Şimdi Ara

Toshiba G900 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın "hece" ve "ozgurkosar41" işinize yaramasına sevindim. Ve ben teşekkür ederim.

Ve evet şu ekran koruyucu işine bir çözüm bulabilirsek çok iyi olacak kesinlikle gerekli olduğunu düşünüyorum.
  • yaklaşık bir senedir kullandığım ve gerçekten çooook memnun kaldığım i-mate jasjam'ı içim yanarak satıp sırf ekranından dolayı g900'ü almaya karar verdim ve bayramdan bir gün önce satın aldım. böylece bayram boyunca iyice kurcalama imkanım oldu.

cihazın hızı çok iyi değil, xcpuscalar ile overclock yaparak idare edilebilir bir hıza ulaşıyor. jaasjam'da bazı programlarda hız artırmak için overclock kullanıyordum (finalburn v.b) yani hız olarak jasjam çok daha iyi idi. tabii 320x240 çözünürlük ile 800x480 arasındaki farkı unutmuyorum.

cihazda kilitlemne problemi malsesef var. çok can sıkacak kadar olmuyor ama yinede arada bir kilitleniyor. tabii bunda yüklediğim programların uyumsuzluğu da rol oynuyor. jasjam çok daha stabil çalışıyordu.

reset tuşu niye pil kapağınım altında anlayamadım.

power tuşuna uzun süre basınca telefonu kapatmak mümkün. kullandığım hiçbiri PDA'da bu özelliği görmemiştim.

hoparlör kalitesi idare eder seviyede. hp6815'den daha iyi ancak jasjam'ın yanında çok zayıf kalıyor. samsung i750 ile hemen hemen aynı seviyelerde ama i750 daha canlı bir ses veriyor. kulaklık çıkışı fena sayılmaz, hatta gayet başarılı.

videoları izlemek için TCPMP0.81kullanıyorum. çok akıcı izlenemiyor ve video izlerken çok fazla kilitlenme sorunu yaşıyorum. farklı player deneme fırsatım olmadı, en kısa zamanda deneyeceğim. kilitlenme problemini media player ile 3gp dosyaları izlerken yaşamadım.

ekranı gerçekten çok çok çok kaliteli. çözünürlük dışında parlaklık da çok iyi, normal ışık altında parlaklık ayarını en alt seviyeden bir yukarıda rahatlıkla kullanabiliyorum. ayrıca her yönden ve açıdan problemsiz görülebiliyor.

klavyesi ilk başlarda çok hoşuma gitmemişti ama kullandıkça ne kadar iyi olduğu anladım. çok kullanışlı ve güzel bir klavyesi var.

USB Host özelliği muhteşem bir olay. gerçi her usb flash belleği tanımıyor ama olsun. 1gb kington ve markasız bir usb'de hata verdi ama sandisk 2gb micro cruzer'i hemen tanıdı ve 2gb harddiskim oldu. hatta 400 GB bir harici usb'yi bağladım ve onu dahi gördü(power'ı dışardan aldığı için telefından pek bir güç istemiyor). gerçekten süper bir özellik.

kamera kalitesi kötü.

pil ömrü kötü. jasjam'ı 3-4 günde bir şarj ediyordum. bunu hemen her gün şarj etmek zorunda kalacağım gibi görünüyor. pil seviyesi düşük uyarısını verdikten çok kısa bir süre sonra kapanıyor, dikkatli olmak lazım.

cihazda yaşanabilecek en büyük problem ekran çözünürlüğü ile uyumlu olmayan proogramlar olabilir. alışmış olduğunuz bazı programlara veda etmek zorunda kalabilirsiniz.

adobe reader, resco explorer, resco audio recorder, chm ebook reader, MemMaid, rdCcalc, orneta notepad, mCalc, lingvosoft suite, softmaket office, igo, destinator, garmin, handy launcher, picsel browser, spb backup, scummVM şu ana kadar denediğim ve problemsiz denecek şekilde çalıştırabildiğim programlar.

bazı programlar vga modda çalışırken altta siyah bir boşluk oluşuyor, bu da 640*480 ile 800*480 arasındaki 200'lük fark olsa gerek.

telefon özelliği yeterince tatmin edici gelmedi. ses seviyesi yeterli değil. jasjam'da sesi kısmak zorunda kalıyordum ama bunda telefonu iyice kulağıma yaklaştırmak zorundayım.

ve benim için en kötüsü; oyun emulatorleri iyi çalışmıyor. finalburn sol üst köşede küçük bir ekranda çalışıyor. morpgear ise çoook yavaş. bir tek scummVM problemsiz.

sonuçta pek çok yönden jasjam'ın gerisinde olmasına rağmen alınası bir cihaz. hele hele bu fiyata böyle bir cihaz gerçekten çok makul.

(cihaz canımı sıkınca oprea'da bir sayfayı açıyorum, zoom'u %50'ye getirince sayfayı ekranda tam olarak görebilmek ve hala sayfanın okunabilir olması beni mutu ediyor ve cihazı yeniden sevmeye başlıyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 25 Aralık 2007; 17:41:32 >

• slm arkadaşlar öncelikle paylaşımınız için herkese tşk ederim.
    bende toshıba g900 almayı düşünüyorum sizlerin yorumlarını okudukdan sonra kesin karar verdım.ancak aklıma takılan birkaç soru var cevaplarsanız sevinirim şimdiden tşk.

sorular:
    1-toshıba g900 ingilize oldugundan sonradan türçeye çevire bilirmiyim
    2-şarjı kaç gün gidiyor (kullanan arkadaşlara dikkatıne )
    3yüklemeler nasıl gercekleşıyor

ilk defa bir pda sahibi olacagım bu konularda yardımlarınızı beklıoyurum
  • Ya, neden her özelliği içeren bir cihaz yapamazlar veya yapmazlar, hem g900 ün ekran çözünürlüğü olan i-mate jas-jam kadar stabil, htc tytn ii kadar kaliteli hepsinin iyi özelliklerini kapsayan bir cihaz istiyorum.
    Yoksa, hangisini alırsanız alın belli özelliklerden vazgeçmek zorunda kalıyorsunuz...
  • aynı şey nokia için de geçerli değil mi bu adamların satış politikası. en iyi özellikleri hiçbir zaman tek cihazda toplamıyorlar... bu arada benim g900 halaa elime geçmedi... perşembe gelcek sabırsızlıkla bekliom... hece arkadaşım baazı programlardan bahsetmişssin nasıl bulabilirim onları? yardımcı olur musun?
  • www.cebimdekipc.com'da çoğu program mevcut.

www.pda4x.com'da faydalı bir site (çince ama işe yarıyor)
  • quote:

Orjinalden alıntı: hece

www.cebimdekipc.com'da çoğu program mevcut.

www.pda4x.com'da faydalı bir site (çince ama işe yarıyor)

saol dostum...
  • G900 almayı düşünüyorum fakat birkaç konuda fikrinize ihtiyacım var dostlar..
    -Cihazın klavyesi olmaması sorun yaratıyor mu ?
    -Şarjı ne kadar gidiyor ortalama bir kullanımda ?
    -Daha önce hiç GPS kullanmadım.GPS i kullanabilmek için ek bir masraf yapmam gerekiyor mu ? ( GPS adaptörü falan )
    -Cihazda GPS programı kurulu olarak mı geliyor ?
    -Office programları görüntülenebiliyor fakat düzenlenebiliyor mu ?
    -MSN ve Skype uygulamaları yüklü olarak mı geliyor ?
    -Cihazın genel olarak bilmediğim olumsuz bir özelliği var mı ?
  • Arkadaşlar bende bayramın ikinci günü vatan bilgisayardan indirimi kaçırmamak için G900 almaya karar verdim ve gidip 840 YTL'ye aldım. Almadan önce bazı çekincelerim vardı açıkçası ve aldıktan sonra denediğimde bunların gerçek olduğunu görmüş oldum. Niyetim TYTN II almaktı ancak Türkiye satışının belirsizliği beni bıktırdı. Tytn II için 1200 YTL den fazla vereceğime 840 YTL'ye G900 almak bana daha cazip geldi. Yanında da bleutooth kulaklık ve 2GB hafıza kartı hediyesi büyük avantajdı. Şu durumda yaklaşık 400 YTL kardayım diye düşünüyorum. Tytn II'ye göre tek eksiğim kullanacağımı düşünmediğim GPS özelliğidir.

"Hece " arkadaşımız gayet iyi değerlendirme yapmış, kendisine teşekkür ediyorum. Ben daha cihazı tam kurcalayamadım ancak çekincelerimden birisi olan telefon ile görüşme yaparken ses kalitesi iyi olmasına rağmen ses şiddetinin düşük olması beni rahatsız etti. Bundan önceki ve 4 yıldır hala kullandığım telim SE P800'ün ses şiddeti çok daha fazla. Ses seviyesini maksimumda tutsanız bile sizi memnun edemiyor. Aynı durum bluetooth kulaklık (hediye edilen Plantronics 340) ile tel görüşmesi yaparken de geçerli. P800'de bluetooth kulaklık ses seviyesini kısarken, G900'de sesi açma gereği duyuyorum. Arkadaşlar birde kontrol edebilirlerse bluetooth kulaklık ile tel görüşmesi yaparken ses net gelmiyor gibi. P800 de aynı bluetooth kulaklık ile çok net sesli görüşme yapabiliyorum. Ancak bluetooth ile kulaklık eşleşmesi ve devamında kullanımı gayet başarılı ve bende herhangi bir bağlantı kopması yaşanmadı.

Mp3 dinlerken ses seviyesi iyi diyebilirim. Kulaklık olarak arkadaşlar sormuşlar, 2.5 luk giriş var ancak 3.5luk girişi olan bir adaptörle beraber geliyor. Kutudan çıkan kulaklıkta 3.5luk. Mikrofonda adaptör üzerinde olduğundan kendinize ait başka bir kulaklık kullanabilirsiniz. Bende cx300 var onu kullanacağım.

Telefonu hala tam kullanmadığımdan detaylı anlatım yapamıyorum. Hala P800 ile devam ediyorum. İlerleyen zamanlarda tecrübelerimi paylaşmaya devam edeceğim.

• quote:

Orjinalden alıntı: PyRRhiC

G900 almayı düşünüyorum fakat birkaç konuda fikrinize ihtiyacım var dostlar..
    -Daha önce hiç GPS kullanmadım.GPS i kullanabilmek için ek bir masraf yapmam gerekiyor mu ? ( GPS adaptörü falan )

Sorularımı cevaplayabilecek yardımsever bir arkadaş yok mu

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_75

Arkadaşlar bende bayramın ikinci günü vatan bilgisayardan indirimi kaçırmamak için G900 almaya karar verdim ve gidip 840 YTL'ye aldım. Almadan önce bazı çekincelerim vardı açıkçası ve aldıktan sonra denediğimde bunların gerçek olduğunu görmüş oldum. Niyetim TYTN II almaktı ancak Türkiye satışının belirsizliği beni bıktırdı. Tytn II için 1200 YTL den fazla vereceğime 840 YTL'ye G900 almak bana daha cazip geldi. Yanında da bleutooth kulaklık ve 2GB hafıza kartı hediyesi büyük avantajdı. Şu durumda yaklaşık 400 YTL kardayım diye düşünüyorum. Tytn II'ye göre tek eksiğim kullanacağımı düşünmediğim GPS özelliğidir.

"Hece " arkadaşımız gayet iyi değerlendirme yapmış, kendisine teşekkür ediyorum. Ben daha cihazı tam kurcalayamadım ancak çekincelerimden birisi olan telefon ile görüşme yaparken ses kalitesi iyi olmasına rağmen ses şiddetinin düşük olması beni rahatsız etti. Bundan önceki ve 4 yıldır hala kullandığım telim SE P800'ün ses şiddeti çok daha fazla. Ses seviyesini maksimumda tutsanız bile sizi memnun edemiyor. Aynı durum bluetooth kulaklık (hediye edilen Plantronics 340) ile tel görüşmesi yaparken de geçerli. P800'de bluetooth kulaklık ses seviyesini kısarken, G900'de sesi açma gereği duyuyorum. Arkadaşlar birde kontrol edebilirlerse bluetooth kulaklık ile tel görüşmesi yaparken ses net gelmiyor gibi. P800 de aynı bluetooth kulaklık ile çok net sesli görüşme yapabiliyorum. Ancak bluetooth ile kulaklık eşleşmesi ve devamında kullanımı gayet başarılı ve bende herhangi bir bağlantı kopması yaşanmadı.

Mp3 dinlerken ses seviyesi iyi diyebilirim. Kulaklık olarak arkadaşlar sormuşlar, 2.5 luk giriş var ancak 3.5luk girişi olan bir adaptörle beraber geliyor. Kutudan çıkan kulaklıkta 3.5luk. Mikrofonda adaptör üzerinde olduğundan kendinize ait başka bir kulaklık kullanabilirsiniz. Bende cx300 var onu kullanacağım.

Telefonu hala tam kullanmadığımdan detaylı anlatım yapamıyorum. Hala P800 ile devam ediyorum. İlerleyen zamanlarda tecrübelerimi paylaşmaya devam edeceğim.

Dostum, bende birebir senle aynı durumdayım. Bende Vatandaki kampanyadan almayı düşünüyordum, hatta geçen pazar alacaktım nerdeyse son anda vazgeçtim. Şuan aynı kampanya devam ediyor şun baktım 837 ytl ye 5 taksit alabiliyorsun. Aynen bende Htc ile g900 arasında kaldım.

Sen G900 ü almış biri olarak, keşke Htc tytn ii i bekleseydim diyormusun içinden. Şöyle düşündüğünde Htc ye 400-500 ytl fazla para vermeye değermi sence, arada bu kadar fark var mı?

Birde G900 hakkında bir kaç sorum olacak, daha önce yukarda da sormuştum. Divx video oynatma performansı tatminkar mı? Ben şuan kullandığım N70 de bile kısa dizi filmleri izleyebiliyorum, idare eder şekilde smarmovie ile. Evle iş arası 1 saatten fazla sürüyor otobüste metroda bazen iyi oluyor video izlemek.
    Benim için önemli noktalardan biride mp3 ses kalitesi, kulaklıktan aldığım ses önemli benim için bende senin gibi cx300 ile kullanıcam, şuan N70 lede cx300 ü kullanıyorum ses kalitesinden memnunum aynı kaliteyi g900 de bulabilecekmiyim acaba?
    Çok kitlenme olduğu söyleniyor, sen hiç karşılaştın mı?
    Senden ve diğer g900 sahiplerinden alacağım cevaplarla ya ayın 27sine kadar( vatandaki kampanyanın son günü) g900 alıcam yada Htc yi bekleyeceğim...

• Mixenon

Bende ASUS P535 ile TOSHIBA G900 arasında kaldım.. Sen hangi kriterleri göz önünde bulundurarak G900 almayı düşündün ? P535 nasıldır hangisi daha caziptir ? Bilen birileri yok en azından biz fikir alışverişinde bulunalım bari
  • Teşekkürler hece...

quote:

G900 almayı düşünüyorum fakat birkaç konuda fikrinize ihtiyacım var dostlar..

Cihazın klavyesi var.
    Şarjı çok kurcalar ve wireless vs açarsan 2 gün gidiyo.
    Bu alet de GPS yok. Bluetooht bi GPS alman lazım.
    Hyr GPS programı vs yok.
    Hyr sade görüntüler sanırım denemedim.
    MSN yüklü Skypeyi indirip kuruver soruyu soracağın zamanda kurardın zaten.
    Var cihaz bir PDA. Biraz araştır aleti nasıl klavyesi olmaması sorun yaratırmı diyosun anlam veremiyorum sadece bu topiği okusan 50 kere klavyeden bahsedili.

• quote:

Mixenon

Bende ASUS P535 ile TOSHIBA G900 arasında kaldım.. Sen hangi kriterleri göz önünde bulundurarak G900 almayı düşündün ? P535 nasıldır hangisi daha caziptir ? Bilen birileri yok en azından biz fikir alışverişinde bulunalım bari

P535 de çok eksik var bence, mesela 3g yok, onu geçtim edge bile yok. Mesela ben turkcell edge yi çok kullanıyorum.
    G900 ün en önemli artısı ekran çözünürlüğü ve usb host. Usb flash diskleri bağlayabiliyorsun cihaza. klavye ve dokunmatik ekran bir arada mevcut. En önemli noktalar bu...
  • quote:

Daha sonra yeniden messenger accountunu sistemine kurmalısın. Bunun için de MSN adresini PDA'na kayıt ederken 4. adımda(Yeşil ışık 4. alandayken) "Choose among the following options:" penceresinde ki "Merge dublicates contacts" ve üstündeki "Store Windows Live Contacts in your mobile phone's contact list" yazılarındaki tikleri sırayla kaldır. Ve messenger kaydını tamamla. Artık MSN kontaklarının telefonun kontak listesine eklenmediğini göreceksin.

öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim ilk adımı başardım yani contact listimden sildim mail adreslerini ancak yeniden kendimi kayıt ederken 4. yeşil ışıkta choose among the following options seceneğini göremedm direk contacts ibaresi tiklenmiş halde duruyor

tekrardan teşekkürler
  • kusura bakma ama bir sorum daha olucak

listemde olmayan bir numara beni aradıktan sonra onu kaydetmek istediğimde sim karta değilde onu direk outlook hesabı olarak kaydediyor

aman ne zor aletmiş be bu contact list olayı gına getirdi
  • Hımmmm demek ki ben Windows Live'imin versiyonunu yükseltmeyi başarmışım. Ya bazı denemelerim olmuştu ama olumsuz sonuçlandı sanıyordum meğerse windows live versiyonum yükselmiş. Bu sırada da bu menü etkinleşti anlaşılan. O windows live versiyonunu arıyorum bulayım buraya ul ederim sizde kurarsınız.
  • Evet berkay27 buldum paketi:

Toshiba G900

WLM_10.6.0031.1600.cab

Sen bunu indirip kur. Daha doğrusu kurulum sırasında ilerleyen aşamalarda hata veriyor ve kurulmuyor. Ama sen buna bakma. Kurulum işlemi tamamlanamadıktan sonra PDA'nı kapat ve yeniden aç. Sonra dediğim menünün çıktığını göreceksin.

Not: Resim ve paket alıntıdır. Emek veren arkadaşlara bizzat teşekkür ederim. Sonuç itibariyle çözümü sunan başkaları ben onların emeğini bulup paylaştım o kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 26 Aralık 2007; 17:21:51 >

• arkadaşlar bu programlar pda'ya nasıl yükleniyor? (biliyorum çok cahilim:)
  • arkadaşlar benm g900üm de bugün geldi çok heyecanlıydım. bugün kurcaladım. şimdi şarja yatırdım... ama bu ingilizce işi beni bAya zorlaycak walla... bunn tr yaması bulunmaz mı? bi de buna göre oyun film izleme programı fln laazım.. bi yardımcı olur musunz
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.