Şimdi Ara

TOSHIBA HD-A35 VE HD-EP30 1080P HD-DVD PLAYER İNCELEMELERİ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
3
Favori
36.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.78/1 format olduğunu öğrenmiş oldum.2.40/1 görüntü 42 inç te bile küçük geliyorsa demek gerçekten 46 dan aşağı almamak lazım ağız tadıyla film seyretmek için.

Tabii crt tv de dediğiniz ayarları yapmak mümkün değil.Bunun için flat panel tv almayı bekleyeceğim.

Peki 1.78/1 ekrana tam oturuyor mu,oturmuyorsa bir flat panel tv ye tam oturan görüntüyü hangi format verir,böyle bir format var mı belki belgesellerde filan?

Not:cahilce şeyler yazdığım için kusura bakmayın.Şimdi baktım ki zaten 16/9 eşittir 1.78/1 imiş!

Ayrıca şunları da öğrendim:

En yaygın olarak
    sinema filmlerinde 1.85:1 ve 2,40:1
    sd video/tv de da 4:3
    hd video/tv de 16:9 yani 1.78:1

görüntü oranı kullanılıyor.

Anlaşıldığına göre bazı sinema filmleri 16:9 oranında olabiliyor o zaman da bunun bu formattaki flat panel tv lere tam oturması mümkün doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talin -- 19 Mayıs 2009; 12:49:57 >

• dogru

ben simdiye kadar HD DVDlerde 1.78/1, 1.85/1, 2.35/1, 2.4/1 ve 4/3 goruntu izledim ekrana tam oturani 1.78/1, 1.85/1de kisa bir bosluk oluyor, digerlerini ise 46 inch ve uzeri tvlerde seyretmek gerektigini dusunuyorum
  • Ginovili-tam düşündüğüm gibi, tekrar teşekkür ederim.
  • Genel olarak bütün reallerde 99 TL burdan duyurulur...
  • arkadaşlar dün gg'den ep30 aldım toshiba, ama içime kurt düştü ben her zaman kopya dvd alırım cd'ci arkadaştan, bilgisayarda izlerim.. bu dvd player böyle dvd'leri oynatmıyormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkboys

arkadaşlar dün gg'den ep30 aldım toshiba, ama içime kurt düştü ben her zaman kopya dvd alırım cd'ci arkadaştan, bilgisayarda izlerim.. bu dvd player böyle dvd'leri oynatmıyormu?

şakırt şakırt izliyorum.sorun yok.
  • arkadaşlar ep30 tek kelime mükemmel o biçim görüntü var.. yalnız şu upsclae olayını anlamadım benim tv samsung 32 inc LCD hdready.. bu upscale nasıl yapılır bana bunu anlatabilirmisin? birde en son güncelleme hangi versiyon?
  • cihazda bugün hurriyetin verdiği lonely hearts dvdsini seyredeyim dedim, bu dvd formatı değil dedi. Ama diğer dvdplayerlarla denediğimde sorun yoktu.
  • hürriyetin verdiği vcd olmasın sakın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuSoniC

hürriyetin verdiği vcd olmasın sakın?

değil ,menüsü fragmanlarıi altyazı seçenekleri vardı, belki divx ultradır
  • Yazılım güncelleme işini CD kullanmadan, cihazın arkasına modem bağlayarak net üzerinden yapan varmı acaba? Başarılı oluyormu ve nasıl yapılıyor? Bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan yapılacak işlemleri adım adım yazarsa memnun olurum.

Ayrıca Cd üzerinden 20 dakika süren yükseltme işlemi nete direkt cihaz bağlanırsa ne kadar sürüyor?

İkinci sorum ise normal DVD (HD olamayan) izlerken; görüntüyü daha kaliteli hale getirme işlemini cihaz otomatik olarakmı yapıyor, yoksa bir ayar yapmamız gerekiyormu menü üzerinden?

Katkıda bulubacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Not: Realden arkadaşımla birlikte 99.90 TL'na 2 adet aldık 4 HD DVD ile birlikte.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vuralkan

İkinci sorum ise normal DVD (HD olamayan) izlerken; görüntüyü daha kaliteli hale getirme işlemini cihaz otomatik olarakmı yapıyor, yoksa bir ayar yapmamız gerekiyormu menü üzerinden?

Not: Realden arkadaşımla birlikte 99.90 TL'na 2 adet aldık 4 HD DVD ile birlikte.

Makina kendi hallediyor menüden hangi çözünürlükte oynattığını görebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vuralkan

Yazılım güncelleme işini CD kullanmadan, cihazın arkasına modem bağlayarak net üzerinden yapan varmı acaba? Başarılı oluyormu ve nasıl yapılıyor? Bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan yapılacak işlemleri adım adım yazarsa memnun olurum.

Ayrıca Cd üzerinden 20 dakika süren yükseltme işlemi nete direkt cihaz bağlanırsa ne kadar sürüyor?

Ben yazılım göncellemesini modem üzerinden yaptım hiç cd'ye falan gerek yok. Tek gereken şey ethernet kablosu, bi ucunu cihaza diğer ucunu da modeme bağla sonra aç cihazı ve yazılım güncelleme bölümüne tıkla kendisi indirir kurar. Yalnız şu an tam hatırlamıyorum ama menüde DHCP diye bi ayar var onu açık konuma getirmelisin önce, zaten kullanma kılavuzunu okursan nasıl update yapılacağını gösteriyor. Toplamda indirip kurması pek uzun sürmüyor en fazla yarım saat sürer.

• arkadaşlar ben bilgisayarda indirdim en son versiyonu, cd'ye yazdım taktım ep30'a kendi kurdu. zor bişey değilmiş.. bu arada hd dvd film nerde bulabilirim arkadaşlar? istanbuldayım bir kaç büyük alışveriş merkezine baktım bulamadım.. bu akşam optimuma gidicem inşallah bulurum:)
  • hd dvd'yi alışveriş merkezi gibi yerlerde boşuna aramayın, piyasada bulmanız çok zor, ancak sahibinden.com veya gittigdiyor gibi sitelerden bulabilirsiniz ya da hepsiburada'ya bakın oralarda vardır o da kısıtlı miktarda kalmıştır. Tavsiyem ebay'den almanız ben hep ordan aldım.
  • darkboys yeni EP30 kullanicisisiniz galiba gule gule kullanin ben bir senedir hem goruntu hem ses cumbusu yasiyorum sayesinde. Genis bir film arsivim var. HD DVDleri hep yurtdisindaki sitelerden aldim ama artik miktar azaldi, fiyatlar artti. Ben de arsivimi kucultmeye karar verdim en begendiklerimi tutup digerlerini saticam. İlgilenirseniz size listeyi gondereyim. 200 kusur oldugu icin excel formatinda liste, email adresinize gonderebilirim.
  • ginovili arkadaş ilgilenirim tabii, mail adresim darkboys@mynet.com bekliyorum. görelim flmleri, orjinal hd dvd değilmi? birde türkçe dublajlı filmler olursa daha iyi olur
  • Türkçe dublaj hiç bir hd dvd'de yok hatta Türkçe altyazılı film bile bir elin parmaklarını geçmez.
  • 99 liraya aldım ep30'u hd film izlemesekte olur dvd yeter o zaman bize, altyazılıya bile fitiz ama pek yok demek:)
  • Yurtdışından özel olarak iki tane getirttiğim nadir bulunan Taking Lives HD-DVDsini satacagim ilk sizin haberiniz olsun istedim. Heyecanlı bir gerilim olması dışında Angelina Jolie'nin özel sahneleri ile reklam yapmış bir film. Fiyat olarak 35 düşünüyorum. Ayrıca şu konser diskleri de satılıktır:

Till Brönner- A Night in Berlin / 25
    Motörhead- Stage Fright / 25
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.