Şimdi Ara

Toshiba satellite a300-15a Serisi Hızlandırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, donanımdan pek anlamam gidip tamircilerle görüşmeden önce sizlerin yorumlarını almak istedim. Toshiba satellite a300-15a model laptopumu neredeyse 8 yıldır kullanıyorum çok memnundum özellikle kasası ve hoparlörleri çok hoşuma gidiyor. Yanlız yavaşlamalar başladı, mesela chorme de gezerken kısa kısa donmalar geç açılmalar birde özellikle netten film izlerken görüntüde donmalar meydana geliyor. Yani kısacası çok yavaş geliyor artık bana, sizce ne yapmam gerekli hangi parçaları değiştirmek hızlandıracaktır. Yoksa yenisini almalı mıyım?

Özellikler

İŞLEMCİ :Intel Core 2 Duo 800 MHz. 2.10 GHz. 2 MB Cache Bellek T8100 İşlemci
    » RAM :2 GB DDR2 667 Mhz. (Max.4 GB) Ram
    » SABİT DİSK :250 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    » EKRAN KARTI :ATI Mobility Radeon HD 3650 Max. 1279 MB Ekran Kartı

» 15.4 inch TruBrite®TFT LCD Ekran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theged -- 21 Nisan 2015; 2:06:45 >

• Güzel makina bi ssd takviyesi yaparsanız alet kendini toparlar
  • Sorun ram az ve hdd omrunu doldurmustur bi hdtune kontrol edin duruma gore ssd alinir ama cihaz sata3 degil sanirim cok bir fark olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Sorun ram az ve hdd omrunu doldurmustur bi hdtune kontrol edin duruma gore ssd alinir ama cihaz sata3 degil sanirim cok bir fark olmaz

günlük kullanımda iyi bir ssd alınırsa fark ettirecektir mutlaka.250 mb yazma hızına ulaşırsa hayli hayli yeterli.
  • Can_R6 kullanıcısına yanıt
    Teoride oyle ama pratiğe dokunce o hizlari alamiyoruz cihaz eski mutlaka bir yerde kayip oluyor malesef ha tabi 5200 rpm omru dolmus hdd den iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Teoride oyle ama pratiğe dokunce o hizlari alamiyoruz cihaz eski mutlaka bir yerde kayip oluyor malesef ha tabi 5200 rpm omru dolmus hdd den iyi olur.

Ya orası öylede yinede normal hdd den iyidir yani günlük kullanımda farketttirir mutlaka.ama ram takviyeside yapmak zorunda
  • quote:

Arkadaşlar merhaba, donanımdan pek anlamam gidip tamircilerle görüşmeden önce sizlerin yorumlarını almak istedim.

Şunu bu forumda 10 kişiden 7-8 kişi yapsa hiç pişmanlık yaşanmayacak ama, işte.

Ram takviyesi yapılsa, harddisk yüksek hızlı harddisk ile değiştirilse, DVD-RW slotu yerine de SSD takılsa çok güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezio Auditoré -- 21 Nisan 2015; 15:54:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba Satellite c660 450TL
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlar oyle karisik ki tam olarak ne yapmam lazim biraz anlayacagim dilden 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: theged

Yorumlar oyle karisik ki tam olarak ne yapmam lazim biraz anlayacagim dilden 😀

sen şuan bir ssd al tak alete kendine gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can_R6

quote:

Yorumlar oyle karisik ki tam olarak ne yapmam lazim biraz anlayacagim dilden 😀

sen şuan bir ssd al tak alete kendine gelir.

250 gb ssd'nin şua yarısı dolu, daha yüksek kapasiteli bir ssd aldım taktım diyelim ne değişir ki mesela merakımdan soruyorum ssd daha yüksek kapasiteli olması makinayı hızlandıracak mıdır?

DH TUNE ile tarattım sonuç bu

Toshiba satellite a300-15a Serisi Hızlandırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theged -- 23 Nisan 2015; 3:38:42 >

• bu ssd deilki dostum normal harddisk şuan senin test yaptıgın.eğer depolama vs yapmam diyorsan 120 gb yeter şu linkteki ürün performans olarak çok iyi :http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-120gb-840-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html
  • quote:

bu ssd deilki dostum normal harddisk şuan senin test yaptıgın.eğer depolama vs yapmam diyorsan 120 gb yeter şu linkteki ürün performans olarak çok iyi :http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-120gb-840-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html

teşekkür ederim ben bi ssd ile bir 4gblik bir ram takviyesi yapayım bakalım ne olacak, yanlız dolarında yüksek olmasına bağlı olaraktanda fiyatlar uçmuşşşşşşş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theged -- 23 Nisan 2015; 12:55:02 >

• quote:

quote:

bu ssd deilki dostum normal harddisk şuan senin test yaptıgın.eğer depolama vs yapmam diyorsan 120 gb yeter şu linkteki ürün performans olarak çok iyi :http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-120gb-840-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html

teşekkür ederim ben bi ssd ile bir 4gblik bir ram takviyesi yapayım bakalım ne olacak, yanlız dolarında yüksek olmasına bağlın fiyatlar uçmuşşşşşşş

Farkına varacaksın performans farkının.

• Aynı bilgisayar bende var(dı). SSD ve RAM takviyesi yapmıştım ama memnun etmedi nitekim belli bir yaşın üstüne çıkınca taktığınız parça da tam performanslı çalışmıyor mesela o laptop ddr2 RAM ve Sata2 destekli, ve benchmark yaptığımda 512gb 850 Pro'nun yarısı kadar performans alabilmiştim, tabi işlemci de kısıtlıyor dar boğaz yapıyor. Ekran kartı zaten sizlere ömür denebilecek performanstaydı. Sözün kısası ucuz bir ssd ile kendinizi biraz daha rahatlatabilirsiniz ama kesinlikle ileriye dönük olmayacaktır.

Ayrıca PM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.