Şimdi Ara

Toshiba G900 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın ayhan_guler bugün sadece birini alabilecek bütçeye sahip olsaydınız şu anki tecrübelerinizle hangisini tercih ederdiniz ? P535'i mi yoksa G900'ü mü ?

Birde sanıyorum ki bu site G900 sahiplerinin işine yarayacaktır:
    MyG900.Com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 16 Aralık 2007; 13:56:25 >
  • çok saçma bir karşılaştırma oalcak ama bu kadar büyük bir cihaz almak yerine asus eee pc alınabilir. pocket pc olarak da daha basit bir şey seçilebilir. çünkü cihaz çok büyük ve bu boyuta rağmen bekleneni tam veremiyor anladığım kadarıyla.
  • HTC TYTN II almak daha mantıklı olur kanımca. Aletin yapamadığı yok. Ah bir Türkiye'ye gelse hemen alacağım da...
  • cihazı bu akşam görme şansım oldu. satıcı arkadaş cihazı açıp kurcalamama müsade edince şöyle hızlıca bir göz attım. jasjam'ı da yanına koyup kaşılaştırdım.

öncelikle ekranı mükemmel. o ekrana baktıktan sonra jasjam'ın ekranı o kadar kötü geldi ki. excel sayfası açıp zoom'u %75'e getirdim ve okunabilirlikte en ufak bir kayıp yoktu ve ekrana sığabilen hücre sayısını söylememe gerek bile yok. harflerde en ufak bir kırılma bile olmadı.

menüler arası geçiş yavaş, tıklamalara tepki süresi biraz uzun. herhangi bir uygulama çalıştıramadığım için programların çalışma performansı hakkında bir yorum yapamıyorum ve bu konuda ayhan_guler arkadaşın yorumlarını heyecanla bekliyorum (özellikle p535 ile karşılaştırmalı) ve ayrıca overclock ile ne kadar hızlandığını da merak ediyorum. bir de igo o ekranda nasıl görünüyor, tam ekrana oturuyor mu?

boyut olarak jasjam'dan biraz daha uzun ama kesinlikle taşınamayacak bir boyutta değil. jasjam'ı taşıyan adam toshiba'yı da rahatlıkla taşır. klavyesi çok kullanışlı gelmedi, o konuda tytn II gibisi yok sanırım.

ama o ekranı yokmu o ekranı, hala aklımdan çıkmıyor .

• Video izlemek hoş olur o zaman bu cihazla... Bo konu hakkında da bilgi verirseniz sevinirim. Sesi nasıl mesela mp3 performası, video ve resim çekimi nasıl vs.vs. alan arkadaşlardan yorum bekliyoruz, ben alma düşüncesindeyim ama ay başına kadar beklemek zorundayım....
  • sevgili ayhan_guler kafamızdaki soru işaretlerini ancak siz giderebilirsiniz şuan :)
    tek sıkıntım takılma ve kilitlenme olayı.o sorun olacaksa jasjam i tercih etmeyi düşünüyorum 3gli olması açısından.ama bu da fiyat olarak babamı oldukça kızdırır :D
  • Merhaba Arkadaşlar,

İnanın yoğunluktan cihaz ile uğraşmak mümkün olmuyor. o yüzden biraz geç yanıt verebiliyorum. Overclock edilmiş halinde bile Asus daha hızlı reaksiyon veriyor. Ancak şunu unutmayın Asus bu hızı 5 kat (daha once 6 diyordum hesap yapmamıştım kusura bakmayın) daha az piksel ile uğraşarak yapıyor. Aynı zamanda asus en hızlı cihazlardan biri de Diğer yandan benim için Excel çalışmak Word dosyalarını açmak ve bol bol pdf dosyalarını toplamak çok önemli olduğu için ekran çözünürlüğü çok önemli bir faktör. Asus çok iyi bir cihaz olmasına rağmen sırf ekran çözünürlüğü yüzünden kaybediyor.

Asus daha kararlı çalışıyor (ancak bu ekran çözünürlüğü G900 için çok büyük sorun çoğu programlar 320 x 240 çözünürlüğe göre ayarlı 640 x 480 çözünürlüklü modeller bile sorun çıkartınken 800 x 480 çözünürlük ile tek olan asus haydi haydi sorun yaşayacaktır) Diğer yandan yeni nesil programlar gittikçe yüksek çözünürlüklü modellere daha hızlı destek vermeye başladılar. Örneğin Asus'um için vazgeçilmez olan MobileShell yazılımı g900 ile siyah ekran sorunu yarattı. Sonra sbp firmasının ufak bir düzeltme ile aynı versiyonu bir daha çıkardığını öğrendim ve indirip kurdum şimdi sorun yok.

Ben coreplayer ve TCPMP testleri tam yapamadım. Ama internetteki diğer kullanıcıların yorunmları olumlu yönde (bu konu üzerinde sonra yorum getireğim)

Asus'un tuşları çok sesli idi. G900 daha nazik. Klavye tahmin edeceğiniz gibi büyük bir artı Ctrl tuşu var Windows üzerinde bildik kısa yollar sorunsuz çalışıyor. Diğer yandan telefon kapalı ike klavyeyi açarsanız ekranın kendini toparlaması 5 saniye kadar sürüyor.

Bluetooth performansları aynı. Ancak g900 kapalı iken gelen bluetooth isteklerini daha iyi yanıtlıyor. P535 kapalı iken bazen bluetooth bağlantılarını göremiyor ya da uzun bir dosyayı atarken kapanırsa dosya yarım kalabiliyordu.

İgo ilk denemem çalışmadı. Ekranın altı siyah geldi ve tuşları tıklama mümkün olmuyor. ama çalıştığını söylüyorlar onu da araştıracağım.

Kalvyeli bir model isteyen arkadaşların artık 320 240 ekrana sahip bir modele bakmamalarını tavsiye ederim imate 9502 modeli iyi bir model olacak gibi. tabi çıkarsa.

Kilitlenme konusu için daha uzun süreçli bir test yapmalıyım. Genelde bu pocket pc telefonları düzgün çalışan 8-10 programı kurup o şekilde bırakırsanız çok az sorun çıkarıyorlar ve oldukça kararlı gidiyorlar. iki de bir bir program kurup test ettiğiniz zamanlar daha sorunlular. Şimdilerde bu dönemdeyim o yüzden günahını almak istemiyorum g900'ün.

• benim için çok yararlı oldu bu görüşleriniz.çok fazla programla uğraşmayacağım bu yüzden kilitlenme sorunu yaşayacağımı pek düşünmüyorum artık.bu fiyata bu özellikler zaten çok iyi.olumlu yorumlar da iyice heveslendirdi beni.g900 de karar kıldım.
    çok teşekkür ederim aydınlattığınız için.soru işareti kalmadı artık:)
  • Değerli fikir ve eleştirilerini bizlerle paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Sanırım ben de yarın bir tane g900 alacağım. Bakalım hayırlısı neyse o olsun.
  • Pda özellikleri dışındaki özellikleri, fotoğraf çekimi, video çekimi, mp3 dinleme, ses kalitesi, video dosyalarını oynatma ve de telefon gibi özelliklerden de bahsederseniz sevinirim...
  • Bende bu gün izmir vatan bilgisayardan bir tane g900 aldım. Aslında hepsiburadadan alacaktım ama iyi ki almamışım. vatanda cihazı teslim ettiler daha mağazadan çıkmadan oradaki görevli ile bi açıp çalıştırdık. Ana ekranı bozuk çıktı o an yüzüm düştü resmen obaaa dedim bu ne lam. Neyse ki hemen değiştirdiler sonra verdikleri cihazı 1 saat kadar kullanabildim taş gibi görünüyor şimdilik. İlk izlenimlerim çok olumlu. Sadece kutu içeriğinde ki ürünlerin ve kutunun biraz yetersiz olduğunu düşünüyorum. Zira 200 ytl lik lg tel bile daha kaliteli bir ambalajlama ile halka sunuluyor. Neyse yeterki cihaz kalite olsun dedim sineye çektim. Ve şimdilik çok memnunun şu bayram olayları bitene doğru ayrıntılı bir dökümanı işallah sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elaman

Bende bu gün izmir vatan bilgisayardan bir tane g900 aldım. Aslında hepsiburadadan alacaktım ama iyi ki almamışım. vatanda cihazı teslim ettiler daha mağazadan çıkmadan oradaki görevli ile bi açıp çalıştırdık. Ana ekranı bozuk çıktı o an yüzüm düştü resmen obaaa dedim bu ne lam. Neyse ki hemen değiştirdiler sonra verdikleri cihazı 1 saat kadar kullanabildim taş gibi görünüyor şimdilik. İlk izlenimlerim çok olumlu. Sadece kutu içeriğinde ki ürünlerin ve kutunun biraz yetersiz olduğunu düşünüyorum. Zira 200 ytl lik lg tel bile daha kaliteli bir ambalajlama ile halka sunuluyor. Neyse yeterki cihaz kalite olsun dedim sineye çektim. Ve şimdilik çok memnunun şu bayram olayları bitene doğru ayrıntılı bir dökümanı işallah sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Merakla bekliyoruz, hem pda özelliklerini hem telefon özellikleri, hemde video-resim çekimi, video oynatma, mp3 dinleme, ses ve video kalitesi, hakkında bilgi verirsen seviniriz. Birde hepsiburda bluetooth kulaklık veriyor, vatan da sadece kulaklık yazılmış o da bluetooth kulaklık mı? Kutunun içinde tam olarak neler çıkıyor, kılıf falan yok heralde...

• Arkadaşlar burada htc tytn ii ile, g900 ü karşılaştırmışlar, çok güzel bir karşılaştırma olmuş. Ben aslında bu iki cihaz arasında kalmıştım, gerçi htc türkiyede yok henüz ama gittigidiyorda falan satılıyor.
    Bu videoda, ekran çözünürlüğünün ne kadar fark ettiğini anlıyorsunuz, g900 ün en büyük avantajı, çok büyük fark var...

http://www.youtube.com/watch?v=gykoaUHp9M8&feature=related
  • Merhaba Arkadaşlar,

Video çekimine bakmadım ama fotoğraf çekimi bence yaramaz. Bu konuda nokia ve sonyericssonlar açık ara iyi. Zaten ben pocket pc ailesinde bu konuda iyi olan görmedim. Bu arada P535 daha iyi foroğraf çekiyor.

Video oynatmada dün 640 x 352 çözünürlüklü bir divx filmi (şu bildik dizi serilerinin bir bölümünü) seyretmeye çalıştım. Testlere göre 17-17.5 FPS veriyor. ama yine de idare eder bir akıcılığı var. Ama bitrate'i daha düşük filmlerde çok daha iyi performans verebiliyor. Coraplayer'ın en iyi çalıştığı mod GDI modu oldu. DirectDraw hep sorun yaratıyor makinayı kilitliyor.

İyi çalışmalar.
  • quote:

Merakla bekliyoruz, hem pda özelliklerini hem telefon özellikleri, hemde video-resim çekimi, video oynatma, mp3 dinleme, ses ve video kalitesi, hakkında bilgi verirsen seviniriz. Birde hepsiburda bluetooth kulaklık veriyor, vatan da sadece kulaklık yazılmış o da bluetooth kulaklık mı? Kutunun içinde tam olarak neler çıkıyor, kılıf falan yok heralde...

Diğer bilgileri raporumda yazacağım ama şu kulaklık olayında seni aydınlatayım. Kulaklık ve miniSD kart tamamen hepsi burada.com ile aynı. Çünkü bu ürünleri toshiba g900 ün distirübütörü veriyor. hepsi vurada ya da vatanın verdikleri cihazlar değil yani. Artı olarak kutunun içinde kulaklık adaptörü+kulaklık+2 CD+kitapçık+mini usb to usb kablosu+usb pc bağlantı kablosu+şarz cihazı+şarz cihazının kablosu+pil+cihaz çıkıyor. malesef kılıf ya da ip falan yok.

Mixenon karşılaştırma videosu için teşekkürler...

He bide vatan da kart finans ile alet 919 YTL 12 taksit. Benim gibi kardfinansınız yok ise 949 ytl mi ne nakit ödüyorsunuz.

Bi kere daha editliyorum unutmadan söylüyeyim alet tamamen ingilizce. TR desteği yok yani şu an için. Bide bana ilk almaya gittiğimde vatan da ki arkadaşlar sadece turkcell ile çalışıyormuş dediler. dedim olur mu ya öyle şey. taktık denedik avea ile de gayet ii çalışıyo. sorun yok yani bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 18 Aralık 2007; 8:54:18 >

• telefonu bgn öğlen vatan computerdan aldım öncelikle söyliyelim bu bnm ilk pda'm oldu

Bazı arkadaşlar cihaz biraz yavaş demiş ancak bana gayet başaralı geldi hız bakımından,keyborda getirirkende 5 saniyelik bi bekleme değil bnde 1-1.5 saniye bekleme oluyor ayrıca klavyede çok başarılı tuşlar büyük vs

Telefonu her yönüyle çok beğendim birtek kamerası dışında çnkü biraz karanlık çekiyor flash nerdeyse hiçbir işe yaramıyor, gece moduna getirdikmide biraz parlak çekiyor

Şimdilik bnden bu kadar,aleti keşke almışım diyorum bnce 10 üzerinden 8...

Teşekürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkay27

telefonu bgn öğlen vatan computerdan aldım öncelikle söyliyelim bu bnm ilk pda'm oldu

Bazı arkadaşlar cihaz biraz yavaş demiş ancak bana gayet başaralı geldi hız bakımından,keyborda getirirkende 5 saniyelik bi bekleme değil bnde 1-1.5 saniye bekleme oluyor ayrıca klavyede çok başarılı tuşlar büyük vs

Telefonu her yönüyle çok beğendim birtek kamerası dışında çnkü biraz karanlık çekiyor flash nerdeyse hiçbir işe yaramıyor, gece moduna getirdikmide biraz parlak çekiyor

Şimdilik bnden bu kadar,aleti keşke almışım diyorum bnce 10 üzerinden 8...

Teşekürler

Hehehe hayırlısı olsun dostum. Cihaz sende heyacan yaptı anlaşılan :) keşke almışım değil iyiki almışım olcaktı
    ...

• Peki arkadaşlar, ekran çözünürlüğünden dolayı uyumlu program bulmanın zor olduğu söyleniyor ne diyorsunuz?
  • özellikle igo'yu çok merak ediyorum. PDA'da en çok kullandığım olay navigasyon ve en çok kullandığım program igo. bu konuda deneyen arkadaşların cevabını bekliyorum.
  • Selam Ben IGO ile tam uğraşamadım kurulum sırasında dil seçimi sırasında kalıyorsunuz.

Ama bir sitede iki özel dosyayı windows dizinine kopyalayarak ve bir iki reset atarak zorlayarak da olsa kurmuşlar. Program VGA olarak çalışıyormuş ve altta bir kısım alan siyah kalıyormuş

aşağıda alıntıyı veriyorum

Step by step instruction:
    - Load ForceHires.cpl and gsgetfile.dll to Windows folder in G900
    - Copy folders igo and 2577 to miniSD card
    - Copy minimum one map to folder \Storage Card\iGO\maps\
    - Put miniSD card to G900. File \Storage Card\2577\ autorun.exe will start automatically, if not do it yourself.
    - Installation will stop on menu where you will need to pick up software language. It will be not possible. Anyway installation is almost complete. Reset you device.
    - Tap on \Windows\ ForceHires.cpl. Tap on Hi-Resolutionized below. Tap button Add and select file \Program Files\iGO 2006\ igo.exe. Tap OK
    - Reset again your device.
    - Tap on iGO icon on today screen and continue with installation

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.