Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bugün kumanda, kullanım klavuzu, garanti belgesi elime geçti.
    tv yi kurcalarken. kumandadan info tuşuna bastım. kare hızı 50 yazıyor, maksimum 60 oluyor. resolutuıon açık kapalı faketmiyo. bu 55sv ler 100 hz(200) değilmiydi.
    yoksa ben ayarı mı bulamadım.
  • @albani usta max 3000TL ye alacağım en iyi led tv hangisidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnyk

albani üstat kolay gelsin,
    bugün kumanda, kullanım klavuzu, garanti belgesi elime geçti.
    tv yi kurcalarken. kumandadan info tuşuna bastım. kare hızı 50 yazıyor, maksimum 60 oluyor. resolutuıon açık kapalı faketmiyo. bu 55sv ler 100 hz(200) değilmiydi.
    yoksa ben ayarı mı bulamadım.

Selamlar

-Öncelikle Kumanda nın gelmesine sevindim ne yaptılar nasıl yaptılar v.s de o kumandayı zamanında panelle bir likte göndermediler,yani
    bunlar kabul edilebilir hatalar değilde;neyse burası Türkiye!!

-Kardeş bahsettiğin şey Avrupa PAL yayın sistemi 50Hz dir!! veya panel max. Vertical Frequency değeri olarak 60Hz e kadar çıkarki bu bütün
    panellerde böyledir(NTSC sistemde 60Hz dir bu yayın sistemi Hz değeri)

-Senin diğer sorduğun ise(genelde herkesin karıştırdığı olay) Refresh-rate(Ekran tazeleme hızıdır)panelin daha sonra 100/200/400Hz v.s çalışmasıdır!

Tosh lardaki zaten gerçek 200Hz RR değildir(örneğin Phil/Sony 200Hz dir) S/W ile 200Hz oluyor!

Ancak diğer Markaları geç onlar 800Hz de olsa Tosh un yanında yavaş kalıyorlar hız konusunda!

Bunlar kağıt üstünde olan değerlerdir!

Biz pratik ve fiiliyata bakıyoruz! Makine ne kadar basıyor ve ne falsolar yapıyor v.s

Bunların yani Hız konusunun panelin kağıt üzeri Hz değeri ile filan kesinlikle alakası yoktur!

O zaman sana çok basit bir soru;nasıl oluyorda Tosh ZF355 ler 50Hz de bile hala dünyanın en hızlı paneli o zaman
    gerçi ZF355 100Hz ama bunu açsanda/kapasanda panel her şartta 33ms Standart LAG te çalışıyor ve böyle bir "gerçek"(burası çok önemli ama!!!)
    hızda ve süresiz olarak stabil çalışmaktadır;örneğin diğer tüm TFT-LCD panellerde min.hız 40/45ms den başlıyor ve 160/180ms lere kadar gidiyor!!!

SV deki hız ise 43/47ms çıkmış buda çok güzel bir değer ama ZF gibide değil!
    PDP ler bile ortalama 46"/50" ebatlılar 25/45ms arasında çalışırlar!!!

Ben SV ye çok fazla çeşitli hız testleri yaptım ve kesinlikle ne stabilite bozukluğu nede hız sorunu vardır zaten takip ettiğim USA/UK/Almanya dan bu konuda
    hiç bir kullanıcıdan Motionhandling sorunu okumadım çünkü yok!

Ancak burada bazı arkadaşlar yakın geçmişte çeşitli teşhir SV lerde takılma(Judder) dan bahsetmişlerdi
    Demekki o panellerin o zaman Processor lerinde sorun var(arızalı)!!!
    Ne hikmetse USA/UK den bir kişiden bunu okumadım nede burada satın alıp kullananlardan!!!

Ancak ben ZF ile SV arasındaki farkıda çıplak gözle görebiliyorum(Bluring efektini nasıl yaptığını ama siz bunu göremezsiniz!)

Tosh ların en büyük artısı Motionhandling başarısıdır

++

• Toshiba LED-46SV685 serisini almayı düşünüyorum..
    Düşünmemde ki en büyük etkende 'albani' kullanıcısının imzasında bu T.v yi görmüş olmam..Kendisi uzman bir abimiz anladığım kadarıyla. Zira forumu okumaktan gözlerim ağrıdı, bi türlü hangi TV karar vermedim artık başım dönüyor 3 gündür PC ye bakmaktan. Bir kaç küçük sorum olucak bu TV hakkında lütfen cevaplarsanız çok sevinirim.

3d özelliği mevcut mudur bu TV de? Bu bir 3D LED TV mi? (Özelliklerinde göremedim)
    6ms Tepki süresi yazıyor özelliklerinde. Bu tepki süresi PS3 için yeterlimidir sizce ? (LG lerde 2ms ler var)

Daha da başka bişi araştırmıcam, sormayacam (heralde Full HD ve 1080p Bluray destekliyordur diye düşünüyorum) bunlar yeterliyse gidip alıcam T.V yi..
    Artık İllallah geldi TV bakmaktan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beavis. -- 15 Haziran 2010; 13:11:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Muratti1905

Toshiba LED-46SV685 serisini almayı düşünüyorum..
    Düşünmemde ki en büyük etkende 'albani' kullanıcısının imzasında bu T.v yi görmüş olmam..Kendisi uzman bir abimiz anladığım kadarıyla. Zira forumu okumaktan gözlerim ağrıdı, bi türlü hangi TV karar vermedim artık başım dönüyor 3 gündür PC ye bakmaktan. Bir kaç küçük sorum olucak bu TV hakkında lütfen cevaplarsanız çok sevinirim.

3d özelliği mevcut mudur bu TV de? Bu bir 3D LED TV mi? (Özelliklerinde göremedim)
    6ms Tepki süresi yazıyor özelliklerinde. Bu tepki süresi PS3 için yeterlimidir sizce ? (LG lerde 2ms ler var)

Daha da başka bişi araştırmıcam, sormayacam (heralde Full HD ve 1080p Bluray destekliyordur diye düşünüyorum) bunlar yeterliyse gidip alıcam T.V yi..
    Artık İllallah geldi TV bakmaktan

merhaba

SV685 3D bir tv değildir.

3D tvler 2010 da çıkmaktadır.Bu tv 2009 model vede şimdiye kadar ki en iyi tv dir.(ZF den sonra)

tepkime süresi tv deki panelin görüntüyü gösterme süresidir.

ps3 için mevzu olan input lag süresidirki en iyi input lag süresi 16ms ile sv685 dedir.

16ms de yaklaşık 1 farme dir ki bunu gözle anlayamazsın.

sv685 full HD ve 1080p destekler

White FULL LED + Local Dimming tir.

seninde söylediğin gibi albanez tv konusunda referans birisidir.Belki sana direk olarak mutlaka bunu al demez ancak almanı tavsiye eder.

bende tavsiye ederim.Kaçırma derim

kolay gelsin

• Gaza geldim gidip teknosa web ten SAMSUNG UE-46C7000 3D LED TV yi aldım

500TL de hediye çeki verdiler onlada HD çıkışlı ses sistemiyle 1 tane 3D gözlük alıcam

46C7000 in 46C8000 den performans olarak hiç bir farkı yokmuş sadece 8000 in kasası titaniummuş..

40'' 7000 de 3D film izledim Teknosada gayet 10 numaraydı dayanamadım bende webten 46'' aldım.

Artık uzun bi süre TV düşünmek istemiyorum :). Sanırım baya uzun bir süre beni götürecek bir teknolojiye sahip oldum.. Artık yanlışsa yanlış doğruysa doğru yaptım, lakin forumları okumaktan gözlerim şaşı olduydu artık..
  • 3D bu seninin son kullanıcıları en iyi gaza getirme pazarlama taktiğidir.

gaza gelmeniz

Hayırlı olsun

• Teşekkür ederim :D.

Daha fazla forumda TV konulara bakarak moralimi yükseltmeyi veya çökertmeyi istemiyorum. Çünkü gerçekten çok karışık herşey:)

Alakasız olacak ama bir şey daha danışmak istiyorum size ve foruma.. Ben PS3 ü Amerikadaki seyahatim zamanında almıştım ve NTSC bir makina.. Şimdi bu almış olduğum TV de NTSC yi destekliyor..

Gönül rahatlığıyla burdaki BluRay filmleri takıp oynatabilirmiyim PS3 vasıtasıyla yoksa region sorunuyla karşılaşırmıyım ?
  • @mnyk ve @albani
    verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim..
    55sv685 aldım.. birazdan kuracağım..
    panelin 45 gündür teşhirde olduğunu öğrendim.. kayda değer bir süre de değilmiş zaten..

@albani üstad,
    evet malum yer diye bahsettiğim İB idi..
    zaten ne 55 ne de 46" panel yokmuş ellerinde..
    benim açımdan iyi de oldu.. kafam rahat olacak bu sayede..
    sayenizde high-end bir cihaz sahibi oldum.. size ayrıca teşekkürü borç bilirim.. sağolun..
    saygılar..
  • quote:

Teşekkür ederim :D.

Daha fazla forumda TV konulara bakarak moralimi yükseltmeyi veya çökertmeyi istemiyorum. Çünkü gerçekten çok karışık herşey:)

Alakasız olacak ama bir şey daha danışmak istiyorum size ve foruma.. Ben PS3 ü Amerikadaki seyahatim zamanında almıştım ve NTSC bir makina.. Şimdi bu almış olduğum TV de NTSC yi destekliyor..

Gönül rahatlığıyla burdaki BluRay filmleri takıp oynatabilirmiyim PS3 vasıtasıyla yoksa region sorunuyla karşılaşırmıyım ?

Warner Bros'un filmlerinde genelde bölge kodu oluyor. Ona dikkat edersen yeterli olur. Diğerleri bölge kodu free olarak satılıyorlar.

DVD filmlerde de bölge koduna dikkat etmen gerekiyor. PAL olanları çalıştıramazsın. Kopya dvd filmlerde ise kod riplerken etkisiz hale getirildiğinden sorun olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Teşekkür ederim :D.

Warner Bros'un filmlerinde genelde bölge kodu oluyor. Ona dikkat edersen yeterli olur. Diğerleri bölge kodu free olarak satılıyorlar.

DVD filmlerde de bölge koduna dikkat etmen gerekiyor. PAL olanları çalıştıramazsın. Kopya dvd filmlerde ise kod riplerken etkisiz hale getirildiğinden sorun olmuyor.

@Muratti1905

NTSC ps3 de oyunlarda problem yaşamazsın.Bütün oyunlarda bölge kodu vardır.Ancak farklı bölgeye ait oyunlar farklı bölgeye kayıtlı makinada oynatırsın yani Her bölgeden oyun oynarsın.

orjinal hangi film olursa olsun mutlaka bölgeleri mevcuttur.Warner Bros. haricindekilerin bölge kodsuz olacağında emin değilim.Ancak bazı filmler multi region dır yani birden çok bölgede gösterilir.

Bluray de 3 bölge vardır. A/B/C dir.

DVD'de ise 6 bölge vardır.

senin makina ntsc olduğu için bluray de "A" bölgesi DVD ise "1" bölge deki orginal filmleri oynatır.

diğer bölgelerden olan filmleri oynatmaz.Ancak dediğim gibi multi region olan Hem bluray hemde DVD leri oynatır.

bölgelere ait olan ibareler filmin özelliklerinde satın alacağın online sitesinde veya bluray/dvd nin kutusunu arkasında yazar.

• Birşey sorucam Teledünya ile kanal geçişlerim acaip yavaş. Bu tvden kaynaklı bir sorunmu? yoksa modül yüzündenmi?
  • Kardeş benzer sorunları başka marka panellerde yapıyor!
    Sen bunu aslında panelinde DVB-C özelliği olupta senin gibi olan diğer marka panel sahiplerinden de öğrenebilirsin!

Sorun paneldeki DVB-C Tuner yavaşlığıda olabilir veya CAM den de olabilir v.s

Ben paneli sadece Display ünitesi olarak kullandığım için böyle işleri panelden yapmıyorum

++
  • http://www.ngstores.com/k/elektronik/led-televizyonlar/u/toshiba-46sv685/i/urun-ozellikleri/

Sayın albani burada buldum.Distribütör garantisi de var.ALıyorum öyleyse? Bir de lcd alıp kardeşime hediye edeceğim.Onun için de aşağıdaki ikiliden birini düşünüyorum.Toshiba'nın sanırım paneli biraz daha kaliteli.Sizin yorumunuz nedir?

http://www.ngstores.com/k/elektronik/lcd-tvler/m/toshiba/u/toshiba-37zv635d/n/id-48856/i/urun-ozellikleri/?ref=akillifiyat

http://www.sanalreyonum.com/urun/lg-42lh5020-200-hz-lcd-tv--ayni-gun-kargohizli-gonderitasima-sigortali-_732810.aspx?CatID=27213

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevenhil33 -- 17 Haziran 2010; 11:44:20 >

• Sn. Albani,

Antalyalı arkadaşlar iletmemi istedi:

"Fotoğraf makineniz vardır, Türk yayınlarına ait bir kaç fotoğraf eklerseniz seviniriz..."
  • Kardeş bende Fot.mk.yok

Geçenlerde bizim yeğenden aldım,onuda beceremedim,resimler çok kötü çıktı
    Sonra bir arkadaştan mak.alıp denedim yine beceremedim;ancak geçmiş msg larda bazı resimler var!

Türk yayınları derken;bunuda tam anlamadım;normal SD uydu yayınlarımı???

Tosh lar genel olarak SD ler iyi yada çok iyidir!!
    HD için zaten bir şey söylemeye gerek yok hemen her panelde iyidir!

SD lerde ise Tosh lar doğru bir settings le PDP kadar kaliteli SD üretiyorlar!(SRT Res+ özelliğini hiç saymıyorum,daha doğrusu ne boka yaradığı belli değil)

ANCAK adam gibi bir Receiver ile görüntüler çok iyi oluyor,dandik Receiver v.s olursa elbette SD ler kötü olacaktır! ayrıca her SD kanalı ve yayını v.s
    aynı kalitede yayın yapmıyor!

Kısaca Tosh larda "genel" olarak bir SD kalite problemi hiç olmadı/olmaz,bu heriflerin en büyük esprilerinden bir tanesi Motionhandling başarısıdır+SD lerdeki
    başarısıdır!

+++

• Bimekste (nette) Toshiba 55SV685D LED Tv 4600 TL (world 6 taksit) bu fiyata göre panelin teşhir ürünü olma ihtimali varmıdır sizce...
  • Evet Teşhirdir!

Ancak burada alanların çoğu zaten teşhir aldı,malum TNB fiyatları hala 55" lerde çok yüksek

Sıfır/Teşhir TFT-LCD lerde farketmez(teknik olarak) ama siz illa "sıfır" istiyorsanız yada sıfır olmalı diyorsanız ona bir şey diyemem!

++
  • Ustadim senin paneli bircok site 5000 tl civari goruyorum.

Adini verip reklam etmek istemedigim malum bir site 16 taksit 3130 tl diyor.

Nasil oluyor anlamadim.

Bu arada senin panelin sifiri var mi piyasada? Varsa kaca?

Saygilar ustadim.
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/1083/107706/toshiba-46sv685d-led-tv.aspx

Ben en ucuz burada buldum.Bir de yukardaki mesajımı cevaplayabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.