarda,Processor kendisi sistemi kapatarak neredeyse PDP lerin en düşük seviyesine iniyordu
    ancak stabil görüntüde Pio dahil bütün panellerden daha hızlı ve sorunsuzdu!!!

Şimdi buyrun buradan yakın ZF "8ms" ile bunu başarıyordu

Bunun yorumunuda siz yapın gari

++

• Az evvel Bimex'den geldim Toshiba 55SV685'i KDV dahil 4,650 TL indirmişler babalar günü nedeniyle. Sony 52EX700 ile bu ekran arasında kaldım. Sizce hangisini almak lazım.
  • Yakın zamanda panel almayı düşünen ben günlerdir forumu ve özellikle bu konuyu okuduktan sonra "46SV685D" alır ve kurtulurum diye düşünürken 3 farklı mağazada ürünü inceledim kendimce; fakat her nedense beklediğim gibi değildi. Sonuçta görüntü birçok panele aynı anda dağıtılıyor ve görüntü kaybı oluyor, aynı zamanda teşhirde incelemek pek de sağlıklı değil belki; ama nedense hem SD hem de HD yayında görüntü beklediğim gibi değildi. Bunun nedeni kalibrasyon mudur? Yoksa bende mi tuhaflık var? Sonuçta bakıyorum buraya TV'den anladığını düşündüğüm arkadaşlar bu paneli methediyorlar; ortada bi tuhaflık var ama ben çözemedim bunu...
  • Dostlar 2 saat once Bimeks'ten 46SV685 aldim bir adet. Maceram enteresan.
    Bir isim icin ViaPort'a gittim sabah. Toshiba showroom'a girdim. Cihaz 5200 tl idi.
    Dedim ki "ne yapiyorsunuz?. Cihaz Bimeks'te 3700 tl 6 taksit." Merkezi arayalim biz ne yapabiliriz, bakalim." dediler. 15 Dakika sonra aradilar. "4500 TL'den bir kurus asagiya dusemeyiz." dediler. Tesekkur ettim ciktim.
    Cihaza bir blu-ray player bagliydi ve bir blu-ray medya koydular. Amiyane tabiriyle aklim sasti. Siyah doygunlugu tarifsizdi. Gozlerime inanamadim.
    Direkt solugu Kozyatagi carefour'un icindeki Bimeks'te aldim. Ellerinde bir iki tane sifir kutu mevcuttu. Cok sukur birisini ben aldim. Bu kampanya ile gecen haftadan beri bu cihazi deli gibi sattiklarini soylediler.
    Albani ustad basta olmak uzere hepinize sonsuz tesekkurler. Bu sitedeki paylasimi, bu memleketin insani hayatinin her alanina yaysa, yuruyerek cikariz fezaya.

Albani ustadim, rodaj suresinde ne yapmam gerek? Su anda televizyonu actim ve hicbir resim ayarina dokunmadan sadece analog kanallari aratarak analog kablolu izliyorum. HD teledunyaya basvurdum. Pazartesi gelecekler.
    Ama ikinci yaptigim is resim formatini streching 4:3'e cekmek oldu. Cunku kenarlarda bosluklar vardi.
    Eger ilk 200 - 300 saat muhabbeti bu cihazlarda da varsa tavsiyelerini rica edecegim ustadim.

Sevgiler

• Sn. yufka

hayırlı olsun güle güle kullanın.
  • Sagol, varol dostum.

Umarim hepimiz saglikla, mutlulukla kullaniriz panellerimizi.

Saygilar
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoktakenokta

Yakın zamanda panel almayı düşünen ben günlerdir forumu ve özellikle bu konuyu okuduktan sonra "46SV685D" alır ve kurtulurum diye düşünürken 3 farklı mağazada ürünü inceledim kendimce; fakat her nedense beklediğim gibi değildi. Sonuçta görüntü birçok panele aynı anda dağıtılıyor ve görüntü kaybı oluyor, aynı zamanda teşhirde incelemek pek de sağlıklı değil belki; ama nedense hem SD hem de HD yayında görüntü beklediğim gibi değildi. Bunun nedeni kalibrasyon mudur? Yoksa bende mi tuhaflık var? Sonuçta bakıyorum buraya TV'den anladığını düşündüğüm arkadaşlar bu paneli methediyorlar; ortada bi tuhaflık var ama ben çözemedim bunu...

Kardeş senini gibi bu paneli sanırım 3/4 kişi daha aynı şeyleri yazdı!!

Sende bir şey varmı bilemiyorum,çünkü seni tanımıyorum
    Kasıt varmı bunuda bilemem!

Çünkü senin gibi yazan 2 kişi ise "Judder" dan bile bahsetmişti ki bunlar Tosh AV lerde bile olmaz/olmuyor!!

Ayrıca senin beklentin neydi de seni bu panel açmadı!

Teknik olarak bilgin varsa bunları yaz banaki sana daha detaylı bilgi vereyim!

-SD diyorsun;bu panel çok iyi SD veriyor!!piyasadaki FULLHD paneller içinde çok iyi bir yerdedir!
    -HD de sen herhalde başka bir panele baktın SV diye vede 3 farklı yerde incelemişsin!

Zaten teknik olarak bir şey yazmamışsın ve çok göreceli olarak "beklediğim gibi değildi" demişsin

valla sen panel uçacak filan zennediyorsan,elbette bu panel uçmuyor kardeşim

Örneğin bu 3 yer neresidir,bir gün kafam kızacak gidip o dediğiniz yerleri tek tek gezeceğim(Korhan Bey bunları okusada
    bana imkan tanısa bende gereken "cevapları" çok daha net verebilirim!)

++
    Kardeş ben paneli bütün detaylarıyla ve bütün size lazım olarak teknik verileri v.s dahil verdim ve bildiğim kadarıyla 150 kişiye
    ben bu paneli aldırdım hatta sanırım rakam dahada fazlaya ulaştı!!
    Alanların büyük kısmı Sitede üye bile değildir ama takip ediyorlar(çünkü hemen hepsi bana eMail den ulaştılar!!)
    150/200 civarı kullanıcı sadece benim sayemde aldı daha üstünü bilemem gari!

Sorun filan yok panelde ve şuanda FULLHD+LD li olarak en doğru bir paneldir diyebilirim(hatta SL de dahil)

Yeniden Siyah ve Siyah çalışması v.s diye bahsetmiyeceğim,çünkü sıkıldım!!

ZF355 gibi buda yani SV685 te alınıp gidilen bir paneldir!

Ama elbette bir ZF355 değil,ama bunuda zaten ZF kullanmayan bilmez
    +

Not;ortada "tuhaflık" diye bir şey söz konusu değildir!
    Ben yada buradaki arkadaşlar ile bunları alanlar örneğin "İB çakalı" değildirler!! yada çeşitli Marka Satıcıları veya çeşitli Markaların
    Fanatikleri ki bunları zaten hemen çakazlarım yada TNB firması çalışanıda değildir ki ben TR de TNB aleyhinde zamanında en sert
    eleştrileri yapan birisiydim bunuda herkes bilir!!! "ZF başlığından örneğin"!!
    Yeri geldimi Korhan Bey dahil herkesede veririm odunu aynen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Haziran 2010; 20:16:11 >

• quote:

Dostlar 2 saat once Bimeks'ten 46SV685 aldim bir adet. Maceram enteresan.
    Bir isim icin ViaPort'a gittim sabah. Toshiba showroom'a girdim. Cihaz 5200 tl idi.
    Dedim ki "ne yapiyorsunuz?. Cihaz Bimeks'te 3700 tl 6 taksit." Merkezi arayalim biz ne yapabiliriz, bakalim." dediler. 15 Dakika sonra aradilar. "4500 TL'den bir kurus asagiya dusemeyiz." dediler. Tesekkur ettim ciktim.
    Cihaza bir blu-ray player bagliydi ve bir blu-ray medya koydular. Amiyane tabiriyle aklim sasti. Siyah doygunlugu tarifsizdi. Gozlerime inanamadim.
    Direkt solugu Kozyatagi carefour'un icindeki Bimeks'te aldim. Ellerinde bir iki tane sifir kutu mevcuttu. Cok sukur birisini ben aldim. Bu kampanya ile gecen haftadan beri bu cihazi deli gibi sattiklarini soylediler.
    Albani ustad basta olmak uzere hepinize sonsuz tesekkurler. Bu sitedeki paylasimi, bu memleketin insani hayatinin her alanina yaysa, yuruyerek cikariz fezaya.

Albani ustadim, rodaj suresinde ne yapmam gerek? Su anda televizyonu actim ve hicbir resim ayarina dokunmadan sadece analog kanallari aratarak analog kablolu izliyorum. HD teledunyaya basvurdum. Pazartesi gelecekler.
    Ama ikinci yaptigim is resim formatini streching 4:3'e cekmek oldu. Cunku kenarlarda bosluklar vardi.
    Eger ilk 200 - 300 saat muhabbeti bu cihazlarda da varsa tavsiyelerini rica edecegim ustadim.

Sevgiler

Panelin hayırlı olsun++

-Toshiba Shop lar çok pahalı satıyorlar!
    SV için tercihiniz Bimeks/Teknosa gibi yerler olsun!

++
    4;3 olayını anlamadım yaw
    Panel Pict.Size sana 4;3 formattamı geldi????

>>Picture Size;"WIDE" yap!!
    ++
    Standard Mode ve Movie Mode ayarlarını çeşitli şekilde verdim!!! veya bahsettiğim Testide yapabilirsin!

++
    "Vivid" çimisin bu arada?? bunuda bilmek istiyorum!

++
    TFT-LCD lerde PDP ler gibi BIP(Break-in-period) olmaz!!
    Açıyorsun kontağı ve basıyorsun gaza

Sen herhalde benim Pany başlığına yazdığım bazı konulara takıldın oradan aklında BIP süreci kalmış!

LCD lerdeki bu sürece "Run-in-period" deriz ama BIP gibi değildir,tam tersine örneğin günlük kullanımda ilk zamanlarda
    panel fazla süre açık bırakılır,Dynamic Mode bile arada yoklanır v.s gibi yani arabaya ilk günlerde fazla KM yaptırmak gerekir

Settings içinde panel iyice ısındıktan sonra başlıyorsunuz!!(örneğin 1/2 saat sonra)!!
    Settings ler için ortam aydınlanması hafif loş/karanlık gibi olacaktır!

yaw bir dünya şey yazdım,oku ve çalış biraz takılırsan yeniden sorarsın,gördüğün gibi bu başlıkta paneli alan daha sonra aynen kaçar

+

• Eyvallah ustadim. Hic merak etme. Basligin tarihcesini okumaya basladim:)))

Bu arada su anda hicbir settings yapmadan, dandik otesi DVD playerimda, dandik, korsan bir Peter Pan izliyoruz kizimla. Sonuc tahminimin cok otesinde.

Ustadim henuz televizyona analog kablolu bagli. Dolayisiyla sadece analog kanal taramasi yapabildim. Ilk kanal acildiginda resim 4:3 seklindeydi ve ekranin sagi, solu bostu. Hemen senin uyarini hatirladim ve ekran formatina gelip streching 4:3 secenegini sectim. Simdi Wide'a bakarim.

DVD'yi de hicbir goruntu formati secmeksizin izliyorum.Ekranin altinda ve ustunde nispeten ince sayilan bosluklar var. Bu bir sakinca icerir mi ustadim?

Sevgiler
  • Ayrica kesinlikle vividci degilim ustadim. Ben dogal toncuyum.

Picture size'i goremedim ilk bakista ama henuz detayli karistirma isine giremedim. Yarin bakacagim ustadim.

Goruntu ayari olarak auto view kullaniyorum. Standart'a geceyim mi?

Saygilar
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.