Şimdi Ara

Toshiba notebook ta format sorunu gel de çöz bakalım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar çyle bir sorunla karşılaştım ki kafayı yemek üzreyim. elim 2002 lerden kalma toshiba note book var. alette cd rom ve disket sürücü yok yani yok derken rahmetli olmuş. ben geçenlerde format atmak istedim ve harddiski çıkartarak hp marka alette attım windows kurup tekrar toshibama attım. ama disk okuma hatası verdi. sorunu çözünceye kadar şu yolları denedim :

1-harici cd sürücü taktık boot etmiyor. zaten biosta usb olarak boot etme şeçeneği yok.
    2- başka bir dvd rom dahili sürücü taktik. bios açılırken ışığı yanıyor sürücünün faket sonra cdyi çevirmiyor elektrik yok cd sürücüde.
    3- harddke windowsu attık sonra olmadı cablarını attık gene boot yok. sonra başka bilgisayardan kopylama işlemini yaptık bari kurma işini benim bilgisayarda yapsın dedik gene yok.
    4-çeşitli bios özelliklerini deiştirip yaptık gene yok.
    5- bios pili sökülüp takıldı ı ıh.
    6- başka harddisk taktık gene olmuyor.
    7- en son pc ye aparatla bağlayıp ordan formatladık sonra gene geri taktik. şimdi windowsa tam girerken mavi ekran hatası veriyor son hali budur.

ayrıca ntfs ve fat 32 olarak da biçimlendirmek denendi.:):) aletin markası toshiba S 1410 diye bir ceset:)

arkadaşlar tek yapılmayan iş floppy den boot etmek. ama oda yok malesef. başka çözüm üretebilcek olan var mı ? napıcan çöpe gitsin diyebilirsiniz fakat hırs oldu bunu çöpe atacaksam gende yaptıktan sonra yapıcam ve tecrübelerime yenisini ekliycem. bu yüzden fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler..

• Neredeyse bütün çözüm yollarını denemişsin.

Farklı işletim sistemleri kurup denediniz mi?Linux-pardus-w7 vb.
  • aklımızdan geçti ama ne değişir acaba?
  • harici dvd ile denediniz mi?
  • evet malesef denedim fakat boot yapmıyor..
  • Öncelikle başka bilgisayarda kurulan windows u kendi notebook unuzda çalıştırmaktan vazgeçin. Çalışmaz. Çalışmaz derken sistemi kurduğunuz bilgisayar benzer anakart ı kullanılmadığı sürece windows açılmaz. Bir çözüm olarak f8 ile güvenli kipe direbiliyorsanız bilgisayarım sağ tıktan aygıt yöneticisine girin ve kaldırabildiğiniz tüm donanımları kaldırın. Biraz uzun sürecektir ama sonraki windows açılışında sizin donanımları bulup sürücülerini yüklerse belki bi şansınız olabilir.
  • evet değişik bir öneri deneyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O tarihlerden kalma bir laptop un anakartı ne yazıkki harici sürücülerle boot etmeye imkan vermez. O özellikleri yoktur. Dışarıdan kurulacak olan sistemde ne yazıkki o anakartlarda çalışmayacaktır ki bunu da denemişsiniz zaten. Yani sistemi tüm donanımları üzerinde takılı iken boot etmeniz gerekiyor. Ne yapılabilir? Piyasadan 50-60 Tl civarında satılan laptop tipi bir cd sürücü (Dvd-cdwriter) alıp makinenize takacaksınız. Bunu serviste yaptırırsanız sadece donanım ücreti alıyorlar. Bende öyle oldu. Bunun çalıştığını orada da test ettirebilirsiniz. Diskinizin ve Ram durumunuzun ne olduğunu bilmiyorum. Ama o tarihli bir makine içinde işletim sistemi olarak win 98 tavsiye ederim. Sürücülerle biraz uğraşırsınız ama hız olarak yeterli bir makineye kavuşmuş olursunuz...
  • olmuyor güvenli modda komutlar dizelnmeye başladığı an mavi ekran veriyor..
  • makinenin içinde gelen işletim sistemi xp homedu. ayrıca dahili dvd sürücü de taktık bootlamadı. ama cd sürücü takmadık . dvdyi görmediğini kabul ederek başka denemelere yol açtık :)
  • Orjinal xp home muydu? Yani makinenin altındaki etikette xp home keyi mi var?
  • aynen öyle arkadaşım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberesice1

aynen öyle arkadaşım...

Hayret, sisteme xp home kurmuşlar, ama eski tip bir anakart takmışlar. Neyse yapılması gerekeni yukarıda yazmıştım. Yeni sürücü takılacak...
  • dvd sürücü taktık onu görmüyor alet birde cd sürücü takıcaz ama nasip bakalım. birde linux yada pardus kurucam..
  • Floppy den boot edip XP cd sinden kurulum yapmayı denedin mi? Bir orjinal win98 floppy boot disketi bulman lazım. Boot yaptıktan sonra cdrom a geçip DOS dan kurulumu başlatacaksın.

Kolay gelsin.
  • disket sürücüsü ve cd sürücü yok. usb lerden boot yapmıyor..
  • Disket sürücüsü ve CDROM yoksa boot yapamazsın o bilgisayarın boot seçeneğinde USB boot imkanı yok dahili bir CDROM, combo, disket sürücü edinmelisin, yoksa boot edemezsin normal yolla boşuna uğraşma. İstanbul'da isen Kadıköy de çıkma sürücüler bulabilirsin

Kolay gelsin.
  • malesef ki balıkesirde oturuyorum. o tür çıkma parça satan yerlerin adersi veya telefonu varmıdır acaba?
  • "İkinci el notebook parçaları" şeklinde aratırsan nette birçok adrese ulaşırsın. Bir fiyat araştırması yap telefon iletişim bilgileri de var kendin montajını yapabilirsen kargoyla gönderirler ama benim tavsiyem ikinci el olduğu için görerek almak yönünde.

Kolay gelsin.
  • teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.