Şimdi Ara

Toshiba G900 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eleman arkadaşım bilgi için sağol. Ben de o zaman usb kablosunu alıp, 4 GB toshiba belleği olan o arkadaşın yolunu tutayım. Denemem sonucunu buraya yazarım.

Arkadaşlar cihazda kilitlenme sorunları bende yaşamaya başladım zaman zaman. Yoğun şekilde kullanmam sırasında alet hızımıza mı yetişemiyor nedir. Bazen menü ya da program geçişlerinde uzunca bir süre kullanım sonunda takılıp kalıyor. Kapağı çıkartıp reset yapmak zorunda kalıyorum. Bugün deneme amacıyla master reset yaptım. Birde böyle deneyelim ne kadar dayanabilecek. Ancak günlük kullanım sırasında sorun yaşamadım. Uyku moduna girmesi arayan olduğunda ya da mesaj geldiğinde sorunsuz çalışıyor.
  • Evet mehmet sanıyorum usb belleği almadan önce seninde dediğin gibi test etmen en doğrusu olacaktır. Ki muhtemelen çalışmayacak diye düşünüyorum. Yine de gönlüm çalışmasından yana. Sonucu paylaşmanı bekliyorum.

Ve evet arasıra kitleniyor vs ama yine de hoş bi cihaz ya. Her aradığım var. Birde ben ona 4x4'lük bi program arsivi hazırlıyorum. Bu sıralar çok program denediğimiz zorladığımız için sorun olması normal diye düşünüyorum. Ama zamanla hepsi yoluna oturacaktır. Zaten ilerde daha stabil rom'larda çıkar daha stabil modellerde. En azından şimdilik bence alabileceğim en iyi PDA buydu. Diğer PDA'larda ne bu ekran var, ne usb desteği ne de parmak izi.

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_75

Eleman arkadaşım bilgi için sağol. Ben de o zaman usb kablosunu alıp, 4 GB toshiba belleği olan o arkadaşın yolunu tutayım. Denemem sonucunu buraya yazarım.

Arkadaşlar cihazda kilitlenme sorunları bende yaşamaya başladım zaman zaman. Yoğun şekilde kullanmam sırasında alet hızımıza mı yetişemiyor nedir. Bazen menü ya da program geçişlerinde uzunca bir süre kullanım sonunda takılıp kalıyor. Kapağı çıkartıp reset yapmak zorunda kalıyorum. Bugün deneme amacıyla master reset yaptım. Birde böyle deneyelim ne kadar dayanabilecek. Ancak günlük kullanım sırasında sorun yaşamadım. Uyku moduna girmesi arayan olduğunda ya da mesaj geldiğinde sorunsuz çalışıyor.

• arkadaşlar mrb;
    aranızda bu cihaza usb klavye bağlamayı deneyen oldumu acaba?
    benim amacım usb barkod okuyucu bağlamak, sanırım klavye çalışıyorsa barkod okuyucuda calışır.
  • klavye çalışmıyor diyenler vardı, burda mı yabancı forumda mı emin değilim
  • Klavyenin WM6 driveri varsa sanırım destekler denemek lazım aslında kolay bişey.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurkosar41

dostum aynı ürünler arasında ben de gidip geldim sonunda g900 aldım ve çok memnunum.ilk pda m.tytn ii baya bi tuzlu kaçıyordu benim için pek düşünmedim ben zaten.çok büyük artıları da yok zaten g900den.hem g900 ün ekranı hiçbirinde yok.muazzam bir ekranı var.
    ben de öğrenciyim heves için aldım gibi birşey.g900 gayet uygundur bana sorarsan.hiçbir sorun yaşamadım şu ana kadar.karar senin...

arkadaşım çok tşk ederim yardımın için. tytn II için türkiyede ön sipariş alınmaya başlanmış. 1350ytl. bana tuzlu geldi açıkçası. 1000ytl anca denkleyebilirim şuan için.
  • tytn II için nereden ön sipariş verebilir demişsiniz nereden vereceğiz... güvenilir bir yer mi. garanti problemi olur mu?

quote:

Orjinalden alıntı: marikanwap

quote:

Orjinalden alıntı: ozgurkosar41

dostum aynı ürünler arasında ben de gidip geldim sonunda g900 aldım ve çok memnunum.ilk pda m.tytn ii baya bi tuzlu kaçıyordu benim için pek düşünmedim ben zaten.çok büyük artıları da yok zaten g900den.hem g900 ün ekranı hiçbirinde yok.muazzam bir ekranı var.
    ben de öğrenciyim heves için aldım gibi birşey.g900 gayet uygundur bana sorarsan.hiçbir sorun yaşamadım şu ana kadar.karar senin...

arkadaşım çok tşk ederim yardımın için. tytn II için türkiyede ön sipariş alınmaya başlanmış. 1350ytl. bana tuzlu geldi açıkçası. 1000ytl anca denkleyebilirim şuan için.

• quote:

Orjinalden alıntı: uruzgar

tytn II için nereden ön sipariş verebilir demişsiniz nereden vereceğiz... güvenilir bir yer mi. garanti problemi olur mu?

Valla ben burasıdır diye tahmin ediyorum lakin pek güvenilir bulmadım. Tanıdığım bir şirket değil yani. Bence alacaksanız da bekleyin daha sağlam bir yerden alın.

http://www.istanbulmobile.com/pinfo.asp?pid=32
  • 15 gün önce aldım şu anda satıyorum. Nedenler :

1.- Eğer telefon özelliği sizin için daha önemli ise veya araba kullanırken telefonuzu kullanmak gerekiyorsa kayan klavyeli model bir PDA düşünmeyin.
    Arabada kontrol edemiyorsunuz, telefon cevirmek acayip zor + contacts yönetimi oldukça zor geldi bana. Speed dial ile önemli telefonlara ulaşılmasını düşünmüşler
    ama buda en fazla 10 numara için pratik.

2.- Telefon büyük ve ağır. Cepte taşınması imkansız.

3.- Telefonun görünüşü kötü. 94 model bir telefon gibi duruyor. U600 kullanıyorken aldım bunu. Bazı arkadaşlara "annanemin telefonu. benim telefonum arıza yaptı. gelene kadar
    annanemden ödünç aldım" diye yedirdim :)

4.- Benim için cepten Video izlemek hiç önemli değil dolayısı ile ekranın çözünürlüğünün yüksek olması hiç önemli değil bence. Çözünürlüğün yüksek olması okunabilirliği de
    olumsuz etkiliyor. Fontu büyütmeniz mümkün bu arada ama buda yeterli değil.

5.- Quick bir launcher yok windows menuyle felan olcak işler değil bir kısayol mantığı var ama buda sınırlı ve yeterli değil. Dolayısıyla kalem dışında dolaşım oldukça zor.
    Her seferinde kalemi çıkartıp işlem yaptığınızdada süper zaman kaybediyorsunuz.

6.- Pakette verilen bluetooth kulaklık berbat o kadar cızırtı çıkardıki ( şarjı full olmasına rağmen ) Jabra kulaklığıma döndüm. Sorunsuz konuştum jabrayla

7.- Parmakizi okuyucu donanım olarak var ama sadece bir launcher olarak çalışıyor. Yani bir programı setliyorsunuz ve parmağınızı geçirdiğiniz zaman o programın çalışmasını
    sağlıyor.
    Her parmağınız için bir tane tanımlayabliryorsunuz. Ne işe yarıyor anlamadım. Anladığım kadarsa saçmalık. Ama eğer başka bir uygulama ile PDA in açılmasını kontrol etmemizi
    sağlıyorsa ( benim anladığım buydu ) tamam. Bu konuda kullanıcı kılavuzunda bişi bulamadım.

8.- KLavyesi kötü. Parmaklarınız ve elleriniz küçükse problem değil . Ama herhalde benimkiler büyük :) Büyüklük / küçüklük dışında kötü bir klavyeye sahip.

Bu söyleyeceğim Toshiba ile ilgili değil Tukcelle ilgili. Türkiyenin en önemli GSM operatörü çıkan telefonları takip etmiyor. Başka ne işleri varsa ?.
    Distrübütörlerle iletişimi yok. Aradım "bu model turkcell tarafından desteklenmiyor" dediler. Sonradan netten GPRS ve MMS ayarlarını kendim ayarladım.
    Turkcelle bağlan hayata :P

Kısaca kayan q klavye tercihinizse, cihazda video izlemek istiyorsanız, cep telefonu özellikleri çok önemli değilse ve arabanız yoksa alınabilecek bir telefon.
    Bir toshiba havası var telefonda..

Bu arada yaklaşık 8 yıldır toshiba notebooklarını kullandığımı ve gayet memnun olduğumu belirtmek isterim. Eleştirim kesinlikle firmayla ilgili değil.

* Cihazı 840 a felan vatandan aldım 800 civarlarında satıyorum. Arkadaşlara katılıyorum Vatandan bişi alınmaz.
    Birisi çıkıp doğru dürüst bir şekilde şu işi yapsa acayip sevineceğim. Yani müşterilerine mal satıp sonrada ben sadece satıcıyım demeyen birileri
    Bir external HDD aldım 40 gündür bekliyorum. Yasal süre 30 iş günü imiş ve bu günü inanın son saatine kadar kullanıyorlar.

Herkese saygılar, sevgiler

• Beğenmediğiniz yönlerin çoğu Toshiba ile ilgili değil, daha çok genel PPC durumları. Almayı düşünenleri yanıltmaması için bazı yorumlar yapmak istiyorum. Gerçi ben de yeni cihaz alacağım ve G900 tercih etmiyorum ama sebepler başka.

Uzun süredir PPC kullanan biri olarak yorumlarınızın çoğuna katılmıyorum.

Öncelikle smartdial özelliğini kullanırsanız arabada falan arama yapmak inanılmaz kolay, iki üç dokunuşla istediğiniz kişiyi ararsınız. Ben buna alıştığım için artık arabada başka telefon kullanamıyorum :) Tek yapmanız gereken yeşil tuş ile dialpad açmak ve aradığınız kişinin ismini T9 benzeri mantıkla bulmak.

Quicklauncher vs. şeyler ek programlarla yapılır. PPC'ler genelde çok sade şekilde satılırlar, kullanıcılar kendi gereksinimlerine uygun uygulamaları sonradan yüklerler. Sizin bu şikayetiniz, "aldığım bilgisayarda excel yok" demek gibi birşey. Hiç bir orijinal windowslu bilgisayar excel kurulu gelmez, aynı mantık geçerli.

Klavyesi kötü demişsiniz ama bu cihazda boyutlar sınırlı, sonuçta notebook değil. Ben klavyeli K-Jam kullandım ve çok rahattı. Toshiba'nınki ise çok daha güzel açıkçası.

Cihazın büyüklüğü ve görünüşü ayrı bir konu, o kadar donanımın getirisyle birlikte götürüsü de olacaktır elbet. Kişilere göre değişen birşey.

Vatan bilgisayarla ilgili yorumunuza katılıyorum. Çok uygun şartlarda ürün satıyorlar genelde ama müşteriye hiç saygıları yok. Örneğin geçenlerde G900'ü incelemeye gittim ama pilini takıp açmama izin vermediler, dışından bakıp alacakmışım

O cihazı açtırmadıklarına göre sonra birilerine sıfır cihaz olarak satacaklar. Bana daha önce öyle birşey yapmaya kalkışmışlardı.

quote:

Orjinalden alıntı: wgandalf

15 gün önce aldım şu anda satıyorum. Nedenler :

1.- Eğer telefon özelliği sizin için daha önemli ise veya araba kullanırken telefonuzu kullanmak gerekiyorsa kayan klavyeli model bir PDA düşünmeyin.
    Arabada kontrol edemiyorsunuz, telefon cevirmek acayip zor + contacts yönetimi oldukça zor geldi bana. Speed dial ile önemli telefonlara ulaşılmasını düşünmüşler
    ama buda en fazla 10 numara için pratik.

2.- Telefon büyük ve ağır. Cepte taşınması imkansız.

3.- Telefonun görünüşü kötü. 94 model bir telefon gibi duruyor. U600 kullanıyorken aldım bunu. Bazı arkadaşlara "annanemin telefonu. benim telefonum arıza yaptı. gelene kadar
    annanemden ödünç aldım" diye yedirdim :)

4.- Benim için cepten Video izlemek hiç önemli değil dolayısı ile ekranın çözünürlüğünün yüksek olması hiç önemli değil bence. Çözünürlüğün yüksek olması okunabilirliği de
    olumsuz etkiliyor. Fontu büyütmeniz mümkün bu arada ama buda yeterli değil.

5.- Quick bir launcher yok windows menuyle felan olcak işler değil bir kısayol mantığı var ama buda sınırlı ve yeterli değil. Dolayısıyla kalem dışında dolaşım oldukça zor.
    Her seferinde kalemi çıkartıp işlem yaptığınızdada süper zaman kaybediyorsunuz.

6.- Pakette verilen bluetooth kulaklık berbat o kadar cızırtı çıkardıki ( şarjı full olmasına rağmen ) Jabra kulaklığıma döndüm. Sorunsuz konuştum jabrayla

7.- Parmakizi okuyucu donanım olarak var ama sadece bir launcher olarak çalışıyor. Yani bir programı setliyorsunuz ve parmağınızı geçirdiğiniz zaman o programın çalışmasını
    sağlıyor.
    Her parmağınız için bir tane tanımlayabliryorsunuz. Ne işe yarıyor anlamadım. Anladığım kadarsa saçmalık. Ama eğer başka bir uygulama ile PDA in açılmasını kontrol etmemizi
    sağlıyorsa ( benim anladığım buydu ) tamam. Bu konuda kullanıcı kılavuzunda bişi bulamadım.

8.- KLavyesi kötü. Parmaklarınız ve elleriniz küçükse problem değil . Ama herhalde benimkiler büyük :) Büyüklük / küçüklük dışında kötü bir klavyeye sahip.

Bu söyleyeceğim Toshiba ile ilgili değil Tukcelle ilgili. Türkiyenin en önemli GSM operatörü çıkan telefonları takip etmiyor. Başka ne işleri varsa ?.
    Distrübütörlerle iletişimi yok. Aradım "bu model turkcell tarafından desteklenmiyor" dediler. Sonradan netten GPRS ve MMS ayarlarını kendim ayarladım.
    Turkcelle bağlan hayata :P

Kısaca kayan q klavye tercihinizse, cihazda video izlemek istiyorsanız, cep telefonu özellikleri çok önemli değilse ve arabanız yoksa alınabilecek bir telefon.
    Bir toshiba havası var telefonda..

Bu arada yaklaşık 8 yıldır toshiba notebooklarını kullandığımı ve gayet memnun olduğumu belirtmek isterim. Eleştirim kesinlikle firmayla ilgili değil.

* Cihazı 840 a felan vatandan aldım 800 civarlarında satıyorum. Arkadaşlara katılıyorum Vatandan bişi alınmaz.
    Birisi çıkıp doğru dürüst bir şekilde şu işi yapsa acayip sevineceğim. Yani müşterilerine mal satıp sonrada ben sadece satıcıyım demeyen birileri
    Bir external HDD aldım 40 gündür bekliyorum. Yasal süre 30 iş günü imiş ve bu günü inanın son saatine kadar kullanıyorlar.

Herkese saygılar, sevgiler

• Valla zevkler renkler tartışılmaz ne diyeyim. Ben aşırı derecede memnunum. İçine süper programlar yığdım. Artık klavye yazılımımın Türkçe kelimeleri otomatik tamamlama özelliği bile var. Mesaj yazmam o kadar kolaylaştı ki.

Açıyorum wirelessi şak internetteyim. MSN'im online sitelere, bankaya bağlanıyorum yapmam gerekeni yapıyorum. Benim açımdan çözünürlüğün yüksek olması çok çok önemli.

Araçla giderken konuşacaksam ya da mesajlaşmam gerekiyorsa jabra bluetooth kulaklığı kullanıyorum ya da kenara çekip 2 dkk da hallediyorum. Evet kendi kulaklığı rezalet hem fikirim.

Yine bir uygulama sayesinde aramak istediğim kişilerin resimleri masa üzerinde ki bir tab'da duruyor tek tık ile arıyabiliyorum.

Kişi listemi de outlook ile eşleştirdim pc'den kayıtlarımı resimli vs olarak ekledim. Kişilerin doğum günlerine kadar yazdım artık unutma derdi de yok hatırlatıveriyor.

Eski telefonum da Nokia 6630'du oda her zaman araçta duruyor. Çünkü ben bu cihazın bir PDA olduğunu kabullendim. Her an sistem göçebilir ya da donabilir. Zaten normalde 6630 kullandığım için boyutu beni bağlamıyor anlayacağınız takoz kullanmaya alışkınım ben.

Cihazın klavyesine haksızlık etmeyelim bence süper ötesi CTRL tuşu bile var. Ben çok beğendim. Turkcell, telsim ve avea için MMS , WAP, GPRS ayarlarını ben önceki mesajlarda vermiştim. Malesef operatörler yetersiz kalıyor bu konuda. ALLAH'tan ürün distirübütörü kendi sitesine eklemiş ti bu ayarları.

Vatan PC hakkında söylenenlere tamamen katılıyorum. Yerden göğe kadar haklısınız...

Bu arada ürünü gg'de 900 YTL'ye satmaya çalışan birisi var Hemde piyasa fiyatı 850 ytl'yken...

• Valla ben halen kararsızım, hp nin yeni modelleride çıkacak 1-2 ay daha bekleyeceğim heralde, belki yine gidip g900 alırım belli olmaz...
  • TCPMP 0.81 ve FlashVideoBundle kurdum fakat youtube videolarında ses var görüntü yok.Aynı sorunla karşılaşan oldu mu?
  • TCPMP'de ilk açılışta nedense o sorun oluyor gibi,bende de biriki defa oldu (genelde hard reset sonrası)
    Açacağın videoyu seçtikten sonra menu seçeneğine bas ve ordan benchmark'a tıkla..
    Program kendince video'yu test edecektir,sonuna kadar beklemene gerek yok,işlem başladıktan 1-2 sn sonra ekrana tıkla,Done de okadar..
    Hala ses gelmiyorsa codec sorunu var demektir.
    Biyerden codec'lerini bul ve TCPMP klasörüne kopyala sorun kalmaz.
    Bulamazsan PM at sana upload edeyim.
    quote:

Orjinalden alıntı: polemos

TCPMP 0.81 ve FlashVideoBundle kurdum fakat youtube videolarında ses var görüntü yok.Aynı sorunla karşılaşan oldu mu?
  • Ses var,görüntü yok.flvffmpeg ve flvsplitter codecleri klasör içinde mevcut.
  • Görüntü sürücüsünü GDI yaptım düzeldi.Çok teşekkür ederim.
  • elaman kullandığın programların en azından bazılarını paylaşırsan harika olur hocam.şuan birşey yüklemedim telefona boşuna almışım gibi hissediyorum.gerçi sadece internet wlan ve msn kullanabilmek büyük bir artı.
    sorunsuz çalışan birkaç program verebilirsen iyi olur.hem kolay kullanım hem de eğlence açısından.bilmeden rasgele bulduğum programları kurup kilitlemek istemiyorum cihazı.sorun çıksın istemem.

bu arada şarjı 3 gün rahat gidiyor artık internet ve wireless ı abartarak kullanmadan tabiki...
  • "eleman" arkadaşım:
    1. klavye yazılımını Türkçe kelimeleri otomatik tamamlama özelliği olacak şekilde hangi programla yaptın acaba?
    2. hangi jabra bluetooth kulaklığı kullanıyorsun?
    3. "Yine bir uygulama sayesinde aramak istediğim kişilerin resimleri masa üzerinde ki bir tab'da duruyor tek tık ile arıyabiliyorum." Bu hangi programdır?

cevaplarsan memnun olurum.

arkadaşlar:
    TCPMP'de görüntü sürüsünü GDI olarak düzeltmeyi unutmayın. İlk açtığınızda görüntü sürücü directdraw ön tanımlı olarak yükleniyor ve ekran altında bozuk alan oluşuyor. GDI yapınca ya da onun altındaki diğer seçeneklerde sorun çözülüyor.

Ancak yazılım bugün farkettim, işlemci frekansını 100 MHz olarak görüyor. Bu bir hatamıdır yoksa bu cihazlarda da işlemci hızı ayarlaması (speedstep'di galiba) var mıdır? Dolayısıyla 622x220 piksel divx filmleri bundan dolayı mı atlamalı gösteriyor ?

• programlara girmişken

http://pointui.com/
    http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=5330

bilginiz var mı? süper görünüyor, iphone olayını bitirmiş, ama g900'de çalışır mı acaba?
  • Gelelim TCPMP konusuna:
    Öncelikle polemos ve mehmet_75 TCPMP'de GDI kullanmam gerektiği bilgisini verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben DrectDrawdan vs yaptığım bazı ayarlar ile seyretmeye çalışıyordum ama bu kadar iyi sonuç vermemişti.

İkinci olarak içinde tüm codecler yüklü olan bu TCPMP'yi bir deneyin. YouTube desteği vs de yüklü son sürüm. Ben kullanıyorum memnunum. Tabi GDI Yapmayı unutmayın :)))). Kurulum dosyası değil. Direk olarak TCPMP klasörünü SD karta atıp file explorer ile o klasörün içindeki Player.exe'yi çalıştırın.

Bide codeclerden anlayan arkadaşlar(e_cool) bir bakıverin içinde eksik fazla varsa bende bileyim size zahmet.

Not:
    1-TCPMP free bir yazılımdır cracklı vs birşey değil yani.
    2-İnternetten alıntıdır. Kendi emek verdiğim bi paket değil hazırlayan arkadaşın ellerine sağlık. Adını bilsem buraya yazardım. Hakkını helal etsin.
    http://66.98.252.31/TCPMP.rar

------------------------------------------------------------------------------------------------

ozgurkosar41 ve mehmet_75 arkadaşlarım klavye yazılımın adı "InterKey Pro v2.0".

Bluetooth kulaklığım biraz eski jabrabt500

ama işimi görüyor.

"Spb Phone Suite"

masa üzerindeki resimlerden hızlı arama işini görecektir.

Ayrıca resco'nun file managerini audio recorderini ve sbp'nin programlarını(Zaman, Hava durumu, haber okuyucu, today ekranı, yedekleme kısaca hemen hepsi) öneririm. g900 destekliyorlar.

Unutmamanız gereken birşey daha var yedek almadan önce mutlaka ve mutlaka klavye programı kurun. Hahahaha yok yaaa klavye prog kurmadan önce mutlaka ama mutlaka yedek alın. Bu tür programlar sistemde sorunlara neden olabiliyor kesinlikle mesuliyet kabul etmem siz yedeğinizi alın bu konu da da sbp'nin çok güzel bir programı var ya da sprite backup kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 8 Ocak 2008; 2:57:57 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.