Şimdi Ara

Toshiba G900 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bazı arkadaşlar olumsuz bulduğum yönlere karşılık vermiş. saolsunlar.

Yani 10 kişilik speed dial ile veya desktopa konulan 6 tane foto ile 500 kişilik fihriste nasıl hakim olunacağını ben yinede kavrayamadım.

Asus P526 aldım geçen gün. G900 'ude sattım. Asus için şunu soyleyebilirim. Süper.

qklavye ve WIFI önemli değil pratik ve akıllı ve şık bir cihaz olsun diyenlere öneririm.

Karşılaştırma isteyen olursa tek tek karşılaştırabilirim.
  • yeşil arama butonuna basıp keypad ekrana geldikten sonra aramak istenilen kişinin isiminin harflerini bulunduğu tuşlara basmak yeterli. mükemmel bir filtreleme mantığı ile aramak istediğimiz kişi karşımıza geliyor. eğer çok kalın parmaklı değilseniz kesinlikle rehberden aranılan kişiye ulaşmak çok kolay.

p526 ile g900'ü kıyaslamak pek doğru değil bence. farklı ihtiyaçlara göre üretilmiş iki ayrı pocketpc ikiside. p900'ü öne çıkaran özelliği ekran çözünürlüğü. ekran küçük ve dolayısıyla yazılar küçük olmasına rağmen kesinlikle okunabilirlik harika. koskoca web sayfalı ekrana sığıyor, word excel pdf ve diğer dökümanlar çok daha rahat kullanılabiliyor.

p526'nın işlemci hızı düşük, ve wifi yok. wifi benim için olmazsa olmaz bir özellik.

p526'da gps var. bir arkadaş önceki mesajlarda "Tek Eksik Gps Oda Kim Kullanıyo ki ALLAH için" demiş. oysa navigasyon da benim için pda'da vazgeçemeyeceğim özelliklerden biri, o kadar çok kullanıyorum ki. ama o işi harici bir bloetooth gps cihazı ile hallettiğimden g900 bu işimi gayet iyi görüyor.

g900 mükemmel bir ekrana sahip, orta halli bir performansa sahip , cihazın boyutunu fazla dert etmeyenlere hitap eden kullanışlı bir pocketpc.

piyasada çok alternatif var isteyen ihtiyacına göre seçip birini alıyor ve kullanıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: wgandalf

arkadaşlar yine ben.

Bazı arkadaşlar olumsuz bulduğum yönlere karşılık vermiş. saolsunlar.

Yani 10 kişilik speed dial ile veya desktopa konulan 6 tane foto ile 500 kişilik fihriste nasıl hakim olunacağını ben yinede kavrayamadım.

Asus P526 aldım geçen gün. G900 'ude sattım. Asus için şunu soyleyebilirim. Süper.

qklavye ve WIFI önemli değil pratik ve akıllı ve şık bir cihaz olsun diyenlere öneririm.

Karşılaştırma isteyen olursa tek tek karşılaştırabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hece -- 11 Ocak 2008; 10:06:20 >

• Arkadaşlar bu cihazı beğeniyorum ancak bazı endişelerim var. 480*800 ekran çözünürlüğü programlarda sorun yaratıyor mu? igo filan bir iki program ile ilgili yorumları okudum. Acaba 480*640 daha mı iyi olur. Normal windows gibi programlar çözünürlük derdinden kurtulsa ne iyi olurdu ancak yakında böyle yüksek çözünürlükler çıktıkça bu tip bağımlılıklar da kalkacaktır.
  • wgandalf yeni cihazın hayırlı olsun. sen beğenmemiş olabilirsin lakin ben G900'den gayet memnunum. p526'yı ise kesinlikle kullanamam. onu kullanacağıma nokia 6630 M.Editionuma geri dönerim. Çünkü benim için Wifi bir PDA'da vazgeçilmez. Zaten herkeste aynı şeyi beğenmek zorunda değil. Bu adamlarda bu yüzden bu kadar çok model çıkartıyorlar. Hedef herkese hitap etmek. Güle güle kullan.

Ekran çözünürlüğü bazı programlarda sorun yaratıyor. Ancak benim karşılaştığım en kötü sorun programın boyunun biraz kısa kalması ve ekranın altında bir kaç cm'lik beyaz alan kalması. Yani enderde olsa ekran çözünürlüğü bazı programlarda bu tarz sorunlar yaratıyor ama o da programın çalışmasına engel olmuyor. Bu gidişle bi gün 1024x768 ppc'de görürsek şaşırmam zaten. Düne kadar 800x400 deselerdi hade laynnn derdim. Üreticilerinin üzerinde çalışmaya devam ettiği programların çoğu kendisini bu gibi durumlara adapte etmiş ya da zamanla edecektir. Mesala Sbp Mobile Shell'in ayrı bir downloadı var G900 için. Müşterileri sorun olduğunu anlatınca adamlar fix çıkartmış hemen.

• bugün cihazı teknosada inceledim. çok büyük.. boyutlarının büyük olması beni düşündürüyo. cebime bile sığmaz. ama malzeme kalitesi süper. sürgü süper.

orda çalışan elemana sordum, işlemcisi kaç mhz dedim. bunlarda hız filan yok dedi. nası olur dedim. ordan bi eleman çağırdı. ona sordu kaç mhz die 200mhz dedi. emin misin dedim. evet dedi:D arkadaşlar 520mhz değil mi cihaz ya:D
  • evet hocam cihaz 520 mhz önceki sayfalarda belirtilmişti bu.
    128 mb ram ve 128 mb rom a sahip.
    hız açısından kesinlikle tatmin edici.
  • Malesef konu hakkında bilgi sahibi adamları çalıştırmıyorlar genelde. Ve evet 520 mhz
  • ram 128 de rom 40 olarak verılmıs.. 520mhz olması su anda fazla bır ıse yaramıyor wm6 yenı oldugundan uyumlu program bulmak zorlasıyor.. butun yazdıklarınızı tek tek okudum arkadaslar.. butun sorunlar mevcut..kıtleme sorunu var. ama su da var kurdugunuz programları secıp kurarsanız oda ortadan kalkıyor. ben uç haftadır kullanıyorum.. cok kıtlenme sorunu yasadım . ama programları tek tek ne secerek arastırarak kurdum uyumlu olanlarını.. su nada sorunsuzz calsıyor.. tıklenme sorunum yok sımdılık tabıı ılerde ne olur bılemem :)

cıhazın ıngılızce olması kotu ama cozemedıgınız yerde yardım alma sansınız var.. ıstanbulda kı toshıba yardımı ararsanız onalr sızı yonlendırerek gereklı ayarları yapmanızda yardımcı oluyorlar....

cıhazınıza ben sbp plus yuklameyın derım ben ben yukedım gunde en az 10 defa resetlemısımdır.. (sadece tavsıye )

bıde bır arkadas telefon numarasını kaydedemıyorum outlook olarak kaydedıyor falan demıs.. kurmus oldugun bır program varmıı.. sıstemı tamamen kaplayan .. ondan kaynaklanıyor durr.. bendede aynı sorun vardıı .. sbp plus yuzundenmıs.. ogrendım .. kurdugun programları kontrol ett.. sorunu bulacaksın sanıyorum..

bıde bu gecen konualrda verılen sıte baya ıse yarıyor kurcalamanızı tavsıye ederım.. tamamı ıng sıtenın ama onuda cevırı sıtelerıyle halledebılırsınız.. myg900.com benım cok ısıme yaradı dıyebılırım..

gforce5500 e gelınce ..http://www.nvidia.in/page/goforce_design_wins.html bı bakın belkı ısınıze yarar bısey bulursunuzz...

sımdı gelelımm bende kı cozulmıyen soruna :) ben wıfı yı sureklı acık tutuyorum .. ve de kullanıyorum .. ekran bekleme moduna gectıgınde tamamen kapanıyor.. onuda ıstıyorum guc tasarrufu yuzunden ancak ekran kapandıgında . herseyı ıptal ettıgınde wıfı de kapanmıs oluyor yada acık olan butun programlar tamamıyle kapanıyor takı usttekı power tusuna basana kadar. bunu ayarlıyabılecegım bır yer varmı.. baska bır ornek le de soyle dıyeyım belkı daha anlasılır olur.. mp3 dınlerken .. telefonu uet dugmeden beklme moduna ladıgnızda. kapanıyor.. :) ..

sımdıden tesekkurler arkadaslar sızın acıklamalarınız da cok yardımı oldu bana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uhlmann -- 12 Ocak 2008; 4:27:51 >

• hee bıde parmak izi güvenliği diye bir sey yok haberınız olaa .. sade kısayol ve touchpad
    olarak kullanabılıyorsunuz.. baska bır ıse yaramıyor..
  • uhlmann arkadaşım tüm mesajları okuduğunu söylüyorsun lakin pek sanmıyorum. Ya şişirme okudun ya da anlamadın diye düşünüyorum açıkcası.

Ayrıca söylemiş olduğun çok şeye de katılmıyorum. Mesela:
    Cihaz 128x128 ama kullanıma sunulan 40
    + 520 Mhz olması inanılmaz çok işe yarıyor zira 100'lerce uyumlu program buldum. Aynı anda birçok uygulamayı beraber çalıştırabiliyorum. Programları bulmak hiçte zor değildi. Ne demişler arayan mevlayıda bulur programları da.
    + Spb Pocket Plus hiç bir sorun yaratmıyor.
    + O kontaklist olayı kesinlikle msn live ile alakalı spb ile uzaktan yakından bir ilgisi yok(Bu konu geçmiş mesajlarda işlendi).
    + Parmak izi güvenliği dediğin gibi sadece program çalıştırmaya ve touchpad olmaya değil telefon açılırken güvenliğe de yarıyor(Bu konu geçmiş mesajlarda işlendi).
    + gforce5500 grafik işlemcisinin sitesi senin ne gibi bir işine yaradı ki burada paylaşıma sunuyorsun. MyG900'de bu cihazda başka bir pda'da yer alan grafik işlemcisinin aynısının bulunduğu ve o pda için kullanılan grafik hızlandırıcı yazılımın bazı değişiklikler ile kullanılabileceği yazıyor. Lakin bu beraberinde nice soruna da neden olabilir. Artı gördüğüm kadarıyla çok ta kesin sonuç alan pek kimse yok şu an için.

Sorunun cevabına gelince pek birşey anlamamış olsamda kullandığın mp3 playerin cihazı bekleme moduna geçirip geçirmemek gibi bazı ayarları vardır oraları biraz kurcala derim. Ayrıca müzik player olarak PocketMusic Bundle 5.0.4 kullanmanı öneririm. Ve iyice araştırmadan insanları yanıltacak bilgiler vermezsen memnun olurum.

• başta elaman ve hece arkadaşlar olmak üzere katkı yapan herkeze çok çok teşekkürler, gözümü korkutmasına rağmen sizin verdiğiniz cesaretle haftaya g900 ümü alıcam herhalde

kullananlara sormak istediğim günışığında veya güneşli ortamlarda ekranı görmekte zorluk çekiyor musunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssungurlu
    başta elaman ve hece arkadaşlar olmak üzere katkı yapan herkeze çok çok teşekkürler, gözümü korkutmasına rağmen sizin verdiğiniz cesaretle haftaya g900 ümü alıcam herhalde
    kullananlara sormak istediğim günışığında veya güneşli ortamlarda ekranı görmekte zorluk çekiyor musunuz?

Ben teşekkür ederim dostum. hece arkadaşımdan da ALLAH razı olsun. Ben forumlardan çok yardım gördüm umarım bizimde birilerine faydamız dokunuyordur.

Valla inan ben güç tasarrufu yapabilmek için ekran ışığını kıstım ama buna rağmen hiç bir zaman okuma ya da görme sorunu yaşamıyorum. Yanlış yönlendirmeyim yinede belkide benim gözlerim çok iyidir :)...
  • arkadaşlar sizden bişe rica edebilirmiyim? g900 ile bizim foruma girip ekran fotosunu upload edebilirmisiniz? merak ettim ekran çok farkediyo mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: marikanwap
    arkadaşlar sizden bişe rica edebilirmiyim? g900 ile bizim foruma girip ekran fotosunu upload edebilirmisiniz? merak ettim ekran çok farkediyo mu?

Tabiki arkadasim buyur bu mesaji G900 klavyesi ve Opera tarayicisi ile %100 ekran buyuklugunde yaziyorum(PC Note: 3 numaralı resim!).

PC: Ancak ekran görüntüsü almak için kullandığım program resimlerin çözünürlüğünü ve görüntü kalitesini değişik kaydetmiş olabilir. Yani cihazda daha net ve okunaklı görünüyor bence sanki ufaktan oynamış gibi. Ama görebileceğin gibi özetle olay budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 12 Ocak 2008; 13:42:10 >

• bir HP 6515 kullanıcısıyım. Excel ile işim çok olduğu ve 6515 in keranı fazla hücreyi tek ekranda gösteremediği için gigabyte i350 yi almayı düşünmekte idim. Bu cihaz ile ilgili yazılara ara sıra bakıyordum. Uzak durmamamın sebebi tabiki GPS di.

Herhangi bir SDIO GPS kartını takamazdım çünkü GPS haritaları için yeterli hafıza kalmazdı. USB belleğe program yüklenmez zaten. Ama USB HOST özelliğinin olması beni başka aramlara itti.

Aşağıdaki linkte USB GPS cihazı var, özelliklerinde 45mA akım çektiği yazıyor.
    http://www.deluoelectronics.com/customer/217-Deluo_NavStick_USB_GPS#
    Bu cihazlar genelde seri bağlantı sağlar, yani USB HOST portuna USB Seri çeviricisi takılmış gibi tepki vermesi(veriyor olması gerekir)
    Ayrıca USB host özelliğini kullanmak için hangi girişi kullanıyoruz. Yani hem şarj hem usb host aynı anda kullanılabiliyor mu acaba.

Şu anda bir PPC ve bir cep telefonu kullanıyorum, normalde bir hat kullanıyorum ama GPS i kulladığım zaman pil 4 saat bile dayanmadığı için yedek telefon işe yarıyor. Ayrıca telefonumda edge (motorola v360 + 1GB microSD) var ama hiç bir işime yaramıyor, şimdilik GPRS ile internete girmesi yetiyor.

Buraya kadar okuduklarımda cihazın tıkanma durumlarının sebebinde wm05 programlarının sebep olduğu izlenimini aldım. GPS i telefondan daha fazla kullanıyorum. Ne kadar ödenmli olduğunu siz düşünün.

Bluetooth GPS e hiç sıcak bakmıyorum, düşününki uzun yolda gidiyorsunuz veya şehir içinde gün boyu araba kullanacaksınız, telefonu mu şarja takacaksınız GPS cihazınızı mı? Teknoloji böyle artmaya devam ederse araçlarda birden fazla sigara çağmak yuvası bulunmaya başlayacak

• Sigara çakmak yuvası sorun değil çoğaltıcı aparatlar var ama malesef şarz ve usb girişi aynı yer yani hem şarz edip hemde usb gps kullanamazsın ne yazık ki. Bu yüzden sanırım sana hitap edemeyecek. UMarım ilerde GPS'li bir model çıkartır. Bu arada şu GPS TR'de ne işe yarıyor ya da nasıl işe yarıyor hala anlayabilmiş değilim.
  • GPS kısaca; dünya üzerindeki koordinatımızı(enlem boylam) öğrenmemizi sağlanyan özelliğidir.

GPS tek başına bir işe yaramaz, GPS den faydalanılarak navigasyon(yol bulma) işlemi yapılır, bunun için bulunduğumuz bölgenin(istanbul olur veya Türkiye) haritalarının bulunduğu iyi(doğruluk oranı en fazla) bir yazılım gerektirir.

Yani, aracı sağa çekip "hemşerim XXXX YYYYY ZZZZ adrese nasıl giderim" sorusunu cihaza sormanızı, ve cihaz ile hareket ettikçe "bak birazdan sağa döneceksin, sonra XX metre gidip sola döneceksin" gibi cevaplar almanızı sağlar.

Not: Bu cihaz(bende hp6515 var) sayesinde aracımın hız göstergesinin %10 fazla gösterdiğini, aracım ile 100Km/Sa yaparken aslında 91Km/Sa hızla gittiğini öğrenmiş de oldum.
  • kasif haklısın dostum aslına bakarsan hata bende sanki bilmiyormuş gibi sordum. Ama demek istediğim GPS haritaları TR'de pek sağlıklı çalışmıyor. Ters şerite sokuyor adamı. Avrupa haritalarında radar uygulamalarını trafik yoğunlunu vs her şeyi görmek mümkünken TR'de doğru dürüst yollar bile kayıtlı değil. Hoş TR'de yol bile yok alttakıma verdiğim parayla ingilterede benim arabanın yenisini alırdım. Belki büyük şehirler sağlıklıdır ama herkes kendi şehrini biliyor zaten. Demek istediğim malesef bizim TR'de GPS'den hakkını vererek faydalanabilmemiz için daha çok fırın ekmek yememiz gerekiyor. Benim düşüncem bu yönde. Ayrıntılı açıklaman için ayrıca teşekkürler...
  • Orası öyle ama hiç yoktan iyidir diyorum. Geçen bayram navigasyon ile bi yere gideyim dedim, girdiğim her yolda inşaat çıktı, suçu belediyeye mi atayım, yoksa navigasyon yazılımına mı bilemedim.

7. sayfadan konuya dalmamın sebebi. HP 6515 i değiştirmek, yeni cihaz almak için.

Özellikle VGA ekran arıyorum, artık QVGA ekran ın yetmediğini düşünüyorum tabi kendim için, yoksa açıkça söylemek gerekli, ileride kullanırım diye üst model cihaz almayın, bu ülkenin dolarları dışarı gidiyor, mümkünse 2. el cihazlara bakın derim, cep telenu hastalarının durumuna düşmeyelim, PPC kullanıcıları olarak cep telefonu hastalarından daha kültürlüyüz(istisnalar hariç).

İşim gereği excel ile çok çalışıyorum ve 6515 ile görebildiğim hücre sayısı sınırlı oluyor. Onun için üst model PPC lere bakmaya başladım. Aradığım bütün özellikleri(1) barındıran bir cihaz da bulamadım. Hatta 128 ram mi 64 ram mi diye bir konu açarak merakımı da gidermeye çalıştım. Bu cihazın forumu bu kadar büyüyünce bir makma gereği duydum ve gerçekten cihaz ile ilgili olumlu düşünceler oluşmaya başladı kafamda.

Tabi bu cihazda da bazı olumsuzlukları duymam, geçmiş sayfalardaki bir tytn 2 ile olan ekran kısaylaması beni düşündürüyor(tarayıcıda sürüklenen ekran dalga dalga hareket ediyor). Bu cihazın gelecek modeli olan G920 de çok büyük olduğu için hakkını kaybetti.

Sonuç olarak izlemeye devam edeceğim(hala şimdiki düşüncem i350 den yana)

(1)
    Aradığım özellikler
    GPS
    GSM 900/1800 ve GPRS
    128 MB RAM
    VGA ekran (daha büyükte olur)
    62 mm den küçük genişlik
    150 gramdan hafif olması
    iyi bir pil (GSM açık halde 100 saati geçen bekleme süresi)

wifi, bluetooth, hafıza kartı, fotoğraf kamerası vs. gibi ayrıntıları girmiyorum, onlar zaten olacak

• Selam arkadaşlar bende G900 almak üzereyim kafa tek takılan tam olarak kaç ram kaç rom çünki 128 ram tam olarak kullanılmıyomuş vs. gibi yazılar var
    ben 128 mb ın tamamını ram olarak kullanmak istesem yapabilirmiyim bu cihazda herhangi bir programla mümkünmü???
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.