Şimdi Ara

Toshiba Satellite Recovery DVD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle Konuyu yanlış yere açtıysam çok özür dilerim. Yalnız bir konuda bilginize fikrinize yardımınıza ihtiyacım var.

2 gün önce Toshiba Satellite L855-10P marka ve model bir laptop aldım. Gömülü modüllü Recovery disc olan bir bilgisayar daha önceden kullanmadığım için seçenekleri denerken, karıştırırken HDD kayıtlı olan recovery kısmını farkında olmadan sildim. Şimdi Toshibanın resmi sitesine gidip driver indirmeye çalışıyorum 104 tane driver seçeneği çıkıyor karşıma. Ne nedir ne değildir bilmiyorum. Kısmen indirdim Ses kartı Card Reader ama tamamını çalıştıramıyorum. Wifi-Lan-Ethernet gibi driverlar başarılı olmuyor

Belki aynı model kullanan arkadaşımız varsa veya elinde veya bir yakınında recovery DVD si olan varsa en azından bir fikir söyleyebilecek bir arkadaşımız varsa yardımınızı rica ediyorum.

Teknik servisi aradım 30 TL'ye satarız diyorlar.

Teknik servise nasıl yaptırabileceğim konusunda da fikir önerileriniz varsa?

• En mantıklısı teknik servise vermek, sildiğin Recovery bölümünü yeniden diske koyup, belki yeniden formatlayacaklar. Bu daha kolay bir yol. Ayrıca sürücü güncellemesi için bilgisayarında güncelleme olduğunda sürücüleri bulup güncelleme uyarısı veren Tempro diye bir program olması gerekli, onu etkinleştir.
  • Bugün Teknik servise gittim senden 60 TL alırız DVD'ye recovery çeker veririz diyorlar. HDD'ye recovery çakamayız biz diyorlar. Yaptırmadım bende, Ne kadar olur veya olmaz bilmiyorum ama sizin fikrinizi alayım arkadaşlar. Recovery My Files ile eski dosyaları geri getirmeyi başarabilirsem ilk halindeki yüklü program ve dosyaları elde edebilir miyim. Veya Maxtor ile HDD'yi fabrika ayarlarına döndererek bişeyler yapabilir miyim?

3. Bir alternatif olarakta Kendim lisans numaram var zaten orjinal işletim sistemini kursam resmi siteden görünen 60+ driver seçeneğini indirip kursam gerekli gereksiz çözemiyorum artık sonra ghost ile yedek alsam yine aynı sonucu vermez mi acaba bize....

Ses kartı, Ekran kartı, Ethernet gibi driverları buldum şuanda indirdim bir problem yok, Sadece eksik olanlar nasıl anlatsam mesela F12 tuşuyla wifi açılıyor tuşa bastığınızda ekrana küçük seffaf bir görüntü geliyor sağ üst köşede wifi simgesi buluetooth simgesi falan var bastıkça onu görsel bir şekilde gösteriyor ve değiştiriyor Stardock mu diyorlar tam adını bilmiyorum da hani görsel eklentiler eksik sadece.

• @PSecurity

Burdaki adresten sizin notbook driver indirin 3 sayfadır toplam 45 driver var.
    Fakat 15 tanesi bazıları gereksiz olan driverdir. Bu listeye göre indirin ve liste
    sırasına göre mutlaka kurulum yapın bunları sırayla kurarsanız hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.

Format işlemi bitince burdaki anlatıma göre yedek alırsınız.
    Acronis True Image Home 2013 v16 ile (Yedek) Almak...
    http://forum.donanimhaber.com/m_51804993/tm.htm

Toshiba Driver sayfası
    http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU&selCategory=2&selFamily=2&selSeries=178&selProduct=7496&selShortMod=3415&language=40&selOS=30&selType=all&yearupload=&monthupload=&dayupload=&useDate=null&mode=allMachines&search=&action=search&macId=&country=all&page=1

Toshiba driver yükleme sırası

1-İntel Chipset SW İnstallation Utility
    2-İntel Core İşlemci Ailesi İçin OpenCL
    3-İntel Rapid Storage Technology Sata AHCI Driver
    4-Intel Management Engine Interface
    5-İntel USB 3.0 Driver
    6-İntel Display Driver
    7- AMD Radeon Display Driver
    8-Kızılötesi Ene Cır Driver
    9- Wi-Fi®: Atheros Wireless LAN Driver
    10 - Gigabit Ethernet LAN Driver
    11-Realtek High Definition Audio Driver
    12-Realtek Card Reader
    13-Synaptics Touch Pad Driver
    14-Toshiba Value Added Package
    15-Toshiba Bluetooth Stack
    16-Toshiba Web Camera Application
    17-Toshiba DVD Player
    18-Toshiba Flash Card Support Utility
    19-Toshiba HW Setup Utility
    20-Toshiba Eco Utility
    21-Toshiba HDD-SSD Alert
    22-Toshiba HDD Protection
    23-Toshiba Sleep Utility
    24-Toshiba PC Health Monitor
    25-HDMI Control Manager
    26-Toshiba Face Recognition
    27-Toshiba Disc Creator
    28-Toshiba Supervisor Password Utility
    29-Toshiba Assist
    30-Toshiba Service Station

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nejaterol -- 18 Ekim 2012; 17:34:33 >

• @nejaterol

hocam birazdan dediklerinizi yapmaya başlayacağım inşallah sonucu buradan paylaşacağım çok teşekkür ediyorum...
  • Hocam söylediklerinizi sırası ile yaptım herşey çok güzel bir problem yok internet hariç...

İnternete bağlanamıyorum yalnız kablolu veya kablosuz. Aygıt Yöneticisine baktığımda Ağ denetleyicisinin düzgün yüklenmediğini söylüyor.

Aslında durum biraz farklı gibi şöyle ki;

Toshiba bilgisayarımı ofiste kullandığım zaman internete giriyor bir sorun yok. Ama Koğuşuma çıktığımda oradan internete bağlanamıyorum. Acaba kablomda mı hata var diyerek kabloyu farklı bilgisayarda (Masaüstü) deniyorum sorun yok normal erişim sağlanıyor daha başka bir bilgisayarda denediğimde (Minibook) yine girmiyor.

Yani Swich'in RJ-45 girişi mi arızalı ki diye yerini değiştirdim denedim yine sonuç aynı erişim sağlayamıyorum. Bluetooth Driverini yüklerken hata alıyorum ondan kaynaklı bişey olabilir mi acaba.
  • Merhaba Aygıt yöneticisinden Ağ bağdaştırıcılarını tıklayın açılan sekmede
    donanımın marka ve modelini yazar yüklediğiniz driver ile uyuşuyormu bir bakın
    Wlan ve bluetooth driver yüklemesi içinde klavyedeki F12 tuşuna basın kablosuz bağlantı
    etkin olsun ve notebook ön sağ tarafında bir ışık yanması lazım etkin olduğunu gösterir
    bu şekilde bluetooth driver yüklemesi yapın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toshiba Satellite A300-15M
    17 yıl önce açıldı
    Lg x200 netbook xp driver ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.