Şimdi Ara

Toshiba G900 (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
951
Cevap
5
Favori
112.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Donanım klavyeden türkçe harfleri girmek için nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz? Ben AEKMap diye bir program buldum, bununla klavye düzenini istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Yalnız klavyede türkçe harfler için feda edecek harf seçemedim. Ben de OK tuşunu sembol tuşu olarak atadım, OKden sonra s-g-i-u-c-o ya basınca türkçe karşılıklarını yazdıran bir konfigürasyon kullanıyorum.

Oyun-emülatörlerde klavye gecikmeleriyle ilgili bir çözüm aramaya devam ediyorum. Morphgear emülatörlerinde program önceliğini düşürünce klavye sorunları oldukça azalıyor. Bundan yola çıkarak herhangi bir programın önceliğini düşürüp azaltabilen Teksoft SRL Speedbooster diye bir program buldum ama verimli ve sorunsuz pek sonuç alamadım. fpsece ile ufak bir lunarlander demosunu klavyeden çalıştırmayı başardım ama onda da ekran çözünürlüğüyle ilgili sorunlar çıkabiliyor. Bir de Morphgear da dahil pek çok programda özellikle yukarı tuşu olmak üzere birkaç tuşun bir süre takılı kalma huyu olduğunu gördüm, buna da henüz çözüm bulamadım.

CBZ okuyucusu isteyen varsa açık kaynak kodu olan bir programı biraz değiştirerek WVGA ekrana uygun hale getirdim ve tam ekran özelliği ekledim. myg900 sitesinde linkini bulabilirsiniz. Landscape modda yazılar biraz ufak da kalsa rahatlıkla yatay kaydırma yapmadan okuyabiliyorsunuz. Yalnız yine standart CBZ üreten dönüştürücü desktop programı var, CBZ ve CBR dosyalarını önce onunla ufaltmak gerekiyor. Kaydırmasından pek memnun kalmasam da görüntü oldukça tatmin edici. G900 bir konuda tökezleyip canımı sıkınca bir PDF ya da CBZ dosyası açıp çözünürlük 320x240 olsaydı nasıl görüneceğini hayal ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runic -- 5 Temmuz 2008; 0:03:42 >

• Ben bu makineye olan inancımı kaybettim. Zaten biçok yerde g500 satışı devam ederken g900 raflardan silindi. Şimdi g910 ve g920 için reklamlar başladı. Aslında adamlarında çok reklam yaptıkları yok. Biz birbirimize anlatıp gaza gelip alıyoruz bu makineleri. Ama makineyi satmayı biliyorlar ama güncel yazılımlar yok. Bence W6.1 toshibanın sitesinde olmalıydı ve biz oradan doğru dürüst bunu alıp makinemize yüklemeliydik. Şu anda bu forumdan bulduğum 6.1 bu makine tarafından düzgün bir şekilde kullanılamıyor.
    Bence çok kasmayın bu makineye Toshibanın kurmanı olduk :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: magnadayın

Ben bu makineye olan inancımı kaybettim. Zaten biçok yerde g500 satışı devam ederken g900 raflardan silindi. Şimdi g910 ve g920 için reklamlar başladı. Aslında adamlarında çok reklam yaptıkları yok. Biz birbirimize anlatıp gaza gelip alıyoruz bu makineleri. Ama makineyi satmayı biliyorlar ama güncel yazılımlar yok. Bence W6.1 toshibanın sitesinde olmalıydı ve biz oradan doğru dürüst bunu alıp makinemize yüklemeliydik. Şu anda bu forumdan bulduğum 6.1 bu makine tarafından düzgün bir şekilde kullanılamıyor.
    Bence çok kasmayın bu makineye Toshibanın kurmanı olduk :)

G900'ün en büyük problemi ilk satışa çıktığındaki ROMunun inanılmaz sorunlu olmasıydı. 3.07 romuyla birlikte bütün stabilite sorunlarını çözdüler ama iş işten geçmiş ve G900 internette çok sorunlu bir telefon olarak nam salmıştı. Toshiba'nın neden böyle bir hata yaptığını anlamış değilim aslında, problemler makineyi alıp 15-20 dakika kullanan herkesin karşılaştığı türdenmiş. Durum böyle olunca tabii satışlar da tökezledi ve Toshiba artık güncelleme geliştirme ihtiyacı hissetmiyor. Bizim şanssızlığımız yeni ROM geliştirecek HTC'nin yüzde biri büyüklüğünde bile amatör geliştirici grubumuzun olmayışı. 6.1 gelişmelerini ben de takip ediyorum ama bence kullanılabilir olgunlukta değiller.

Makine konseptine uygun işlemleri gayet güzel yapabiliyor. Ofis uygulamaları, kitap okuma, internette dolaşma gibi işlemler için kayar kapaklı bu makina formundan daha uygunu yok. Bildiğim kadarıyla bu formda sadece birkaç tane HTC, Dopod, O2 modelleri (hiçbiri geniş ekranlı olmayan) ve yeni gelecek olan Sony Xperia var. Tabii bu yanında bir sürü sorun da getiriyor. Çoğu uygulama (özellikle oyunlar) ekranın tamamını kullanmıyor, bazıları sadece WVGAFix ile çalışıyor, birkaçı ise hiç çalışmıyor. Bununla ilgili Xperia çıktıktan sonra biraz gelişme olacağını tahmin ediyorum. Çok büyük ihtimalle çözünürlükten kaynaklanan genel bir ekran güncelleme yavaşlığı var ama beni çok fazla rahatsız etmiyor. Bir de ilginçtir ki Toshiba reklamlarında GoForce 5500 grafik işlemcisini kullanmamış, NVidia'nın sitesinde G900'ün bir listede geçtiğini gören birkaç kişi telefonu açarak bir çipin üzerinde 5500 yazdığını görmüş. Yani her ne kadar istesek de Toshiba'yı özel sürücü sağlamadığı için suçlamak yanlış olur. Belki de NVidia ile anlaşma yaparak hasarlı ama belli işlemler için kullanılabilir çipleri satın almış bile olabilirler.

Sonuçta bence G900 zamanından önce piyasaya sürüldüğü için sorunları olan oldukça güzel bir makine. Onu kullandıktan sonra klavyesiz, geniş ekransız ppc kullanmam. Xperia piyasaya çıktıktan sonra benzerlerinin artacağını düşünüyorum, G900'üm ömrünü tamamladıktan sonra bunların içinden birini seçerek satın alacağım. Verdiğim para için de hiç pişman değilim.

• Bu fiyata bu kadar özellikli PDA var mı ki piyasada? saçma sapan programları yüklemeyince efendi gibi çalışıyor işte! G900'dan önce asus p525 kullandım 2 ayda pert oldu; kilitlenmeleri problemleri de cabasıydı. Vatandaş daha ne isterki bu aygıttan anlamadım gitti
  • Telefonun içindeki özellikler biz kullanalım diye donatılmış. Tam performans kullanmaya çalışınca eminim anlayacaksın ne demek istediğimizi. Tüm gün mail alıp ver günde en az 5 saat telefonla konuşmaya çalış ki ben hiç başaramadım. Devamlı msn açık olsun. 30 dk da bir mail alsın versin. İşte o zaman anlarsın. Bu telefonu alıp telefon olarak günde 15 dk konuşan arkadaşların harici beni anlıyor. Bluetoot ile bir kulaklık veya bir aygıt bağlamaya çalış. Sesini duyamasınlar alet devamlı kopsun sende bunları hissedeceksin.

Sonuçta bu aleti kullanalım diye aldık karalamk için değil. Ki ben bu aleti ilk geldiği gün büyük ümit ve beklentilerle almıştım. Bu kadar özellikli bir telefon olunca beklentide yüksek oluyor. Ama karşılığını alamayıncada burada yazmak gerek.
  • aletlerin donanimi arttıkça sorunlar artmaya başlar. kulaklık sorunu oldu bende de, ancak bize indirimli diye kakaladıkları kulaklıklarda sorun, elimde eski SE bt kulaklığı vardı, şimdi onu kullanıyorum, hiç ses sorunu, kopma sorunu yaşamıyorum. toshiba tarafından yazılım desteği zayıf. wm6.1 kurdum alet hızlandı ancak, wi-fi sorunu yaşanıyor, bazen devre dışı oluyor. şimdi de ekranda yatay çizgiler oluştu, lcd'de akma var sanırım, ama bir gün çok azalıyor, bir gün artıyor, çalışmaya engel değil ama görüntüsü rahatsız ediyor.
  • Ekran kalitesi hariç aynı özelliklere sahip aygıtları kullanan arkadaşlarım var bu problemleri yaşamıyorlar. Neyse günahı ve sebabıyla kullanacağız artık bu aleti. Ama ayıp etti toshiba:) ilgilenmesi gerek bizimle. Aleti satarken iyi.
  • Bu konuda haklısınız arkadaşlar; Toshiba özellikle cep telefonu ve PDA kullanıcılarını öksüz bıraktı. Ürünlerindeki problemlerin bir çoğu eksik veyahut eski versiyondaki güncelleştirilmemiş programlardan kaynaklanıyor. Dünyanın en büyük elektronik üreticisi olduğu söylenen bir firmaya yakışmıyor böyle şeyler. Ürünlerine yazılım ve ürün desteğini doğru dürüst yapmış olsa kimse mağdur olmazdı diye düşünüyorum.
  • mrb arkadaşlar ben windows mobile 6.1 yükleyenlerden birşey istiyecektim acaba today ekranı nasıl oldu eskisi gibimi

bu arada tlf nun çok sorunu var diyenler ve anlattıkları sorunların hiçbirisi bende yok bası usb leri tanımıyo o kadar
  • biraz değimişti, ama şimdi eskisinin nasıl olduğunu unuttum, bazı ayarlarda farklılıklar oldu.
  • rahatbek vevabın için teşekkürlerde böylemi oldu

• arkadaşlar ben g 900 ü yeni aldım program
    yüklemek istiorum nerden yapabilirim site
    adlarını verebilecek olan warmı bide yüklemei
    telefona nasıl yapabilirim
  • telefonu türkçe yapan arkadaşlar linki verebilirse sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tavsanxxxxxx

rahatbek vevabın için teşekkürlerde böylemi oldu

Bu smartphonelar için olan versiyonun arayüzü. Ben 6.1 denedim ama pozitif ya da negatif önemli bir değişiklik göremediğimden orjinal 3.07 romuna döndüm. Bence G910 için Toshiba'nın yeni rom çıkarmasını ve birilerinin bunu uyarlamasını bekleyin.Şu anda bulunan romlarda Toshiba'ya özgü bir optimizasyon, sürücü güncellemesi vb. bulunmuyor.

• coreplayer ı nasıl yükleyebilirim link warmı acaba bi arkadaş yazabilirmi acaba...
  • arkadaşlar bende geçnelerde g900 aldım..fakat bir türlü sms atamadım gprs ve mms ayarları tamam ama sms ayarları nasıl yapılıyor şimdiden teşekkürler...
  • en güzel program sitesi w w w. p p c w a r e z. o r g , keyfine göre kategorilerle ve en güzeli de büyük çoğunluğu kırılmış programlar.
    dün istanbuldaydım, teknosaya gittim, teknik servis baklası lazım dediler, teslim ettim, ekrandaki çizikler kullanıcı hatasından değil derlerse aleti değişime bile gidebilirlermiş, bekleyip görecez bakalım.
  • cevabın için teşekkürler runic te bende 6.1 i yükledim hoşuma gitmedi dogru durust calısmıyo herşey en iyisi orjinali beklemek oda çıkar işallah
  • Arkadaşlar satılık takaslık pda G 900 Cihaz kullanılmadı diyebirilim size sadece deneme amaclı kullanıldı teknosanda alınma daha detaylı isterseniz
    http://forum.donanimhaber.com/dukkan.asp?mem=287140
    Buradan inceleybilirsiniz...
  • arkadaşlar ben opera 9.5 i yukledim ama ekranı yan döndürünce yani klavye yi açınca ekran gidiyo bunun çözümü yokmu bu arada eskiden toshıba.com da g900 hakkında bölüm vardı kaldırmışlar galiba bunlar desteği kesti aptal kafam keşke iphone alsaymışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavsanxxxxxx -- 16 Temmuz 2008; 20:43:07 >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.