Yaklaşık 3 yıldır m30x kullanıyorum ve de her açıdan çok güzel bir laptop ekranı olsun dvd rom u olsun. Geçende şöyle bir sorunla karşılaştım:
bilgisayarı açıyorum, sonrasında karşıma windowsun kullanıcı seçme ekranı geliyo, kullanıcılardan birine basmamla bilgisayar tıkanıyor ve ancak 5-10 dakika sonra masaüstü geliyor. Sonrasında da yaklaşık 10 dakika başlangıç programları (sadece msn ve nod 32 var) açılıyor, ve de herhangi bir şeye tıklayamıyorum ancak task managerdan bilgisayarı kapat diyip -ki kapanma da 10 dakika sürüyor- tekrar açmak zorunda kalıyorum.3 defa format attım yine aynı sorun karşıma çıktı. Ancak sorun her zaman olmuyor. Bir gün açtığımda olmuyor. Öbür gün açtığımda olabliyor. İzlenimlerime göre sanki harddiskin çalışması gerekirken bir duraksama yaşıyor o yüzden bu gecikmeyi yaşıyorum.
Bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Sorun hardware de mi yoksa herhangi firmware veya driver la çözülebilir mi?
Toshibanın sitesinden m30x lerin bazılarında tıkanma sorunları yaşanıyormuş dye okudum. Ancak bu sorun bende 3 yıldır ilk defa çıktı. Ayrıca kesin bir tıkanmadan ziyade duraksama var.
Fikirlerinizi paylaşırsanız çok iyi olur. Teşekkürler.
Sistemi fabrika ayarlarına getirdiğinde yine aynısını yapıyorsa kesin donanımsal bir sorundur. Son zamanlarda yeni bir cihaz (harici depolama birimleri gibi) bir şey takmadıysan sorunu HDD arayabilirsin. Çalışmasını dinle kulağa batan bir ses var mı? Kulağın sese aşina değilse benzer bir disk ile çalışma anı sesleri karşılaştırabilirsin. Muhtemelen disk çünkü 3 sene dayanması mucize gibi bir şey. Kesin bozulmak üzere olan sektörler vardır. MHDD diye bir program var, Hiren's Boot CD-ROM içinde bulabilirsin. Onunla her sektörün hızını öğrenebilirsin. Erişim hızı 500 ms.'den büyük sektörler varsa diski değiştirme zamanın gelmiştir.
Bu arada unutmadan söyleyeyim: Optik içinde boş bir DVD veya CD unutmuş olabilir misin? Bu açılışta yavaşlamaya yol açar.
hdd de olabilir sorun. sanırım algılayamıyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme