Şimdi Ara

TOSHİBA SATELLİTE P50-B-116 KULLANICI KULÜBÜ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
788
Cevap
15
Favori
45.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihazdan programı sildim ve sorun ortadan kalktı..Bir kurtarma dvd'si yazdırıp köşeye koymak lazım hocam..Cihazın performasından endişe etmeyin yeni alacak olan arkadaşlar şimdiden hayırlı olsun..5 Yıl Garanti kampanyası bu gece bitti ...
  • SSD taktıran ya da taktırmayı düşünen var mı ?
  • Meteormta kullanıcısına yanıt
    Şuan takılı olan HDD tatmin edici ama gelecek için aynı sözleri söylemek için çok erken..SSD piyasası çok pahalı hocam şayet ucuza bulsam anında alırdım...
  • sevdasokaqi kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum özellikle 1-2 sene içinde fiyatların düşeceğini umuyorum.

Bir de ssd takmak için servise göndermemiz gerekiyor demi ? Yoksa bozulur herhalde garanti.
    2 tane 120 lik intel ssd var evde masaüstünde takılı biride babamın laptopda :D çok içim gittide uğraşmak istemedim,1 tb dan vazgeçemiyorum.Harici olayına da girmek istemiyorm taşıması deli ediyor beni
  • Vidalarını siz söker de takarsanız garanti dışı oluyor..SSD alıp cihazla birlikte yollatarak taktırabilirsiniz..Garanti kapsamına giriyor..

melihgezer ; 1 tb ciddi bir alanı kapsıyor..Sırf bu yüzden cayamıyorum..Hocam sizce teknik açıdan bu cihazı inceleme alsaydınız özetle ne derdiniz ?
    Laptop uçacak ama hdd yere bağlıyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevdasokaqi

Vidalarını siz söker de takarsanız garanti dışı oluyor..SSD alıp cihazla birlikte yollatarak taktırabilirsiniz..Garanti kapsamına giriyor..

melihgezer ; 1 tb ciddi bir alanı kapsıyor..Sırf bu yüzden cayamıyorum..Hocam sizce teknik açıdan bu cihazı inceleme alsaydınız özetle ne derdiniz ?

garanti dışı olmaz,urunun parçaları garantili yani siz hdd çıkarıp ssd i taktıgınızda kimse bir şey anlamaz.garanti dısı diyerek sizi servise yonlendiriyorlar,her şey para için.serviste çalışmıştım o yuzden biliyorum.urun bence tek eksiği ssd başka goremedim ben birde şu çerçevelerin boşluklarından toz giriyor, belki olayı fazla buyutuyorum ama ben takıntılı birisiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Meteormta kullanıcısına yanıt
    Dolar kuru bu durumdayken uçmak zor ama kısmetse başka bir bahara hocam...
  • Servise sormuştu geçen hafta olur da SSD siz takar da cihaza zarar verirseniz garanti dışına çıkabilir cihazınız..Donanımcı biriyse cihaz sahibi takabilir..Bilmeyen biri uğraşmasa daha iyi üstadım..Takıntı iyi bir şey değildir..Hayatın yönünü her zaman olumsuz etkiler..Çoğu zaman da zaman kaybı yaratır..Takmayın bence hocam..Toz kapma olayı da normal bir şey..Temizlik şart...
    takmamaya çalışçaz artıkın
  • Cd-rom yerine bir aparat ile SSD taksak fark oluyor mu? (Dolar böyleyken zor :) )

• 1st4n6uL kullanıcısına yanıt
    onu bendem erak ediyorm takan arkadaşlar ssd hızını ölçüp gösterirlerse güzel olurdu
  • Bu modelde SSD takmak kolay. Sadece 12 tane vidayı sökme işi sıkıntılı . Aslında sıkıntı vida deliklerini kapatan lastik tıpalar. Nerdeyse hepsinin kıvrımı kalınlığı farklı. Vidaları sökerken lastikleri belli bir sıraya göre sökerek numaralandırın. Yoksa benim gibi SSD yi takip Kapağı kapatıp vidaları taktıktan sonra 2 saat lastik tıpaları yerine oturtmaya calisirsiniz. Vida Boyları standart hepsi ayni. Bir de tüm kapağın vidalarını soktukten sonra önce DVD rom u kapaktan çekip Çıkarın sonra da alt kapagı kredi karti veya ayni incelikte bir aparatla kasadan ayirmak için hafif hafif tüm kapak çevresini kanırtarak yekpare alt Kapağı çikarın. Gömülü bataryanın anakarta bağlı 2 tane soket var onları da dik açıyla yukarı doğru nazikçe çekip enerjiyi kesin.HDD yi sokup SSD yi takmak artik biraz eli tornavida tutan için çok kolay. Garantiyi bozacak bir durum yok. Zaten servis te SSD takmak garantiyi bozmaz diyor.

• Sandisk Ultra SSD 128 GB
    Okuma (Ardışık): 350-400 mb/s
    Yazma (Ardışık) : 330-345 mb/s
    Normal 5400 RPm HDD nin okuma Hızı 100 mb/sn nin bile altında.
    Seagate 7200 RPM 32MB cache HDD ler bile en fazla 120 mb/sn.

Kısacası SSD en az 4 kat daha hizli , 5400 RPm HDD ye göre.

• SSD'yi HD yerine takıp HD'yi CD-Rom yerine takmayı düşünüyorum ama ssdler dolardan dolayı bayağı pahalı. SSD'ler kaliteye göre değişiyor. Corsair markasını öneriyorlar. Aktarım hızına ve boyutuna göre fiyat değişiyor.
  • 1st4n6uL kullanıcısına yanıt
    Ben kesinlikle intel öneririm,ssd içinde en sorunsuzu inteldir,bana göre ssd yi ilk çıkaran marka intel olduğu için belkide
  • quote:

Orijinalden alıntı: toshibaci_1970

Sandisk Ultra SSD 128 GB
    Okuma (Ardışık): 350-400 mb/s
    Yazma (Ardışık) : 330-345 mb/s
    Normal 5400 RPm HDD nin okuma Hızı 100 mb/sn nin bile altında.
    Seagate 7200 RPM 32MB cache HDD ler bile en fazla 120 mb/sn.

Kısacası SSD en az 4 kat daha hizli , 5400 RPm HDD ye göre.

Abi hız yine düşük ssd nin? Sata 3 değil mi bu port en az 450 mb olması lazım okuma yazma hızı
  • Sata 3 en fazla 500 destekler zaten. Macbook SSD disk PCI bağlantılı olduğu için 750 MB/sn okuma Hızı var.

• merhaba arkadaşlar pc başın da olmadığı için biraz geç cevap veriyorum mesajınızı uzun zaman önce gördüm evet o ses tüm p50 lerde mevcut servise falan göndermeyin
    üretimden kaynaklanan bir ses pc healt monitörü devre dışı bırakınca msconfig den bi miktar azalıyor ama tamamen çözüm için optik sürücüyü
    aygıt yöneticisinden devre dışı bırakın tamamen kesiliyor optik sürücüyü sadece kullanacağınız zaman aktif edebilirsiniz onun dışında çok iyi pc tavsiye ederim alacak olan arkadaşlara iyi günlerde kullanın saygılar...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.