Şimdi Ara

Toshiba G900 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    telefonuma kurmak için henüz program bulamadım.sorunsuz çalışan programları da paylaşırsak ya da link verebilirsek çok iyi olur biz(en azından ben:) ) acemiler için.elime geçerse ben de paylaşacağım.

ya da bir paylaşım topici açabiliriz.htc kullanıcılarının yaptığı gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurkosar41

merhaba arkadaşlar.
    telefonuma kurmak için henüz program bulamadım.sorunsuz çalışan programları da paylaşırsak ya da link verebilirsek çok iyi olur biz(en azından ben:) ) acemiler için.elime geçerse ben de paylaşacağım.

ya da bir paylaşım topici açabiliriz.htc kullanıcılarının yaptığı gibi...

ewet ewet ben de çok istiyorum böyle bişey bilenler bilmeyenlere öğretsin. aksi takdirde bi şey becerebilceim yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elaman

G900'e ekran koruyucu almak istiyorum da. Fakat gittigidiyora vs baktım bariz bir ekran koruyucu yok G900 için. Ama değişik ekran ölçülerine uygun ekran koruyucular satılıyor. Acaba biz bu alete hangi boyda bir ekran koruyucu almalıyız. Kesin ve net bilgisi olan bir arkadaş var mı ?

Ve bir de:
    Diyelim ki Opera vs gibi bir uygulama açtık. Sonra Today'a tıkladık yada okey butonuna tıkladık ve Opera'yı aşağı attık yani artık o uygulama görünür değil. Ve başka bir uygulama ile iş yaptık sonra o diğer uygulamayı kapatıp önceden açtığımız Opera uygulamasına geri dönmek istiyoruz. Bunu nasıl yapacağız ? Yani aktif durumdaki uygulamaların listesini görerek dilediğimiz uygulamaya geçiş yapacağımız bir buton yada menü yok mu ? Arasıra cihaz ağırlaşıyor. Today->Settings->System->Memory'e bi girip bakıyorum bir yığın program açık durumda. Hepsini sonlandırınca alet rahatlıyor. Demek ki bizim çarpı yada ok butonu ile kapattığımız uygulamalar aslında kapanmıyor.

Gerekli bilgiye sahip arkadaşlar lütfen zahmet edip yardımcı olun. Teşekkürler...

abi aynı olaydan ben de muzdaripim... bende today da açılmıyo işin sakat tarafı aalet kastı kendini:(((

• Mixenon arkadaşım şu anda ve bir kaç gün daha sana cevap yazamayacağım o yüzden kusuruma bakma. Bugün plan dışı bir olay neticesinde bir yolculuğa çıkacağım ve de yanımda bu cihaz yerine eski telimi götüreceğim. Dönene kadar da kurcalama vaktim olmayacak. Dönünce sorularına cevap verebileceğim.
  • eleman çok sağolasın hallettim olayı,büyük bi olaydan kurtardın beni

bide şu bilinmiyen numaralı kaydederken sim karta diilde outlook hesabı olarak kaydetmese
  • task manager olarak xbar kullanıyorum. mpx200 zamanlarından kullandığım bir program. programlar arasında geçiş yapmak ve programı sonlandırmak için gayet kullanışlı. ayrıca macrolar yazıp özelleştirmek de mümkün. action tuşuna basılı tutunca programların listesi geliyor. programı tıklayarak o programa geçebilir ya da uzun süre basılı tutarak sonlandırılabilir. denemak isterseniz:

http://r***dshare.com/files/79354247/xbar32sp_QVGA.cab.html

ancak kurulumu yaptıktan sonra kurlum yapılan klasörde xbar_cfg.ini dosyasında CALLBUG=0 yapmak gerekiyor. aksi halde action tuşu bazı durumlarda devre dışı kalabiliyor.

daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linke göz atabilirsiniz.

http://xetranet.free.fr/xbar3/manual/

quote:

Orjinalden alıntı: alperen89

quote:

G900'e ekran koruyucu almak istiyorum da. Fakat gittigidiyora vs baktım bariz bir ekran koruyucu yok G900 için. Ama değişik ekran ölçülerine uygun ekran koruyucular satılıyor. Acaba biz bu alete hangi boyda bir ekran koruyucu almalıyız. Kesin ve net bilgisi olan bir arkadaş var mı ?

Ve bir de:
    Diyelim ki Opera vs gibi bir uygulama açtık. Sonra Today'a tıkladık yada okey butonuna tıkladık ve Opera'yı aşağı attık yani artık o uygulama görünür değil. Ve başka bir uygulama ile iş yaptık sonra o diğer uygulamayı kapatıp önceden açtığımız Opera uygulamasına geri dönmek istiyoruz. Bunu nasıl yapacağız ? Yani aktif durumdaki uygulamaların listesini görerek dilediğimiz uygulamaya geçiş yapacağımız bir buton yada menü yok mu ? Arasıra cihaz ağırlaşıyor. Today->Settings->System->Memory'e bi girip bakıyorum bir yığın program açık durumda. Hepsini sonlandırınca alet rahatlıyor. Demek ki bizim çarpı yada ok butonu ile kapattığımız uygulamalar aslında kapanmıyor.

Gerekli bilgiye sahip arkadaşlar lütfen zahmet edip yardımcı olun. Teşekkürler...

abi aynı olaydan ben de muzdaripim... bende today da açılmıyo işin sakat tarafı aalet kastı kendini:(((

• Bişey değil berkay ve thnx hece deneyeceğim...
  • rica ederim, umarım işine yarar.

quote:

Bişey değil berkay ve thnx hece deneyeceğim...
  • merhaba arkadaslar...

bayramdan 4 gün önce aldım bende ürünü. izlenimlerimi, kısaca yaşadığım sorunları ve iyi yönlerini paylaşmak istiyorum...sorunlarımıza belki karşışıklı çözümler bulabiliriz...

1-öncelikle kilitlenme olayına değinmek istiyorum.bu durum özellikle power tuşuna bir defa kısa basıp bekleme moduna aldıktan sonra tekrar bekleme modundan çıkarmak için power butonuna bastığımda geri dönmüyor.bu durumdayken cihazı başka bir telefondan aradığımda, aradığım telefonda çalıyor görünüyor ama cihazda hiç bir hareket yok.. 4 defa karşılaştım...

2- camera ayarları default olarak en düşükte geliyor haliyle, ayarları yapıp tekrar camera moduna döndüğünde sorun yok. ancak programı kapatıp tekrar açtığınızda tüm ayarlar default değerlere geri dönüyor. Bu durum için bir camera programı yazıyorum bittiğinde forumda paylaşmayı isterim..

3- videoları biraz yavaş oynatıyor. Div-X leri güzel oynatıyorum sorun yok gibi ama divx offical sitesinden indirdiğim divX player altyazı desteği yok sanırım.Bildiğiniz bir divX player varmı?

4- pil süresi ilk 3 şarjda 1 gün gitti şimdi 4 güne yakın gidiyor. hergün işe gider gelirken mp3 dinleyip, evde yada ofisde wi-fi ile nete bağlanıp surf yapmama rağmen..

5- ekran konusunda bi arkadaş ekran koruyucu bulamıyorum demiş.. gittigidiyor da 3" ekran koruyucular var onlar g900 ile uyumlu, teminedip kullanabilirsin.

şimdilik bu kadar, oldukça yazıcam.. saygılar sevgiler.

• Hoş geldin coder yorumun için teşekkür ederim.

Cihaz bende de 3 kere kilitlendi lakin dediğin türde bir kilitlenme ile karşılaşmadım. Benim ki daha çok menü açıkken ve birşeyleri kurcalarken başıma geldi.

Camera ayarları konusunda sanıyorum haklısın. Programını paylaşırsan seve seve kullanırız. Birde bu WM6 api'leri normal windows apilerinden farklımı ?

Evet pil süresinin artacağı klavuzunda da yazıyordu. Ki öyle de oluyor.

Ekran koruyucusunun boyunu söylediğin için de ayrıca teşekkür ederim. Hemen şimdi bir tane 3'lük lerden alacağım.

Saygılar...
  • Selam coder6006,

Kamera çözünürlüğü için aşağıdaki işlem işini görecektir.

registry'de aşağıdaki kısma gir (bu kısım tek çekim arka kamera için ayar verir)

HKLM\System\Pictures\Camera\ModeSetting\PhotoSetting\SingleSetting\Resolution\Rear

0 = 160x120
    1 = 320x240
    2 = 640x480 (aktif değer)
    3 = 1280x960
    4 = 1600x1200

Current değerini 4 yap.
  • teşekkürler ayhan, fazlasıyla gördü işimi.. yalnız remote registeri olmayan yada cihazın registry ayarlarına el ile müdahale etmek istemeyen veya karmaşık bulan arkadaşlar olursa onlar için bi utility yazabiliriz sanırım.. ha birde şu parmak izi okuyucuya parmak izimi tanımladım ama hiç bir güvenlik noktasına atayamadım dolayısı ile hiç biryerde kullanamıyorum? kullanmayı başaran varmı acaba?

eleman; API'ler çok farklı olmamakla birlikte biraz farklılıklar var. .Net sınıf kütüphanelerini kullanarak yazabilrsin, öncelikle Windows Mobile 6 SDK kurman gerekiyor... detaylı bilgi için MSND e bakabilirsin açıklayıcı ve güzel bilgiler var. özellikle öğrenmek istediğin birkonu varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

saygılar
  • Teşekkürler coder, konuyu daha detaylı araştıracağım takıldığım bir nokta olursa sana danışırım.
  • Birkac sorum daha olucak kusura bakmassanız

1-Cihazım mesaj geldiğinde titremiyor,bununla ilgili bir ayar menüsü hala bulamadım

2-Cihazda 3 tane melodi seceneği var bunların dışında bir mp3ü melodi yapabilirmiyiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkay27

Birkac sorum daha olucak kusura bakmassanız

1-Cihazım mesaj geldiğinde titremiyor,bununla ilgili bir ayar menüsü hala bulamadım

2-Cihazda 3 tane melodi seceneği var bunların dışında bir mp3ü melodi yapabilirmiyiz

Slm berkay27;

1-Start->Settings->Sound & Notifications'a tıkladığında "Sound & Notifications" penceresi açılacak. Burada alttaki 2. sekmeye yani "Notifications" a geç "Evet" ComboBox'undan "Messaging: New text message" yazısını seç Alttaki kutular aktifleşecek. Burada "Play Sound" yazısının yanındaki kutu seçiliyse yanındaki ComboBox'ta yazan melodi mesaj geldiğinde çalacaktır. Ayrıca altında ki "Display message on screen" yazısı gelen text mesajların geldiği gibi ekranın da gösterilmesini isteyip istemediğine bağlı olarak değiştirilebilir. Örneğin gelen sms'lerin ekranında görünmesini istemiyorsan o kutunun işaretini kaldır böylece ekranına her bakan sms'ini okuyamaz. Ve sorduğun sorunun cevabı en alttaki Vibrate kutusuna işaret koyarsan mesaj geldiğinde telefonun titrer.

2-Cihazında telefon sesi yapmak istediğin melodileri "Windows" klasörünün altına at. Daha sonra "Start->Settings->Sound & Notifications"'a tıkladığında "Sound & Notifications" penceresi açılacak. Burada alttaki 2. sekmeye yani "Notifications" a geç "Evet" ComboBox'undan "Phone: Incoming call" yazısını seç Altta "Ring type" ve "Ring tone" diye iki combobox çıkacak burdan üstteki ile yeni çağrı geldiğinde telefonun sana haber verme şeklini(Sadece Ses, Sadece titreşim, Titreşim ve ses, Sessiz vs gibi) seçebilirsin.
    Alttaki "Ring Tone" combobox'unda da Windows içerisine attığın melodileri göreceksin dilediğini seçili duruma getirip kullanabilirsin.

Birde buraları kendi başına çözmeni beklerdim. Hadi bakalım azcık karıştır şu aleti. :)...

• bu aleti ciddi bi şekilde inceliyorum daha elime alma şansım olmadı ama çok beyeniyorum

ekran kalitesi nedir bunun. bir çok pda da lcd ekranlarında hafif salınımlarda yatay şekilde çizgilenme oluyor biraz dikkatli bakılınca hemen farkedilebiliyor. bunda da var mı ?

yatay ve dikey mod arası geçiş dedikleri gibi 3 5 saniye sürebiliyor mu

pil için aradaş 4 gün dedi şaka mı bu yoksa mucizemi :)
  • ekran konusunda hiçbir şüphen olmasın dostum.gerçekten mükemmel çözünürlükte ve parlaklıkta bir ekranı var.

yatay dikey modları değişirken eğer çok uygulama açıksa 3 saniye civarında kendine geliyor.normal bir durumda en fazla 2 saniyede değişiyor ekran.seni bekletecek bir uzunluk sözkonusu değil yani.

pilimi 3 kere şarj ettim.gittikçe ömrünün uzadığını görmekteyim.zaten kılavuzda 3 kere tamamen boşaldıp doldurulduğunda pilin süresinin uzayacağı yazıyor.çok yüklensen bile en azından 2 gün garantidir.
  • bu arada bir sorum olacak.mesaj melodisini nasıl istediğim şarkı olarak değiştirebilirim acaba.şarkıyı hangi klasöre yüklemem lazım.
    telefon çalarkenki melodiyi hallettim.ringtones klasörüne şarkıyı ekleyince oluyor fakat mesaj melodisini hangi klasöre atmalıyım acaba?
  • PDA konusunda sana katılıyorum soruna gelince aslında cevabı hemen yukarıda ki 2 cevapta yazılıydı. Ben senin istediğin şekilde uyarlıyorum:

Cihazında sms sesi yapmak istediğin melodileri "Windows" klasörünün altına at. Daha sonra "Start->Settings->Sound & Notifications"'a tıkladığında "Sound & Notifications" penceresi açılacak. Burada alttaki 2. sekmeye yani "Notifications" a geç "Evet" ComboBox'undan "Messaging: New text message" yazısını seç Alttaki kutular aktifleşecek. Burada "Play Sound" yazısının yanındaki kutu seçiliyse yanındaki ComboBox'ta yazan melodi mesaj geldiğinde çalacaktır. Ve windows altına attığın melodiyi burada görebilirsin. Ayrıca altında ki "Display message on screen" yazısı gelen text mesajların geldiği gibi ekranın da gösterilmesini isteyip istemediğine bağlı olarak değiştirilebilir. Örneğin gelen sms'lerin ekranında görünmesini istemiyorsan o kutunun işaretini kaldır böylece ekranına her bakan sms'ini okuyamaz. Ve en alttaki Vibrate kutusuna işaret koyarsan mesaj geldiğinde telefonun titrer.

Bide ben hala güzel mesaj sesi bulamadım elinizde aman aman ne güzelmiş diyebileceğimiz melodiler var ise paylaşım bekliyorum saygılar...

• Unutmadan G900 sahipleri ile paylaşmak istediğim bir şey daha var. Dün bana bir microsoft office 2007 ile oluşturulmuş ****.docx dosyası geldi. Ama G900 deki office ile dosyayı açmak mümkün olmadı. Biraz araştırınca microsoftun bu konuda bir güncel paket çıkarttığını gördüm. Ve sizinle paylaşmak istedim.

Microsoft Office Mobile 6.1: Microsoft Office 2007 dosya biçimleri yükseltmesi
    Hızlı Açıklama
    Office Mobile 6.1, Windows Mobile üzerindeki Office Mobile uygulamalarına yönelik bir yükseltmedir. Yeni yükseltme yeni Office 2007 dosya biçimlerini destekler.

Microsoft Office Mobile 6.1

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.