Şimdi Ara

Toshiba G900 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ssungurlu

programlara girmişken

http://pointui.com/
    http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=5330

bilginiz var mı? süper görünüyor, iphone olayını bitirmiş, ama g900'de çalışır mı acaba?

Evet ücretli ve ücretsiz bu tarz yazılımlar var. Ancak ben bunları kullanmaktan hoşlanmıyorum. Eğer iPhone isteseydim gidip iPhone alırdım. Ben WM'den memnunum açıkcası amacım onu kullanılabilir ve ihtiyaçlara karşılık verebilir kılmak. Hem bu tarz full kaplama yazılımlar sistemi ağırlaştırıyor ve kullanımı da asla iPhone gibi kolay olmuyor diye biliyorum ve tepki süresinin daha artacağını düşünüyorum. Hoş zaten onlarca yazılım kullanıyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: wgandalf
    7.- Parmakizi okuyucu donanım olarak var ama sadece bir launcher olarak çalışıyor. Yani bir programı setliyorsunuz ve parmağınızı geçirdiğiniz zaman o programın çalışmasını
    sağlıyor.
    Her parmağınız için bir tane tanımlayabliryorsunuz. Ne işe yarıyor anlamadım. Anladığım kadarsa saçmalık. Ama eğer başka bir uygulama ile PDA in açılmasını kontrol etmemizi
    sağlıyorsa ( benim anladığım buydu ) tamam. Bu konuda kullanıcı kılavuzunda bişi bulamadım.

Offf ya bir dünya yazdım silindi... Sinir oldum kısaca yazacağım.

Yanılıyorsun arkadaşım. Settings->Lock altından telefonun açılmasını da sağlıyorsun zaten asıl işlevi o. launcher kısmı gizli uygulama vs çalıştırabilesin ya da kısaca çalıştırasın diye eklenmiş. Diğer yazdıklarımı bir daha yazmayacağım usandım silindi gitti hepsi.

• Bu telefonu ofis dışında çalışan ve office programlarını çok fazla kullanan arkadaşıma Vatan Bilgisayar'dan aldırdım.
    Vatan Bilgisayar'ın diğer özelliklerini bilmem ama çok az karla mal sattığını ve iyi takip ederseniz çok ucuz fiyata alabileceğinizi söyleyebilirim.
    Mesela ben bu telefonu 799 YTL'ye aldık. Taksit sayısını hatırlamıyorum en az 5 olması lazım.

Eğer Windows Mobile tecrübeniz varsa sorun yok. Ama ilk tecrübenizse biraz sabredin 1-2 ay sonra Windows Mobile olmayan başka bir telefon kullanamayacaksınız.

Bunu sıfır alınmış bir bilgisayar gibi düşünün, hangi programı yüklerseniz o işi yapar. Mesela sesli arama programları var Vito Voice Dialer.

Çözünürlüğün sadece videoya faydası yok. Excel veya Word dosyası açtığınızda yataya geçince tam sayfa eni rahatlıkla görülebilmekte.

Bu tip cihazlarda bundan büyük klavye beklemek boşa heves olur. Yok ben 10 parmak kullanıyorum diyorsanız Bluetooth klavye almanızı tavsiye ederim.

Diğer klavyesizlerde ekran 320x240 ve sanal klavyede açılınca ekran diye birşey kalmıyor.

Sadece WM6 ve ekran çözünürlüğünün farklı olması sebebiyle uyumlu program sorunu yaşıyoruz. Bunuda programları tecrübe eden arkadaşlar buraya yazarlarsa aşarız diye düşünüyorum.

-- X9'u nasıl iptal ediyoruz?
    -- Kullandığınız programların linklerini paylaşabilirmisiniz? Yada en azından program adı ve versiyon no.sunu.

• telefon görüşmelerini kaydederken benim sesimi gayet iyi kaydediyor ama karşı tarafın sesi çok kısık. bu problemi yaşayan ve çözebilen oldu mu acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hece
    telefon görüşmelerini kaydederken benim sesimi gayet iyi kaydediyor ama karşı tarafın sesi çok kısık. bu problemi yaşayan ve çözebilen oldu mu acaba?

Malesef birkaç gün önce aynı sorun ile bende karşılaştım. 2 3 tane recorder denememe rağmen olumlu bir sonuç alamadım. Ve biraz araştırdıktan sonra bir yerde PPC'lerde bu işin ancak sesi dışarıya vererek(Hands Free) mümkün olduğunu okudum. Özetle malesef bende kastım ama bir çözüm bulamadım. Mikrafon ile kulaklıkta'ki ses oranları aynı değil. Mikrafon sesi kulaklığı aşırı derecede bastırıyor. Bize ses kaydını micrafondan mı yoksa kulaklık hoparlaründen mi yapacağını seçebileceğimiz bir yazılım gerekli ancak sanırım cihazlar bunu desteklemiyor ki hiç bu tür bir yazılıma denk gelemedim. Bu konuda da bilgisi olan varsa paylaşırsa seviniriz. Bu arada ben son olarak Resco Audio Recorder'da karar kıldım. Kayıt altına almak istediğim görüşme olduğunda mecburen hans free yaparım diye düşündüm. Ki o da kalabalık ortamlarda vs pek mümkün görünmüyor malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 8 Ocak 2008; 20:50:11 >

• cevap için teşekkürler. ben de şu anda resco audio recorder kullanıyorum. jasjam'da kayıt sırasında hiçbir problem olmuyordu. her iki sesi de gayet başarılı bir şekilde kaydediyordum. cihazla ilgili bir sıkıntı var gibi geliyor bana. telefon görüşmelerinin kaydı önemli benim için ve çözüm aramaya devam ediyorum. birşeyler bulursam yazarım.

quote:

Orjinalden alıntı: Elaman

quote:

telefon görüşmelerini kaydederken benim sesimi gayet iyi kaydediyor ama karşı tarafın sesi çok kısık. bu problemi yaşayan ve çözebilen oldu mu acaba?

Malesef birkaç gün önce aynı sorun ile bende karşılaştım. 2 3 tane recorder denememe rağmen olumlu bir sonuç alamadım. Ve biraz araştırdıktan sonra bir yerde PPC'lerde bu işin ancak sesi dışarıya vererek(Hands Free) mümkün olduğunu okudum. Özetle malesef bende kastım ama bir çözüm bulamadım. Mikrafon ile kulaklıkta'ki ses oranları aynı değil. Mikrafon sesi kulaklığı aşırı derecede bastırıyor. Bize ses kaydını micrafondan mı yoksa kulaklık hoparlaründen mi yapacağını seçebileceğimiz bir yazılım gerekli ancak sanırım cihazlar bunu desteklemiyor ki hiç bu tür bir yazılıma denk gelemedim. Bu konuda da bilgisi olan varsa paylaşırsa seviniriz. Bu arada ben son olarak Resco Audio Recorder'da karar kıldım. Kayıt altına almak istediğim görüşme olduğunda mecburen hans free yaparım diye düşündüm. Ki o da kalabalık ortamlarda vs pek mümkün görünmüyor malesef...

• quote:

cevap için teşekkürler. ben de şu anda resco audio recorder kullanıyorum. jasjam'da kayıt sırasında hiçbir problem olmuyordu. her iki sesi de gayet başarılı bir şekilde kaydediyordum. cihazla ilgili bir sıkıntı var gibi geliyor bana. telefon görüşmelerinin kaydı önemli benim için ve çözüm aramaya devam ediyorum. birşeyler bulursam yazarım.

Ben teşekkür ederim dostum. Diğer PDA'larda durumun ne olduğunu pek bilmediğim için. Ben okuduklarımın yalancısıyım. Bir çözüm üretebilecek olursak paylaşalım.
  • Doğubank civarında G900'e uygun ekran koruyucu satılan bir yer var mı?
  • arkadaşlar ilk kez bi pda alcam bi kaç bişe sormak istiyorum.

-pda yı verimli kullanmak için bilgisayar şart mı? yani program filan kurmak için bilgisayar olması mı gerekiyo?

- wireless ile internet kişiyi memnun edermi? normal bilgisayardan giriyo gibi rahat ve sorunsuz mu yani?

şimdilik bu kadar aklıma geldikçe sorarım...
  • arkadaşlar bu masaüstünden bazı applicationları silmek istiyorum çok doldu oranın ayarlarına nerden giriorz buarada sbpphone u indirdim süper bir program tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: marikanwap

arkadaşlar ilk kez bi pda alcam bi kaç bişe sormak istiyorum.

-pda yı verimli kullanmak için bilgisayar şart mı? yani program filan kurmak için bilgisayar olması mı gerekiyo?

- wireless ile internet kişiyi memnun edermi? normal bilgisayardan giriyo gibi rahat ve sorunsuz mu yani?

Şart değil ama bence gerekli. Ne kadar gelişmişte olsa normal bilgisayarın yerini tutmaz. Oyunları normal bir desktop pc kadar tatmin edici değildir. Ya da onun kadar rahat bir şekilde sörf yapamazsın. Fakat ihtiyacın mail okumak, messengerda online olmak vs gibi işlemler yapacaksan işini görür. Direk PDA'dan yükleyecebileceğin PC'ler olduğu gibi bazı programları kurmak için kesinlikle PC' gerekmektedir.

berkay Settings'te Today'a gir orada 2. sekmeden masa üzerinden kaldırmak istediğin today pluginleri kaldırabilirsin.

• arkadaşlar merhaba bu konularda biraz acemiyim bayramda aldığım g900 umu dun kapadım ancak daha acılmıyo power tusuna basıyorum yesıl led yanıyo ama telefon açılmıyo ne yaptıysam olmadı yardımlarınız için şimdiden teşşekur ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkanbur5

arkadaşlar merhaba bu konularda biraz acemiyim bayramda aldığım g900 umu dun kapadım ancak daha acılmıyo power tusuna basıyorum yesıl led yanıyo ama telefon açılmıyo ne yaptıysam olmadı yardımlarınız için şimdiden teşşekur ederim

Merhaba dostum;

İki sorun oluşmuş olabilir. Bunlardan birisi donanımsal bir arıza olmuş olması ve cihazını servise göndermen gerekliliği.

Diğeri ve benim tahminim ise işletim sistemin çökmüş olmalı. Makinaya Hard Format atman gerekecek. Ve unutma ki Hasd Formad sonucunda kayıtlı tüm bilgilerin uçar. Sadece SD karttaki dosyaların kalır. Umarım yedeğin vardır. Şimdi yapman gerekeni anlatıyorum :

Hard format atmak için. Toshibayı tamamen kapatıyosun sonra klavyeyi açıyosun Sol attaki "Yeşil Fonksiyon Tuşuna" + Sağ üstteki "<-BS Tuşuna" + Cihazı açıp kapatmaya yarayan üstteki "Güç Tuşuna" aynı anda basıyosun. Ekranda "Clean Boot?" yazısını görünce o tuşları bırakıp "Y" tuşuna basıyosun. Ve bekliyosun cihaz Hard Format atıp sorunsuzca açılıyo.

Dilerim sorunun hallolur. Sonucu yazarsan sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Elaman

quote:

Orjinalden alıntı: marikanwap

arkadaşlar ilk kez bi pda alcam bi kaç bişe sormak istiyorum.

Şart değil ama bence gerekli. Ne kadar gelişmişte olsa normal bilgisayarın yerini tutmaz. Oyunları normal bir desktop pc kadar tatmin edici değildir. Ya da onun kadar rahat bir şekilde sörf yapamazsın. Fakat ihtiyacın mail okumak, messengerda online olmak vs gibi işlemler yapacaksan işini görür. Direk PDA'dan yükleyecebileceğin PC'ler olduğu gibi bazı programları kurmak için kesinlikle PC' gerekmektedir.

berkay Settings'te Today'a gir orada 2. sekmeden masa üzerinden kaldırmak istediğin today pluginleri kaldırabilirsin.

ya ankarada öğrenciyim. memleketten pc mi getirmedim... internet ihtiyacım karşılasın yeter. oyun oynamam zaten... mesela bu siteye g900 ile rahat girebilirimiyim? okumak için sdc takip etcem...

• Eleman arkadaşım cevabın için tessekkuur ederim. Dediğini yaptım cihaz yine hiç bi cvp vermedi ,servisi aradım aynı senin dedıklerini söylediler,üzüle üzüle servise gittim, beni yarım sağat beklettiler ve cihazı yenisiyle değiştirdiler :)
  • quote:

Eleman arkadaşım cevabın için tessekkuur ederim. Dediğini yaptım cihaz yine hiç bi cvp vermedi ,servisi aradım aynı senin dedıklerini söylediler,üzüle üzüle servise gittim, beni yarım sağat beklettiler ve cihazı yenisiyle değiştirdiler :)

oooo yeni cihaz vermiş olmalarına çok sevindim. güle güle kullan umarım bunda bir sorun çıkmaz. bu arada hangi firma bu değişimi hemen yapan ? Ve alalı kaç gün olmuştu ?
  • sağol kardeşim cihazı bostancı vatandan almıstım bayramda , Gaziosmanpaşa multimedya bilgisayar değiştirdi biraz uzak ama gittiğime değdi,çok güzel ilgilendiler
  • Değişimi hemen yapmaları benide çok şaşırttı ben 15 gün gözden çıkarmıstım :)
  • Ayrıca Şöyle Bir Özellikte Var Toshıba U3 Usb Bellekleri Direk Tanıtabiliyosunuz Toshıba U3 Usb Belleklerden Ara Kablo Cıkıyor Basitce Her İşinizi Halledebiliyosunuz Tamamen İngilizce Olması Tabi Dex Avantaj Gibi Görünüyor Ama Tabi Ki TR Yazılımı Cıkacaktır Piyasa da Ki En İyi Ürün Parmak İzi Okuyucu Olan Tek PPC si Buda Artı Donma Olayı Hepsinde Mevcut Ama Kullandığım En İyi Ürün TR Eten M600 Dışında Zaten Hiçbir Üründe 256 Rom Yok İçini İnceledim Bazılarının Belki Vardır Ama Bildiğim Kadarıyla Yok 128 Rom İntel XScale 270(Asus P535 XScale 270 Ama Fsb Farkı Var G500 Fsb Olarak Daha Yüksek :) ) Kullanıyo 128Rom 40 Mb Dahili Güzel Ürün 3G Artı Şunu Cogu Kullanıcısı Bilmiyo 3G Programsal Serround Sistemi Kuran Firma Olan QALCOMM Patentli Tek 3G Gözüküyo Bilgilerinize Arz Ederim Tek Kelime Yapmış Elin Japon u Aksesuarlar Haric Her Parca Made In Japan Daha sı Yok Bilmiyorum Üstüne Varsa Sölesin Tek Eksik Gps Oda Kim Kullanıyo ki ALLAH için Bu Yüzden Kötülemeyin Tek Kelime 10 Numara Bir PPC Saygılar.

• quote:

Değişimi hemen yapmaları benide çok şaşırttı ben 15 gün gözden çıkarmıstım :)

Anladığım kadarıyla burada tamir etmek gibi bir lüxleri yok. Bu yüzden anında değişim yapıyorlar. Arızalı ürünler iade gidiyor. Ama dediğin gibi anında değişim yapmış olmaları sevindirici bir olay. Gerçi bizim burada(izmir) multimedya'nın şubesi yok bildiğim kadarıyla sanırım biz vatanın ellerine kaldık ama bu durumda 6 ay sonra da cihaz bozulsa muhtemelen yenisini vereceklerdir diye düşündüm. Bu aleti burada tamir edemezler japonyaya göndermeleri de uzun sürer gibi geliyor.

Kardann diğer söylediklerine katılıyorum lakin bende 4GB U3 var ve cihaz tanımıyo. Ayrıca kablo U3'ün yanında verilmedi G900'ün kutusunda verildi. U3 konusunda tecrüben ya da kesin bir bilgin varsa paylaşırmısın.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.