Bilgisayar dizüstü bilgisayar ve klavye kendisinin. Son zamanlarda klavyemde numlock tuşu,numlock sayıları ve numlock tarafındaki semboller farklı şeyler yazmaya başladı ve FN tuşu, SHIFT ve Windows tuşu da buna dahil.
Örneğin:
Numlock tuşuna basıyorum ışığı sönüyor sonra tekrar basıyorum ışığı yanıyor ama 0 yazıyor ve mouse ta sağ tıka basılı tutuyo gibi gözüküyor.
Numlock tarafındaki 0 a basınca 0 yazıyor ama yine mouse ta sağ tıka basılı tutuyor gibi gözüküyorum.
Numlock tarafındaki 1 e basınca 16 yazıyor.
Numlock tarafındaki 2 ye basınca 2+ yazıyor.
Numlock tarafındaki 3 e basınca /3 yazıyor.
Numlock tarafındaki 4 e basınca 49 yazıyor.
Numlock tarafındaki 5 e basınca 5- yazıyor.
Numlock tarafındaki 6 ya basınca 16 yazıyor.
Numlock tarafındaki 7 ye basınca 7* yazıyor.
Numlock tarafındaki 8 e basınca 8, yazıyor.
Numlock tarafındaki 9 a basınca 49 yazıyor.
Numlock tarafındaki + tuşuna basınca 2+ yazıyor.
Numlock tarafındaki - tuşuna basınca 5- yazıyor.
Numlock tarafındaki * tuşuna basınca 7* yazıyor.
Numlock tarafındaki / tuşuna basınca /3 yazıyor.
FN tuşuna basınca numlock tuşuna ne oluyorsa aynısı oluyor ve numlock tuşu kapanıp açılıyor. (ışığı yanıp sönüyor)
Sağ SHIFT e basınca yine numlock tuşundaki olay oluyor.
Windows tuşuna basınca /3 yazıyor.
Bunları yazarken garip bir ses geliyor. Ne kadar anlatabilirim bilmiyorum ama 1 defa basınca dıt dıt diye bir ses çıkartıyor.
Bazı yerlerde FN Lock tuşuna bas düzelir diyor.Ama bende FN Lock tuşu yok.
ÇÖZÜM: SORUN GERÇEKTEN DE FN TUŞUNUN BASILI KALMASINDAN KAYNAKLANIYORMUŞ. NORMAL YOLLARLA HİÇBİR ŞEKİLDE FN'i KAPATAMADIM ANCAK; ÇÖZÜM OLARAK TOSHİBANIN SİTESİNDEN "TOSHIBA FUNCTION KEY UTILITY" DRIVER'I İNDİRDİM-KURDUM, PCYİ YENİDEN BAŞLATTIM SORUN YİNE ÇÖZÜLMEDİ, SONRA PROGRAMI SİLİP BU SEFER PCYİ YİNE YENİDEN BAŞLATTIM VE SORUNUM DÜZELDİ.
Bir alternatif daha : Dynabook System Settings Utility driverını indirip, "işlev tuşu" sekmesine girip. " standart f1-f12 modu"nu seçin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme