Şimdi Ara

Toshiba Satellite M70-160 MI YOKSA HP Pavilion DV5157 (EW775EA) MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bütçem dahilinde aşağıdaki bilgisayarlardan birisini almaya niyetliyim ama hala karar asamasındayım. Özellikle işlemci ve ekran kartlarının karşılaştırması benim için çok önemli, TECRÜBELİ arkadaşların yardımcı olması çok ii olacak. Şimdiden teşekkürler.

Toshiba Satellite M70-160
    Fiyat 1,759 USD
    İşlemci Intel mobil Centrino M760 Sonoma 2,0 GHz 533 MHz 2 MBL2 Cache
    Sistem Belleği 512 MB DDR-2 SDRAM
    Sabit Disk 80 Gb
    Grafik Kartı 256 MB ATI M-Radeon X700
    Ekran 15,4'' WXGA parlak ekran (1280x800)
    Optik Sürücü DVD-RW (+/-) Double layer
    Ethernet Kartı Entegre 10/100 Ethernet
    Modem Entegre 56K modem
    Ses Onboard / Harmon Karbon
    Sürücü Yuvası SD kart okuyucu
    Diğer Özellikler Wireless 802,11b/g, /Bluetooth/

HP Pavilion DV5157 (EW775EA)
    Fiyat 1,599 USD
    İşlemci Intel Core Duo işlemci T2300 (2 Mb L2 Cache, 1,66Ghz, 667Mhz FSB)
    Sistem Belleği 512 MB DDR-II 533 MHz
    Sabit Disk 80 GB SATA 5400rpm
    Grafik Kartı Nvidia GeForce Go 7400 TurboCache Supporting 256 MB
    Ekran 15,4'' WXGA HD BrightView Ekran (1280*800)
    Optik Sürücü DVD-RW (+/-) Double layer, LightScribe
    Ethernet Kartı Entegre 10/100 Ethernet
    Modem Entegre 56K modem
    Ses Onboard
    Sürücü Yuvası 6 sı 1 arada kart okuyucu
    Diğer Özellikler Wireless 802,11b/g, /Bluetooth/HP Mobile uzaktan kumanda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St.Kiraz -- 22 Nisan 2006; 4:28:34 >

• toshibanın ekran karti daha ustun kardeş,hp ninde işlmecisi.
    walla cok zor bir karar.cuınku bende alacağim notebook arasında ekran kartı-işlmeci arasında kaldım allah kolaylık versın.
  • Ekran kartları hakkında daha ayrıntılı bilgin varsa bi karşılaştırma yapabilirmisin gyrmann, x700'le Go7400'ün performans farklılığı ne kadar olur? Ram'i 1GB'ye yükseltsem toshibadan daha bile iyi olur gibi geliyo bana ama karar veremiyorum emin olmadığım için.
  • kesinlikle toshiba m70-160 ben kullanıyorum bütün oyunların en üstün özelliklerine getir kasmaz işlemcide mükemmel hızlı tavsiye ederim zaten hp toshiba malı kullanıo bimeksde gösterdiler
  • Ya saol toshibam 70 ama sende biraz toshiba fanatiği gibisin abicim ya nasıl inancaz senin söylediğine :P
    Şaka bi yana ne gibi şikayetlerin var m70-160'dan? (En ufak şikayetlerin dahil). Ayrıca nerden kaça aldığınıda söylersen çok sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: toshibam70

kesinlikle toshiba m70-160 ben kullanıyorum bütün oyunların en üstün özelliklerine getir kasmaz işlemcide mükemmel hızlı tavsiye ederim zaten hp toshiba malı kullanıo bimeksde gösterdiler

• toshıba m70-160 kullanıyorum. gayet memnunum.
  • walla kardeş oyun oynamayacaksan veya pc yi angarya işlerde yormayacaksan hp al kafan rahat ollsun..ben toshiba delisiyim ama fiyat farkını unutmamak gerekir..ama para çıkarabilirsen bence sonoma devrini geçip core duo veya solo modellerinden birini seçme vakti gelmiştir..haydi kal sağlcakla..
  • Ben toshibayı takip ediyorum ama çok iyi yorumlar yok özellikle servis konusunda bence hp al işlemcisi yeni toshibanın ekran kartı hp geçsede yinede hp diyorum...
  • Valla cevap atan herkes saolsun ama netice gene kesin bi karar vermenin çok zor oldugu heralde farklı öneriler var hep.

Oyun kesin oynanacak bikere o şaşmaz :P ayrıca AutoCAD, Paintshop v.s.. programlarıda kullanmak gibi bir durumum var bu ihtiyaclara hp çok cevap veremicek heraldeki oldspice kardesim sen toshibayı önermissin.

İki bilgisayarın ekran kartını ayrıntılı biçimde ele alabilecek birisi varsa çok iyi olacak ya. Bıktım artık aranmaktan gidip almak istiyorum birisini

Benim en büyük merakım HP'nin ramini 1GB yaparsam ekran kartı RAM'den gerekli takviyeyi ettiği zaman durum ne olur? ==> Matematiksel hesapla HP'nin de video ram'i 256MB'a yükseliyo (tabi kart ihtiyaç duyduğu zamanlar için) ve toshibaya yetişiyo ayrıca normal ram kapasiteside 512MB yerine 744MB'a falan gelmiş oluyo ve toshiba'yı geçiyo. Hatta ekran kartını kasacak şeyler yapmıyorkende yine 1GB ram kullanma şansın oluyo, tabi bu hesabın doğruluğu tartışılır ama bana mantıklı geliyo.

Bilgisi olan cevap atarsa sevinirim. İlgilenen herkese de teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St.Kiraz -- 23 Nisan 2006; 3:53:37 >

• herkes gorusunu belirtmis dogru soylemisler saolsunlar.simdi benim fikrim arkadasım bu hp nin ekran kartı o kadar kotu deil tamam x700 den kotu olabilir ama kıyasladıgınız kart ii yani bence autocad i veya dier photo programlarının altından basarıyla kalkar birde islemci bence cok onemli ve bu yonden toshiba ya basar bunu da goz onunde bulundur bence.kimse yanlıs anlamasın kesinlikle toshiba da mukemmel bir alet fakat cift cekirdeklinin farkı ortada bir de ram ı 1 gb yapmayı dusunuyormussun bunu yaptıktan sonra performans delisi olur tamam oyunlarda x700 kalitesini alamazsın ama oynanmayacak yada zevk vermeyecek kadar kotu olmaz kesinlikle(burada bazı arkadaslar intel paylasımlı kartla nfs mw dı full oynadıklarını soyluyorlar sen daha ii sonuc alırsın eminim)kısaca benim tercihim hp olurdu diyorum forumda aratırsan ekran kartlarının test sonucları var ona da goz at sonra karar senin ama iki alette de pisman olacagını sanmıyorum hatırlatma:core duo var sonoma var arada fark var ayrıca ileriye yonelik dusunursen de 64 bit den vahsediyorum simdi alacaksan msi m635 yok biraz daha beklersen mayısda amd cift cekirdekli 64 bit leri tanıtacak onlardan da dusunebilirsin.

not:ben ve habecikostik ins. muh. ogrencisiyiz habecikostik msi m635 kullanıyor herzaman da beraberiz makineyi cok ii tanıdım artık ve tavsiye ederim autocad falan problem deil aklında bulunsun die soledim.
    simdiden hayırlısı olsun umarım aklında hiç soru isareti olmadan kullanırsın aldıgını

• toshiba ati ye özel yaptırıo ekran kartı ben onu sordum.hiç düşünme derim ben en üst seviye oluyo ama tabi 800.600 de oynatıo hiç kasmadan medium ayarlarsan 1024.768 oynatıo minimum yaparsan 1280.800 de oynatıo bence bu ama sen bilirsin ayrıca toshiba fanatiği diilim evimde hp dizistüde var
  • bimeksten 2930 ytl 512 mb ram hedie memnuniyetsizliğim yok.bir şey var oda full özellikte 800.600 de oynatıo hiç kasamadan biraz kasabilir dersen 1024.768 de de oynatır biraz kasabilir.
  • şu da var turbocache şöle oluo 128 paylaşımlı 128 paylaşımsız toshibanın ekranı daha ii sana diim.www.bimeks.com.tr ye biraz önce baktım fiat 1649 dolar olmuş ama ram hedie yok 90 ytl ye onuda takdırırsan mükkemlel şu anda fiatı 2589 ytl kaçırma ben daha önce aldım 2930 ytlye kessssinlikle toshiba çok ucuz bimekste kaçırırsan üzülürsün.
  • soyle diim kardeş.bende araştırmalarım sonucu oorendım u durumları.
    go force 7400 giriş seviyesinde bir kart oluyor.
    ati radeon x700 ise cok daha ustun.
    forumda da zaten bunların karşilaştırmlarını bir cok arkadaş yaptı.araştırırsan bulabilirisn.
    radeon x 700 ,x1600 den sonrakı en iyi kart cıkıyor.
    ge force 7400 un ies uzerınde bircok kart var.
    bunları 3d mark testlerınden elde edilen puanlara göre ayarlıyorlar.
    bu durumda toshiba nın kı daha ustun oluyor.
    mesela benim su anda kullandıım notebook ta(hp nx7010) 64 mb sabit ati radeon 9200 var.,iyi bir kart olduu için(zamanında) hala bircok oyuu sorunsuz açıyor.
    ancak 128 mb intel in ve 64 ge force(hangı model di unuttum) açamadıını gordum aynı oyunları.yada açsada full çözunurlukte diil.
    grafik falanda çizeceksen ben toshiba derim.
    ancak işlemci olarak da hp cok daha ustun.
    hız olarak hp cok iyi.
    bu arada gr force 7400 de açmaz diye birşey yok.cunku onun daha alt versıoynu olan 7300 kullanan asus cu arkadaşlar most wanted oyununu full cozunurluk kasmadan oynuyorlarmiş.

bende cok karaesız kaldıım için araştırmıştım.
    ama on plan oyun falan değil hız diyorsan ben hp derim.
    ha buarada toshibanın hdd i s-ata.yanı serial ata.hp nınken daha hızlı.bide toshibanın pil suresı cok iyi.
    birde toshibanın ses sistemı uzerıne tanımam.
    nıtekım adamlar harman kardon kullanıyor.bmw-mercedes de harman kardon kullanıyor
    cok cok kaliteli bir ses sistemı var toshibada.
    ekran olarak da ikiside cok guzel.ikiside parlak ekran,cok kaliteli duruyor.
    kasa olarak zaten kişisel zevk meselesi.
    ben herikisinide begenıyorum.
    toshibada tek sevmedıım enter tuşunun kucuk olmasi idi.buda cok onemli bişey olmadıına gore
    yanı açıkçası,toshibada pil+ses+hdd+ekran kartı ustun.
    hp de ise işlemci.
    ancak işlemcide en onemlisi .
    yanı o yuzden zor bir karar.
    allah kolaylik versin

• sölediğime bakmak istienwww.bimeks.com.tr adresindeki kampanyalar bölümünde inanılmaz bölmüne girsinler ordan daha net anlaşılır
  • bu pavilionda ekran kartı,

diyor bu ramden mi harcıyor yoksa kendi belleğimi var
    ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: syman

bu pavilionda ekran kartı,

diyor bu ramden mi harcıyor yoksa kendi belleğimi var
    ???

yok kardes haricen bu ramden yemez yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.