Merhaba Toshiba kullanan arkadaşlar. garantimin bitmesine 10 gün kaldı ve benim laptobumun pili 'pil değiştirin ' diye uyarı veriyor kullanım süresi de eskisi gibi uzun durmuyor. Makineyi garantiye göndersem pili değiştirirler mi ? bazı yerlerde pil garantisinin 1 yıl için geçerli olduğunu duydum bunun aslı varmı sizce göndermeli miyim? toshiba ya mail atıım ama geri dönmediler.
ama ben sonradan pil almadım ki laptobumla gelen garantinin süresini merak ediyorum sonuçta pil makinenin bir parçası değil mi? pilin de 2 yıl garantiye sahip olması gerekmiyor mu?
mantiken haklisin
hatta kimi ram ler omur boyu garantili, kimi hdd ler 3 yil garantili... ama bi marka altinda hepsi sabit 2 yil garanti oluyor... batarya 6 ay veya 1 yil normalde.. ama laptopla bu iki yila cikar mi , emin degilim...
teknik servise bi alo diyip 2 dk icinde emin olabilirsiniz...
( bu is ayni zamanda seye benzer... tonerli yazici mesela 3 yil garantili.. eee toner peki? ( zaten para edende toner ! )
sarf malzemeleri garanti kapsamına girmiyor, bazı yerlerde pile sarf muamelesi yapıldıgını duyuyorum en iyisi dediğin gibi Alo yapmak, sonucu bildiririm.
Toshiba bilgisayar servisi 1 yılı dolan süre içerisinde garanti sorunu çıkarıyor. Bilgisayar 2 yıol garantili aldıysanız onu değiştirmek zorunda. Önce müşteriye telefon açıyorlar. Bilmem ne kanunu gereği garantisi 1 yıldır. pil parasını istiyorlar. Burada yapacağınız en güzel şey tüketici hakem heyetine gitmek. Ben böyle yaptım ve pili değiştirdim. Çünkü garanti belgesinde ürünün tüm parçaları 2 yıl garantilidir yazıyor.