Şimdi Ara

TOSHIBA 'FALD'Panel(FULL-LED+Local-Dimming) SV685 Serisi (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
20
Favori
191.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw bugün Site hasta etti beni,sizde de öylemi bu meret???
    hem çok ağır hemde açılmıyor v.s şimdi bir msg gönderdim,o da gitmemiş!!

++
    Serdar bugün Maillere henüz bakamadım,çok fazla gelmiş
    ancak senin konuyu hallettik buradan onun için cevaplamadım++

-Standard Mode geçiyorsun,ancak verdiğim settings leri yaptıktan sonra!
    -Şimdilik autoView da olabilir ama bunu settings lerden sonra kullanmayacaksın!

Picture Size>>Kumanda dan SARI tuşun altındaki "ekran resimli" olan tuştur,buna basarsan ekranın sol alt tarafında
    Menüsü açılacaktır ve WIDE seçiyorsun OK+

+
    FILM lerde genelde alt-üst barlarda siyah boşluk kalabilir!sorun çıkarmaz ama panelde sürekli bu formatta görüntü izlersen
    geçici/kalıcı screen-retention olur/oluşabilir!!!dikkat ediyorsun çünkü Samsung S_PVA Modüller buna çok yatkındır!!

Ben genelde bu tavsiyeyi PDP kullananlara yaparım ve belkide sen Pany başlığında yazdığım bu uyarıyı okumuşsundur!!

"Cinematic video" formatlı özellikle FILM izlemede ekranda alt-üst barlarda boşluk olur ve FILM izleme bittikten sonra örneğin
    TFT-LCD lerde 15/30dak.kadar ekranı tamamen kaplayacak bir görüntü verilerek o bölgedeki hareketlenme eşitlenmesi sağlanır!!

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 20 Haziran 2010; 0:18:49 >

• Sagolasin ustadim.

Standart Settings Final-3'unu uyguladim ve Standart Mode'a gectim. Eline saglik.

Picture Mode'u Wide yaptim.

Bosluklari hareketlendirme uyarini cok net hatirliyorum ustadim. Aklimda, hic merak etme.

Dort gozle Cinematic Mode settings'lerini bekliyorum.

Saygi ve sevgilerimle
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw bugün Site hasta etti beni,sizde de öylemi bu meret???
    hem çok ağır hemde açılmıyor v.s şimdi bir msg gönderdim,o da gitmemiş!!

evet usta rezalet.

Birde gündüz görecektin.İki günden beri aynı hatları veriyor.
  • Dostlar, bir soru.

Ev ahalisinin baskilarina dayanamadim:)))) Cihazi actim ve Albani ustadin deyimiyle gazladim.

Umarim garantinin baslamasi icin cihazin servis tarafindan acilmasi gerekmiyordu:((

Telefonla baslatabiliyor muyum garantiyi? Cevap evetse iyi olur. Servis cagirmaya ihtiyac yok gorunuyor bu asamada.

Saygilar
  • garantiyi servis başlatmıyor..
    telefonla başlatıyorsunuz.. 0212 3406080 i arıyorsunuz.. gerekli bilgileri sizden alıp garantiyi başlatıyorlar..
    güle güle kullanın..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yufka

Dostlar 2 saat once Bimeks'ten 46SV685 aldim bir adet. Maceram enteresan.
    Bir isim icin ViaPort'a gittim sabah. Toshiba showroom'a girdim. Cihaz 5200 tl idi.
    Dedim ki "ne yapiyorsunuz?. Cihaz Bimeks'te 3700 tl 6 taksit." Merkezi arayalim biz ne yapabiliriz, bakalim." dediler. 15 Dakika sonra aradilar. "4500 TL'den bir kurus asagiya dusemeyiz." dediler. Tesekkur ettim ciktim.
    Cihaza bir blu-ray player bagliydi ve bir blu-ray medya koydular. Amiyane tabiriyle aklim sasti. Siyah doygunlugu tarifsizdi. Gozlerime inanamadim.
    Direkt solugu Kozyatagi carefour'un icindeki Bimeks'te aldim. Ellerinde bir iki tane sifir kutu mevcuttu. Cok sukur birisini ben aldim. Bu kampanya ile gecen haftadan beri bu cihazi deli gibi sattiklarini soylediler.
    Albani ustad basta olmak uzere hepinize sonsuz tesekkurler. Bu sitedeki paylasimi, bu memleketin insani hayatinin her alanina yaysa, yuruyerek cikariz fezaya.

Albani ustadim, rodaj suresinde ne yapmam gerek? Su anda televizyonu actim ve hicbir resim ayarina dokunmadan sadece analog kanallari aratarak analog kablolu izliyorum. HD teledunyaya basvurdum. Pazartesi gelecekler.
    Ama ikinci yaptigim is resim formatini streching 4:3'e cekmek oldu. Cunku kenarlarda bosluklar vardi.
    Eger ilk 200 - 300 saat muhabbeti bu cihazlarda da varsa tavsiyelerini rica edecegim ustadim.

Sevgiler

Panelin hayırlı olsun++

-Toshiba Shop lar çok pahalı satıyorlar!
    SV için tercihiniz Bimeks/Teknosa gibi yerler olsun!

++
    4;3 olayını anlamadım yaw
    Panel Pict.Size sana 4;3 formattamı geldi????

>>Picture Size;"WIDE" yap!!
    ++
    Standard Mode ve Movie Mode ayarlarını çeşitli şekilde verdim!!! veya bahsettiğim Testide yapabilirsin!

++
    "Vivid" çimisin bu arada?? bunuda bilmek istiyorum!

++
    TFT-LCD lerde PDP ler gibi BIP(Break-in-period) olmaz!!
    Açıyorsun kontağı ve basıyorsun gaza

Sen herhalde benim Pany başlığına yazdığım bazı konulara takıldın oradan aklında BIP süreci kalmış!

LCD lerdeki bu sürece "Run-in-period" deriz ama BIP gibi değildir,tam tersine örneğin günlük kullanımda ilk zamanlarda
    panel fazla süre açık bırakılır,Dynamic Mode bile arada yoklanır v.s gibi yani arabaya ilk günlerde fazla KM yaptırmak gerekir

Settings içinde panel iyice ısındıktan sonra başlıyorsunuz!!(örneğin 1/2 saat sonra)!!
    Settings ler için ortam aydınlanması hafif loş/karanlık gibi olacaktır!

yaw bir dünya şey yazdım,oku ve çalış biraz takılırsan yeniden sorarsın,gördüğün gibi bu başlıkta paneli alan daha sonra aynen kaçar

+

ben 40 gün önce viaport toshibashop dan 4700 gibi bir rakama almıştım, takip eden biliyordur...şimdi 3800 lü rakamları görünce nasıl böyle bir hataya düştüm hala anlamıyorum. 2 gün önce aldığım yeri arayıp nasıl bu kadar ciddi fiyat farkı oluyor, kendimi enayi gibi hissediyorum dedim. tabi oradaki arkadaşlarda laf bol, hazırlıklılar robot gibi aynı şeyleri anlatıp kendilerince haklı olduklarını ispat etmeye çalışıyorlar. serbest piyasa ekonomisi gibi klişe edebiyatı yapıp, esas ucuza satan bimeks ve vatan gibi yerlere tepki göstermemiz gerektiğini söylüyorlar...
    neyse olan oldu artık, yapacak bişey yok..ben bu kadar ucuzlayacağını ve 1 ay içinde bimeks ve vatan gibi yerlerde bu fiyatlara satılacağını bilseydim zaten almazdım..bir daha asla toshibashop tan birşey almam..ben bi hata yaptım siz yapmayın arkadaşlar..
    bu arada tv den çok memnunum. albani usta sitem etmekte haklı, paneli alan bir daha uğramıyor ama gerçekten panel sorunsuz ve mükemmel izleme zevki veriyor. sanırım insanlar güzel olan şeyi anlatmaya korkuyor nazar değmesin diye..biraz da bunun etkisi olabilir diye düşünüyorum..saygılar..

• yaw Serdar ciddi kafamı karıştırdın sen kardeşim

1-Paneli senmi sırtlayıp getirdin eve,sonrada açıp izledinmi???
    2-TNB Call-Center ı ara>>>yada aradınmı Kurulum için;0212 3406080>>seni yönlendirecekler ve "Yeni Kurulum" tıkla ve Sekretere adresini ver ve sana Servisi yönlendirsinler OK+
    3-Servis gelip kuracak ama sen kurmuşsun,bu arada gelen Servise Garanti Belgeni doldurt ve imzalasınlar,Kutudaki S/N No.Sticker ları çıkarıp birisini Garanti Belgesine yapıştırıp sana
    verecekler diğerlerinide kendiler alacaklar(kutuyu attım deme sakın)
    4-"Cinematic video" bir FILM picture size formatıdır MODE değildir,karıştırma!!! sen FILM leri MOVIE MODE tan izleyeceksin OK+
    Standard ve Movie MODE settings lerini verdim,beğendiğin birisini kullanabilirsin;zaten bu settings ler VIVID çiler için değildir!!!! sende Vivid çi olmadığına göre OK dir o zaman+

Genelde benim settings lerim 6500K seviyesine yakın değerlerdedir yani olması gereken "doğru" değerlerdedir!!
    Ancak bu bazlarına mat/soft v.s gelebilir!!! dolayısıyla bende zevkler-renkler mevzusuna fazla karışamayacağım için bu durumda ayarları siz biraz daha
    değiştirebilirsiniz;yada tamamende değiştirebilirsiniz;ancak bugüne kadar bana bir şikayet gelmedi!

Not;Servis için şöylede yapılabilir,seni yönlendirecekleri Servise veya Call-Center a durumu söylersin,onlarda OK verirlerse,o zaman Servisin illa gelmesine
    gerek yoktur!!! sen zaten açıp kurdun ve bastın gidiyorsun!

Ancak kendin o zaman Servise gidip;elindeki Garanti Belgesini onaylat,problem olmaz,ANCAK kutunun kenarında yukarıda bahsettiğim ID "Sticker" ları vardır!!!
    bunlarıda yanında götüreceksin unutma!! Kutuda alt-alta dizilmiş 3 adet Sticker göreceksin>>>bunları kutudan sök ve yanına al ancak arkası yapışkanlı olduğu için
    bir yere yağıştırma ve tekrar çıkacak şekilde bir kapıda veya buna benzer bir şeyin üstünde götür,birisini G.Belgesine yapıştıracak Servis sanırım diğer ikisinide
    kendileri alacak yada bir tanesi geri verecekler o zamanda tekrar getir ve kutudaki yerşne yapıştır OK++

• Sn.hakmel

1-Sen beni iyi takip edememişsin ve yazdıklarım içinde özellikle Tosh-Shop lar ve TNB hk.bazı satır aralarını kaçırmışsın(Korhan Bey kusura bakmasın bu arada)

Tosh-Shop lar+Domino da Tosh ürünler pahalıdır ve tavsiye etmediğimi 2 senedir çok yazdım!

2-SV6x içinde aslında "NORMAL" TNB fiyatlarının(Domino/Tosh-Show v.s gibi bazı yerler)pahalı olduğunuda defalarca belirttim burada!!

3-Ben sadece Bimeks/Teknosa larda;özellikle "TEŞHİR" panellerin tercih edilmesini ki bunların fiyatları bir ara ciddi düzeyde ucuzdu örneğin 46" nın 2999 olması gibi!!
    Ve Teşhir panellerin TFT-LCD TV lerde tercih edilebileceğinide açıkça anlatmıştım(hem teknik hemde diğer durumları itibarıyla) ve ısrarla şunu yazıyordum
    halada yazıyorum;TNB fiyatları "hala" yüksektir diye!!!
    Ancak arada çeşitli yerler elbette piyasa veya mağaza v.s durumuna göre veya özel promo durumuna göre farklı fiyattan satabiliyorlar!

4-Sonuç olarak yüksek fiyattan alanlar belki "şanssız" olabilir ama "enayi" olamaz!!! böyle düşünürseniz yanlış olur,zira bu panelin maliyeti bir kere EDGE-LED
    gibi değildir!!! +panelde Local-dimming vardır ve bununda bir maliyeti vardır!!! +Tosh Modül üreticisi değildir ve bunuda Samsung tan alıyor(veya diğer Modül
    üreticilerden alt seviye panelleri için)buda daha yüksek bir maliyet demektir!!!

Kullanılan Modül kalite olarak Samy/Sony deki ile aynı ama pratik kullanımında,Baclit sisteminden dolayı hem çok daha kaliteli hemde malum Samy/Sony
    Modül sorunları SV6x larda yoktur ama ilerde S_PVA lar ne yapar Allah bilir,çünkü S_PVA lar sürpriz yapmaya çok meyillidir! ayrıca "Sabıkalı" bir Modüldür
    ama ben yinede ondan vazgeçmiyorum

5-Bimeks veya Teknosa bazı zamanlarda "zararına" Tosh panel verdiklerini ben şahsen biliyorum,burasını hiç karıştırmayın,zira kafanız karışır o zaman

SV leri gördüğünüz gibi çok farklı rakamlarda alanlar oldu örneğin banada maliyeti 4,3 oldu ama ben buna hiç bakmadım bile

Yada adam 3 sene önce Pio almış 12 kağıda;şimdi o panel yok ama aldığı kaliteden çok daha iyisi geçen sene 5 kağıda gidiyordu

Böyle örnekler çok fazla verilebilir,ama ben Tosh SV için en baştan beri çeşitli fiyat uyalarını hep yaptım!

Neticede gördüğünüz gibi alanın kaçıp gittiği süper bir panel aldınız gerisini fazla eşelemeyim lütfen!

Siz Dua edinde şu bizim S_PVA lar yine su koyvermesin,gerisi teferruattır!!!

Sanırım Tosh ta seneye artık anlaşma imzalayan Phil ve Sony gibi Sharp UV2A lara dönecek gibi,bu Modülü takip ediyorum ama şimdilik
    bir şey elde edemedim ama bizim panelde en az 2 sene giderse Allah kerim ondan sonrasına

S_PVA ciddi risk yaw,hem seviyorum hemde korkuyorum,yani en iyisi bu olduğu için eyvallah diyorum,yoksa ben ne Samy nin nede LGE nin hiç bir şeyini
    eve dahi sokmam ama herifler sanırım Cep.Tlf da süperler(hiç anlamam ben Cep işinden! ama Kızım Samy diyor başka Telefon tanımıyor,büyük ihtimalle
    bu çakallarda "Cosmetic" işi süper olduğu için özellikle Bayanlar Samy/LGE diyor)

Adam panel almaya gidiyor Hanımıyla!!! kadın LGE veya Samy paneli görüyor hasta oluyor ...herif illa bunu alacaksın... diyor

Selamlar

• :))))

Ustadim panel Bimeks Kozyatagi Carufour'un deposundaydi. Depoda carefour'un icinde. Komsunun minivan araciyla gitmistik. Yukledik geldik eve.

Kutuyu attim biliyor musun? Yine yanlistan dondurdun beni. Hakkini zor oderim.

Biraz once cop kutusundan aldim sticker'lari:)))) Sticker'lar guvende.

Cok sukur, cop arabasi toplamamis. Yoksa yanmistim. Yarin bir Toshiba servise ugrar garanti olayini yaptiririm.

Movie mode settings'lerini bulamadim yazilarin arasinda. Gozumden kacti herhalde. Daha dikkatli okuyayim. Dedigim gibi Standart mode icin final_3'unu uyguladim. Fakat bir yazinda bir arkadasa once panele bir reset at demistin. Ben bunu yapmadan uyguladim settings'leri. Reset atip oyle mi uygulayayim?
    Birde iki bolumde reset var. Picture settings'de ve setup settings'de.
    Cihazin hertz'ini nereden degistiriyorum bulamadim. Film izlerken 200HZ'ye aliyorum demistin ya. Bu sebeple merak ettim.

Hersey icin sagolasin ustadim. Kurtardin pacami:))))

• Serdar kardeş sen ciddi macera yaşamışsın ama kutuyu atsaydın işin biraz zordu
    Kutusunu kimse atmasın panellerin!!!
    +Servis işinide anlatığım şekilde halledersin

+++
    Movie MODE settings leride vardır,dikkatli bak!!! ayrıca settings ler için yazdığım msg ların bazılarında yine çeşitli bilgiler/ipuçları v.s vardır
    dikkatli okusun herkes lütfen!!

++
    RESET leme ihtiyacın yok senin!!!dokunma Reset lere!!

++
    Her input port için(HDMI/Component/Scart/Composite v.s için ayrı ayrı settings ler yapılabiliyor örneğin sana tavsiyem

SD/HDTV için Uydu Receiver kullanıyorsan ve hangi porta bunu bağladıysan(HDMI kablo veya Scart veya Coponent kablo v.s ile)
    o input için 2 MODE set et;yani hem Standard MODE değerlerini giriyorsun hemde Movie MODE değerlerini ayrı ayrı aynı port için
    girmiş oluyorsun;örneğin bir FILM(SD/HD)çıktı o zaman MOVIE MODE o geçiyorsun OK++

++
    Bahsettiğin Hz değeri ise Refresh-rate(ekran tazeleme hızıdır)
    Normalde panel 100Hz çalışıyor,MOVIE MODE seçtiğin zaman;

-Active Vision M200;ON seçiyorsun(o zaman 200Hz devreye giriyor,ancak Tosh taki 200Hz gerçek değildir,örneğin Sony/Phil de gerçek 200Hz tir)
    Tosh ise bunu S/W den yapıyor;ancak Tosh diğer panellerden bu konuda hem daha stabil hemde daha hızlıdır ve LAG değeride onlardan çok düşüktür!!)

-Film Stabilization;ON Smooth veya Standard seç

böylece processor 200Hz movie Mode Smooth resim akmasını sağlıyor ama ben açıkçası 100/200 farkını göremedim çünkü Tosh paneller
    hız konusunda çok ciddi hızlı ve iyidir(stabilite kesintisizdir!!)

++

• Ustadim bu garanti isleri cok kolaylasmis.

Servis kurulum zorunlulugunu kaldirmislar. Satinalma yapildigi an otomatik basliyormus garanti. Sticker'lara bile ihtiyac yokmus artik.

Sadece ad soyad, telefon ve adres bilgilerimi kaydettiler. Bimeks'e gidip elinizdeki garantiye bir kase vurdurmaniz yeterlidir dediler.

Bilgine
  • Kardeş sen onları geç;beni dinle!!

Yarın bir "sürprizle" karşılaşmamak için ben sana bütün bunları anlattım!

Bu panel işi biraz acaşp bir iştir ve her işini sağlama alarak yapacaksın!

"Sticker" olayınıda Call-Center bilmez!!

Neyse sen G.Belgesi+Sticker lar+Faturan+KUTU(içindeki köpüklere kadar)her bir şeyi sakla

++

Ayrıca yine tuhaflık var ve diyelimli kutudan panel kırık çıktı o zaman ne olacaktır???

Tavsiyem;mutlaka kutudan panelin Servis tarafından çıkarılıp kurulmasıdır!!! oldu ya Servis ücret istedi
    25/30 gibi onuda kabul edin ve ödeyin!(TNB sanırım böyle bir anlaşma imzaladı Servisler ile!!)

+
  • Tamam ustadim. Ben simdi bir servis telefonu alip direkt adamlarla konusacagim.

Saygilar
  • Bu yabanci siteler gercekten bir tuhaf. Albani ustadin dedigi kadar var. Adini vermeyecegim ama guvenilir kabul ettigim bir yabanci sitenin yorumcusu cihazi panel performansi olarak yerlere goklere koyamamis. Gordugum en inanilmaz performans demis. Ama notunu cok yuksek veremiyorum demis. Nedeni internet uygulamalari olmamasi ve fiyatinin pahali olmasiymis:)))

Gercekten hayal kirikligina ugradim bu yorum karsisinda.Pes diyorum. Panelde kim interneti ne yapsin yahu. En azindan benim icin zerre onemi olmayan bir ozellik. Panelden flicker'a, youtube'a girsem ne olur, girmesem ne olur.

Tam boyle incik, boncuk ozellikleri olmayan, ama esas fonksiyonu olan goruntu islemeyi iyi yapan bir cihaz bulmakti gonlumdeki.

Albani ustad sagolsun.

Bu arada tekrar aradim Toshiba Turkiye'yi. Bimek'te kaseleteceksiniz dediler ustadim. Kayitlarimizda garantiniz baslamis gorunuyor dediler. Bunun uzerine baska birsey diyemedim.

Saygilar

• Serdar selamlar

-Garanti için sana söylenen şekilde hallet+onlarda zaten kayıt altına almıuşlar OK dir+

-O Siteleri ben çok iyi bilirim,geç onları sen,ayrıca dediğin Siteyide biliyorum

Ancak bu heriflerin bazıları salt işin tekniğine bakmazlar ve kullanıcı açısındadan da bazı durumları belirlerler,örneğin
    benim hiç bakmadığım yada bazılarının hiç bakmadığı "özellikler" v.s bazıları için "çok önemli" olabilir!!
    Çünkü bu herifler üreticinin havasını çaldıkları için arada kullanıcıyada hoş görünmek zorundalar

Adam var paneli Internete giriyor diye alıyor yaw;veya adam için bu "hayati" bir özellik olabiliyor!
    Adam var panel MKV oynatıyor diye alıyor

Adamlar var panellerin yaptığı atraksiyonlar için alıyor v.s v.s

++
    Ben daha evvelde yazdım;paneli sadece Display ünitesi olarak kullanıyorum ve kullanmak istiyorum,sistemde bir sürü özellik olması v.s beni
    hiç ilgilendirmiyor;ben onların hepsini external olarak hallediyorum!!
    Panel bana sadece resmi versin yani Monitörleme işini yapsın yeter

++

Bak sana birde "hikaye" anlatayım ama bu benim her zaman kullandığım "hikaye" kelimesi gibi değil;yani harbi hikaye!!!

Örneğin senin dediğin Sitede ve bir çok sitede SV6x lar için çok iyi yorumlar var hatta süper yorumlar v.s de var;ama oldukça eleştirip
    kötü diyen bile var(ancak böyle kötü ve hatta çok başarısız bulan bir başka Sitede görmedim!!belliki "külliyen yalan"
    bu yorum;kaldıki herifin anlattığı ile veya hesapta test ettiği değerler ile;dışarda bir dünya prof.kullananların yorumlarına bakınca
    zaten paneli kötü olması mümkün değil,kaldıki herif birde Motion da SamyC8x ve Sony HX7/8 den daha zayıf demiş ya işte orada
    yorumcu bitmiş,çünkü tam tersi Black değerini ölçmüş ve SamyC8x den yaklaşık %30/35(orana dikkatini çekerim!!!)
    daha zayıf bulmuş halbuki ikiside S_PVA ve zaten %30/35 gibi bir fark teknik olarak imkansızdır!!!herif güya bunu
    cihazla test etmiş!!!
    Halbuki SV de değer 0,01cd/m2 dir!!! Samy/Sony de en iyi üstelik prof.ISF den sonra bile 0,05 olabiliyor!!!

Neyse bunu geçtim!!

Asıl hikaye 2008 başındaki malum bazı Siteler içindi;bu heriflerde söz-birliği etmişlercesinede ZF355 i yerin dibine sokmuşlardı
    O zaman ZF nin rakibi diyede;yanından bile geçemeyen Sony W4x Serisi ile Samy nin Judder şampiyonu B65x ler!!!!!
    ZF355 yaya kalıyormuş bunların yanında,ama herifler en büyük hatayı şurada yaptılar;ZF355 te hala dünyada bu değerde olmayan LAG değeri olan
    33/35ms varken bu Samy ve Sony sırasıyla 100ms ve 130ms LAG değeri vardı Standard mode kullanımında farka bak hizaya gel
    "Doğru/doğal" colour management işinde PDP gibi olan ZF355 ne hikmetse Samy/Sony nin Vivid renklerine göre kötü ve zayıf çıkmıştı!!

Adam Pio almış(5090 aldı,değişimden sonra)ZF deki hız yok diyor,adam Z45x/Z55x/B8 almış değişimden sonra ama ZF deki doğal ve doğru renkler yok diyor,
    diyenlerde prof.kullanıcılar!!! adam en iyi paneli almış ama Hız konusunda ZF nin yanında geçemiyor diyor v.s v.s

Şimdi bunu yazanlar belirli Siteler ve hesapta bunlar "çok güvenilir"

USA/UK/Almanya dan binlerce kullanıcı yorumu okudum ve bende oralarda yazıyorum aynı zamanda ne hikmetse bir Allahın kulu bile Motion sıkıntısı
    yazmamış(nasıl yazsınki 33/35ms LAG ile)insan gözü ne kadar hassas olsa ancak 40ms ve üstünü algılalabiliyor! o bile zor çoğu insan için
    Bluring/Judder/Smear/Trail/Ghost/Shimmer/Flicker hala bu bahsettiğim panellerin korkulu rüyas iken ZF355 hepsine çok fena basıyordu!
    SV de aynen öyle ama SV>>> ZF ye basamıyor o ayrı bir konu

"Hikaye" bu idi
    +++

Yorumcular/Test Siteleri zaten çoğu şeyide ya yanlış yada farklı yorumluyorlar veya insan gözünün göremeyeceği çoğu şeyi ise,test aletine bakarak;
    kötü/başarısız v.s diyerek olayı bitiriyorlar ülen yapmayın böyle adiler,insan gözünün algılamasını daima göz önüne alarak yorumu
    tamamlanmanız gerekiyor;biz burada "kağıt üstü verileri" kapıştırmıyoruzki!! herifler bunu hala öğrenemediler!

Siyahlar X Paneli için süper 0,0001cd/m2 diyor;ama panel inky-Black üretirken detaylar/hayalaet görüntüler/derinlik/ve diğer tüm siyah
    çalışlmasını aynen geçiyor,şimdi bunu okuyan vatandaş ise şunu diyor ....vay be ne Siyah var panelde.... ama siyah çalışmasını vatandaş bilmiyor yada
    orada okuduğu şeylerden tam nereye bakacağını bilemiyor!! örneğin salt 0,01cd/m2 Black-level tek başına hiç bir işe yaramaz!!!

Serdar kardeş sen itele gitsin o Siteleri,gerçi, hepsi öyle değil ama çoğu öyledir ve "taraflıdır"(dikkatini yine çekiyorum!!)
    yaw bu adiler "taraflı olmasalar" nasıl ZF355 gibi bir paneli sınıfta bırakırlar;biraz kafayı işletin lütfen!!
    Ama ne hikmetse Samy hep sınıfı geçen oluyor veya Pany

Sharp yine hep sınıfta kalıyor örneğin!!!!
    Tosh kafadan sınıfta kalır her zaman
    Herifler Loewe yi bile sınıfta bırakırlar

daha yazmıyayım millet komplekse filan girebilir

++

Serdar sende şuanda panele bağlı external cihazlar ne var??? listele bakalım şöyle bir görelim

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 21 Haziran 2010; 19:21:45 >

• merhaba albanez usta

umarım iyisinizdir.

DNS ler nasıl çalışıyor heralde

quote:

USA/UK/Almanya dan binlerce kullanıcı yorumu okudum ve bende oralarda yazıyorum aynı zamanda ne hikmetse bir Allahın kulu bile Motion sıkıntısı
    yazmamış(nasıl yazsınki 33/35ms LAG ile)insan gözü ne kadar hassas olsa ancak 40ms ve üstünü algılalabiliyor! o bile zor çoğu insan için

Bu algılama olayına çok takıldım.Yok şukadarında şöyle olur yok bukadarında böyle olur söylemleri insanı feci yanıltıyor.Bu olayla ilgili bir çok konu başlığında birşeyler aktardım ama dediğim gibi benimde yanıldığım oldu.
    merak ettim flatpanelshd sitesinden inputlag prg. mını indirdim.sadece pc de prg. açtım.vede ms nasıl oluyor diye algılamay çalıştım.Gerçi ben bunları input lag testi adlı başlıkta yazmıştım yer gelmişken tekrar söylemek istedim.prg da play tuşuna çift tıkladım.sonra prg. ramı sıfırladım.bir baktım her seferinde parmak alıştıktan sonra 109ms çıkıyor.Şimi siz diyorsunuz ya 40ms üstünde algılaya bilirdiye ben bunları onda yazıyorum.bence en hızlı pc dede denese 80/90ms üzeri diyorum

+++arkadaşlar birde siz denerseniz ms nasıl bir şey olduğu dahada iyi anlaşılıyor.

quote:

Yorumcular/Test Siteleri zaten çoğu şeyide ya yanlış yada farklı yorumluyorlar veya insan gözünün göremeyeceği çoğu şeyi ise,test aletine bakarak;
    kötü/başarısız v.s diyerek olayı bitiriyorlar ülen yapmayın böyle adiler,insan gözünün algılamasını daima göz önüne alarak yorumu
    tamamlanmanız gerekiyor;biz burada "kağıt üstü verileri" kapıştırmıyoruzki!! herifler bunu hala öğrenemediler!

bugün sabahtan beri (öylen 12) ara ara şu saate kadar avf sitesinin lg LE8900 incelemesi ile uğraşıyorum.Ben lg LE8500 incelemesini flatpanelshd sitesinde 1-1.5 ay önce görmütüm.Bu siteyi kaideye almak mevzu değil.Bu site ürün incelemesinde local dimming ten kaynaklı halo+horizontal banding görmüşer vede foto sunu çekmişler.(hatta lg lx9500 de var diyorlar).

gelgelelim avf de incelemesi çıktı okudum gayet iyi ancak test ederlerken nedense local dimming özelliğini kapatıp öyle test etmişler sonra açmışlar.daha sonra comment bölümüne girdim bir baktım birisi aynen sormuş neden kapattınız diye.
    hemen cevap gelmiş sadece panelin performansının ne olduğunu ortay çıkarmak için demişler.daha sonra bede sordum local dimming ten kaynaklı horizontal banding var mı diye hatta alıntı felan yaptım flatpanelshd den daha sonra bir baktım msj ın o kısmı uşmuş

hemen bir mesaj daha attım.İçerik ise biraz farklı idi.Bu sefer kendi incelemelerini yaptıkları sv685 e gönderme yaptım dedim ki

"eğer lg le8900 deki panelin performansını ortaya çıkarmak için local dimming'i kapatdınızda sv685'i teste tutarken local dimming i neden sv685 pane performansını ortaya çıkarmak için sv685 de açık bıraktınız.
    avf inceleme kurallarına göre biraz çelişkili değil mi_?? diye soradum."

derken o tamamen uçmuş.

ondan sonra ilk attığım mesajı editledim bütün editörlerden özür diledim forum kullanıcılarından özür diledim hatta neden özürdilediğimide yazıdım bir baktım o kısımda uçmuş

herne ise çözümü PM atarak buldum ancak adam geç cevap verdi

(bu kişi le8900 ü inceleyen kişi)

"sorunuzu daha önce görmedim ben halo +horizontal banding görmedim ancak bu tip high end panelleri alırkan lütfen iyi incele dedi"
    eyvallah dedim.

daha sonra aynı yerden yazışan birisine PM attım adamın kulağına karsuyu kaçırdım sv685 de kapatmamışlar diye adam bana sordu eminmisin diye

ispatını yaptım daha en son oda editörleri sıkıştıtıcı soruları sormaya devem etti her neyse

demem istediğim bırakın farklı sitelerin aynı üründeki farklı acımasız yorumları adamlar bazen benim anlattığım gibi aynı sitede farklı ürünlerin aynı özelliklerini (local dimming gibi) farklı test ediyorlar farklı sonuçlar ortaya çıkıyor.

LE8900de local dimming i kapatarak panel performansını inceleme adına bir şey mi gizlediler

acaba albanez ustanın belkide söylemek istmediği adamların bir çıkarı oluyormu

umarım bir saygısızlık etmemişimdir LG başlığından bu olayı yazacaktım ancak usta sizin burdan yazdığınıızı görünce burdan ekmek istedim

saygılar

• Son cümlende zaten olay özetlenmiş!!

Ben bunları 2/3 sene önce TF de yazmıştım

"Çıkar" olmazmı yaw,en babası var çıkarların!!!

Ülen herifler ZF355 gibi paneli bile batırmışlar anlayın gerisini gari

Son 2 senedir ise çok ciddi yönlendirme yapıyorlar hemde!! artık bu işi biraz bilen bunları okumuyor bile yada sadece
    bir göz atıyor!

AVF den benim bir dünya msg uçmuştu geçmişte,ceza bile almıştım v.s
    Sony/Pio LCD/Pany LCD başlıklarından!

Tosh/UK ilede ciddi kapışmıştık bir zamanlar AVF de

++

LGE de sorun var LH de bile vardı v.s
    Halo-effect olur/olabilir v.s
    H.Bandşng te aynen öyle olur/olabilir v.s

SV de bunlar yoktur,ancak kullanıcı yorumlarından dolayı USA SV67x ler Avrupa SV685 den S/W olarak farklı olduğu için
    heriflerin paneleri bizimki kadar iyi değil,bunu kesin biliyorum,bir senedir yorum okuyorum Sv için,ve Avrupada alan kaçmış!!
    demekki "sıfır sorun" zaten ben tek korkum S_PVA dan,yoksa panel süper çalışıyor

Ancak Tosh iyi çalışmıyor,SV den sonra USA da mal çıkmadı yaw
    Ben WL/VL/SL çıktı diyorum,Amerikalı şaşırıyor o da WS68 leri bekliyor
    Japon ise neyi bekliyor bilemiyorm gari!

Bu mallar önce USA markete çıkar ama herifler marketide şaşırmışlar

+

DNS;geçen gün o arkadaşın verdiği DNS leri girince açtı malum yerleri,ama sen değiştirin deyince bende değiştirdim,ama neyi girdim
    şuanda aklımda değil ama yine açmıyor! ancak benim için önemli değil,o Sitelerle hiç işim olmaz benim!++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 21 Haziran 2010; 21:14:34 >

• usta

kısaca adamlara adam akıllı soru sorunca cortluyorlar

demek ki SV gerçeten göstermesi gereken performansı sizinde dediğiniz gibi sorusuz halledince

helradeceki adamları pusula şaşıp ne yapacaklarını bilemedikleri için artık ben SV ve ZF ya çatmalarını mormal karşılıyorum.

adamların algılayamamaları tıpkı insanların çıplak gözle ZF355 in 30-33ms performansını alıgıyamayacakları ile aynı diyorum.

+++++

DNS için harici bir program kullanıyorsanız belki olabilir.Ancak yine vereyim listeyi

85.38.28.73
    85.38.28.90
    93.185.112.2
    85.38.28.72
    85.38.28.70
    85.38.28.85
    85.37.17.16
    85.38.28.68
    85.37.17.56
    85.38.28.81
    85.38.28.98
    194.20.8.4
    85.38.28.94

EDIT: bende çok iyi çalışıyor ondan sormuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 21 Haziran 2010; 21:48:52 >

• yaw DNS için sanırım buradan veya TF den birisi bir program vermişti,bende Belgelerime attım,ama kurulum filan gerekmiyor!
    orada bir sürü seçilen değerler var ve tıklıyorsun DNS lerin değişiyor,yani böyle bir program işte,dediğim benim içim çok önemli değil,
    arada kızım böyle Youtube v.s yerlere giriyor,geçenlerde bana,açılmıyor deyince bende ona sanırım bakım vardır veya kapalıdır filen demiştim
    meğer bizim DNS lerden dolayı girilmiyormuş

ülen herifler başka işlere bakacaklarına her bir şeyi netten yasaklıyorlar,bilmem ne mahkemesinin kararı yok bilme neresinin kararı v.s
    geçenlerde bir Siteye girmek istedim Muğla İli Bodrum İlçesinin bilmem Mahkemesinin kararı gereğince yasak
    aslında çok fazla yer var böyle ve bahsettiğim yerlerde malum X Siteleri filan değil,kimse yanlış anlamasın

Youtube neden yasak yaw yada buna benzer Siteler????
    Dünyada bizim gibi 8/10 ülke varmış böyle abuk işler yapan

Memlekette her işi bitirdik sıra bunlara geldi!herifler geldikleri günden beri Internet ile uğraşıyorlar!
    orası yasak burası cezalı!!!

+

• x siteleri adı üstünde abuk sabuk içerik olduğu için yasak.Çocuklar kullanılıyormuş

youtube ise firma TR de vergi ödemediği için en son ++44 IP den yasaklanmış mahkeme kararı ile tabi.

Olay bukadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 21 Haziran 2010; 23:53:13 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.